pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 http://www.haberx.com/Gundem-Haberleri/Haziran-2009/Bilal-Erdogan-bedelli-askerlik-yapacak.aspx yorumlar bambaska..
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 gemicik var mercedescik var ehliyetsizken adam ezip cezasız yırtmak var varsın adama özel bedelli de olsun çok mu? yarınki yazı için düşünmene gerek kalmadı Yılmaz abi, telif filan da istemem kıyağımı unutma
Dennis Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Adama özel mi? Yurtdışında belli bir süre çalışmış gözüken herkes yapabilir bedelli askerlik.
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Kinkaudonau said: ehliyetsizken adam ezip cezasız yırtmak var En çokta bu koyar bana. Yolsuzluk fln neysede adamlar bariz bir insanın ölümünü hasır altı ettiler.
GwindonSurion Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 sınıra gönderseler negzel olur
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 said: adem 2009-06-30T11:24:28.093 bilal erdoğan yurtdışında çalışan sıfatıyla bedelli askerlik yapmaya hak kazanmış. gönül isterki bedelli askerlik herkese açık olsun. tüm türk gençleri istediğinde bankalardan kredi alıp bedelli askerlik yapsın sonrada bunu çalışarak ödesin. gönüllü ve maaşlı askerlik çıksın. ortada ne ergenekon kalır ne başka birşey. Yok artik ya.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 tr.wikipedia.org adamın saçmalıkları ansiklopediye geçmiş rezilliğe bak.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 çift vatandaşlık felan da vardır bu adamda.
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Ben bu yurt dışında çalışanlara bedelli askerlik olayını anlamıyorum? Adam gitmiş yurt dışına, beyin göçü olmuş. Sana vergi vermiyor birşey yapmıyor. Sonra gelip 14 ayın bedeli olan 5500 euroyu verip 3 hafta askerlik yapıyor. Bizse yurt dışına kaçmayıp, kendi ülkemizde çalıştığımız vergi verdiğimiz halde 15 ay askerlik yapıyoruz. Anladım vatan borcu 5500 euro eğer vatanında değilsen.. İyiymiş.
Masquerade Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Alamancı gurbetçiler için aslında o daha çok. Şimdi adam göçüyor köyünden almanyaya, belçikaya, isviçreye falan. bütün düzenini vs kuruyor orada işine yerleşip. askerlik için sen bu adamı 15 ay çağırırsan gelir mi? gelmez, kurulu düzenini bozmaz. e bu adam emekli falan olunca topladığı eurocuklarla türkiyeye kesin dönüş yapacak. sen bu adama askerlik kolaylığı sağlayacaksın ki vatandaşlıktan vazgeçmesin adam. hem orduya 3-5 para aksın hem de topladığı döviz ile türkiyeye dönüp harcasın paracıkları. :P
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 @Loxias: Vatan borcu 14 ay komutanlardan köpek muamelesi görmek, adam öldürmeyi öğrenmek, özgürlüğünden hayatından feragat etmek mi? Şov milliyetçiliğidir bu vatan borcu hedesi, başka bir şey değil..
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Loxias said: Ben bu yurt dışında çalışanlara bedelli askerlik olayını anlamıyorum? Adam gitmiş yurt dışına, beyin göçü olmuş. Sana vergi vermiyor birşey yapmıyor. Sonra gelip 14 ayın bedeli olan 5500 euroyu verip 3 hafta askerlik yapıyor. Bizse yurt dışına kaçmayıp, kendi ülkemizde çalıştığımız vergi verdiğimiz halde 15 ay askerlik yapıyoruz. Anladım vatan borcu 5500 euro eğer vatanında değilsen.. İyiymiş. Simdi ayni mantikla, sen "vatan borcu"nu sadece 15 ay oderken, baska birileri de omur boyu hizmet ederek oduyor? 1. Omur boyu > 15 ay; 2. 15 ay yapinca herhangi bir mebla odemiyorsun; ERGO: Bedavaya gidiyor vatan borcu...
