Loxias Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 nasıl yani alkol komasına girdiğimizde hastane bankında ölüme mi terkediliyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 hastaya bakılıp bakılmayacağınını kararını doktor verebilir. bazen acilde gidici hastalara acısını dindirecek ilaç verip kendi başına bıraktıkları doğrudur, alkollü diyip hastayı direk bu kategoriye sokmak saçma. bunun kararını ancak doktor verebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Adam alkol almış ellemeyin patlar yaklaşımı var heralde hastanelerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu said: Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi MADDE 83. - (1) Kişinin yükümlü olduğu belli bir icrai davranışı gerçekleştirmemesi dolayısıyla meydana gelen ölüm neticesinden sorumlu tutulabilmesi için, bu neticenin oluşumuna sebebiyet veren yükümlülük ihmalinin icrai davranışa eşdeğer olması gerekir. (2) İhmali ve icrai davranışın eşdeğer kabul edilebilmesi için, kişinin; a) Belli bir icrai davranışta bulunmak hususunda kanunî düzenlemelerden veya sözleşmeden kaynaklanan bir yükümlülüğünün bulunması, b) Önceden gerçekleştirdiği davranışın başkalarının hayatı ile ilgili olarak tehlikeli bir durum oluşturması, Gerekir. (3) Belli bir yükümlülüğün ihmali ile ölüme neden olan kişi hakkında, temel ceza olarak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine yirmi yıldan yirmibeş yıla kadar, müebbet hapis cezası yerine onbeş yıldan yirmi yıla kadar, diğer hâllerde ise on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunabileceği gibi, cezada indirim de yapılmayabilir. Değişik yaklaşım olsun dedim. Ama lafta kalır. Bırakanlara bir şeycik olmaz. Kanunda yazmasa bile hiçbir etik anlayışıma sığmıyor alkol komasındaki bir kimseyi ölüme terketmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 munferit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Tabi münferit, bizzat kendim ve tanıdıklarımın bol bol olayı olmuştur aynı sebepten. Acı ama böyle bir şeyin bir defa bile olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thedevourer Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Bizim bi arkadaş gece öyle komaya girer gibi oldu yani ben öyle sandım çünkü alkol komasına giren bi adam görmedim şimdiye kadar gece 112 yi aradım dedim bizim arkadaş kötü komaya girdi sanırım dedim siz daha ii anlarsanız kusturun uyusun bişi kalmaz dedi acil bişi yapmaz dedi kapadı suratıma teli kaldım gecenin biyarısı öle ne küfrettim ama 112ye sonra demek harbiden bişi gelse başımıza kalcaz öle..komik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 hatırlarsanız bir de erkek hastaya bakmayarak ölümüne neden olan bayan doktor olayı olmuştu..münferit! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 tedavi edilememe olayı nedir doktor bi arkadaş açıklasa mümkünse? yani bunun dışında alkole tepki falansa yuh diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 yalan bu haber bariz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 said: 'Alkollü genç ölüme terk edildi' iddiası İddialara göre Side'de iş yerinde rahatsızlanan bir kişi 'alkol koktuğu' gerekçesiyle ambulansa alınmadı. Tedavi olamayan Hasan Ödecik'in olayın ertesi günü yaşamını yitirmesi ise tartışmalara yol açtı. Antalya- Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Karakaş, düzenlediği basın toplantısında, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde tezgahtar olarak çalışan 37 yaşındaki Hasan Ödecik'in 29 Mayıs'ta iş yerinde rahatsızlandığını, bunun üzerine olay yerine ambulans çağrıldığını ifade etti. Gelen sağlık ekibindeki doktorun, ''Hasta çok alkol kokuyor, üzerine su dökün ayılsın, ben bunu alamam'' diyerek gittiğini ileri süren Karakaş, şuuru kapalı olan Ödecik'in arkadaşlarınca kaldığı pansiyona götürüldüğünü belirtti. Ödecik'in gece yeniden fenalaştığını ve arkadaşlarının jandarmayı arayarak yardım istediklerini dile getiren Karakaş, jandarma ekiplerinin de doktoru aradığını ancak bir sonuç alamadıklarını savundu. Hastanın ertesi sabah kaldığı pansiyonda ölü bulunduğunu ifade eden Karakaş, ''İnsanlık dışı bir olay yaşanmıştır. Hastanın alkol kokması tedaviyi hak etmesine engel midir'' dedi. Karakaş, ambulansta bulunan doktorun müdahale etmesi durumunda Ödecik'in hayatını kaybetmeyeceğini ileri sürdü. Bu arada, jandarma yetkilileri de olay gecesi yapılan çağrı üzerine pansiyona gittiklerini, telefonla aranan doktorun, ''Hasta alkollü, birazdan ayılır'' demesi üzerine oradan ayrıldıklarını belirtti. Soruşturma başlatıldı Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bazı basın organlarında Antalya'nın Side beldesinde rahatsızlanan bir kişinin 'alkol koktuğu' gerekçesiyle ambulansa alınmadığı için hayatını kaybettiği haberlerinin yer aldığı, söz konusu 112 Acil Servis personeli hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi. Kaynak: Cumhuriyet.com Gerçekten sarhoş sanıldığı için tedavi edilmemesi yada öküzün tekinin haberde geçtiği gibi sadece alkol koktuğu için tedaviyi reddetmesi adamın bok yoluna gittiği gerçeğini değiştirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 3, 2009 yalan gibi gelmedi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Alkol malkol bunlar hikaye ya uyuşturucunun bile etkisini 5 dk içinde geçiren bünyeyi normal şartlar altına tekrar getiren hap var.Ne sallıyo bunlar orası tıbbı kurum senin evin değil yani yok öyle "abi antibiyotik içtim bira içersem kötü olur muuu" durumları :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Reogmar said: alkollüyü hastanelerin aciline bile almazlar tedavi göremeyeceği için. yok öyle birşey, uydurmayalım. Babam bizzat Acil serviste çalışan doktor, emin olmak için tekrar aradım sordum. Acil servislerde alkollü hastaların geri çevrilmesi yalan, tıbbi olarak hiç bir dayanağı yok. Sarhoş bile olsan, acil servislik bir durumdaysan (örneğin trafik kazası) doktor sana bakmak durumunda. Ambulans şöförünün yaptığı ise denyoluk. Alkol koktuğu için bir kişiyi geri çevirme hakkı yok. Acil servis sonuçta orası. Alkollü hastaları gerekirse kusturursun, gereken ilacı felan verirsin. "Tedavi göremeyeceği için" demek bilgisizlikten kaynaklı olabilir ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2009 dışarda içmicen o yüzden.herşey olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 acil müdahaleye ihtiyacı olan birisi alkollü de olsa ne durumda olursa olsun bakılır, kişiye müdahale yapılır. ama şu da var. bazı durumlarda, mesela çok acil amelyata alınması gerekiyo vs, o durumda da bakılır ama sadece bakmakla kalınır. çünkü alkolün etkisinde olan insan üzerinde ciddi bi işlem yapmak çok zordur. ilaç antbiytik iğneyle verilenler vs, kişiyi direk zehirleyip öldürebileceğinden alkolün etkisinin geçmesi beklenir ve o ana kadar yapılabilecek ne varsa o yapılır. yani basitçe alkollü kişiye tedavi uygulanamayan bazı durumlar vardır gerçektir. bunu yukarda da biri söylemeye çalışmış, adama dinci manyak muamelesi yapmışssınız haha.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Euehue abi neler diyorsunuz ya,eğer alkolluler alınmasaydı bugün dünyada 129401941 kişi ölürdü hergün,ne kadar alkollu olursan birşekil kurtarıyorlar,alkol komasına giren herkes ölürdü o zaman... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 alkollü hasta acil servise alınmaz diyenler; - alkole karşılardır - hiçbirşey bilmiyorlardır - ikisi birden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 -trollüyolardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 alkol komasına gireni direk çöpe mi atıyolar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 etil alkol vücuda yabancı bir maddedir, yan etkileri vardır ve fazlası zehirler. diğer tüm zehirleyici maddeler gibi tıbbi olarak müdahele edilmesi gerekebilir. ağır metal zehirlenmesi veya çalışırken zehirli gaz soluyan birinden tek farkı yine bilinçsizce sınırların zorlanmış olmasıdır. "püü içmiş bu amq" zihniyetinden başka diğer zehirlenmelerden bir farkı olmaz doktor için ve müdahele edilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 O.C. ligin revaçta olduğu bir dönemdeyiz bir de ne yazık ki. Cahil halkın demokrasiden anladığı "asıl benim dediğim doğru" ile sınırlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Reogmar said: tartısmak sacma bende icerim tanıdıklarımda var bir tanıdıgım alkol komasındayken hic bir hastane kabul etmedi tanıdıklar vb. aracılıgıyla zar zor acile aldılar. merak eden varsa bu aksam denesin bize iyilestikten sonra neler yasadıgını anlatsın lafla olmaz herseyide ideolojiye baglamayın bazı gercekler var ortada. Ben bir arkadaşımı gayet hastane aciline tıpış tıpış soktum alkol komasındayken, yıkadılar bir güzel mideyi, yatırdılar ettiler. Alkollü olduğu için tedavi edilemez diye bir şey yok, zekanıza sahip çıkın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reogmar Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 evet kandaki alkolüde mide temizleyerek yok edebiliyorlar. / çelik ayna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2009 Bir sürü arkadaşım alkol komasındayken midesini yıkattı hastanede lütfen bilmeden atmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar