Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Domuz gribi paniği

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
ankarada 29 yaşındaki bir kişi ağır zatürre nedeniyle hastaneye yatmış ancak kurtarılamamış.

yapılan araştırmada domuz gribine rastlanmış.

said:
Vatandaşlarımızın korunma tedbirlerine özenle riayet etmesi, grip belirtileri olan çocukların okul ve dershaneye gönderilmemesi, hastalık belirtisi olanların evlerinde istiharet etmeleri gerekmektedir. Ancak, genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bunaklığı, 5 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusması olan vakaların beklemenden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecektir.”
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Biraz abarttılar ilaç satabilmek için Turkiyeye. Agır bir grip denilen gibi.

Kesinlikle katılıyorum. Uzmanlar tvlere çıkıp "solunum yoluyla ilgili kronik bir hastalığınız olupta risk grubundaysanız aşıyı önerebiliriz" diyorlar. Solunum bölgeleriyle ilgili bir kırgınlığı olmayan için hayati bir durum yok sanırım. Geçenlerde doktorun biri çıkıp "yılda grip yüzünden 750.000 kişi ölüyor." dediğinden beri domuz gribinin abartıldığını düşünüyorum ehehe.
Sosyal ağlarda paylaş

bu tip hastalıkların tehlikeli olmasının nedeni vucudu zayıflatması. normalde sizi hasta edemeyecek bazı bakteri ve virüslerin işini kolaylaştırması. domuz gribi de aynısını yapıyor. domuz gribinin özelliği çok daha kolay bulaşması. normalde grip olmadan kışı atlatamayan bir insansanız kesin bu sene domuz gribine yakalanacaksınız demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Domuz gribi aşısıyla ilgili tartışmalar devam ederken ABD'den korkunç bir haber geldi.

The Sun gazetesi'nin haberine göre ABD'de domuz gribi aşısı olan 25 yaşındaki amigo kız Desiree Jennings yürüme yeteneğini kaybetti.

Jennings yürümeye çalışırken kasılıyor ve birkaç saniye sendeledikten sonra yere düşüyor. ama geriye doğru yürürken ya da koşarken zorluk çekmiyor. Doktorlar milyonda bir görülen bu
nörolojik hastalığın H1N1 aşısıyla tetiklendiğini söylüyor

Hurriyette çıkmış. Asparagas mıdır, gerçek midir bilemem. Bu gibi 1-2 haber daha çıksa, zaten içinde domuz kelimesi geçtiği için uyuz bizim millet, mümkün değil aşı yaptırmaz. En çok telefat da bizden olur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
"ANKARA - Ankara Valisi Kemal Önal, ''Domuz gribi virüsünün yayılmasını kontrol altında tutmak amacıyla'' Ankara'daki ilk ve orta dereceli okullarda yarından itibaren, 7 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildiğini açıkladı."

araya "üniversiteler" kelimesinide sıkıştırsalardı fena mı olurdu

ntv
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de her kış en azından 1-2 defa grip oluyorum. Üstüne üstlük her gün gidiş-dönüş 3 toplu taşıma aracı değiştiriyorum, kesin kapıcam eheh.
Bi de böyle denek olarak kullanma filan spekülasyonları varken, üstüne bi de bu kadar karıştırılmışken gribin aşısı, kendisinden daha tehlikeliymiş gibi geliyo. Yaptırmıycam sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

ankarada 29 yaşındaki bir kişi ağır zatürre nedeniyle hastaneye yatmış ancak kurtarılamamış.

yapılan araştırmada domuz gribine rastlanmış.

said:
Vatandaşlarımızın korunma tedbirlerine özenle riayet etmesi, grip belirtileri olan çocukların okul ve dershaneye gönderilmemesi, hastalık belirtisi olanların evlerinde istiharet etmeleri gerekmektedir. Ancak, genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bunaklığı, 5 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusması olan vakaların beklemenden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecektir.”
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...