Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 koç %50 - sabancı arasındaki fiyat farkıyla Kurtköyde bi ev alabilirsin mezun olunca.Ama parayı gözetmeden düşünürsen, öss wow oynarak hazırlanmadıgını varsayarsak ve mühendislik istiyorsan su daha iyidir kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
napae Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Deacon said: diğer okulların hepsine gitmiş gibi konuşuyorsun :) tam olarak aynısını dicektim. iki okul da gayet iyi bence ama bunun kıyaslamasını biz yapamayız sanırım, koç'ta okuyanlar aaoo koç sabancı'dan daha iyi dicek sabancılılar da tam tersi. ben seçim yapmak durumunda kalsam koç'u tercih ederdim. hem üstelik kampüsü çok güzel bence hem de şehrin içinde dağ başında değil en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 kocun hatunnari cok daha guzel iki universiteyide bol bol gezmis yldiz elektrik mezunu bi insanim sabanciya gitceksen tercih sebebin kesinlikle ilerde siyirirsan bilgisayar mekatronik felan okurum lan olsun sistem hesabi yane iki okulunda imkanlari ve ortamlari super yurtta kalcaksan sabanciya +1 puan daha yaz odalari daha guzel cunku banyolu felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Sabanci muhendislikte Koc'la falan kiyaslanmaz direk Turkiye'nin en iyi okullarindan biri. Bu demek degil ki Koc kotu bi okul tabi ki. Elektronik bolumu de var, eskiden yoktu, sonradan microelektronik ve telekomunikasyonu birlestirip elektronik yaptilar (bi de mekatronik var). ama baya hardcore elektronik , omrun curucek haberin olsun. Ama catir catir ABD'ye doktoraya sokuyor mezunlarini, cok cok kaliteli bir bolum yani parasal sorun yoksa ic rahatligiyla gitmeni oneririm bir Sabanci mezunu olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Sabancı elektroniğin giriş dersinde dönem sonuna doğru amfide Tesla Coil çalıştırıyor hoca :D Sonraki elektronik derslerini almadığım için ne olduğunu bilmiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Valla mezun arkadaş var, bayağı bir çöktü bitirene kadar. Adamla yarışıyoruz ODTÜ makine mi Sabancı elektronik mi daha çok acıtıyo diye, burun farkıyla öndeyim galiba :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aral Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 BonePART said: kocun hatunnari cok daha guzel Kesinlikle doğru ona söyliycek laf yok zaten. Elektronikle ilgili;dün, geçen sene Sabancı meka dan mezun bi kızla konustum İsveçte okuyo hatta şu an. Sabancı elektronik dedim kıza, 3-4 saniye bi durdu sırıttı "hehe elektronik" diyip kafasını sağa sola sallamaya başladı. "Noldu?" dedim "Girince görürsün" dedi. Bu kadar kasış mı hakkaten elektronik? Zaten fen lisesinde 4 sene ebemi gördüm, bari unide rahat ediyim diyodum o da yalanmış sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Üniversitede hiç bir şekilde rahat etmiceksin. Nereye gidersen git bir şeylerden ve özellikle derslerden şikayetçi olacaksın. Ayrıca iyi bir gelecek ve kaliteli bir eğitim istiyorsan üniversitenin zorluğunu kafana takmayıp diğer konuları incele derim. (Sosyal hayat, sosyal imkanlar, akademik imkanlar, eğitim kalitesi vb.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 bilkent alır ikisini de aşağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 zuahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 dogru tercih: koc tam burslu isletme kari kız, ortam, beles okumaca, kampus, kolay bolum fm cıkıslı olup da yaptıgın puan goz onune alinirsa sanirsam tam burslu isletmeye girebiliyosundur. end muh u yarı burslu isletmeye tercih ettim, pisman gibiydim ama end muh > isletmeci tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 mühendislikte sabancı işletmede koç biraz daha öne çıkıyor ama ikisinde de illa ki zorlanılacak. ders zorluğuna göre uni seçilmez. eğitim kalitesi aşağı yukarı aynı sonuçta ve diğer etkenler önemli yurt mekan çevre vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 muhendislikte sabanci universitesi suan icin biraz daha onde gibi gorunuyor ancak koc universitesi'de muhendislik alaninda cidden saglam bir okul. akademik olarak web sitesine bakacaksan cok saglam akademisyenler mevcut. koc universitesi rektor secimi konusunda farkli bir taktik izliyor. ilk acildigi yillarda isletme ve ekonomi bolumleri bulundugu icin bu alandan uzman birini secen koc'ta daha sonra hukuk ve sonrasinda ise matematik alanindan atilla askar ile yola devam etti. bu sene stanford'dan elektrik ve elektronik alanindan olan umran inan rektor olarak gorev yapacak. aslinda demek istedigim koc secmis oldugu rektorlerle bir nevi universitenin yeni acilmis fakultelerini oldukca ileriye goturuyor. muhendislik suan icin en son acilan fakulte ve seneye tip acilacak. muhendislik alanindan olan bu rektorden sonra tip alanindan bir isim gelecegine kesin gozuyle bakabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-all Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2009 elaidi said: koçtan çıkmanın nesi zor be hahahaha sabancı koçu ezer geçer. btw no offense koça gidenler partiden partiye akıyoruz, arada ders çalışıp okulu bitiriyoruz zaten, emin ol koçtakiler sabancıdakilerden daha çok ders çalışıyorlar, 1 tane ders bıraktım çöktüm resmen, okulun kendisi de yaz okulu da hayvan gibi pahalı olduğundan çalışmamak gibi bir opsiyon yok. ve buna rağmen okul zor, çok zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sturm Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Sabancıda okuyan bir arkadaşım (bkz. Ilgım Demirel), ben ona Math. 203 dersimizin (KOÇ'ta okuyorum) konularının Multi-Variable Calculus (çok değişkenli calculus ?) ve Linear Algebra (lineer cebir) olduğunu söylediğimde, "Yuh anasını satayım biz o iki dersi ayrı ayrı görüyoruz, zormuş o ders" tarzında bir ifade kullanmıştı. Bu sadece tek bir örnek, daha fazlasını da bulurum isteyene. Sadece; Koç'ta yata yata mezun olunur, efendim işte Sabancı çok daha zordur gibi düşünenlerin biraz daha bilgi sahibi olmaları için yazdım. Sonuç, ikisi de Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden. Akademik anlamda gerek yurtdışına yüksek lisans için gitmek konusunda olsun, gerekse de lisans eğitimiyle olsun, ikisi de denktir diye düşünüyorum. Duyduğum kadarıyla sosyal ve kültürel etkinlikler bakımından Koç biraz daha zengin olabilir. Akademik, sosyal, kültürel, sportif olanakların hepsini inceleyip karar vermenizi öneririm. Onun dışında, Koç'un Bilgilendirme Merkezinde çalışıyorum şu an, dileyen arayıp daha detaylı bilgi alabilir. Saat 09:00-18:00 arası, son günü de Cumartesi. Zor bir karar üniversite kararı, herkese kolay gelsin o nedenle. Umarım dilediğiniz yerlere girebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sturm Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 nileppezdel said: Yok direk böyle :) Ömrümde ders çalışmamış bi adam olarak çok pis fail oldum Sabancı'da. Koç'a gitseydim keşke dediğim bile oldu ya :( Bilgin olsun diye söylüyorum, Endüstri Mühendisliği son sınıfa geçtim Koç'ta, aynen senin gibi ömrümde ders çalışmamış biri olarak girmiştim. Neyse, hazırlığı atladım lisans eğitimine başladım falan filan, bak çalışmama rağmen okulum 1,5 sene uzadı direk. Sonra yaz okullarıyla, dönem içi ekstra performanslarla bir döneme kadar çekebildim anca o uzamayı. Hani şöyle diyeyim, büyük ihtimalle o faili burda yaşamış olsaydın, okulun otomatik olarak 2 sene uzamış olurdu. İyi ki gelmemişsin, yazık olurdu o zaman çünkü sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Bence şu zorluk yarıştırmaktan vazgeçelim. Ne bi sabancılı aynı zamanda koçta okuyor, ne de bir koçlu sabancıda okuyor. İki okulda kendi tadında zor işte. Üniversite zor arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Sturm, matematik yan dal yapmis biri olarak, tek derse 2 ders konusu sigdirmanin neresinin iyi birsey veya dersi zor yapan birsey oldugunu anlamadim. Bu hesaba gore ilkokul 1'deki hayat bilgisi dersi fizik kimya biyoloji cografya ve tarih'i kapsadigi icin asiri zor bir ders. Sidik yaristirmayayim diyorum cunku komik bi hal almis topic, ama bilesin yani Linear Algebra ve Multivariable Calculus derslerinin bir arada verilmesi bence arti degil eksidir. Hatta Multivariable Calculus diye ders olmasi bile iyi birsey degildir, ondan 2-3 ders rahat cikar: Differentiation / Partial Differentiation, Integration, Vector Calculus. Koc ve Sabanci'nin yurtdisi yuksek lisansa sokma basarisi karsilastiramaz bu arada, sayilarla gel lutfen, bir de okul isimleriyle tabi. Mayis ayinda Sabanci'nin 2. ABD bulusmasi Boston'da yapildi, ve sadece New England'da, musait olup da gelebilecek olan ogrenciler koskoca bir toplanti salonunu doldurdu. Ha Koc'un sosyal yonleri zengin olabilir ona lafimiz yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sturm Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Bayağa bir savunmaya geçmişsin ya sanki üniversiteyi kötülemişim gibi. İstediğin sayı mı? Buyur: Mezunların İşe Girdiği Şirketler Mezunların Yurtdışında Kabul Edildiği Üniversiteler ve Kişi SAYILARI Amacım sidik yarıştırmak değil, istedin diye koyuyorum. Ve evet, o iki konuyu bir arada göstermemek daha mantıklı olabilir, ama öyle olması daha mı zor yapar dersi, evet. Sonuçta daha yoğun işlenmiş oluyor ders. Sabancı'ya kolay demedim ben, sadece Koç'a kolay diyenlere bir örnek verdim. Not: Sabancı Üniversitesinin sitesine baktım biraz, mezunların kabul edildiği üniversiteler var evet haklısın, ama ben de SAYI göremedim orada. Eğer başka bir yerde varsa ne ala, yeteri kadar araştırmamış da olabilirim. İkisi de çok iyi üniversitelerdir, dediğim gibi, her açıdan incelenip karar verilmesini öneririm. Kimseyi kötülediğim yok, hemen agresifleşmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 SAYIN ARKADAŞLAR, CENNET VATANIMIZIN EN ELİT OKULLARI OLARAK ARTIK KENDİ ARAMIZDAKİ ÇEKİŞMEYE SON VERMELİ, ANADOLUNUN GERİ KALMIŞ FAKİR ÜNÜVERSÜTELERİNİ EZMELİYİZ. SAYGILARIMLA, BİLKENTTEN GINALY. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Okan Alayına gider Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 gayet denk okullar seçimde tek değişkenlik gosteren sey ortam ve insan profili. concon ciks tikky ( kotu anlamda demiyoru yau ) şık şıkırdım A&F, D&G vs giyen, herkesin audi merc bmw kullandıgı insanlı bi ortam istiyosan koç, ajan haftada 3 kere taksime cıkmadan rahat edemiyorum, bira küvözünde dogmusum ben, babylonda ne konser var falan tarzı insanların oldugu bi ortam istiyosan sabancı diyorum. genisletilebilir bu profiller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sturm Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Olmamış :) Okuldakilerin yarısı ortalama ve ortalamanın altı gelir düzeyindeki ailelerin çocukları. Geri kalan yarısı evet, con con, tikky olarak adlandırılabilir. Öğrencilerin yarısından çoğunun zaten arabası yok. Ama evet, olanların da arabaları güzel :) Taksim'e ise Koç'tan 1 saatte (en fazla 1,5 saat) gidiliyor, ve dışarı çıkmak isteyen öğrencilerin çok büyük bir bölümünün gittiği yer. Genellemeler yanlış oluyor arkadaşlar, içinde bulunmadan genelleme yapmak daha da yanlış. (bence) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 yurt dışında süper bi okulda master/doktora vs çok üst hedeflerin varsa araştır hangisi daha kolay sokuyor diye, yoksa hiç bir farkları olduğunu düşünmüyorum türkiyedeki iş imkanları için sana kalıyor gerisi. para/sosyal hayat ortam vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2009 Tr de ozel okula para vericegine yurt disinda oku daha iyi bence.Tabi senin icin biraz gec ama genel olarak fikrim bu =) Bana kalirsa burslu Koc daha iyi , 2 universite arasinda saniyorum ki burslu secmenden dolayi 50-60 k $ fark olucak , bu parayi daha iyi sekilde kullanabilirsin bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar