Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani retçiler vatandaşlıktan atılmayacak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Otedengelen said:
patide gecirmek cok daha faydalı çünkü o verimli çağı değil mi?

geçiniz bu tripleri.

Evet çünkü 24 saat paticikte takılıyoruz, sabah 6da kalkıp gece 9'a kadar pati'de mesaimiz var, arada nöbetlere de kalıyoruz, başka hiçbir şeyle uğraşmıyoruz bu çağda.

Ne kadar zeki şeymişsin sen öyle, lol

Viktor said:

bıde sey var olay vıcdanı ret degıl hıc yapmamak, asker benım zamanımdan calıyor vıcdanı ret gelsın dıye gezenler varda vıcdanı retcıler sosyal hızmet yapıyor aynı hesap hasta bakıcılık yaslılarla ılgılenme falan fılan

Güzel demişsin Victor, kısmen de haklısın. Ama sosyal hizmet en azından faydalı bir şey. Yani topluma, ekonomiye ve ülkeye gerçek anlamda katkı sağlıyorsun. Yoksa şu anda ülkenin 1.5 milyonluk genç nüfusu askerde boş yere hem katkısız oluyor hem de üzerine devletin kaynağını tüketiyor. Oysa bu miktarın çok daha azı yeterli ordu için.

Kaldı ki topluma katkının yanısıra sosyal hizmette mesai saati dışında kendine özel zamanın oluyor. Hani o günlük işini bitirince akşam ister arkadaşlarınla toplanır sinemaya gidersin ister gezer tozarsın kimse karışmıyor. Yani kendin açısından zamanın çok çalınmış olmuyor.

Üstüne üstlük, sosyal hizmetlerin bir kısmı part time ya da haftasonları falan oluyor, onlardan seçtiğin durumda mesleğinle beraber de sürdürebiliyorsun (hem okuyup hem mastır yapmak gibi işte) hem iş hayatından geri kalmıyorsun hem de topluma katkı sağlıyorsun.

Yani çok daha faydalı bir sistem aslında her açıdan. Hem iş hayatı, hem kişisel olarak zaman çalıntısı hem de toplumsal.
Mesaj tarihi:
Otedengelen said:

Rewendor said:

Absolut said:

İnsan öldürmeyi mi ögretiyorlar? Komandomu olmayı seçiyorsun hayırdır. Askerde toplasan senin atacağın 5-10 mermidir normal şartlarda. Ondan sonrası hizmet.

İnsan öldürmek kısmına bir şey diyemeyecem, ama insanın en verimli çağında, gençliğinde tutup da 1 senesini 1.5 senesini tamamen kaybetmesi ve boş geçirmesi hem insanın kendisi açısından hem de devletin (ekonomik açıdan) açısından gayet zararlı.

patide gecirmek cok daha faydalı çünkü o verimli çağı değil mi?

geçiniz bu tripleri.

baya bi daha faydalı.

bide abso "5-10 kurusn gerisi hizmet" demişte, nası hizmet anlamadım ben yanı, aylaklık yapıp devletin kaynakalrını tüketmek basbaya işte
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

şu askerliği devlet hizmeti değil de kamu hizmeti olarak görmeye başladığınızda aydınlanmaya da başlayacaksınız.

Ha pardon ampulcüm biz senin kadar aydınlıkta değiliz aydınlanamıyoruz :)

Kamu hizmetiyse o hizmeti yapabileceğin milyon tane farklı şey var askerliğin yanısıra, neden illa askerlik diye sorarlar adama.

Kamunun tüm hizmetleri kesintisiz, her şeyimiz mükemmel, bir askerliğimiz eksik kaldı :)
Mesaj tarihi:
fenris said:

viktor said:

ıs hayatına gec atılıyoruz rekabet bozuluyor da yalan cunkı senle aynı donem mezun olan herkes gıdıyor askere

viktor said:

ulke ıcındekı ıssız genc sayısını baya guzel azalttıgından ıs fırsatlarına basvuran sayısı azalıyor,

bu ikisi birbiriyle çelişmiyo mu ya?

