Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fatih terim istifa etti.

Odeon

Öne çıkan mesajlar

Yahu sizin neyinize ne anlatsın insanlar. Adam kendisini kabul ettirmiş teknik direktör. Türk futbolunun da nerdeyse bütün başarılarında pay sahibi. Sen bu adama futbol,taktik bilmiyor diyorsan zaten tartışıcak bişey kalmıyor geriye. Bizim insanımız nankör. Şenol Güneş'in de yemediği küfür kalmadı,Fatih Terim'in de Mustafa Denizli'nin de... Kim kaldı geriye? Kim teknik direktör? Size verelim siz yönetin takımı FM taktikleriyle^^ Target man play on wings gogogo...
Bazı işler dışardan göründüğü kadar kolay değildir. Saygı duymayı öğrenmeli insan. Kimse Fatih Terim dünya kupası elemelerinde başarılıydı demiyor ama Avrupa şampiyonasındaki başarı sırf bal demekte ordaki emeğe saygısızlıktır. Adam öyle futbol izliyor ki Almanya maçında Sabri'yi suçluyor hala. Böyle devam edin ya zaten dünyada 3 teknik direktör 20 tane falan futbolcu var kalanı iş bilmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

almanya maçında turnuva boyunca oynadığımız en iyi maçtı bişi demiyorum
sen hala sabriyi savunursan seninle futbol tartışmam bile ama açıp gol videolarını izlersen almanyanın attığı
adamlar gelirken defansın izlediğini gayet görebilirsin.
baldı şanstı oraya kadar çıkmamız. güzeldi tabi heyecan yaptık. ama şans yahu. fatih terimmi kazandırdı o maçı ?
fatih terimmi attırdı semihe maç bitmeye yakın o golü. hayır. futbolcuların emeği var orda fatih terimin değil.
fatih terim türk futbolunda başarılı olmuştur eyvallahta allahın kıçı kırık estonyasından 3 puan aldıramıyosa 0dır benim için.
Sosyal ağlarda paylaş

Fatih Terim kötü Sabri kötü ben futbol bilmiyorum siz biliyorsunuz vs vs vs vs vs... Böyle sürüp gidicek bu nasıl olsa gereksiz tartışma.

Almanya maçı ve sabri

Hmm daha önce bunun tartışması oldu video koyduk hatta. Golün biri kontradan gelen almanya'da Sabri'nin geriye döndükten sonra hamle yapamaması arkasından açılan orta ve defans göbeğinin hatasıyla beraber gelen gol.
Bir tanesi yine sağ kanadımızda ama Sabri'nin tutmadığı önünde başka bir futbolcu olan alman oyuncunun açtığı orta ve defans göbeği hatası.
Bir tanesinde Sabri ile alakası olmayan pozisyonda Kazım'ın ayakta duramayıp yere yığıldığı sonrasında yine defans göbeğinin hatasıyla beraber gelen gol.
Attığımız ilk golde Kazım'a topu gönderen Sabri.
Attığımız ikinci golde Semih'e asisti yapan Sabri.

Hakkaten maçı Sabri vermiş ya. Futbol tartışılmaz sizinle. Rastgele 8-0 10-0 olur diyip geçmek lazım.

ilgili linkten özeti izleyebilirsin maçı izlemiş gibi durmuyosun.
http://www.realhaber.com/news_detail.php?id=41929

Son olarak Lahm-Podolski vs Kazım-Sabri eşleşmesinde bütün suçu Sabri'ye yıkmak da nasıl bir insafsızlık örneğidir belli değil. Ha şunu da yazayım aynı maçta gol ile sonuçlanmayan ve Sabri'nin kanadında onun hücumdan dönememesinden kaynaklı bir sürü pozisyon da verdik,hatta bir de penaltı çalınabilicek hareketi var.Ama maçı veren goller Sabri'den çok defans göbeğinin hatalarından geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathFinger said:

Böyle de nankör bi milletiz işte. Kaç kere dünya kupasına gitti Türkiye? Kaç kere avrupa şampiyonasına gitti? 8-10 yememeye giderken avrupa maçlarına bugün böylesine ağır eleştiriler çok fazla bence.
Yaşattıklarını unutup böylesine hakaret etmek ne getirir insanlara anlamakta güçlük çekiyorum. Zannediyor musunuz ki yeni gelicek teknik direktörle türkiye dünya kupasında final oynayacak.
Beğenmediğimiz Bosna'da kaç tane avrupa liglerinde futbol oynayan adam var bizde kaç tane. Küme düşen Tuncay'la en son 1 sene önce gol atan Nihat. En iyilerimiz GG-Arda yani. Sanki adam Brezilya'yı götüremedi dünya kupasına.
Başarısızlıktır,gereğini yerine getirip istifa etmiştir. Beklenti ney onu da anlamak mümkün değil. Sizler Yılmaz Vural'ı hakediyorsunuz fazlasını değil.

