Zep Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 dennis said: Ergenekon, tamamiyle uydurma değil bir kere bu konuda bir fikir birliğine varması lazım insanların. Bazı kraldan çok kralcılık yapan ya da çeşitli gaz faaliyetleri sonucu nem kapan kişiler tarafından birileri haksız şekilde göz altına alınmış olabilir, üstüne gidilmesi gereken nokta da bu zaten evet abi burda tartşılması gerekenlerin bunlar olması lazımken ergenekonun hala hayal ürünü olduğunu düşünen ideolojik kör insanların olması ilginç.ideolojik kör dememin sebebi böyle bi gerçekliği "tamamen" hayali olarak görmenin başka bi açıklamsı olmadığını düşünüyorum. burda haksız,medya yaygarasıyla,acelyle yapılan tutuklamalar vs tartışılcak çok tartışmalı tarafı varken ergenekonun hala "varlığı ve yokluğu" zemininde öteye gidememesi tartışmaların çok komik.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sparkcaster said: cumhuriyetsiz demokrasiye örnek ver merak ettim nasıl güzel yürüyomus buyur: belçika, danimarka, japonya, hollanda, norveç, ispanya, isveç, ingiltere.
GEd Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Zep said: ayrıca adamların ne yaptıkları kanıtlanmasaydı zaten şuan içerde yatıyo olmazlardı.suçlu olduklarına dair kanıtlar onların şuçlu olduklarını gösteriyor ama sadece atatürkçü olmak yada atatürkçü olduğunu söylemek kimseyi saygın yapmaz yada suçlu olmadıkları anlamına gelmez. Hukuk okumadım ama böyle yürümüyor işler,hukuk okuyan biri gelip aydınlatabilir az sonra seni.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: Sparkcaster said: cumhuriyetsiz demokrasiye örnek ver merak ettim nasıl güzel yürüyomus buyur: belçika, danimarka, japonya, hollanda, norveç, ispanya, isveç, ingiltere. nasıl yani? orada seçim olmuyor mu? insanlar oy vermiyor mu? sen hala monarşinin sözü var mı sanıyorsun orada?
sinad Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: Sparkcaster said: cumhuriyetsiz demokrasiye örnek ver merak ettim nasıl güzel yürüyomus buyur: belçika, danimarka, japonya, hollanda, norveç, ispanya, isveç, ingiltere. Ya siz neden böyle monarşi hastası insanlar oldunuz çıktınız ? Eğer bizim ülkemizi rahat bıraksalardı içimizdede kara zihniyetler olmasaydı bugun bizimde görünürde turistik amaçlı bir hanedanlığımız olurdu.Siz de rahatlardınız ama bugun başımızdakilerin ataları bizi kendi kendimize savaşmak zorunda bıraktı. Tanrıya şükür ki Cumhuriyet kuruldu. Peki neden rahatsız ediyor sizi bu? Ciddi ciddi provoke etmek istemiyorum.Cumhuriyetten neden rahatsızlık duyduğunuzu bi açıklar mısınız ?
Nessarien Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 sir said: ben şunu merak ediyorum, bu miting için ilgili makamlardan izin alınacak mı? bu soruya ha ha ha ha demek için girdim. İyi eğlenceler.
