mani Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 district 9 da ne amerikan askeri yaw. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2009 ben baya bir beğendim şöle birkaç kere daha seyrederim. 10/10 verdim hatta o derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Unbannable Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 süper filmmiş ya hakkaten 10/10 süpermiş edit: scorch, filmi nerenle izledin kanks. adam gibi izle önce sora gel yorum yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 yav said: Her neyse, District 10'u merakla bekliyorum ve eminim devam filminin olacağından :) bu yorum iyiymiş :D sanki 9. film buydu gibi olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 bence adamin cok tutarli, kendinden emin bruce willis gibi kahraman olmamasi cok yerinde olmus. o da siradan bi insan. bocaliyo, yaniliyo, fikrini degistiriyo, doneklik yapiyo. peygamber gibi kahraman yapsalar filmi bu kadar begenicegmi zannetmiyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 eagle_dnz said: yav said: Her neyse, District 10'u merakla bekliyorum ve eminim devam filminin olacağından :) bu yorum iyiymiş :D sanki 9. film buydu gibi olmuş filmde district 10 geçiyo, o yüzdendir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 eagle_dnz said: yav said: Her neyse, District 10'u merakla bekliyorum ve eminim devam filminin olacağından :) bu yorum iyiymiş :D sanki 9. film buydu gibi olmuş senin de kafan iyimiş, onun dalgasını üstte geçtik biz zaten görürüz district 10 çıkınca :P + fede'nin dediğine dayanmıştım ben. hem niye olmasın, farzet ki bir daha geldi bunlar adamlar ne bölgesi kurcak? district 9/2 falan mı? yoksa film 'district-9: tekrar geldiler' falan mı olsun? ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 ya olm gitmediler ki bi yere? sadece lider ve oğlu gitti devasa gemiyle. gerisi aşaada dünyada kaldı. district 10'a sürüldüler. lider olan da 3 yıl sonra dönecem, dönüşüm muhteşem olacek! dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 yeni film adı neden district 10 olsun ki; district 9: hede hödö.. gibi bişi olur ama devamı olur bence de. hatta birden fazla devamı bile olabilir. birinde gidenler karşı tarafı organize eder, kalanların başına dönüşen adam kalır onları organize eder. sonrakinde de savaşırlar vs.. dün radyoda o kadar laf edilince izliyim dedim, genelde pc'de tek başıma film izlemeyi pek sevmem, çabuk sıkılırım falan ama bunu baya sevdim. oha filme bak falan demiyorum da güzeldi bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 District tatilde yada District sınıfta kaldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2009 Mr_Hand said: ya olm gitmediler ki bi yere? sadece lider ve oğlu gitti devasa gemiyle. gerisi aşaada dünyada kaldı. district 10'a sürüldüler. lider olan da 3 yıl sonra dönecem, dönüşüm muhteşem olacek! dedi. Haa doğru tabi ya öyleydi ondan beynime kazınmış zaten 10 diye. @xaty, bak abi spoiler'a sen de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çomuþluk Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Bu kadar kötü bir film görmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 bu film hakkinda yorumlar cok uc oluyo hep ya cok begeniyolar ya cok kotu buluyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2009 Neden 9'du bu? Daha öncesi de mi vardı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 mani said: district 9 da ne amerikan askeri yaw. "mısırda ne amerikan askeri?" o zaman anlatabildimmi