Senin düşüncelerindir sonuç itibariyle kesinlikle saygı gösteriyorum nede olsa senin bakış açından durum böyle gözüküyor olabilir.

Biz değil miydik artık Türkiye Milli takımı değişti artık daha büyüğüz diyenler.Death Finger 80'lerin sonuna kadar Türk futbolu zaten Malta seviyesindeydi.Ülkenin futbola yatırım yapacak hali mi vardı açlık , kıtlık , iç savaş derken.80'lerin sonunda bişeyler yapılarak aslında Türk futbolunun ateşini yakıldı.

Sonra yavaş yavaş milli takım başarı olarak ilerledi.Her sene üstüne katarak 2002 Dünya kupasına kadar gittik.Evet bu ülke 2 kez Dünya kupası gördü ama bu ülke 25 sene önce top bile zor görüyordu bırak dünya kupasını toprak sahalarda maç yapılıyordu çim saha da oynayan takım sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu.

Fatih Terim'i savunman normal adamın geçmişine bakınca başarılarla dolu evet ama bu adamın bi kötü yanı var aslında hepimiz de az çok olan bişeydir bu ama terim iyice abarttı bu olayı.Fatih Terim karşı taraftan övgü almaya bayılıyor.Futbolcuysan hocam sen şöyle büyüksün böyle büyüksün demezsen yandın.E klüp takımında yaparsın ne olacak transfer yapıyorsun o adam sevse de sevmese de oyuncun oluyor ama milli takım gibi büyük bir havuz da bu beni seviyor bu beni sevmiyor diye adam seçmek komik kaçıyor.

Bir arkadaş da Yıldıray , Fatih muhabbeti artık komik kaçıyor demiş.Evet 'artık' komik kaçıyor ama adamlar deli gibi oynarken de Fatih hoca adamlardan faydalanmadı ki ? Gökdeniz geçen sene takımını şampiyon yaptı ne oldu o adama ? Euro 2008 de Emre ile tartışmış sonra o adamı gören oldu mu ?

Açıkca söyleyeyim bu istifa fln da değil Türbülent gibi güven oyu almaya çalışıyor ve o Fatih Terim yalakası Mahmut Özgener de hocam bizi bırakma diye ağlayacak dua edelim o zaman diliminde bi italyan takımı Fatih Terim'e teklif yapsın.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathFinger said:

Yahu sizin neyinize ne anlatsın insanlar. Adam kendisini kabul ettirmiş teknik direktör. Türk futbolunun da nerdeyse bütün başarılarında pay sahibi. Sen bu adama futbol,taktik bilmiyor diyorsan zaten tartışıcak bişey kalmıyor geriye. Bizim insanımız nankör. Şenol Güneş'in de yemediği küfür kalmadı,Fatih Terim'in de Mustafa Denizli'nin de... Kim kaldı geriye? Kim teknik direktör? Size verelim siz yönetin takımı FM taktikleriyle^^ Target man play on wings gogogo...
Bazı işler dışardan göründüğü kadar kolay değildir. Saygı duymayı öğrenmeli insan. Kimse Fatih Terim dünya kupası elemelerinde başarılıydı demiyor ama Avrupa şampiyonasındaki başarı sırf bal demekte ordaki emeğe saygısızlıktır. Adam öyle futbol izliyor ki Almanya maçında Sabri'yi suçluyor hala. Böyle devam edin ya zaten dünyada 3 teknik direktör 20 tane falan futbolcu var kalanı iş bilmiyor.

kusura bakma ben saygı falan da göstermiyorum düşüncene. vaktiyle işe yarıyacak adamların hepsini küstüren, mesut gibi adam için bi tarafını kaldırıp en ufak bir çaba göstermeyen, sadece ego dan oluşmuş bir insan fatih terim. türk milli takımının başında yeri yoktur baggio-cavanagh-rew mod 3 lüsü geçse takımın başına ft den daha iyi kadro kurup yönetirler takımı. adam sırf gaz. ALLAH UTANDIRMASIN, TÜRKİYE İÇİN, HADİ BİSMİLLAH falan gibi kavramlarla götürdü bir yerlere. bunları gs için değil milli takım için söylüyorum yanlış anlaşılmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

