Mille Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Diyelim evinizin onunde catisma oldu ergenekoncular vs yigit turk polisi ken gibi, evinizde hasar aldi devlet bunu oduyor mu?Yoksa olaganustu durumlarda boyle biseyler olabilir gibi bi olay mi var?
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 özel sigortalara terör vs.şartı konuluyor. devletin bişi ödeyeceğini sanmam. yok böle bi yasa varsa da ödeyeceklerini sanmam.. ama bombalama olaylarından sonra milletin camı çerçevesi iniyor ya. hırsızlık olmasın diye bayaa polis yığıyorlar sanırım mahalleye bi süre boyunca
Mille Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Peki diyelim ergenekoncularin kursunu yda el bombasi denk geldi eve onlara dava acabiliyo muyuz? ps: isbu posttaki ornek tamamen hayal urunudur, gercekteki olaylarla en ufak baglantisi bulunmamaktadir
Lexius Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 ergenekoncu tanıdıına evi bombalatıp para alıp ülkeyi terketceniz dimi birlikte ^^
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 ergenekoncunun camini kursunlamasi ihtimali dalay lamanin kursunlamasi ihtimali kadar oldugundan bir poroblem yok
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 eger zaari polis verirse devlet oder eger teororistler verirse odemez terorirstlere maddi tazminat davasi acar onnardan alirsin
Bone Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Viktor said: ergenekoncunun camini kursunlamasi ihtimali dalay lamanin kursunlamasi ihtimali kadar oldugundan bir poroblem yok hahahahah.
GwindonSurion Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 1 mayıs için endişelisin sanırım
Law Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mille said: Diyelim evinizin onunde catisma oldu ergenekoncular vs yigit turk polisi ken gibi, evinizde hasar aldi devlet bunu oduyor mu?Yoksa olaganustu durumlarda boyle biseyler olabilir gibi bi olay mi var? Evet ödemesi lazım diye biliyorum, bu durum bir doğal afet değil onun için sigorta gibi sistemler var. Devletin asli görevlerinden biri vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak, terör mağdurlarıda mesela zararlarını talep edebiliyorlar devletten yani böyle bir hakları var. Ama uygulamada nasıl ve danıştayın bu konuda verdiği kararları açıkcası bilmiyorum. Şöyle bir haber var, http://www.tumgazeteler.com/?a=2175247 Teröristlere maddi tazminat davası açmak biraz zor, her terör eyleminde failleri bulmak zor, mesela bu otomobil yakma olayalarındada mağdurlar eğer kaskoları yoksa yine "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki 5233 sayılı yasa" ile zararlarını tazmin edebilecekler diye birşey okumuşdum. İlgili kanun http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/1407.html. Son bir not ekleyeyim bu yasa 2004 yılında çıkmış ama bu yasa olmasa bile siz yinede her halükarda terör dolayısı ile uğradığınız zararları tazmin talebinde bulunabilirdiniz.
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Devlet ödüyor, eylem ve benzeri durumlarda en azından. Ancak anında tutanak tutturulup da eylem ya da çatışmadan dolayı hasar oluştuğunu ispatlamak gerekiyor.
CapN Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Bu bombalamalarn yoğun olduğu zamanlarda bır arkadaşımın arabası bombadan dolayı kullanılamıcak duruma gelmıstı. Herhangı bır ödeme alamadı
eldar Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 17, 2009 Terör zararlarını devlet kesinlikle ödüyor. Tazmin edemeyen doğru dava açamamıştır, tek ihtimal bu.
Mille Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 iyi iyi bizim yaliyi g3 piyade tufegiyle tariycaklar parayi alip teknemle kacicam, yok be bizim 3 oda bi salon evi kim bombalasin Saka bi yana ihtimal vermiyodum ben verceklerine
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Odtüdeki gomünükler eylem yaptı 2 sene evvel, taş sopa jandarmaya girişti, arada arkadaşın arabası telef oldu. Hemen babasına gittik, babası da biliyomuş bu işleri geri döndük jandarmaya kayıt tutturduk (başta ilk anda kayıt tutulması lazımdı falan diye mırın kırın ettirdi ama sonradan tuttular kaydı), tamir ettirdi devlet baba valla
fede Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 ödemezse adam değildir. bakın adam değil demiyorum. ödemzse o zaman konuşalım
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 olayın devletle bir ilgisi yok eğer çatışmayı düzenleyenlerden sağ kalan bir taraf olur ise ona ödetirler sağ kalan olmaz ise bok yoluna gitti niyazi olur
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 yok öyle bişi, devlet ödüyor. devlet senin can ve mal güvenliğini ve emniyetini sağlamak gibi bir yükümlülüğe sahip. Dolayısıyla benzer sebepten çıkan olay da devletin eksikliğinden dolayı olduğundan onun sorumluluğuna giriyor. Hırsızlık ya da direkt saldırı değil bu, alan etkili bir eylem ya da çatışma sonucu olduğu için de direkt olarak fail aranmıyor. Yasal olarak da olay anından hemen sonra tutanak tutturulup kanıtlandığı anda devlet direkt olarak zararı karşılıyor. Bilmeden sallamayalım.
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 aoe dmgları devlet öder gibi olmuş.
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2009 Rewendor said: yok öyle bişi, devlet ödüyor. devlet senin can ve mal güvenliğini ve emniyetini sağlamak gibi bir yükümlülüğe sahip. Dolayısıyla benzer sebepten çıkan olay da devletin eksikliğinden dolayı olduğundan onun sorumluluğuna giriyor. Hırsızlık ya da direkt saldırı değil bu, alan etkili bir eylem ya da çatışma sonucu olduğu için de direkt olarak fail aranmıyor. Yasal olarak da olay anından hemen sonra tutanak tutturulup kanıtlandığı anda devlet direkt olarak zararı karşılıyor. Bilmeden sallamayalım. evet çok haklısın. Maganda kurşunu ile ölenlerin ailelerine de devlet tazminat ödüyor değil mi ? Ya da uyduruk belediye çukurlarında yok olan hayatlara ? Biz o zaman boş yere sigorta firmalarına para ödüyoruz, devlet herşeyimizi güvenceye almış ki, iyi söyledin baka yarın gidip bütün sigorta poliçelerimi iptal ettireyim :)
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 harrykewell said: evet çok haklısın. Maganda kurşunu ile ölenlerin ailelerine de devlet tazminat ödüyor değil mi ? Ya da uyduruk belediye çukurlarında yok olan hayatlara ? Biz o zaman boş yere sigorta firmalarına para ödüyoruz, devlet herşeyimizi güvenceye almış ki, iyi söyledin baka yarın gidip bütün sigorta poliçelerimi iptal ettireyim :) burada boş boş iddialarda bulunmak yerine bir araştır bakayım ödüyo muymuş ödemiyo muymuş devlet zararı. Ben sana kanunu söylüyorum, sen bana olmaz öyle şey diyosun, üstüne bi de hala kalın kalın aldığın alıntıyı uyguluyorsun. Hayır, sen burada fikir belirtiyosun ben sana gerçekte olanı söylüyorum. Şudur gerçekte sözüne "hayır bence deil" demek nasıl bi komedi ya. "Hayır ben yer çekimine inanmıyorum bence saçma" diyosun Lol. Neyse daha fazla bir şey demiyorum. Futbol bölümünden biliyoruz zaten ne olduğunu senin, görünüşe göre her bölümde tartışma stilin aynıymış, sıfır bilgi binlerce fikir :)
Mohi Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 efsane gsli filozof hayrikivıl, gs-fb maçındaki dozajı giderek artan vandalizmi ve sapıtıklığı üzerine kendisini uyaran modlara "bandan korksak vandan yazmazdık" şeklinde verdiği veciz söz ile hatırlarımıza kazınmıştır... işin garibi ise o maç günü biton adam ban yemişken, en baş roldeki kivıl aradan her nasılsa sıyrılmış ve bikaç gün bansız dolaşmayı başarmıştır. bu da yeri gelmişken, ilginç bi durum tespiti olsun dedim.
Baggio Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Rewendor said: Futbol bölümünden biliyoruz zaten ne olduğunu senin, görünüşe göre her bölümde tartışma stilin aynıymış, sıfır bilgi binlerce fikir :) Tam olarak hayrikaval özeti olmuş :p
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Rewendor said: ... Yasal olarak da olay anından hemen sonra tutanak tutturulup kanıtlandığı anda devlet direkt olarak zararı karşılıyor. Bilmeden sallamayalım. Çok engin hukuk bilginle şu tutanağı da nasıl tutturacağımızı bir öğretir misin sayın yargıç abi mesela elimize boş a-4 alıp üst ortasına kocaman TUTANAKTIR yazıp , 2-3 tane de civar bakkaldan şahite imzalatıp yapsak oluyor mu :) yoksa polis amcaları çağırsakta onlara mı tuttursak. Gerçi normal bir çatışmadan sonra onlar olay yerine direk intikal ediyorlar diye biliyorum ama onu da yanlış biliyor olabilirim, ne de olsa sen kanunları hergün kendine göre yeniden düzenliyorsun ha bir de şu ispatlama olayını bir izah edersen bizi çok aydınlatmış olacaksın, benim ilk aklıma gelen gidip çatışanları bulup onları karakola götürüp itiraf ettirmek , ama bundan farklı metotlar biliyorsan da deneriz. P.S. : benimle ilgili güzel görüşlerinizi de öm yoluyla hallederseniz burada kirlilik yaratmamış olursunuz, ama yok illa ben tek başıma seninle baş etmesini beceremem, ortaya konuşup birkaç yandaş ile beraber saldırayım diyorsan ona da itirazın yok, yeter ki bunu da ilgili bölümde ilgili başlığını açarak yap
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Tutanağı olayın geçtiği yere göre bölge kimin yetkisindeyse (polisin yetki alanıysa polis, jandarmanınkiyse jandarma) tutuyor zaten. Kanıt olarak da yine yetkili gücün olay raporu ve/veya görgü tanıklarına başvuruluyor. Benim değil de T.C. Devletinin düzenlediği kanun bu. Kanunları kendime göre düzenlesem zaten buraya gelene kadar ilk çıkaracağım kanun zaten senin boş konuşmanı yasaklamak olur merak etme :) Burnunun dikine gideceğine 2 google ya da kitap falan aç da araştır.
harrykewell Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2009 o halde sen bir yasa tasarısı düzenle, mesela bu tarz olaylarda da trafik kazalarında olduğu gibi taraflar anlaşır ise kendi aralarında tutsunlar tutanağı :) devlet zaten eksikmiş, bir de böyle olayla meşgul etmeyelim
Öne çıkan mesajlar