Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bayraktan Ergenekon Tahlili ve İzmirlilik

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bayrak tercihleri

BİR tuhaflık olduğunu 2006 yaz sezonunun sonuna doğru Alaçatı'da fark etmiştik: Evlere üzerinde Atatürk'ün kalpaklı görüntüsü bulunan bayraklar asılmıştı. Kaşları çatık, gözlerinin mavisi daha bir baskındı.
Böylesini ilk kez görüyorduk. Bizim bildiğimiz, kanun gereği, bayrağın üstünde başka bir resim, simge, işaret olamazdı.
Hatırlıyorum: "İzmirliler, Atatürkçülük mesleğini iyice abartmışlar" diye geçmişti aklımdan.
Ne yalan söyleyeyim, herhalde biraz da güneşli havanın ve tatilin verdiği rehavetle işin siyasi boyutunu düşünmemiştim.
Dönüşte çevre yolundan gitmek yerine İzmir'in içinden, Kordon'dan geçmiştik.
Körfez'e bakan evlerin çoğunda yukarıda sözünü ettiğim türden bayraklar asılıydı. Ama ben hâlâ olayı iyimser ve saf bir biçimde ele alıyordum:
"Herhalde" dedim, "firmanın biri bunları üretti, milletin de hoşuna gitti."
İyi ama evinde ve işyerinde zaten bayrak olan İzmirliler, niye para verip de yenisini alsınlar? Hem de bu kadar yoğun biçimde!
İşin içindeki bit yeniğini sonraları anladık. Ergenekon şebekesi Atatürk'ün bilhassa kalpaklı, sert bakışlı fotoğrafını tercih etmişti.
Çünkü şebeke, "Vatan 1919'daki gibi emperyalist Batı'nın işgali altında, yeniden bir kurtuluş savaşı vermemiz gerekiyor, ilk adım olarak da bu hükümeti devirmeliyiz" mesajına uygun olarak Atatürk'ün Milli Mücadele dönemi görüntüsünü seçmişti.

Geçtiğimiz 19 Mayıs'ta çevreme bu gözle baktım. Bayram sebebiyle birçok kişi 'normal' bayraklardan asmıştı.
Ancak Ergenekoncu ideolojinin etkisi altına girmiş olan ev, işyeri ve okullarda o malum bayraktan vardı.
Atatürk fotoğraflarında da benzeri bir ayrışma göze çarpıyordu.
Ergenekon karşıtı olduğunu tahmin ettiğim yerlerde Atatürk'ün sivil kıyafetli (cumhurbaşkanlığı dönemi) bez afişleri sallanıyordu.
Buna karşılık, 'bilerek ya da bilmeyerek' şebeke ile temas edenler, etkisinde kalanlar ya da apaçık destekleyenler, o dediğim kalpaklı fotoğrafları tercih etmişti ki bunlar arasında üniversiteler de vardı.

Emre Aköz, Sabah

Aman astığınız bayrağa dikkat edin, emre abi sizi de ergenekoncu diye fişleyebilir.

Hele İzmirliyseniz zaten ergenekoncusunuz.

Hele hele evinizde işyerinizde Atatürk'ün cumhuriyet öncesi bi resmi varsa kesinkes ergenekoncusunuz, hapı yuttunuz.

Yeni Türkiye herkese geçmiş olsun.
Mesaj tarihi:
Ulusalcıların kötü muhalefeti bu adamları besliyor işte. Artık mazeretleri hazır çünkü; başarısız, gelenekçi, türban karşıtı ulusalcılar; hem Ecevit iktidara geldi de ne oldu di mi? Eh gerçi iyi muhalefet yapan Kılıçdaroğlu'na da takılacak bir kulp bulmuştu bu adam. "Çalıyorlar ama hizmet yapıyorlar" geyiği çevirmişti yandaşları için. http://arsiv.sabah.com.tr/2009/02/18//haber,55F327A6F3B241A589F268E90E3A1D8E.html

Bu Ököz, Mehmet Barlas, Nazlı Ilıcak, Yavuz Donat, Engin Ardıç falan nasıl adamlar çok merak ediyorum. Çıkarları nedir yani bunların. Tamam Nazlı Ilıcak'ınki fallik kompleksi onu anladık da bir Mehmet Barlas ne bekliyor yani 20 yıldır sermaye yalakalığı yaparken. Hayır bu Barlas şimdi darbe karşıtı falan ya, zamanında nasıl darbe yalakalığı yapmış bir bilseniz. Kenan Evren Atatürk'ün mozolesine gitmiş de "işte Atatürk'üm arzu ettiğin tam demokratik Türkiye'ye kavuştuk" demek için gitmiş bu Barlas'a göre. 83 yılında yazdığı bir yazıdan bu. Yahu manyak bunlar düpedüz manyak. Bu yandaş medyayı evinize sokmayın (Başbakan mod)
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
Bayrak tercihleri