dün seyirciler arasında görünce fatih hocayı baya şaşırdım, uzağım tabi olaylardan
meğer cezalıymış
böyle içi fokurduyordu sanki oturduğu yerde, patlamaya hazır yanardağ gibi
ama bi yandan da bi pes etmişlik gördüm gözlerinde, üzülmüştüm
futbolla fazla alakam olmasa da futbol denilince aklıma gelen bikaç isimden biridir fatih terim
muhtemelen haklısınızdır söylediklerinizde, takımı başarısız yönettiği doğrudur belki
yine de umarım başka bi yerlerde görürüz fatih hocayı, belki benim çocuksu isteğimdir bu ama futbolla ilgili bişeyler izlerken görmek istediğim yüz fatih hocanın eskimeyen, çatık kaşlı yüzüdür

"nedir bu duygusallık" derseniz, yeni uyandım ondan galiba
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

afedersiniz ama fatih terimin hiç bi taktik bilgisi yoktu zamanında

öeh be birader. 99-00 senesi dünyada keyif vererek oynayan bir brezilya, bir gs vardı. fazla abarttın diyenler varsa açsın izlesin o yılların maçlarını, makina gibi işliyordu takım.

istifa kararı doğrudur. kadro sıkıntıları yaşadık; ama artık türk milli takımı gibi beklenti seviyesi yükselmiş bir takımın ölüsü bile bu gruptan çıkabilmeliydi.

egosu yüzünden adam harcıyora da pek katılamıyorum. sonuçta kellesi gidecek ilk kişi teknik direktör başarısızlık durumunda. faydası olacağını düşünse, kariyeri pahasına oynatmamazlık yapmaz. klüplerde de görüyoruz bazen benzer durumları, takımın daha önceki ilahı bir futbolcu gelen teknik direktörle birlikte kulübe kuşu oluyor.

futbol dışında en büyük eksisi de siniri. itici tavırları var ama gösteriş olsun diye yapmadığını düşünüyorum, adamın karakteri bu. siniri bazen takıma zarar verdi ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Fatih Terim'i gerçekten teknik adam olarak hiç sevmemekteyim. Taktik bilgisini de üst düzey olarak görmüyorum. Yıllardır sistemsiz bir takım izletiyor bizlere; sadece motivasyon ve kondisyonla oynuyorduk. Şimdi kondisyon da kalmadığı için motivasyon da yetmiyor. Ancak, Terim'in Türk futboluna kazandırdıkları da ortada. Fiorentinaları, Milanları görmüş bir tane Türk antrenör var mı? Terim, aslında İtalya'da çok ta başarısız sayılamaz. Fiorentina'yı muhteşem bir takım haline getiren de o dönem kendisiydi. Zaten onun Milan'a gitmesinin asıl sebebi de orada yaşadığı başarıydı. Galatasaray'dakinin şans olmadığını ispatlamıştı. Ne var ki, Milan'da işler iyi gitmedi, Terim, şahsi düşünceme göre kulüpte hemen bir hegemonya kurmaya çalıştı, Maldini gibi bir simgeyi kesmekle uğraşması da onun sonunu getirdi. Açıkçası, Milan düzenin bozulmasından korktuğu için onu gönderdi. Benim burada anlayamadığım şey; Fatih Terim onca başarı sağlamışken, Milan'dan ise sadece 8-9 hafta sonra gönderilmişken neden Avrupa'da başka bir klüp bulamadı. Yani böyle teknik adamlar genelde 2-3 tane büyük klüpte görev alırlar, hepsinde de başarısız olurlarsa ülkelerine dönerler. Fakat, Fatih Terim cidden rüyayı çabuk bitirdi. Acaba, hep o bahsettiğimiz egosu ile mi alakalıydı?
Açık söyleyim; Fatih Terim'in bırakmasını çok istiyorum. Ama eğer teklifler alıyorsa yurtdışında çalışmasını da çok isterim. Çünkü, burada bu saatten sonra başarılı olabilmesi, klüp bazında dahi oldukça zor. Eminim ki yorulmuştur. Ama yurtdışı, onun için güzel sonuçlar doğurabilir inancındayım.
Bülent Uygun'un gözle görülür bir başarısı da olsa, Fatih Terim'de yaşadığımız durumları yaşamamız onda da olası cevaplar arasında. Hakedeni formayı vereceğini düşünmüyorum Bülent Uygun'un. Arası kimle iyiyse o gelir gibime geliyor.
Ersun Yanal'da gözümde tam anlamıyla bir balon, istikrarlı bir hoca değil.Ertuğrul Sağlam'ın da Bursa'da devam etmesi şimdilik onun açısından da daha iyi gözüküyor. Açıkçası, an itibariyle Türkiye'ye yabancı bir teknik direktör gerekli diye düşünüyorum. Fatih Terim'de olsa olmasa da hiç bir Türk teknik adamla başarı yakalayacağımıza ihtimal vermiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