ne demek istediğimi? Unbannable said: edit: scorch, filmi nerenle izledin kanks. adam gibi izle önce sora gel yorum yap nerenle okudun yorumumu kanks. adam gibi oku sonra gel cevap ver :) rewendor un bahsettiği konulara değindim cünkü benzer seyleri bende düsündüm filmi izlerken ha detaya girme salla otur izle geç popcorn dersen güzel film ama işin çetrefellisine girince işte bariz saçmalıklar vardı beni en cok rahatsız eden de bu askeri güc durumu vs. eşşek gibi foton silahımı ne var heriflerde zula yapmışlar , onları kralı gelse tanımaz amerika bi şekilde karantina bölgesi vs. diye uydurur kapatır bölgeyi diye düsünüyorsun -transformers filminde bahsedilen askeri güce göre düsünüorum burada- ha eğerki aksi sekildeyse daha mantıklı oluo ama bunun icinde en azından bi script fln olmalı filmin öncesi hikaeysi icin detaylı, webisode fln yapsalardı keşke diorm şuan cok ara noktada muallakta kalıyo senaryo kafadaki soru işaretleri doldurmaya yardımcı olsa senaristler 10/10 derdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 transformers ile district-9'ı kıyaslaman çok gereksiz. transformersta ki bir olay üzerinden gelip district-9'ı eleştirmen garip olmuş. askeri güç konusunu yeterince yazmışız zaten olay adamlar indikten 20 yıl sonra mı ne geçiyor o 20 yılda ne olduğunu bilmemen ya da şehir dışında askeri birlik olup olmadığını bilmemen filmin saçma olduğu anlamına gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 ki orada onların güvenliğinden sorumlu olan özel bir şirket zaten,o şirketin paralı askerlerinin kontrolü altında ve bunu filmin başındaki anlaşma ile gösteriyor zaten Transformers'taki askeri güç,basit Amerikan stüdyo filmlerinden fırlama bir görüş biçimi sadece,karşılaştırılması bile hata District gibi bir filmle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 xaty said: Neden 9'du bu? Daha öncesi de mi vardı? İnsanların yaşadığı mevcut şehir 8 bölgeden oluşuyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 İnsanoğlu o filmdeki kadar aciz ve aptalsa zaten yok olsun hatta hemen bugün yok olsun, o derece bir acizlik olmaz, öyle bi şirkete falan bırakılmaz. Tamam bilimkurgu kısmı yalan esasında insanlık eleştirisi filmi yapmaya kalkmışlar işte ırkçılık vs, aşırı duygu sömürüsüyle dikkat çekme eğilimine gitmişler de konuyu bu kadar zorlama yapmasalardı keşke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Film hakkında niye abi insanoğlu o kadar aciz mi ki şuan Amerikan ordusunun Irak'taki birliklerinin çok büyük bir bölümü özel şirketler tarafından işe alınan paralı askerlerden oluşuyor ? Bu tip şirketler zaten paralı askerleri Dünya'nın her tarafına yolluyor ve ülkeler kendi askerlerini,kendi parasını oraya bir çıkmaza sürükleyeceğine ki bunlar da çok savaşmamış,askeri geçmişi olmayan ülkelerse şirketlere parasını vererek onların insan gücünden ve askeri tecrubelerinden faydalanıyor. Filmde zaten uluslararası bir anlaşmadan bahsediliyor ve MNU adlı bir şirket ile anlaşıldığı gösteriliyor.Bu MNU'nun kendi özel ordusu uzaylıları kontrol etmeye çalışırken aynı zamanda MNU'nun Dünyanın en büyük silah üreticilerinden biri olduğunu öğreniyoruz.Zaten birkaç bölümde adamların kendi özel teknolojilerini görebiliyoruz. Şu da var mesela önceden söylenmişti,adamlar niye gemiyi düşürmedi veya söküp incelemedi demişsiniz de filmin başında onu da söylüyor zaten.Gemiyi incelediklerini ama kumanda panelinin gemiden ayrıldığını bu yüzden geminin çalışmadığını söylüyor.Ayrıca görüntülerde