Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Komşuda askerlik kısaldı

Horizon

Öne çıkan mesajlar

milliyet said:

Zorunlu askerlik süresi 9 aya indirildi

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Meymarakis, kara kuvvetlerinde zorunlu askerlik süresinin bir yıldan 9 aya indirilmesinin planlandığını açıkladı.

Ağustos ayından itibaren geçerli olacak 9 aylık askerlik süresinin, yalnızca kara kuvvetlerinde silah altına alınacakları kapsadığını kaydeden Meymarakis, deniz ve hava kuvvetlerindeki mevcut bir yıllık askerlik süresi uygulamasının devam edeceğini belirtti.

Deniz ve hava kuvvetlerinde tamamen profesyonel askerlik sistemine geçilmesi ve zorunlu askerlik çerçevesinde silah altına alınanların bu kuvvetlerde görevlendirilmemesi uygulamasına geçilmesi gerektiği kanısında olduğunu belirten Meymarakis, kara kuvvetlerindeki süre indiriminin de profesyonel asker sayısının artması sayesinde gündeme geldiğini kaydetti.

link

"Türkiyenin 4 bir yanı düşman her an her cephede birden savaşmaya hazır olmalıyız !" diyenler olacaktır tabi. Herneyse , hani zamanında azılı düşmanımız olan yunanistan profosyonel askerliğe geçerken biz askerliği amelelik yapmak olarak tanımlamaya devam edeceğiz anlaşılan.
Sosyal ağlarda paylaş

Yunanistan'ın kara kuvvetlerinin %60 olduğunu bile sanmıyorum, her tarafı denizlerle çevrili ve ege denizine yayılmış halde, ayrıca çok fazla kara sınırı yok. Deniz kuvvetlerinin daha değerli ve mevcudu yüksek olması lazım mantıken.

askerlik süresi olarak bakarsanız türkiyeye göre bariz daha uzun, ama bu bir kıstas değil, ordu büyüklüğü, nufüs sayısı vs gibi birçok konu girer işin içine süre hesaplamada.

ha bi de yunanistan'daki askerlerin amelelik yapmadığını, birşeyler öğrendiğini nerden bildiniz anladınız da hemen bizdeki askerliğe laf sokmaya çalıştınız, onu çözemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

benim bildiğim yunanistan'da kısa dönem diye bir kavram yok.
bunun yanı sıra 9 ay yalnızca karacılar içinmiş (ki genelde %60 civarıdır), kalanı yine 1 yılmış.

ortalamaya vurunca bizden fazla ediyor yani.

Olaya sadece insanların yaptığı askerlik süresine bakarsanız öyle, fakat genel olarak bakarsanız ülkemizin 4 bir yanında terörist kampı olması gerçeğiyle dalga geçmem lazım sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar güncel ve doğru bilmiyorum ama, Dünya'da büyüklük olarak birşey'de ilk 10a girmişiz yahu

Türkiyenin 4 tarafı düşmanlarla çevrilidir

1.5 milyarlık Çin
~1 milyarlık Hindistian
Kuzey Kore
Kuzey Kore'den tırsan Güney Kore
Pakistan
Dünyanın jandarması USA
ve Vietnam tarafından geçilmişiz.

Hedef önümüzdeki 5 sene içinde ilk 3'e girmek, Çini ordumuzun tükürüğüyle boğmak falan
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyedeki askeri masrafları şu borçları ödemede kullansak bi süre ne gözel olur yafs.şöyle 4-5 yıl mesela.

aslında askerliği 5 aya çekseler. masrafta azalır. bide asteğmen olayını kaldırırlarsa ordanda masrafı azaltırız. yeni savaş uçağı silahta almazsa ordanda kırparız. 4-5 senede ödenir borç heralde. bu zamana kadar aldığımız 4-5 sene rahat idare eder bizi.
Sosyal ağlarda paylaş

ülke/ savunma harcaması/ yıl

1.amerika birleşik devletleri 371.7 milyar $ 2003
2.çin 67.5 milyar $ 2004
3.japonya 45.8 milyar $ 2004
4.fransa 45.2 milyar $ 2003
5.ingiltere 42.8 milyar $ 2003
6.almanya 35.1 milyar $ 2003
7.italya 28.8 milyar $ 2003
8.hindistan 18.9 milyar $ 2005
9.suudi arabistan 18 milyar $ 2002
10.avustralya 16.7 milyar $ 2004
11.güney kore 16.2 milyar $

12.türkiye 12.2 milyar $ 2004

13.brezilya 11 milyar $ 2003
14.ispanya 9.9 milyar $ 2004
15.kanada 9.8 milyar $ 2003
16.hollanda 9.4 milyar $ 2004 (allah allah)
17.israil 9.1 milyar $ 2003
18.tayvan 7.6 milyar $ 2003
19.meksika 6.0 milyar $ 2004
20.yunanistan 5.9 milyar $ 2004
21.isveç 5.8 milyar $ 2004
22.kuzey kore 5.2 milyar $ 2002
23.singapur 4.5 milyar $ belirtilmemiş
24.arjantin 4.3 milyar $ belirtilmemiş
25.iran 4.3 milyar $ 2003
26.norveç 4.0 milyar $ 2003
27.belçika 3.9 milyar $ 2003
28.pakistan 3.8 milyar $ 2004
29.polonya 3.5 milyar $ 2002
30.portekiz 3.5 milyar $ 2003

not : 2005 cia – the world fact book’tan derlenmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

daha saygin bir uluslararasi kurulus olan sipri'nin 2005 military expenditures top 15 rakamlari

1 usa 478.2
2 china [188.4]
3 india 105.8
4 russia [64.4]
5 france 45.4
6 uk 42.3
7 saudi arabia 35.0
8 japan 34.9
9 germany 32.7
10 italy 30.1
11 brazil 24.3
12 iran 23.8
13 south korea 23.4
14 turkey 17.8
15 taiwan 13.4

milyar $*
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

türkiyedeki askeri masrafları şu borçları ödemede kullansak bi süre ne gözel olur yafs.şöyle 4-5 yıl mesela.

aslında askerliği 5 aya çekseler. masrafta azalır. bide asteğmen olayını kaldırırlarsa ordanda masrafı azaltırız. yeni savaş uçağı silahta almazsa ordanda kırparız. 4-5 senede ödenir borç heralde. bu zamana kadar aldığımız 4-5 sene rahat idare eder bizi.

Askeri Harcama Geri kalmamak için süreklilik gerektirir. 1 senelik ihmal 5 yıllık bir gerileme sürecini beraberinde getirir. VE Eğer TÜrkiye bütün bu bunalımlara rağmen hala tek parçaysa, bu caydırıcılığı yüzündendir. Irak eğer Türk ordusuna eşdeğer bir ordu sahibi olsaydı şu an ABD işgali altında olmazdı. Ancak para konusuna gelince, eğer ülkedeki rşvet, hortum ve ekonomik alanlardaki bataklıkları kurutabilirsek o düşündüğün paranın 10 katını raht rahat bulabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu saatten sonra 5 yılda pat diye kimse saldıramaz hele ki türkiye gibi bi ülkeye. kaldıki saldırdı bu ülke savaş durumunda sanki hiç silah bırakmamış gibi tekrar savaşır. 10-20 yıl demiyorum 5 yıl alt tarafı. ayrıca ben tamamen askeri harcamayı keselimde demiyorum. yarıya indirelim. yaptığımız harcamalarıda yurt içi ar-ge üzerinde yapalım. (aselsan) gibi..
5 yılda 50 milyar $ dan fazla para kurtarırız. IMF ye gerek filan kalmaz bundan sonrada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...