0 taktik bilgisiyle galatasarayı bi yerlere getirdi gazla
sonra italyaya gitti bişiler kaptı
benim savunmam bu
bi sürü adamı milli takıma almamasının tek nedeni ya cemaatci yada götünü yalamadıkları içindir
100 milyarı alıp keyfine bakıp millitakımın içine sıçıp sonra ben istifa ediyorum demekde buna yakışır zaten.
Estonyayı yenemedik. 0-0 berabere kaldık
bi yerde okumuştum Estonyayı yenemeyen takımlar diye listede san marino falanda vardı galiba.
baktığınızda bu takımlar ne lan böyle ülkelermi varmış dünyada dersiniz.
ama biz napıyoruz milletin 5 6 7 attığı Estonyaya 1 gol dahi atamıyoruz.
euro 2008 de başarı sağlandı neyle sağlandı ? fatih terim sayesindemi ?
bal sayesinde. şanslıydık. tek iyi oynadığımız maçta almanya maçıydı. ondada fatih terimin vazgeçilmezi sabri sayesinde yada diğer bi kaç kazma sayesinde göstere göstere gelip golü attılar.
fatih terim boktan bi adam bana göre.
sevmiyodum drama yapacak.
buna bırakma diyecekler ve kalıcak bana göre.

Taktiği nasıl öğrenir abi 2 ayda? Adam GS'den Fiorentina'ya geçerken 2 ayda mı öğrendi tüm taktik bilgisini yapma abi. GS'de de eşi benzeri olmayan bir 3-5-2 / 5-3-2 tarzı garip bir oyun oynatıyordu, çözebilen çıkmadı o yüzden önümüze geleni indirdik aşağı da aldık kupayı. İnsanlar şaşırmaktan oyun oynayamıyorlardı.

Kadro konusuna gelince, evet Fatih Terim'in çok ciddi takıntıları var, ama öyle bir yazmışsınız ki dünya karmasına sokacak 20 oyuncumuz var da Terim yarısını almıyor gibi. Şurada milli takıma alınmayan ama oynayabilecek kaç adam söylersiniz? Bir tek İbrahim Toraman var işte. Başkası yok. Yıldıray deseniz 2-3 senedir kendi takımında bile oynamıyor yedek. Halil yeni yeni tekrar girmeye başladı ama bence hiçbir zaman as milli takım seviyesinde adam değildi. Sabri'den şikayetçisiniz kim var yerine? Gökhan Gönül 1. adam Sabri de onun yedeği işte, başka alternatif kim var? Serdar Özkan diyeceksiniz, ama Sabri'ye tercih edilecek adam değil bu.

Evet Terim çoğu eleme maçında ya da çok güçlü takımlarla olan maçlarda takımı yetersiz taktikle bıraktı ama dedim işte eski Terim değil o da, günümüz futbolundan koptu, toparlamaya çalışıyor. Ama hakkını da yememek lazım.

Bir de şu var, eğer yerli adam seçeceksek daha iyisi yok alternatif olarak milli takıma. Ertuğrul deniyo, kusra bakmayın ama Terim'in ölüsü 10 tane Ertuğrulu cebinden çıkartır. Bülent Uygun'un durumu zaten ortada, kimi alalım milli takıma? Bülent Korkmaz'ı mı? Yılmaz Vural'ı mı? Yoksa Şenol Güneş'i mi? Hangisi iyi Terim'den? Ha, yabancı alsak da zaten en az 6-7 ay gelip takımı kadroları ligi incelemesi gerekecek. Vaktimiz var gerçi artık bol bol
Sosyal ağlarda paylaş

Milli takım senelerdir taktiksiz zaten, kazanılan her şey şans ve "iman gücü" ile kazanılıyor. Ben hiç şöyle rahatça bir gruptan çıktığımızı hatırlamıyorum, hep ya çıkamayız ya play-off, en iyi ikinci bilmemne gibi abuk subuk, yumurta kapıya dayanınca falan çıkarız. Düzenli bir performans gerektiriyor çünkü puan, grup sistemi. Kapağı turnuva-eleme modeline atınca ise kalkıp üçüncü falan oluyoruz oyuncuların gazıyla.

