Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

plants vs zombies


Gazanfer

Öne çıkan mesajlar

bilenler vardir, popcap diye bi sirket var. zuma, bejeweled gibi puzzle oyunlari yaparlar, genelde de cok basarili olur. ben bu adamlari hic sevmezdim puzzle oynamadigim icin.

adamlar simdi plants vs zombies diye bi oyun yaptilar. oyun bildigimiz tower defense oyunlarindan, ama puzzle unsurlari da var. zombiler geliyo evinize saldiriyo, siz de bitkilerinizi kullanarak savasiyosunuz iste, olay budur. ben ilk duydugumda "cok bayik lan, hayatta oynamam" diyodum. ama sonra baktim her taraftan super reviewler geliyo, bi deniyim dedim, cok begendim.

hem tower defense oyunlarinda hem de puzzle oyunlarinda genelde bi tekduzelik bi bayiklik vardir ya, iste bunda o yok. her bolumden sonra yeni bi bitki ekleniyo, her 3-4 bolumde bir yeni bi feature aciliyo ya da mekan degisiyo, aralarda surekli cok zevkli minigameler oynatiyo, oyunu bitirince zen garden veriyo kendi bitkilerinizi yetistiriyosunuz ultimadaki gibi.

hala sasiriyorum bi puzzle/tower defense oyununa bu kadar takildim diye. oyunu bitirdim, hala bitiremedigim minigameleri oynuyorum, hirs yapiyorum, gunduz isteyken "hmm su bitkileri beraber kullansam survivalda cok isime yarar" diye plan yapiyorum.

oyunun sitesi: http://www.popcap.com/games/pvz

screenshot mcreenshot

http://images.popcap.com/www/images/product/screens/large/pvz/1033/pvz1.jpg

http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/5/5/1/6/5/9/ss_preview_6.jpg.jpg

http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/5/5/1/6/5/9/ss_preview_1.jpg.jpg

http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/5/5/1/6/5/9/ss_preview_10.jpg.jpg

http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/5/5/1/6/5/9/ss_preview_7.jpg.jpg

http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/5/5/1/6/5/9/ss_preview_4.jpg.jpg

http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/5/5/1/6/5/9/ss_preview_8.jpg.jpg

http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/5/5/1/6/5/9/ss_preview_5.jpg.jpg

http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/5/5/1/6/5/9/ss_preview_9.jpg.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her bolumde artan sayida bitkiniz var, her bolum basinda o bolumde gelicek zombi turlerini gosteriyo ve siz de elinizdeki bitkilerden slotlarinizi doldurcak kadar secip oyuna basliyosunuz. bu slot sayisi parayla upgrade edilebiliyo.

oyuna ilk basladiginizda zombiler on bahcenize saldiriyo, dumduz yesillik alanda oyunu ogrenmis oluyosunuz. 4-5 bolum sonra arka bahceden saldirmaya basliyolar, ortadaki iki sira havuz oluyo, farkli zombilere farkli bitkiler koymaniz gerekiyo, stratejinizi degirstirmek zorunda kaliyosunuz. 4-5 bolum sonra bu sefer gece saldiriyolar. gece gunes isteyen bitkiler isinize yaramiyo, mantar yetistirerek tamamen bambaska bi oyun tarzi gelistirmeniz gerekiyo. bikac bolum de burda takildiktan sonra sisli bolumler var. sonra cati bolumleri ile son buluyo.

zombiler ve bitkiler cok dengeli. tas kagit makas dengesi iyi kurulmus. biseyi kazanmak icin surekli baska biseyden fedakarlik yapmaniz gerekiyo. "yapmasi cok zor, ama yapinca da rakip tanimayan" bi unite yok oyunda.

en azindan bi demosunu indirip oynamak lazim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Warcraft dışındaki tower defenseler çok kötü o yüzden ben de öyle burun kıvırmıştım. Ayrıca benim oynadığım oyunları arasında Popcap ilk kez bir oyununa derinlik ve çeşit katmış diyebilirim. O yüzden Popcap tower defense yapmış diyince insanın aklına bir günlük bir oyun geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bitirdim bu arada. 2 saatte falan 5. level yani çatı bölümü bitti. gargantuan mıdır nedir o ayılarla ilk karşılaştığımda öldüm hatta 2 kere öldüm ama sonrası kolaydı. özellikle son boss'u çok daha zor bekliyordum. oynayacak daha bir sürü bölüm, minigame falan var oyunda ama onları oynayacak zaman yok, başka oyunlara yönelirim heralde.

yannız oyunda neredeyse hiç kullanmadığım bitkiler vardı. mesela ateşi hiç kullanmadım. zaten 4 tane arka arkaya dizdin mi ateş eden bitki, ateşe falan gerek kalmıyor. veya 3 sıraya ateş eden bitkiyi de kullanmadım mesela hiç. bunlar aklıma gelenler, daha bi sürü var.
buna rağmen çeşitlilik vardı, nerde ne kullanman gerektiği falan önemliydi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...