celismiyor
herkes ayni sureyi oraya gomdugunden hicbrisey degismiyor rekabet acisindan, bu seni ilgilendiren kismi

ayni anda 20li yaslarinda okuldan yeni mezun olmus insanlari ekonomik hayattan alip 6-15 ay askeriyede tuttugu icinde ayni anda is ariyan insan sayisi azaliyor, issizlik kagit ustunde dusuyor kisa donemde buda devleti ilgilendiren kismi

kamu hizmeti hede hodo de buyuksheirlerde bati kulturunu tuketerek yasiyorsunuz, turkiyenin batisinda yasiyor olusunuz ulkenin dunyan en pislik bolgesi olan ortadoguda konumlanmis oldugu gercegini degistirmiyor

kuzey avrupada degiliz, 10 sene icersinde komsu ulkelerde irili ufakli bir duzine catisma oldu birde ustune nukleer mollalar azitti butun stratejistler iranda onumzudeki ceyrek yuzyilda bir buyuk karisiklik bekliyor amerikan isgali veya ic ayaklanma

1940 dan beri savas gormemis avrupa ulkeleri ile savasin hic bitmedigi ortadoguyu bir tutmayin, terorle mucadeleye hic deginmedim bile o apayri birsey
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

sg-1 said:

şu askerliği devlet hizmeti değil de kamu hizmeti olarak görmeye başladığınızda aydınlanmaya da başlayacaksınız.

Ha pardon ampulcüm biz senin kadar aydınlıkta değiliz aydınlanamıyoruz :)

Kamu hizmetiyse o hizmeti yapabileceğin milyon tane farklı şey var askerliğin yanısıra, neden illa askerlik diye sorarlar adama.

Kamunun tüm hizmetleri kesintisiz, her şeyimiz mükemmel, bir askerliğimiz eksik kaldı :)

ahaha kamu sana hizmet etmiyor sen kamuya hizmet ediyorsun kamudan biri olarak.

ha farklı şekillerde yapabilme olayına katılıyorum, misal viktorun dediği gibi bi hastanenin danışmasında yapmak isteyen olursa kamu hizmetini, ona da eyvallah denmeli tabi.

ama yok "benim en verimli zamanım", yok "ben istemiyorum 15 ayımın çalınmasını", yok "bizim devlet çok gaddar" felan komik şeyler bunlar, ister çöp topla ister terörist öldür farketmez, bu ülkenin her bir bireyine karşı sorumluluğumuz var ve bunu bir şekilde ödememiz gerekiyor.

Askerde senin yaşadığın hayatın çeyreğini yaşamamış, eğitimin yarısını görmemiş insanlarla bir arada bulunup onları tanımak ve kendini tanıtmak, onları belli bir sevşyeye çekebilecek kadar hayat görüşünnü onlarla paylaşmak bir kamu hizmetidir, yoksa tuvalet temizlemek felan değil mesele.
Mesaj tarihi:
e tamam, ben de kamu hizmetimi farklı şeyde yapıyım diyorum zaten kamu bana hizmet etsin değil :)

Hani kamuya hizmet edecek her şey tamam güllük gülistanlık, tüm toplum dansederek şarkı söyleyerek geziyo da bi askerlik mi kaldı diyorum :)

Tamam kamuya hizmet edeyim de, bu illa askerlik olmasın, o insanlarla görüş paylaşıp eğitmekse olay mesela eğitmenlik öğretmenlik verirler, ya da yaşlılara huzurevlerine hizmet verirler, kimsesiz çocuklara yardım falan verirler, verirler de verirler. Türkiye'deyiz sonuçta, düzende aksayan, adama ihtiyaç olan yer bulmak çok da zor değil :)
Mesaj tarihi:
bide askerde komando olmadikca yapicagin is belli

ya kislada aylaklik yada askeri tesislerde garsonluk yazicilik danisma gorevlisi, sofor vs vs vs

vicdani retle ayni sey, her askere gidene tufegi verip dagda terorist avina yollamiyorlar yani

yok efendim devlete israf oluyorum kamu hizmeti olsun bri ise yariyim filan yalan