İman modeliyle, derbi mantığıyla, kişisel beceriyle bu kadarı oluyor. Türk inadını bırakıp yabancı birini getirmek lazım artık, Türk'leri tükettik çünkü. Hiçbiri bir şey yapmadı, en çok parayı alıp en çok yatan ise Terim oldu maşallah. Ben de duygu sömürüsü için istifa ettiğini düşünenlerdenim ama, yarın öbürgün "yapma hocam gel sen" derler gelir muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer maç topiğine yazmıştım,buraya da direk c/p liyorum...Fatih Terim bir yana,bizim milli takımımızın biraz overrated olduğu kanaatindeyim...

Fatih Terim gitmeli evet orası kesin..Yalnız benim düşüncem,katılırsınız,katılmazsınız,ayrı bir tartışma konusu olabilir fakat Türk Milli Takımı o kadar iyi bir takım değil,bence kendimizi kandırıyoruz...
Evet,en büyük avantajımız,büyük maçlarda,turnuvalarda bütün yüreğimizle oynamamız,ekstra efor sarfetmemiz.Zaten o yüzden yıllardır eleme gruplarda zorlanıyoruz..Ama eğer çıkarsakta turnuvalarda bir şekil çok daha farklı sonuçlar alıyoruz.Çünkü gerçekten inanılmaz yürekli oynuyoruz iş turnuvaya vs gelince,Fatih Terim de tartışmasız dünyanın en iyi gaza getiren,motivasyon konusunda heralde en iyi TD'lerden biridir...
Takıma bakarsak en iyi oyuncularımız Tuncay,bugün premier ligde son dakika anca Stoke City'ye transfer olmuş,Nihat 2 senedir ortalıkta yok,Arda'nın ise günü gününü tutumuyor hem milli takım hem Gs onun ayağına bakıyor çoğu maç..
E zaten defansımız sorunlu yıllardır bu bir gerçek..
En yüksek profilli oyuncumuz Hamit o da Türkiye'den yetişme değil...
Türkiye'de yetişmiş Avrupa'da oynayan kaç oyuncumuz var şu an,bugün beğenmediğimiz kıçıkırık avrupa ülkelerinde bile onlarca adam Premier Ligde,Serie A da,Bundesliga'da oynuyor...
Ayrıca Yıldıray,Fatih Tekke demeyin lütfen,son 2-3 senedir kaç tane maçınız izlediniz ben son 2 yıldır Yıldıray'ın top oynadığından bile şüpheliyim...
İyi gençlerimiz var diyoruz,ama bir üst jenerasyona onları taşıyamıyoruz,Avrupada U takımlarındaki gençler patır patır kapışılıyor,2-3 sene sonra milli takımda oynamaya başlıyor...
Kadro seçimleri,adam seçimleri hatalı evet,dünyayı ben yarattım havasında o da doğru, ama benim şahsi görüşüm bizim milli takımın o kadar da iyi olmadığıdır aslında...
Sosyal ağlarda paylaş

Fatih Terim fanatiği olmak,objektif bakmak,körü körüne çamur atmak.
Bu üçü arasındaki farkı ayırt edemiyorsunuz anlaşılan. Herkes kabul ediyor elemelerdeki başarısızlığını ve istifasını. Ama Galatasaray-fiorentina-Milli takım (avrupa şampiyonası) üçlüsündeki başarısına şans işte gazladı gittiler demek de apayrı bi cehalet ötesi değil. Dünya kupasındaki başarıda gazladığı galatasaray iskeleti,avrupa şampiyonası gazla öteki lpg ile...
Bişeyler kazanınca futbolcular yaptı şansa gitti vs. Kaybedince Fatih Terim suçlu. Bosna maçında Arda'nın topu direkten dönmeyip köşeden içeri girse bugün farklı şeyler konuşucaktınız. En azından bir dahaki başarısızlığa kadar bekletmek zorunda kalıcaktınız çamur atma sevdasını.Biliyorum zaten Avrupa Şampiyonasından beri zor tutuyordunuz kendinizi...
Mourinho gelse 3 gün sonra sırf artist zaten futbol bilmiyor bu adam çeksin gitsin dünyanın parasını alıyor demeye başlarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

DeathFinger said:

Yahu sizin neyinize ne anlatsın insanlar. Adam kendisini kabul ettirmiş teknik direktör. Türk futbolunun da nerdeyse bütün başarılarında pay sahibi.

--

Bazı işler dışardan göründüğü kadar kolay değildir. Saygı duymayı öğrenmeli insan. Kimse Fatih Terim dünya kupası elemelerinde başarılıydı demiyor ama Avrupa şampiyonasındaki başarı sırf bal demekte ordaki emeğe saygısızlıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...