Zep Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 sg-1 said: ayrıca 2, mevkilerini nasıl kullandıklarıyla ilgili bildiğin birşeyler varsa hemen çık açıkla, yoksa insanları böyle atıp tutarak töhmet altında bırakma. ergenekon savcısı mısın, nesin, anlamadım yav? Bu adamların üzerindeki iddialar emeklilik dönemlerine ait, bi cahilliğini daha gidereyim. ya abi ne töhmeti adamlar içerde sen bana adamları töhmet alıtnda bırakma diyosun. adamların cezaları kesinleşmemesi onların suçsuz oldukları anlamına gelmiyor.adam öldüren birininde cezasının kararlaştırlmasıda ilk duruşmada tanıkların yada başka sanıkların dinlenmesi için baya bi uzun süre alabiliyor.ama yeterli kanıtlar olduktan sonra adamın adam öldürmekten suçlu olduğu gerçeğni değiştirmiyor bu. yani bu admaların dışarı çıkabilmesi için ya birinin çıkıp "abi bütün bu olanları ben yazdım biz burda film çekiyoduk" diyip bunu kanıtlaması gerek ya da yargıcın çıkıp rabbime sordum bunlar suçsuzmuş diyip adamalrı salması gerek. veli küçük gibi adamları hangi güç çıkarablir bunda sonra dışarı bırakın allah aşkına. GEd said: Zep said: ayrıca adamların ne yaptıkları kanıtlanmasaydı zaten şuan içerde yatıyo olmazlardı.suçlu olduklarına dair kanıtlar onların şuçlu olduklarını gösteriyor ama sadece atatürkçü olmak yada atatürkçü olduğunu söylemek kimseyi saygın yapmaz yada suçlu olmadıkları anlamına gelmez. Hukuk okumadım ama böyle yürümüyor işler,hukuk okuyan biri gelip aydınlatabilir az sonra seni. orda demek istediğimi adam öldüren kişi örneğiyle açıkladım yukarda.
Theghosthand Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Modern hukuk böyle değil.Bir insan suçlu olduğu ispat edilene kadar suçsuz kabul ediliyor.Bu sana normal gelen aslında bir kaç islam hukuku uygulayan ülke harici geçersiz bi söylem.
mani Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Zep çok büyük yanlışlardasın. Hatta saçmalama boyutuna geçtin. Dava sürüyor, bazı sanıklar tutuklu yargılanıyor. Haklarında kesinleşmiş bir yargı kararı yok. umarım birgün bu tarz bi olay başına gelmezde uygulamalı olarak yaşamazsın. Saygınlık olayına gelince. Bu ülkede kadın memesine ülkeyi satabilecek insanlar var. Açık açık söylüyorlar. Bunlarada saygın deniyor. Minareleri süngü yapanlarada saygın deniyor. Avrupa Birliği hristiyan klübüdür ne işimiz var orda diyip hristiyan düşmanlığı yapanlarada saygın deniyor hatta cumhurbaşkanlığı köşkünde oturtuluyor. Laikliğin sonu gelmiştir diyor hatta. O yüzden bu memlekette saygın insan bulmak zordur. Boşuna sen şuna saygın diyorsun ama bu böyle demeyin sizinde saygın gördükleriniz okadarda saygın insanlar değil. Son olarak ülkenin bu günlere kadar geçirdiği zamanı düşünüyorum. Atatürk ün şu lafı aklıma geliyor. "Kahramanı kadar gafili de, haini de çok bir milletiz" bizim bir asır boyunca daha burnumuz boktan çıkmaz. Atatürk yıllar evvel bugünleri sanki gözleriyle görmüşçesine tespitler yapabiliyorsa biz daha onun vizyonunun ve gördüklerinin ufacık bir kısmını bile göremiyoruz demektir.
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 qzep, işte diyorum ya, demek mahkeme boşuna düzenleniyor, madem kanıtlar bu kadar güçlü, e tanıkların da hepsinin yazılı ifadesi savcıda var zaten, sunsaydı herşeyi mahkemeye, tek celsede bitseydi bu dava?! hakimler film çekecektir belki, di mi? veya direk gelip sana sorsalardı, "suçlu mu bunlar suçsuz mu" diye. baksana hakimlerden felan daha iyi biliyosun olayı.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Aket-Atum said: nasıl yani? orada seçim olmuyor mu? insanlar oy vermiyor mu? sen hala monarşinin sözü var mı sanıyorsun orada? cumhuriyetler mi? değiller. al sana bazı cumhuriyetler: kuzey kore, iran, küba, baas zamanı ırak'ı.