görüyoruz aşağıya düştüğünü vs. ki zaten sonda kumanda panelinin geri dönmesiyle gemi çalışmaya başlıyor.Ayrıca bunlar kontrol altında tutulmuyor mu,uçak gemileri vs. yok mu denmişte denildiği gibi 20 sene geçmiş aradan, 20 sene beyinsiz gibi davranmışlar,serserilikten başka birşey yapmamış uzaylılar.Büyük devletler niye kaynak harcayıp hala onlarla uğraşsınlar ki ? Burada olay yine MNU'ya geliyor.20 sene boyunca aptal bir koloniyle uğraşacaklarına anladığımız kadarıyla Dünyanın en büyük askeri şirketlerinden birini kiralayarak onlara bırakıyorlar işleri, Sonuca gelirsek bu filmde göze batan bazı şeyler vardı.Mesela MNU büyük baba bir şirket diyoruz.Her ne kadar elinde hayvani güçlü uzaylı silahları olursa olsun öyle kolayca içeri girmek biraz saçma,her ne kadar içeriyi bilen bir adam yol gösterse de ve aralardaki çatışmaları göstermese de o kadar kolay girilmemeli,MNU gibi bize büyük olarak empoze edilen bir şirketin durum ne olursa olsun güvenliğinin o kadar düşük seviyede olmaması gerekir. Diğer yandan filmin sonlarına doğru karşımıza çıkan Merwe'nin Mech'in içindeyken sağa sola duygu yüklü atışlar yapması da klişeydi ki bende filmdeki tek klişeydi önemli sayılabilecek. Bunların dışında arka plandaki hikayenin neredeyse hiçbir eksikliği yoktu.Eksiklikler vardır ama sinema da böyle birşeydir.Herşeyi anlatmaya çalışırlarsa ne zaman yeter,ne de konu bütünlüğü sağlanır.Adamlar belirli kısımları anlatıp geri kalan kısmı günümüz şartlarında yorumlamak için izleyicilere bırakmışlar ki bunların çoğunu böyle çıkarabiliyoruz zaten.Film herşeyi anlatmıyor,anlatamazda.Bunu bizim çıkarmamız gerekir ki gidip Transformers'la karşılaştırırsan da bu filmi hiçbir şey çıkarılamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tinkibinki Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 film Abi insanlık tarihinin en önemli olayı. Devletler anlaşma yapıp özel bir şirkete mi verecekler yönetimi. Silahlarının içeriği bilinmiyor, teknoloji bilinmiyor. Sizce böyle birşeyin ihtimali var mı? İkinci dünya savaşında mağlup çıkmış almanyanın hangarlarını silip süpüren anlayışın 10 katı o teknolojiden yararlanmak isteyecektir. Herşeyi geçtim o gemi orada dururken şehirde insanların yaşamaya devam etmesi mümkün müdür sizce. Siz gökyüzünde uzay gemisi olan biryerde oturur musunuz. Siz oturmak istediniz diyelim, devlet orayı çevirmez mi, giriş çıkışı yasaklamaz mı, insanlık tarihinin en önemli olayından bahsediyoruz, belki de gidişatı tamamen değiştirecek bir olaydan. Ayrıca kumanda paneli düştü diye 20 yıl beklenir mi sizce. İnsanlar hiçbir zaman zamana bırakmaz işi, o kısa süre içerisinde tamamen incelenirdi, indirilirdi kurutulurdu. Bence önceki sayfalarda askeri güvenlik açısından az bile söylenmiş. Herşeyi geçtim, tamam şirket olayını kabul ettim. Adam filmin sonunda distric-9 da tespit edildiğinde; - bu kişi uzaylı-insan geçişini yaşıyor, dünyanın en değerli varlığı belki de- sen o adamı almaya 2-3 vasıta ve bir avuç adam mı yollarsın. O şirket bölgenin güvenliği konusunda bu kadar mı aciz. Kedi maması çete olaylarında ise kararsızım. Filmin en önemli tamamlayıcılarından biri ama açıkçası böyle birşeyin olmasına pek imkan yok bence. Ne olursa olsun kimse çetelerin o şekilde ticaret yapmasına izin vermz, işler bu kadar yavşamaz. 