Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yanlış anlamlar çıkmasın. Terörist yöntem olarak sansasyonel saldırılar yapar, illa sivilleri öldürecek diye bir şart yok. Devlet binasına da saldırabilir ama içindekiler de sivildir nihayetinde.
Mesaj tarihi:
terörizm, nedir nereden çıkmıştır; nerelerde, ne anlamda kullanılır bi araştırın ona göre konuşun. devletler terörist olmuyor misal, halkı kontrol etmek için korkuyu babalar gibi kullansalar da...
Mesaj tarihi:
calimero said:
terörizm, nedir nereden çıkmıştır; nerelerde, ne anlamda kullanılır bi araştırın ona göre konuşun. devletler terörist olmuyor misal, halkı kontrol etmek için korkuyu babalar gibi kullansalar da...

devletler ismen terör örgütü olmasa da terörizm yöntemi uygulayabiliyorlar. Bkz. İsrail.
Mesaj tarihi:
2 sayfa içinde akp'ye laf atmalar, asıl terörist akp demeler, bu adamın terörle alakası yok demelerle devam edecek, 3. sayfada da adamı kahraman ilan edersiniz artık. Bu konu bile nereye geldi bravo ya.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
terrorist en kaba haliyle, halk üzerinde baskı kurup, korkuyla istediğini yaptırmaya calışan insana denir. en kabaca anlamı budur.

Yanı "yerel yönetim genel yönetimle aynı olmalıdır yoksa hiç bişi yapamaz, ay haline öle yerel yönetimin" diyen başbaanda terröristtir.

ayrıca devlete karşı saldırıda bulunan insanda terörist değildir, devlete karşı diyeiblirsin, saldırdığı devletin vatandaşıysa vatan haini diyebilirsin, özellikle sivilleir hedef almıyorsa terörist diyemezsin.

şiddet kullanarak devleti yıldırmaya çalışanlar da terörist kapsamına girer. öte yandan hayır o lafı eden başbakan terörist olmaz, olsa olsa şantajcı olur. doğrudan terror kökünün anlamı üzerinden hareket edersen sokakta silahla cüzdan gaspeden adamdan banka soyguncusuna, bıçakla ırza tecavüz edene kadar herkes terörist sayılır yoksa.
Mesaj tarihi:
cnn türk'te gösteriyor şu anda, herif 6 yıl önce 5n1k'ya çıkmış kitabını tanıtıyor filan. cidden kendini vendetta sanmış herhalde.
Mesaj tarihi:
devlet terörünü kabul veya reddettiğimi belirten bir ifade yok mesajımda, kelimeyi doğru anlamıyla kullanmak gerektiğini söyledim sadece.
Mesaj tarihi:
Sam said:
devlet terörünü kabul veya reddettiğimi belirten bir ifade yok mesajımda, kelimeyi doğru anlamıyla kullanmak gerektiğini söyledim sadece.

olur olmaz devleti kötülemeyin. devlet araba gibidir. hükümet şöför. ŞÖFÖR KÖTÜ ise arabanın günahı ne!
Mesaj tarihi:
herşey bi yana yakında oturan artık apartman sakinimi komşu mu ne birisinin yorumu iyi tv de gösterdiler ; " temizlik yapıcaktım onu bile yaptırtmadılar tak tuk seslerle... "
gg.
Mesaj tarihi:
maalesef gerçek.
aşağıda yer yerinden oynuyo kör kurşunlar ona buna gidiyo falan, tam o sırada; in a galaxy far far away TEMİZLİK YAPICAKTIM O DİİLDe?!?
Mesaj tarihi:
Cuce said:
Operasyona değinmek bile istemiyorum zaten.
Hayır her olayda türk polisinin başka bir yetersizliğiyle karşılaşıyoruz.

Hayır, adamın silahlı olduğu biliniyor, tehlikeli olduğu biliniyor, catışma cıkabiliceği biliniyor (yanı acıklama boyle en azından) inanmıyorum hiç bir şekilde "kapıyı calma şartı" olduğuna. Fuuş var diye baskın yapılırken kapı calma zorunluluğu yok. Komik olmayın.

hadi diyelimki bilinmiyor adamın tehlikeli olduğu, gidip merkeze cağırıcaklar, neden 6 kişi gidiliyor, neden 6 polis birden kapının önünde keklik gibi bekliyor. Neden destek geldiğinde adam gibi sivillerden izole edilmiyor bolge. Neden 6 saate, şehrin göbeğinde binlerce polisin ortasında tek bir adam rehinesi olmadığı halde etkisiz hale getirilemiyor. Butun biber gazları bir mayısamı saklanıyor? Nedir bunun acıklaması, nedir bu kazmalığın acıklaması. yarın öbür 5 kişi, boğaz köprüsünün iki tarafına bomba koyup patlatmaya calışsa 6 saattemi etkisiz hale getiricez? en kalabalık zamanında buyuk köprü yıkılıcakmı?

ne olucak bi beceriksizliği bedeli merak ediyorum.

İlgisizlik. Ayrıca sorumlu kişilerin bilgili değil de akraba camiasından seçilmesi.
İstihbahrat, Ergenekon olayına yönlendirilmiş durumda. Çıkışı olmayan şekilde denetliyorlar insanları. Ama bu tip halk güvenliğini tehdit eden durumlarda oldukça ilgisiz davranıyorlar.

yani iki film izlemiş birisi bile ne tip önlemler alınması gerektiğini bilir. Bunlar onu bile yapmıyor. :(
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:
kulağını sıyırmış, yanındaki vatandaş başından vurulmuş. insanlar da ayrı bi şuursuz, ne arıyosun orada ya?
abi en çok o vurulan çocuğa üzüldüm ben..oluşturulan sözde güvenlik çemberinin arkasındaymış bi de çocuk
Mesaj tarihi:
Sam said:
Cuce said:
terrorist en kaba haliyle, halk üzerinde baskı kurup, korkuyla istediğini yaptırmaya calışan insana denir. en kabaca anlamı budur.

Yanı "yerel yönetim genel yönetimle aynı olmalıdır yoksa hiç bişi yapamaz, ay haline öle yerel yönetimin" diyen başbaanda terröristtir.

ayrıca devlete karşı saldırıda bulunan insanda terörist değildir, devlete karşı diyeiblirsin, saldırdığı devletin vatandaşıysa vatan haini diyebilirsin, özellikle sivilleir hedef almıyorsa terörist diyemezsin.

şiddet kullanarak devleti yıldırmaya çalışanlar da terörist kapsamına girer. öte yandan hayır o lafı eden başbakan terörist olmaz, olsa olsa şantajcı olur. doğrudan terror kökünün anlamı üzerinden hareket edersen sokakta silahla cüzdan gaspeden adamdan banka soyguncusuna, bıçakla ırza tecavüz edene kadar herkes terörist sayılır yoksa.

Banka soyguncusunun bi amacı varsa evet o da olur.
Mesela banka soyayım ınsanlar sokaga cıkamasın derse
Terror korku yaratayım ınsanların ozgurluklerını alayım derse olur
ama banka soyan adam parayı dusunur
Mesaj tarihi:
DiadanLocke said:
Daha once konduysa kusura bakmayin da su adam ne yapiyor yahu man in black gibi?

g-man o g-man.

suark, terör yaratarak o parayı alıyor. teröristler de terör olsun beri gelsin diye terör yapmıyor, belli amaçlarla terör yapıyor. kelimeyi sırf köküne bakarak kullanmak yanlış.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...