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 star warstaki republic gibi yeniden kuracağız lan devleti. başınıza yıkacağız yobaz imparatorluk hayallerinizi. afyon wookie cemiyeti adına konuşuyorum
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 evet bizim padişahlar büyük bir zevkle teslim ederlerdi ellerindeki gücü halka, sonra da köşelerine çekilip turist ağırlarlardı. böylece daha çok demokrat olurduk. veya Atatürk kendisini padişah ilan etseydi, öyle cumhuriyet felan kasmasaydı keşke. o diil de aklıma şey geldi gene:
sir Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 sg-1 mesele önemli mevkiye gelmekse tayyip de başbakan oldu =) bence darbe planı yapan biri saygın olamaz (eruygur). özden örnek'in günlükleri ve hurşit tolonun bu günlüklerde yazılanları doğrulaması-üzerine bir de mustafa balbayın tuttuğu günlükler, üstüne darbe planlarıyla ilgili belgeler benim gözümde bu adamın "saygınlığını yitirmesi" için yeterlidir. mahkum olması için yeterli midir ona mahkeme karar verecek. saçma bi demogoji denemesi de sezdim ama hadi buyur söyleyeyim insan öldüren biri de saygın olamaz (apo). bu arada mani eğer benim için yazdıysan o postu, ben çydd veya çev hakkında, veyahut türkan saylan hakkında tek bir olumsuz laf dahi etmedim. türkan saylanın hasta yatağından böyle bir baskınla kaldırılması ve gazetelere verdiği "mola" pozu vicdanı olan herkesi üzer, beni de üzdü. ama öte yandan çydd'nin aranmasını da çok abes bulmadım-nedeni de eruygur ve add ile ortaklaşa düzenlenen bu mitinglerin, davanın bir parçası olması. sam, uğraşma hiç cumhuriyetin demokrasiyle aynı anlama gelmediğini görmek için bi nebze açıkfikirlilik, yani at gözlüğü yerine ideolojilerin ötesini görebilen bir gözlük gerekmekte, onu da buralarda ara ki bulasın.
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sam said: cumhuriyetler mi? değiller. al sana bazı cumhuriyetler: kuzey kore, iran, küba, baas zamanı ırak'ı. Fransa, Almanya, ABD... taraflı yorum yapmayalım
Prawler Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2009 Sir said: sam, uğraşma hiç cumhuriyetin demokrasiyle aynı anlama gelmediğini görmek için bi nebze açıkfikirlilik, yani at gözlüğü yerine ideolojilerin ötesini görebilen bir gözlük gerekmekte, onu da buralarda ara ki bulasın. Bu nasil bir ironidir yarabbim!
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Miting Düzenleme Komitesinde şu isimler yer almaktadır: Prof. Dr. Necla Arat, Prof. Dr. Aysel Ekşi, Nevsim Mengün, Nazan Moroğlu, Pervin Öztabağ, Prof. Dr. Türkan Saylan, Prof. Dr. Nur Serter, Aydeniz Turksan ve Gülsever Yaşer. CHP DSP SHP İP GP DİSK, ADD, KESK, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İstanbul Barosu, Cumhuriyet Kadınları Derneği Konuşma yapanlar Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Nur Serter Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof.Dr.Necla Arat Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof.Dr.Türkan Saylan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi Gazeteci Tuncay Özkan Katılan sanatçılar [değiştir]Bulutsuzluk Özlemi Ayten Alpman Sadık Gürbüz Edip Akbayram Tolga Çandar Rutkay Aziz Hasan Karayol Halit Ergenç (Mustafa Kemal'in Gençliğe Hitabe'sini okudu) Bunların hepsi de mitingle direkman alakalı, aynı çydd ve add gibi. eğer elindeki bağlantı cumhuriyet mitinglerine katılımsa (eyvah eyvah mitinge katılınca ergenekoncu olma ihtimali varmış demek