Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
derFremdeSohn said:

Eralp said:

Arkadaşlar insanlar neye inanacağını veya neye inanmayacağını seçerken bi akıl süzgecinden geçirir ve düşünür değil mi? Siz söz gelimi ateistseniz birkaç dinle ilgili az biraz şey okuduktan sonra mantıksız olduğuna karar verip hiçbir şeye inanmamayı seçmiş oluyorsunuz. Kafa yormak derken kastettiğim şey o.

Aynı şekilde bu tür meselelere hiç kafa yormadan anne babadan gelerek dümdüz müslüman olanlar da var yani.

Din dedigin zaten aileden cocuga gecer. Hayatimda cih görmedim bi cocuga tercih sunuldugunu, önüne okusun diye 4 kitap konulup da mantik süzgecinden gecirmesi tercih etmesi beklendigini. Hepimizin dini anne babadan dümdüz geliyo yani.

Bana sunuldu. Annem inançlıdır, babam da inançsız. İkisiyle de uzun uzun konuşup kararımı verdim ben.

Ayrıca sonradan inanmaya başlamış çok insan var dünyada. Bütün inanlar anadan doğma inanıyor demek çok yanlış bence.
Mesaj tarihi:
Vidar said:

Eralp said:

Şöyle bir durum da var yalnız, ateistlerin de bir kısmı bu işlere hiç kafasını yormamış adamlar.

inanca kafa yormak ne abi?

Eralp said:

Arkadaşlar insanlar neye inanacağını veya neye inanmayacağını seçerken bi akıl süzgecinden geçirir ve düşünür değil mi? Siz söz gelimi ateistseniz birkaç dinle ilgili az biraz şey okuduktan sonra mantıksız olduğuna karar verip hiçbir şeye inanmamayı seçmiş oluyorsunuz. Kafa yormak derken kastettiğim şey o.

inanca kafa yormak ne derken aslında kendimi de büyük ölçüde eleştiriyorum, senin de söylediğin gibi inanca 'kafa yordum' yıllarca, yok kuran oku yok şunu oku bunu oku, aklımız erdiğinde etrafımızda böyle şeyler vardı çünkü, ama şu anda inanç için kafa yormadan önce daha temel şeylere kafa yormak gerektiğini, o süreç sonunda inancın insan hayatında gerekli olduğu sonucu çıkarsa inanca kafa yormak gerektiğini düşünüyorum. ama etrafımdaki çöplükten dolayı bende bu süreçler yer değiştirdi, ve ilk olması gerekirken 2. olan süreçten inancın hayatımda yeri olmasının gereksiz olduğu sonucunu çıkarttım, o yüzden inanca 'kafa yormakla' geçen yıllarıma üzülüyorum şu anda, ve yine o yüzden inanca kafa yormanın da gereksiz olduğunu düşünüyorum. birçok kişinin katılmayacağı bir düşünce olsa da, böyle düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
Aslında dümdüz inanca kafa yormak değil de, hayatın anlamını sorgularken yanından geçilen bir yol gibi inanç olayı. Hani hiçbir şekilde böyle şeyleri sorgulamadan sadece hayatını en iyi seviyeye taşımak için çalışmayı da tercih edebilirsin sonuçta. Ama hayatın amacı konuları falan insanın kafasını fazla meşgul edince, hayatında yapması gereken bazı önemli şeylerden de soğuyor bir miktar. O kısım kötü tabi.
Mesaj tarihi:
vivavale said:

mezhepler cıktı cıkalı din kur an boyutundan mezhep boyutuna indirgendi.
dolayısıyla farklılıklar ortaya cıkmaya basladı ve her grup kendi borusunun ötmesi icin hadis uydurdu ya da gercege dayanmayan hadislerle ictihat ortaya attılar.
böylelikle islam icerisinde ayrılıklar olustu.artık kur an ın ne dedigi degilde falanca hocanın ne fetva verdigi,fetvalarını hangi hadise dayandırdıgı önemli oldu,hal böyle oluncada din karma karısık bi hale geldi.
diger yandan kur an aklını kullanmayı ögütlerken,öyle bi hale getirdiler ki din diye hurafelere inanır olduk.
bunların tek nedeni insanların kur an okumaması,okuduklarına kafa yormamaları,incelememeleri,arastırmamaları.yahu düsünsenize ilk emri''oku'',böyle bir kitaba sahip olan insanlar ne halde.kur an okumaktan kasıt arapcasını okuyup ne dedigini anlamadan yatıp uyumak degil,mealini okuyup bütün kelimelerini didik edip,ayetler üzerinde kafa yormaktır.orada yazanları hayata uygulamaktır.