BİR tuhaflık olduğunu 2006 yaz sezonunun sonuna doğru Alaçatı'da fark etmiştik: Evlere üzerinde Atatürk'ün kalpaklı görüntüsü bulunan bayraklar asılmıştı. Kaşları çatık, gözlerinin mavisi daha bir baskındı.
Böylesini ilk kez görüyorduk. Bizim bildiğimiz, kanun gereği, bayrağın üstünde başka bir resim, simge, işaret olamazdı.
Hatırlıyorum: "İzmirliler, Atatürkçülük mesleğini iyice abartmışlar" diye geçmişti aklımdan.
Ne yalan söyleyeyim, herhalde biraz da güneşli havanın ve tatilin verdiği rehavetle işin siyasi boyutunu düşünmemiştim.
Dönüşte çevre yolundan gitmek yerine İzmir'in içinden, Kordon'dan geçmiştik.
Körfez'e bakan evlerin çoğunda yukarıda sözünü ettiğim türden bayraklar asılıydı. Ama ben hâlâ olayı iyimser ve saf bir biçimde ele alıyordum:
"Herhalde" dedim, "firmanın biri bunları üretti, milletin de hoşuna gitti."
İyi ama evinde ve işyerinde zaten bayrak olan İzmirliler, niye para verip de yenisini alsınlar? Hem de bu kadar yoğun biçimde!
İşin içindeki bit yeniğini sonraları anladık. Ergenekon şebekesi Atatürk'ün bilhassa kalpaklı, sert bakışlı fotoğrafını tercih etmişti.
Çünkü şebeke, "Vatan 1919'daki gibi emperyalist Batı'nın işgali altında, yeniden bir kurtuluş savaşı vermemiz gerekiyor, ilk adım olarak da bu hükümeti devirmeliyiz" mesajına uygun olarak Atatürk'ün Milli Mücadele dönemi görüntüsünü seçmişti.

Geçtiğimiz 19 Mayıs'ta çevreme bu gözle baktım. Bayram sebebiyle birçok kişi 'normal' bayraklardan asmıştı.
Ancak Ergenekoncu ideolojinin etkisi altına girmiş olan ev, işyeri ve okullarda o malum bayraktan vardı.
Atatürk fotoğraflarında da benzeri bir ayrışma göze çarpıyordu.
Ergenekon karşıtı olduğunu tahmin ettiğim yerlerde Atatürk'ün sivil kıyafetli (cumhurbaşkanlığı dönemi) bez afişleri sallanıyordu.
Buna karşılık, 'bilerek ya da bilmeyerek' şebeke ile temas edenler, etkisinde kalanlar ya da apaçık destekleyenler, o dediğim kalpaklı fotoğrafları tercih etmişti ki bunlar arasında üniversiteler de vardı.

Emre Aköz, Sabah

Aman astığınız bayrağa dikkat edin, emre abi sizi de ergenekoncu diye fişleyebilir.

Hele İzmirliyseniz zaten ergenekoncusunuz.

Hele hele evinizde işyerinizde Atatürk'ün cumhuriyet öncesi bi resmi varsa kesinkes ergenekoncusunuz, hapı yuttunuz.

Yeni Türkiye herkese geçmiş olsun.

söz konusu bayrakları yanlıs hatırlamıyorsam izmir ticaret odası bastırıp dagıtmıştı,kaşları catık bi ataturk de yok o bayragın uzerinde arkadaş cok saglam götünden sıkmış,arıyorum netten bulursam buraya koyucam bayragı,bir de anlamadıgım arkadas ergenekoncular tarafından mı düzülmüş ya da müneccim bir ergenekoncuyla yakın temas mı kurmuş ki ergenekoncuların dagıttını soyluyor,boşa sıkmasın bir şey varsa soylesin biz de bilemem,dürzü götünden element uyduruyor uzerinde ataturk resmi olan bayrak dagıtmakda ne var
Mesaj tarihi:
abi ben de köşe yazarı olucam yeter, her poposundan sıkana para veriyorlar ne alâ memleket.

said:

oof of.
zaten fotoğrafın da adamın anlattıklarıyla alakası yokmuş, ki alakası olsa, insanlar çatık kaşlı, sert bakışlı bir atatürk fotoğrafı basılmış türk bayrağı assalar, bu illa bir şeylere tepki olmak zorunda mı?
Mesaj tarihi:
Hükümetin satın aldığı gazetenin yazarı objektif olsa şaşardık zaten köpeğe niye havladın diye şaşıracak değiliz zira doğaya aykırı birşey bu :)
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:
Kadıköy Anadolu Lisesinin yüz karasısın Emre Aköz

Bunu çamlıkta kızlar öpmemiş, moda sahilde hiç eğlenememiş bence. Bastırılmış duygularını yansıtıyor şimdi, zengin olayım da ergenliğimde yaşadığım sorunları unutayım nıhnıh.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
BİR tuhaflık olduğunu 2006 yaz sezonunun sonuna doğru Alaçatı'da fark etmiştik: Evlere üzerinde Atatürk'ün kalpaklı görüntüsü bulunan bayraklar asılmıştı.

Bu adamlar kasten yazıyor bunları.
Türkiye'de yaşamayan, hayal aleminde yaşayanları da kendileri gibi yapma emeli güdüyor.

Yahu yıllardır var olan birşey zaten Bayrak üstüne Atatürk sembolü konulması. Sanki ilk defa çıkmış gibi göstermek ve bunun da Ergenekon'la bağıntısını yapmak ancak Emre Aköz gibi safözlerin işi olabilir...
Mesaj tarihi:
yazıklar olsun bu yazıyı yazana ve yayınlayana... Ulu önder Atatürk'e hakaretten başka bir şey görmüyorum ben bu yazıda.. Umarım gereği yapalır..
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
Ben de normal bayraktansa bunu daha cok seviyorum, iki mesaj birden veriyor.
Ayrica ulkuculukle cok bagdastirip duz bayraktan soguttular insanlari.

işte tam da bu dediğin şey olmasın diye var bayrak kanunu.
  • Yeni Oluştur...