ki) bu insanların da evinin aranması, bu örgütlerin de talan edilmesi gayet doğal senin için. ayrıca apo cinayetten yargılanmadı, aldığı ceza katil olduğunu göstermez. en son baktığımda mandela gibiydi bazılarına. ayrıca 2, evet, rte de başbakan, ama "Halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek" suçundan hapis yatmış birisi, birebir suçu kanıtlanmış ve 4 ay hapis yatmış, hem de böyle bir suçtan. bu adama saygın deyip kendinle çelişecek misin? bu nedenle bu dava dışında sicili temiz görünen herkesi dava sonuçlanana kadar terörist, yüz karası, darbeci vs görmeyi düşünmüyorum, kamu hizmeti yapmış, eğitimci olsun, asker olsun bir şekilde ülkeye hizmet etmiş insanları silip atmanın üç beş kanıtlanmamış iddiayla olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Rewendor said: Fransa, Almanya, ABD... taraflı yorum yapmayalım nerede yorum var? yok mu o saydığım cumhuriyetler? cumhuriyetsiz de demokrasi olabileceğini göstermişim önceki mesajımda. ama gördüğünüz gibi demokrasisiz cumhuriyet = fail.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 bir dakika ülkede handedan ailesinin üylerinin yaşıyor olması o ülkenin bir monarşi olduğu anlamına gelmez. cumhuriyet kelimesinin kökeni latincedeki "halkın karar verdiği,halkı ilgilendiren" kelimesinden gelir. ülkenin başkanı hanedan ailesinden olmak zorunda değilse,vede ülkenin insanlarının hükümetin üzerinde söz yetkisi varsa,o ülke cumhuriyettir. yönetim biçimi olarak cumhuriyet kelimesi siyaset felsefesi ve biliminde kullanılan cumhuriyet kelimesinden biraz farklıdır yani. öyle işte.
Sam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 halkın karar vermediği cumhuriyetler var, halkın karar verdiği monarşiler var. cumhuriyet değil onlar, anayasal monarşi denir. demek ki isimle bitmiyormuş olay, benim de dediğim o.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 halkın hükümet üzerinde karar yetisi yoksa söz konusu olan ülke sadece isim olarak cumhuriyettir rejimini soruyorsan o ayrı. aynı şey tam tersi içinde geçerli.
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Sam said: Rewendor said: Fransa, Almanya, ABD... taraflı yorum yapmayalım nerede yorum var? yok mu o saydığım cumhuriyetler? cumhuriyetsiz de demokrasi olabileceğini göstermişim önceki mesajımda. ama gördüğünüz gibi demokrasisiz cumhuriyet = fail. Yorum değil yönlendirme var, özellikle ve bilinçli olarak kötü örnekleri sıralayıp bakın aslında kötü bu demek amaçlı. Şimdi aptal yerine koyma burada kimseyi :)
Sam Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 dogmeat, zaten ben de isim olarak cumhuriyetin bir anlam taşımadığını ifade ediyorum. işte bu nedenle "cumhuriyet lazım demokrasi olmasa da olur" söylevlerinin bir kıymeti yok. rewendor, zaten dikkatini çektiyse orada "cumhuriyet =/= demokrasi" önermesine kanıt olarak sunuyorum o ülkelerin isimlerini. yönlendirme değil, gerçeğe işaret ediyorum.
calimero Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 (başta böyle kısa bir genelleme yapmıştım fakat vazcaydım geriye kalan kısmı da kalsın bari)... Ben bu cumhuriyet mitinglerindeki çoğu tipten, akp lilerden tırstığımdan daha çok tırsıyorum. yani tırsmak derken başa gelseler çok daha faşizan bi ülkeye doğru gideriz kesinlikle.
pekaziz Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 23, 2009 Ordu göreve pankartı açılacakmış mitingde, Tayyip açacak grubu gemicik vaad etmiş.
Öne çıkan mesajlar