20 yıl da geçse 30 yıl da geçse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 film hakkında vol 2 Tamam da 20 yıl çok uzun bir süre,gerekli incelemelerin yapıldığı söyleniyor ve uluslararası anlaşmanın ilk geldiklerinde değil sonralarında yapıldığı söyleniyor.Uzaylıların bir zarar veremeyeceği,aptal oldukları zaten söyleniyor.Böyle bir durumda niye kaynaklar gereksiz yere harcansın ki ? 20 yıl içinde zaten bunların ne kadar aptal olduğu fark ediliyor.Kendi silahlarını kullanabiliyorlar fakat kaçak olarak,kendi silahları zaten toplanmış uzaylıların ve insanların silahlarını da vucütlarına uygun olmadığından kullanamıyorlar.Eee silahlı bir çatışma olması mümkün değil, District 9'in içindeki diğer düşük toplumda Nijeryalılar ve iki ırk arasında ticaret yapılıyor.Silahlar zaten kaçak ve Nijeryalılarında silahları nasıl topladığı zaten filmde gösteriliyor.Ya kedi maması karşılığında ya da uzaylıları tenhada öldürerek. Şuna açıklık kavuşturalım bir kere,filmde de bahsediliyor ki bu uzaylılar aptal,ciddi derece de aptal.Zaten işçi kolonisi vs. olduğu söyleniyor.20 sene mal gibi dolaşıyorlar ortalarda ki insanların daha büyük işleri doğabilir o sürede, İlk zamanlarda ne yaptıklarını bilemiyoruz,sadece tahmin yürütüyoruz ki gemiyi niye sökmediler konusuna gelince niye söksünler ? Geminin çalışması bile uzaylı Dnasına bağlı ve söküp tekrar birleştirmeleri mümkün bile olmayabilir.MNU zaten uzaylı DNA'sı üzerinde çalışıyor ve bunu çözdüklerinde gemiyi bir bütün olarak kontrol etme,sistemini anlama şansları olacaktır.Hatta bu sayede yeni gemiler yapıp ya da o gemiyi kullanıp uzay yolculuğu yapabileceklerdi ki yine başka birşey var,Dünyada olmayan bir kaynaktan yapılan bir gemiyi belki Dünyada olan imkanlarla sökemediler. Gemi olayı herşeyden önce daha detaylı açıklanması gereken birşeydi onu kabul ediyorum ama bu kadarını açıklamaları da büyük bir kayıp değil. Yine karışık yazdık kusura bakmayın da bir diğer olaya da farklı bir paragrafta gireyim. Şehrin üstündeyken o gemi o şehir insanları orada yaşayabilir mi diyorsun da Johannesburg Afrika'nın en büyük 3. şehri ve 4 milyona yakın nüfüsu var.4 milyon insanı sadece üstlerinde bir uzay gemisi var diye evlerinden edemezsiniz ki,hele bu geminin zararsız birşey olduğu ortaya çıktıktan sonra kaçmaya gerek bile yok.Zaten filmin sonunda protestocu insanları görebiliyoruz, uzaylıları destekleyenleri vs. Özel şirket dediklerinizde öyle basit şeyler değil.Bu tip askeri şirketlerin savaşlar sayesinde Amerikan dış siyasetinde büyük roller oynadığı söylenen şeyler.ABD'nin bile dış siyasetini etkiliyor bu şirketler ki filmdeki MNU'nun aynı zamanda silah üreticisi olması,böyle bir göreve de layık görülmesi aslında gücünü yeterince anlatıyor. Birde şu var,niye az sayıda araçla gidildi vs. deniyorda yine diyorum.İnsanlar bu uzaylıların aptal olduğunu biliyor.Onca olay dönerken hiçbirşey yapmıyorlar ve sadece filmin en sonunda birliğin liderini öldürüyor.O zamana kadar grubun içindeki bir uzaylıyı vuruyorlar,ama yanındakiler kedi mamasını alınca unutup gidiyorlar.Bu aptal uzaylılar için niye büyük bir güç seferber edesin ki,ayrıca Nijeryalıların öyle ortaya çıkacağı bilinmiyor.Zaten olay orada Nijeryalılar ve MNU arasında geçiyor ki uzaylılar yine yok ortada. Yani adamların aptal ve sefil olduğu zaten ortada,eziliyorlar ve ellerinde karşı gelmek için hiçbirşey yok.ABD bugün Afganistan'da ve Irak'ta bu özel şirketlere güveniyorsa filmdeki tüm bu olaylar gerçekleştikten sonra bugün bizim bildiğimizinde üstünde güçlü bir şekilde anlatılan,hem paralı ordu hem askeri teknoloji hemde silah üreticisi olan dünyanın en zengin şirketlerinden birine böyle bir görevi vermeleri