Ractamainus Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 borç ne yahu? kime borcum varmış benim? maaşıma daha almadan %30 vergi koyan, aldığım herşeyden %8, %18 nemalanan ve karşılığında bana adam gibi hizmet etmeyen bu devlete mi borcum var benim? ve askerlik bir borç mu ödenmesi gereken yani? kimin kime borcu varmış şaşarım ben. ayrıca bu ülkede çalışarak ve çevreme bir değer katarak, ben de bu vatana hizmet ediyorum. konu buysa..
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Loxias said: Ben bu yurt dışında çalışanlara bedelli askerlik olayını anlamıyorum? Adam gitmiş yurt dışına, beyin göçü olmuş. Sana vergi vermiyor birşey yapmıyor. Sonra gelip 14 ayın bedeli olan 5500 euroyu verip 3 hafta askerlik yapıyor. Bizse yurt dışına kaçmayıp, kendi ülkemizde çalıştığımız vergi verdiğimiz halde 15 ay askerlik yapıyoruz. Anladım vatan borcu 5500 euro eğer vatanında değilsen.. İyiymiş. bu kanun sunun icin. sen yurtdisinda calisiyosan askere gitmek icin isinden ayrilman gerek, adam yurtdisinda buyumus mesela calisiyo, ama ikinci vatanina gidemiyor, sonucta cifte vatandas, o da Turkiye vatandasi. Yurtdisinda askerlik problemi gibi bi kavram olmadigi icin, ulkesine giris yapamayan bu insanlarin ulkeye girebilmeleri icin tasarlanmis bisi, 3 hafta yillik izin alip onu kullanabiliyor boyle bir durumda. Turkiye'de butun duzen askerlige gore isler, askre gider gelir evlenirsin, is yerleri askerligini yapmamis adami genelde almaz, alsada askerlikten sonra kapisi aciktir vs, cunku boyle bi kavram var. Ha askerlik konusu basli basina ayri bir konu, ama yurtdisindaki adam Turkiye'de ki biriyle ayni konumda degil dezavantajli konumda.. Sirf askerlikten kacmak icin kimse yapmaz zaten boyle bir seyi. (nadir bazi durumlar haric) Sirf askerlikten kacmak icin yurtdisina cikma bedeli, askere gitme bedelinden kat be kat agir bir bedeldir. Yani abuse edilmeside pek mumkun degil, cok ender.
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 baban karunsa gayet de abuse edersin. miami'de ağır işçilik(!) yaparsın bikaç sene, sonra yaparsın bedellini paşa paşa sonra tekrar miami'ye mi dönersin sana kalmış artık. yani kolay abuse edilemez kısmı orta kesimin biraz yukarılarında biter.
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 baban karunsa zaten ender olan birseydir :) baban karunsa sorun askerlik degil ki, Dunya Bankasinda calisirsin, gemide alirsin. Hayat zaten o anlamda adaletli degil ki? Ust kesim edebilir evet, ama zaten onlarin hayatin heryerini abuse eder, yasalarida eder, baska seyleride..
Trigger Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 hayatımda vatan borcu saçmalığından daha büyük bi saçmalık duymadım.ne zaman okusam gülerim.
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 nedanko said: Sirf askerlikten kacmak icin yurtdisina cikma bedeli, askere gitme bedelinden kat be kat agir bir bedeldir. Yani abuse edilmeside pek mumkun degil, cok ender. kesinlikle
Mille Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Burdurda diye duydum ben var midir asli?Varsa gidelim ziyaretine. askerlik ona rahat aslinda hem 3 hafta hemde kalkmiyodur bile sabahlari
Masquerade Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Dövizli Askerlik = Burdur :) Tabi emir veren komutanı Ergenekon'dan alırlar valla içeri. :D
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 3 hafta askerlik resmen komedi. Bide Burdur'da. Abuse etmek anca fakir ve orta gelirli kişiler için zor. Paran bolsa yine aynı olaya geliyoruz. Zengin'in oğlu 15 ay askerlik yapacağına gider 24 ay yurt dışında yaşar gelir sonra 3 haftalık askerliğini yapar. 3 hafta ne askerliği olacaksa? İdman yaparak askerlik bitirecek.
Masquerade Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 dövizliyi abuse eden hayatı her alanda abuse ediyor zaten. :) sen üniversitede tırmalarken gemicik falan alıyorlar.
Öne çıkan mesajlar