ne de güzel yazmışsın.
Mesaj tarihi:
class balik:tanri{};
class yuruyenbalik:balik{};
class maymun:yuruyenbalik{};
class insan:maymun{};
class Robot:insan {};

evrim budur.
tanrı da benim :)
Mesaj tarihi:
Göz berbat bir tasarımsa begenmiyorsan çıkart at o zaman. Sen şuurlu bir varlık olarak şuursuz evrimin tasarladığını düşündüğün bu gözden daha mükemmel bir göz pekala tasarlıyabilirsin o zaman bir göz tasarlada cümle alem görsün, bırak bir göz tasarlamayı bir hücresini tasarla.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Eğer bir şeyin varlığını ortaya sürüyorsan bunu bilimsel metod ile kanıtlamalısın. Aksi halde, seni dinleyecek kadar ciddiye almak bile şaçmalığın önde gideni olur.

http://img.chan4chan.com/img/2010-02-09/1265681893215.jpg
Mesaj tarihi:
ateizmin de tipleri var.

ateistlerin bir tipi "inanmamak" noktasından çıkıp "olmadığına inanmak" noktasına kayarak düşüncelerini dinleştirmişleridr hatta.

Ateistlerin hepsi aynı değil.
Mesaj tarihi:
The God Delusion'ı okuyun diyeceğim herkes bu öneriyi yapmıştır muhtemelen. Askerden yeni döndüm, konuyu kaçırmışım, bir ucundan tutup konuya dahil olayım diyorumda üşeniyorum :D
Mesaj tarihi:
GERGE said:

Eğer bir şeyin varlığını ortaya sürüyorsan bunu bilimsel metod ile kanıtlamalısın. Aksi halde, seni dinleyecek kadar ciddiye almak bile şaçmalığın önde gideni olur.

http://img.chan4chan.com/img/2010-02-09/1265681893215.jpg

ehh soyut kavramları nasıl bilimsel metod ile acıklıcaksın?
Mesaj tarihi:
sevgi,ask,üzüntü,keder,mutluluk
sonra gözyası dökmek neden gözyası dökersin,bilimsel acıklama gözyası göze gelen zararlı maddeleri göz yası ile dısarı atar vs.
ama üzüldügünde aglamak nie yani?
Mesaj tarihi:
vivavale said:

sonra gözyası dökmek neden gözyası dökersin,bilimsel acıklama gözyası göze gelen zararlı maddeleri göz yası ile dısarı atar vs.

Eyvah eyvah.
Mesaj tarihi:
Onları direk dine mi bağlıyorsun sen? Hepsinin nedeni allah mı? Bu mudur geldiğin nokta?

Göz yaşının çok özelliğini kavrayamadım zaten. Göz temizleme falan filana tamam diyorsunda üzüntülü anlarda ağlamak çok özel bir olay mı? Ekstra değeri nedir bunun? Şaşırılacak ne özelliği var?
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Onları direk dine mi bağlıyorsun sen? Hepsinin nedeni allah mı? Bu mudur geldiğin nokta?

Göz yaşının çok özelliğini kavrayamadım zaten. Göz temizleme falan filana tamam diyorsunda üzüntülü anlarda ağlamak çok özel bir olay mı? Ekstra değeri nedir bunun? Şaşırılacak ne özelliği var?

ahahaha ben dine bise baglamadm yahu sen baglıyosun,bilimsel olarak acıklanabilir mi bunlar onu sordum.

Otrivine said:

vivavale said:

Eyvah eyvah.

eeeee,ne eyvah eyvah bu kadar mı?
Mesaj tarihi:
Her şey bilimsel olarak açıklanamaz çünkü insan beyninin sınırları vardır.

Matematikte sonsuzluk kavramının var olduğunu biliriz ama ne olduğunu sınırlarımızdan dolayı bilmeyiz.

Zaman denen şeyin sınırlarını da insan ve bilim bilemez.

Bunun gibi biçok örnek var insanın ve dolayısıyla bilimin aciz kaldığı/her zaman kalacağı. Bilimin aciz kalmak zorunda olduğu noktaları reddetmek at gözlüklülerin işidir, her şey bilimle açıklanamaz.
Mesaj tarihi:
Otrivine said:

vivavale said:

Eyvah eyvah.

+1
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...