acik acik o disiplin zor geliyor rahata alismisim sıkıya gelemiyorum diyin suna

fanatik bir bicimde bunu savunan genclerimizin daha is hayatina atilmamis olmasi ise apayri bir ironidir, asker donusu is hayatina atilipta "askerdeki disiplin zor geliyordu" diyen bri adam gormedim daha
hep laylaylom yayilip eglenmeye alismis ogrencilerin agzinda bu laflar

gidip gelenlere sorun bide, okuldan sonra bir erkegin en rahat hariket ettigi yer askerlik, zengin ve seni sirtindan tasimaya gonullu bir ailen yoksa is hayati askerlikten cok cok cok daha zor :p
Mesaj tarihi:
viktor bey, kimse bizi zorla iş hayatına sokmuyo. iş hayatına girmezsen hapse girersin diye bi madde de yok kanunlarda. kısacası iş hayatı askerlikten daha zor olabilir, ama en azından kendi tercihlerimizi yaparak, karşılığında ne alacağımızı bilerek atılıyoruz o hayata. askerdeyse böyle bir durum söz konusu değil.

ülkede askerliği seve seve yapacak tıynette insanlar da var, hiç yapmak istemeyecek ve ziyadesiyle rahatsız olacak insanlar da var. kamu hizmeti, daha geniş bir yelpaze sunduğu için daha çok insana hitap edebilir, ama askerlik epeyce dar, ne yapılacağı nasıl yapılacağı belli, üstelik yapan insana emir-komuta zincirinde davranmak dışında faydalı olacak herhangi birşey kattığı yok.

olgunlaştırma falan büyük yalan, olgun insan askerden önce de olgundur, olgunlaşmayacak adam askerden sonra da yaramazdır..
Mesaj tarihi:
- O disiplin zor geliyor bir.

- İş hayatında en azından ekonomiye katkım var ama askerde resmen amip gibi hiç bi işe yaramadan, dünyaya hiç bi katma değerim olmadan yaşıycam iki.

- Katma değeri geçtim eksi değerim var lan resmen üç.

Bana desinler ki axedice gel bak sen mezun olduktan sonra artık 6 ay mıdır 9 ay mıdır memlekete yararlı şu şu işte karın tokluğuna çalışacaksın biz ayarladık. Dağın yamacındaki dersane olur (gerçi eğitimci değilim biraz uç bi örnek), köyün bucağındaki fabrika olur bana faydalı olabileceğim bi yer göstersinler. Ben oraya gider çalışır hiç de bunu dert etmem.

Haa ama sen gelip dersen 12 ay boyunca burda çaycılık yap, gün say, işte mıntıka temizliği yap, 180 kişilik koğuşlarda ayak kokusu arasında uyu falan. Bide bu arada hiç bişey yapamıyosun hapishane hayatı gibi bi askeri bölgeye mahkumsun. Arkadaş ben kaçarım yurtdışında bi üç sene kalırım sonra geri gelir 1 ay bedellimi yapar hayatıma devam ederim. Sen de anca benim düzenimin içine sıçmış olursun. En azından 12 ayım hala benim
Mesaj tarihi:
bir de devlet dairelerinde kamu hizmeti yapalım diyoruz da öyle insanlarla uğraşılıyor ki oralarda (hastaneler, kurumlar vs) 1 ay sonunda "EEEEEH YETER ULAN, ALIN BENİ ASKERİYEYE" diyecek kıvama bile gelebilirsin. :p

Açıkçası "ben silah tutmam", "çalıyolar. hayatımızı. bizden çalıyolar ama", "iş hayatım zedeleniyor" diyenlerin %90'u yukarıda dendiği gibi "ben rahata alışkınım, gelemem sıkı, askeri disipline" mantığıdır bence ki ben de bu gruba dahilim aslında. :p yani askeriyeden tek korkum 6/12 kaç ay olursa artık sosyal hayattan koparılıp belli kuralların dışına çıkamamak olacak. ha ama askeriyeden sonrası da aynı bence. yani iş hayatı, evlilik hayatı vs vs hepsi sapına kadar disiplin, kurallar içeren kurumlar. hiçbir zaman öğrencilik hayatındaki gibi tam anlamıyla hürgeneral olamıyacaz zaten..
Mesaj tarihi:
valla disiplin dert değil -ya da belli bi yere kadar dert- ama oradaki manyaklarla uğraşmak zorunda kalmak ve süresi.. ı-ıh. heç çekici değil. ben parasını verip -dediğim gibi- daha benim gibi adamlarla, 3ay boyunca cehennem gibi ağır bi tempoda yapayım geleyim ha! ne dersiniz paşam?
Mesaj tarihi:
Askerlik gereksiz degil, zorunlu askerlik gereksiz.

