Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YGS-LYS, Başlangıç nabız kontrol

Reksa

Öne çıkan mesajlar

Dartanian said:

Geçen senelerde netten hesapladığımdan çıkan puanın daha fazlasını almıştım üstelik aynı netlere sahiptim.

çünkü geçen sene sınav olup bittikten sonra katsayılarda bir miktar değişiklik yapmışlardı puanların düşüşünü bir miktar absorbe etmek için
hatta şurda bu konu üstünde bilmiş bi yazı yazmışım vaktinde sdf http://yavuzselimk.blogspot.com/2009/07/ossde-soru-katsaylar-artt.html

blog

Haberi demin NTV'den izledim. ÖSS'de soru katsayıları artmışmış. Akabinde sıkça barajı aşmanın kolaylaştığından falan bahsetti haber. Bense direkt şunu düşündüm: bu sene puanların düşmesi bekleniyordu. Kaç puan düşecek bilemesek de etrafta 5'ten 15'e kadar düşecek diye atan tutan bilirkişileri görebiliriz. Şimdi katsayılar artınca -sıralamadır bize olan etkisidir falan değişmese de- puan falan düşmeyecek. Sonuçta geçen yıllara göre oluşacak -benim tabirimle- "puan deflasyonu" önlenmiş oldu. İnsanların barajı geçmesinin kolaylaştırılmasının yanında sezdiğim amaçsa şu; Böylece kimse çıkıp "aha bak gerçekten zordu ki puan düştü" diyemeyecek. Ve öss'nin dengesizliği eleştrilemeyecek(?) ÖSYM benim bu düşündüğüm gereksiz iş için mi yaptı bunu bilmiyorum. Eğer öyleyse, puanların hakikaten düşeceği ile ilgili umutlanabiliriz. Bu da "acaba bizde mi sorun var her sene sınava girenler böyle hissediyor da puanlar çok kıpırdamıyor mu" endişesinden bizi kurtarır. Tabii bu bir teori olduğuna göre ve de bir hafta sonra puanların açıklanacağını düşünürsek kendimizi bunlarla oyalamamıza hiç gerek kalmayacak heheh

hey gidi
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

Anubisath said:

off rahat gelir dimi 185 ouan 32 türkçe netle? acaip tırsmalardayım ben ya,bu internetteki puan hesaplamalar için yanlış filan diyolar :/

32 net 180 puan
da abi allasen o kadar mi zor matematikten ve sosyalden 2 soru yapmak?

abi hiç sorma ya,her zaman çözüodum da bazı durumlar vardı işte.neyse olan oldu artık,geçerim heralde bi sorun çıkarmaz ya =)

cevaplayan herkese teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...