Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekonomikkuu krizuu bizi teget gecti desu!

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Kötü bişey değil zaten de orantısız güç kullanımı olursa enflasyonu tetikler. Bi de adam gibi devlet ve/veya yatırımcı lazım ki istihdamı artıra. Tabi bu arada son mal ithalatı, ara mal ithalatı falan bunlar mevzuyu iyice karıştırıyor. acaip işler bunlar. vatandaş bunla ilgilenmesin, ona parayı yemek düşer.

Ve evet bizde de yapıldı işte ötv indirimi falan.
Herkes vergi kaçırdığı için gelirden vergi toplayamayan canım ülkem harcamalardan topluyor, ondan bizim işimiz daha kolay, para felan vermemize gerek yok ehere.
Sosyal ağlarda paylaş

dağıtacağın parayı bütçeye göre ayarlamak zor işte.
bu devirde herkeste tight fiscal policy var,
devletin harcamalarını kısarsan, ne bilim işte sağlık hizmeti, sosyal yardımlar falan, bu sefer insanlar "anam sosyal yardım yok, ya ilerde hasta neyim olursam, harcamayım paramı tutayım" derler. ya çok sosyolojik lan bu ekonomi. öf.
Sosyal ağlarda paylaş

heh bana 10000$ bile verseler harcayacağım paranın %95'i filan muhtemelen çin mamulüne gider, gidip fırından 100$'lık filan ekmek almayacaksa ya da restorana gitmeyecekse insan yerli malına harcamak zor.

evet kupon vermeleri lazım aslında, o kuponları basacak şirketler de canlanır. (:P)

kuponu parayla niye değiştirmek istesin ki biri?
Sosyal ağlarda paylaş

beyler elma armut kel mahmut

ulan japon ekonomisiyle turkiye bir mi

japonyanin en buyuk sikintisi insanlarin cok parasi olup surekli biriktirmesi hic bir zaman harcamamasi. japonya bu parayi veriyorki belki insanlar fazla geldi harcar umuduyla onlarda biliyor paranin yarisini yine biriktirecek japonlar.

sirf bu yuzden deflasyon oluyorlardi az kalsin bir kac sene once. turkiyede harcama sikintisi yokki turkiyede para yok para :)
Sosyal ağlarda paylaş

araştırmalara göre en çok harcamayı açlık sınırının altındakiler yapıyormuş böyle para verme olaylarında.

diğerleri direk borç kapatmaya ya da parasını ileride oluşucak yeni borçlara para biriktirmeye harcıyomuş.

japonya zaten çok biriktiriyosa bilemem tabi onları dışında tutuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:
kupon mupon ne abi en mantıklısı vergi indirimiydi oda yapıldı zaten. ama bazı ürünlerde vergi indirimini yanlış buluyorum ithal olanlar.

Patron çocuğu musun oolum. Vergi indirimi neye yaradı? Tofaş falan tarihinin en yüksek karını elde etti, halk da elde avuçta birikmiş neyi varsa verdi. Tüketim çılgınlığını, sahip olma isteğini bir kez daha gördük. Harcayın kar edelim, sonra onlar iş aş olarak size dönsün, 200 yıldır bekliyoruz ine çıka git gide daha da iniyoruz be Dühring kılıklılar.
Bu vergi indirimlerinin, para vermelerin falan bi b.ka yaramayacağını Engels'in Anti-Dühring kitabını okursan daha iyi anlayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...