Daha once yazdim bir kac kere tekrar yazayim. Kuzenim spor yapamayan, gozluk takan bir adam. Bombos basket sahasinda bir potadan diger potaya turnike atmak icin kosup, duramayip pota diregine carpip hafif sakatlik geciren biri (basketide atamadi).

Bu adami komando olarak aldilar, Irak sinirinda dagin tepesine 2 kisilik sinir nobetine koydular. Ustelik gece nobeti. Usten uzaktalar, ellerinde termal gozlukler ve telsizle sinira bakiyorlar.

Simdi bu adam o siniri koruyabilir mi? Ayni kuzenim dedi ki acemilik sirasinda izmir foca'da kantinde bir adam varmis dogulu, "beni sinira yollasinlar, savasmak istiyorum ama beni buraya kantinci yapiyorlar" diyen bir adam varmis.

Simdi hangi adam nerede olmali? Bu mudur adalet?

Turkiye profesyonel orduya gecmeli. Ordu tamamen revize edilmeli. Gencligin %80 ordudan nefret ediyor, bu cozulebilir.

Profesyonel ordu ile elinde egitimli asker olur. Ayrica ordu kiyafetini degistirirsin, boyle aksesuar olarak ozel bir gozluk tasarlarsin, karizma eklersin askeriyeye bak bakalim neler degisiyor, kac kisi kosuyor asker olmak icin.

Ingiliz tv'lerinde ordunun reklamlari var, adamlar filmlerden cok daha iyi yapiyorlar reklamlari. Direk kosarak orduya katilasin geliyor.

Biraz beyin yorsalar konu uzerinde cozumleri gorecekler.
Mesaj tarihi:
axedice said:
Haa ama sen gelip dersen 12 ay boyunca burda çaycılık yap, gün say, işte mıntıka temizliği yap, 180 kişilik koğuşlarda ayak kokusu arasında uyu falan. Bide bu arada hiç bişey yapamıyosun hapishane hayatı gibi bi askeri bölgeye mahkumsun. Arkadaş ben kaçarım yurtdışında bi üç sene kalırım sonra geri gelir 1 ay bedellimi yapar hayatıma devam ederim. Sen de anca benim düzenimin içine sıçmış olursun. En azından 12 ayım hala benim

Abi su bu degil de, hakikaten sirf bu yuzden disarida kalasim var ya.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Turkiye profesyonel orduya gecmeli. Ordu tamamen revize edilmeli. Gencligin %80 ordudan nefret ediyor, bu cozulebilir.

Türkiye profosyonel orduya geçsin geçmesine de, nefreti nasıl çözüceksin. Hayvan gibi kanun var "ya ss ya ss o askerlik yapılacak". Böyle bir kanun varken neyini sevicem askerliğin. Kamu hizmeti diyen arkadaşlar da kolpacı gibi geliyor bana. Dağ başına gideyim dersanede çalışayım fln, herşeyin ötesinde ailenizden ayrılıyorsunuz. Askerliğin en büyük olayı budur bence. Düzen değişmesi, sen o dersaneye gidersin sonra buraya gelip "allahın öküzleriyle uğraşıyorum akü" dersin. Şikayet edicek konu çok, rahatı bozulan herkes şikayet eder.

Yapacaksınız askerliği ben de yapıcam boşna konuşmayın pls :P
Mesaj tarihi:
http://www.youtube.com/watch?v=weudbL9tXCQ

http://www.youtube.com/watch?v=BvgZU6UwoWY

http://www.youtube.com/watch?v=OhahiQJhfTo

http://www.youtube.com/watch?v=Lfp-jqJB81U

Ben cok daha iyilerini gordumde bulamadim, bunun gibi reklamlar cogu kitleyi askerlige cekecektir.
  • Yeni Oluştur...