gayet normal, Filmin tabii ki kötü noktaları var bayağı göze batan fakat dediğim gibi arkadaki senaryoda bence çok büyük eksiklikler yok.Ha şuna değinilebilirdi dediğiniz gibi,gemiyi nasıl incelediklerini veya niye orada o şekilde bıraktıkları 1-2 cümleyle dahi olsa açıklanabilirdi ama belki de bizim düşünmemizi istemişlerdir.Arkaplandaki hikaye ciddi anlamda çok sağlam ve kolay kolay laf söylememek gerek aslında edit : spoilera almayı unutmuşum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 District -9 Darkrider bahsettiğin şirketlerin gücü farklı bu farklı, koskoca uzaylı kolonisinin etrafında topu topu 20 asker varsa, uzaylı kolonisi çevresinde acil durum müdahalesi "hava desteği" olarak 10 tane helikopter içinde nişancı yolluyorsa uçak muçak hadi uçağı geçtim saldırı helikopteri falan yoksa, hadi len derim ben :) Hayır gitsek şu Carousel'i Akmerkez'i Kanyon'u kollayan güvenlik şirketlerine korutsak daha sıkı koruma sağlarlar nerdeyse o kadar bi komikti Ayrıca "aptal" da olsalar uzaylıların şiddet eğilimi olduğu ve bundan zevk aldıkları da söyleniyor, yerel halkla sık sık çatıştıkları (ve ölümler olduğu) da haberlerde çıkıyor bu durumda orası öyle komik bi birlikçe korunmaz sadece. Hepsini geçtim "anti-gravity" ve uzay yolculuğu var adamlarda yahu, 20 sene orada koskoca mothership duruyor bekliyor, bi kişi içine girip kurcalamamış mı? Motorları söküp labaratuara götürmemiş mi? İnsanoğlunun fersah fersah ötesinde teknoloji sebepsizce orada çürümeye bırakılmış Komik derecede saçma bir film District 9, ama zaten mantık ve bilimkurgu olarak değil "biz insanlar ne pisiz ne ırkçıyız böhü" tarzı yapmacık duygu sömürüsüne bulanmış bir duygusal film olmayı tercih etmiş, o tür filmlere de zaten gelemiyorum ben, hani bir eleştiri yapmak vardır, bi de "bakın ben burada eleştiri yapıyorum" diye bağrınmak vardır, 2.si çok yapmacık geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Vol 3. Tamam da varoş içinde hapsetmişler,içeri sadece bir kişiyi almak için giriyorlar.Karşılık gelmeyeceğini biliyorlar ki iş tersine gidiyor.3-5 kişi de korumuyor yani tamam ekrana o kadar gözüküyor da duvarlarla çevrili bir mekan District 9 Askerleirn az olması konusu yine tartışmaya açık aslında haksızda değilsiniz ama geminin orada durması hakkında daha önce konuşmuştuk üstteki postlarda da, Ayrıca ellerinde ne olursa olsun abi,adamlar hayvani güçlü bir mech'i bir el arabası kedi mamasına takas edebilecek kadar aptallar,ellerinde atom bombaları olsa da birşey fark etmiyor ki o uzaylılara,şiddet eğilimleri de zaten duvarların arkasında olduklarından kendi içlerinde sadece,insanların arasına zaten çıkarılmıyorlar. Yani tartışılacak çok şey var aslında,filmin baştan sona adam gibi bir çözümlemesi yapılmadığı sürece burada bölüm bölüm tartışarak bir yere kavuşamayız aslında,eksiklikleri var filmin tabii ki ama arka plandaki hikaye gerçekten iyi. Daha iyi olabilirdi belki ama bence yeterli bir filmdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2009 teknoloji için baya yorum yapılıyoda dikkat etmediniz mi uzaylıların teknolojileri kendi dnaları olmadan çalışmıyordu, çetenin elinde bi ton uzaylı silahı vardı robot falan vardı hangisini kullanabiliyorlardı. aynı şekilde deney yapılan yerde de uzaylı silahları vardı baş karakterin değişime uğramış eli ile çalıştırıyolardı. gemiyede yapmıştırlar birşeyler belki çünkü geçmişini bilmiyoruz sonuç alamayınca çekmiştirler ellerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar