Mirage Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Selam, Bilgisayarım iyice yavaş açılmaya başlayınca aklıma böyle bir anket yapmak geldi. Bilgisayarınız kaç saniye açılıyor yazın bakalım. Açılmak ile kastım şu: Bilgisayar kapalıyken aşma tuşuna bastınız. Bu andan itibaren, işletim sisteminizin tamamen yüklenip rahat kullanılabilir hale gelene kadar geçen süre ne kadar? Yani masaüstüne gelceksiniz, açılışta çalışan tüm programlar yüklenecek (anti-virüs, sidebar vs), sabit diskten gelen tıkırtılar duracak ve bilgisayarı rahat kullanılabilir hale geleceksiniz. Stabil hale gelecek yani işletim sistemi. İşletim sistemi seçmek için grub ve benzeri boot loader kullanıyorsanız, orda geçen süreyi çıkartın. İşletim sistemine girince hesap/şifre ile login olmanız gerekiyorsa o süreyi de hesaba katmayın. Açılış süresi dışında şu bilgileri de verirseniz süper olur: - İşletim sistemi (versiyon, 32/64 bit, service pack, linux için kernel vs ile birlikte) - İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? - En son ne zaman defrag yaptınız? - Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? - Açılışın yavaşladığını farkedip de hızlandırmak için yaptığınız şeyler oldu mu? Ne kadar işe yaradı? Hepsini cevaplamak için uğraşmanıza gerek yok. İçinizden geleni cevaplarsanız harika olur. Cheers, :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Kendimden başlıyorum: Açılış süresi: 2 dakika 25 saniye İşletim sistemi: Vista x64, SP1 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? Bir yılı geçti En son ne zaman defrag yaptınız? 7-8 ay önce Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? Hayır, ne bulursam yüklüyorum ve silmiyorum. :) Açılışın yavaşladığını farkedip de hızlandırmak için yaptığınız şeyler oldu mu? Ne kadar işe yaradı? Iııh. Ama böyle bir şey yapmanın zamanı geldi sanırım ya da format ile kökten çözüm. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Çok çabuk şişiyo boot süresi. Temiz formattan sonra oh diyosun, rahatladım, bilgisayar 10-15 saniyede açılıyo falan. Sonra 2-3 program kuruyosun gidiyo o huzur hemen sdf 60-90 benim. Artık anakarttan mıdır, anakartın BIOS'undan mıdır bilinmez, harddisk tarzı depolama aygıtlarını taraması uzun sürüyo. Sıfırdan Windows logolu ekrana kadar düşmesi 15-20 saniyeye yakın :( Açılış süresi: 1 dakika 44 saniye İşletim sistemi: Vista SP1 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? Bikaç ay oldu En son ne zaman defrag yaptınız? 2 hafta önce Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? Arada bi tamamen gereksiz olan programlar varsa onları siliyorum o kadar. "Ya bi gün belki lazım olur dursun" diye tuttuum çok oyun/program var :P Açılışın yavaşladığını farkedip de hızlandırmak için yaptığınız şeyler oldu mu? Ne kadar işe yaradı? Defrag attım, başlangıçta açılan programlardan kıstım, fazla bi fark olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 - 1dk kadar. - Vista 64 - 9 ay kadar - 6ay kadar - msconfig -> Başlangıç -> gereksiz programları kaldırmak - Bi üstteki seçenek. (Windows XP'de Windows/Prefetch klasörünü temizlemek.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Açılış süresi: windows login kısmına gelene kadar 1dk 37sn, login olup programlar vb yüklenip hazır hale gelene kadar +73 sn. yani toplam 170sn :) İşletim sistemi: XP home sp3 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? geçen ay En son ne zaman defrag yaptınız? 2 gün önce Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? System Mechanic bakıyor o işlere bende :)o temizliyor fazla startup programıydı, çöp dosyaydı. bitek windows klasöründe yer bitmemesine kasarım, %45 boş şu an. Açılışın yavaşladığını farkedip de hızlandırmak için yaptığınız şeyler oldu mu? Ne kadar işe yaradı? yok ne kascam, açıldığı sürece problem yok ehe edik: yannız şöle bişi var windows logosu çıkıp kaybolduktan sora benim monitor bi kapanıp açılıo 30sn siyah ekran görüyorum sora geliyor monitor lol makinada öle pek çalışmıo bu esnada fekat çözemedim nedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 İki farklı sistemim var. İlk sistemi bir yere yazdığım verilerinden buraya geçiriyorum. Hatta o sistemin konusu bile var. Açılış süresi: 10 saniye Login Manager'e (Grub'dan sonra, XServer 4 saniye sürüyor), 5 saniye Openbox, 8 saniye Gnome, 13 saniye KDE 4.2.2 . (Bootchart yardımıyla alınmış veriler) İşletim sistemi: Arch Linux, 2.26.27 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? Bir yılı geçti. En son ne zaman defrag yaptınız? Defrag ? Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? Yukarıdaki konuya bakınız. Onun dışında mümkün olduğunca çok servisi XServer'den ve userland'dan bağımsız bir şekilde halletmeye çalışıyorum sudo yardımıyla kullanıcı bağlantısı kurarak. Mesele wireless'ı netcfg2 ile hallediyorum, Login Manager çıkmadan bağlanmış oluyor nete, toplamda zaman kazancı oluyor. Tüm servisleri iki işlemciden de yararlanarak arka planda çalıştırıyorum. Açılışın yavaşladığını farkedip de hızlandırmak için yaptığınız şeyler oldu mu? Ne kadar işe yaradı? İlk yüklediğimde bir dakikanın üzerindeydi. Bu da ikinci sistem, bir hafta önce ext4'e geçiş yaparken sorunsuz olsun diye Kubuntu yükledim herşeyi yedikledikten sonra. Şu anda güzel gidiyor, kullanıyorum, Arch'a geri dönmek konusunda da emin değilim, Ati sürücüleri daha iyi çalışıyor burada. Hiç optimizasyon yapmadım ama, bootchart'ı koyuyorum hemen. KDE açılışını da ben sayarım. KDE'nin herşeyiyle birlikte (Bluetooth, Kontact, Wicd+bağlantı, Klipper, Qstardict, ve tüm default servisler) tam olarak açılması 15 saniye sürdü. Ana sistem aşağıda. Eğer biraz optimize edersem 20 saniye altına rahatça düşürebilirim. Yukardaki Arch'ın ext4 ile ne kadar hızlı olacağını düşünüp heycanlanıyorum şimdiden. Bootchart http://img301.imageshack.us/img301/6561/gergelaptopjaunty200904.png [Mirage: Bootchart çok uzun olduğu için spoiler'a aldım.] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 30 saniye civarı. xp pro her ay 1 kere defrag tüm program ve sürücüleri sürekli güncelle abexo free registry cleaner 2-3 günde bir çalıştır systrayde 0 program tut, tüm windows hata ve uyarı mesajlarını kaldır her gün virus, malware, trojan zart zurt tarat 1,5 seneye yaklaştı son format işletim sisteminin olduğu sürücüye yancı program kurma hiç task manager'da gözüne tanıdık gelmeyen tüm servisleri iptal et masaüstünü temiz tut, arkaplan resminin boyutu ufak olsun wirelesstır vs dir bilgisayardaki hiç bir aletin görevini windowstan başka bişeyin yönetmesine izin verme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 huun kutluyorum, benim yöntemin biraz daha obsesif halini uyguluyomuşsun :D manyak mısın arkadaşım eheheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Açılış süresi: 50sn< İşletim sistemi: Vista ultimate x64, SP1 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? yaklasik 8-9 ay En son ne zaman defrag yaptınız? yapmadim. Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? %20 civari mutevazi bi o.c. var.kullanmadigim ivir zivirlari startupdan hep kaldiririm. Birde browser ve a-virus yazilimi disinda hicbirseyi system partisine kurmam. Açılışın yavaşladığını farkedip de hızlandırmak için yaptığınız şeyler oldu mu? Ne kadar işe yaradı? Ne yaparsam yapayim sistem partition bi sekilde sisiyor(oyun save leri, ivir zivir cacheler, temp program artiklari hede hodo) onlar canimi sikmaya basladiginda zaman bi mintika temizligi yaparim ama ztn genelde bilgisayari kapatmadigim icin boot suresi beni cok uzmuyor. notebooklarda ise zorunlu bi restart gerekmedikce veya uzun sure kullanmayacagim durumlar disinda asla normal acip kapama kullanmiyorum, her daim hibernate de bekliyor buna gore bios dan herzaman onumde olan programlara gecen sure 5sn =PP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Açılış süresi: her seferinde hazirda beklet modunda kapatinca(genelde boyle yapiyorum) <1 dakika ama normal kapatinca 2-3 dakikayi buluyor acilmasi :/ İşletim sistemi: Vista x32, SP2 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? 4-5 ay oluyor En son ne zaman defrag yaptınız? af buyur Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? baslangicta otomatik calistirilan programlari kistim. Açılışın yavaşladığını farkedip de hızlandırmak için yaptığınız şeyler oldu mu? Ne kadar işe yaradı? bir onceki sorunun cevabinda yazdim. bir de vista theme yerine klasik theme kullaniyorum. duvar kagidi da yoktu 3-4 haftaya kadar ama BSG bittikten sonra yine koydum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Acilis suresi 57+36 (login screen)+(gnome) Isletim Sistemi Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27 oluyodu sanirim Yukleme tarihi 6 ayi gecti. Al(ma)digim (alacagim) Onlemler Simdi farkettim ki baya yavasmis acilis :) Alacagim onlemler... Acilista Oracle 10g, 2 MySQL calisiyor. Bunlari iptal etmem lazim once. Ondan sonra surenin baya bir azalacagini zaten tahmin ediyorum. Bunun disinda an itibariyle yaptigim sey, benim standart kullandigim programlar var gun icinde. Onlari actiktan sonra yola devam ediyorum her zaman, bunlarin hepsini bir sh dosyasina yazdim, o sh dosyasinin kisayolunuda quick launch'a koydum. Masaustu senin soyledigin stabil kivama gelince basip calistiriyorum. Ne var burda: firefox, geany, skype, virtualbox, rhythmbox, terminal, tomboy notes. Bir sonraki acilista bu son yaptigim islemin performansi ne kadar artirdigini yazarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 30 60 arası - İşletim sistemi (versiyon, 32/64 bit, service pack, linux için kernel vs ile birlikte) - windowz xp 32 bit - İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? -5 ay önce - En son ne zaman defrag yaptınız? -1 hafta önce - Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? -tuneup utilties yükledim. başka hiç bişey ellemiyorum - Açılışın yavaşladığını farkedip de hızlandırmak için yaptığınız şeyler oldu mu? Ne kadar işe yaradı? -tuneup utilities yükledim. 15 saniye filan attırdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 fede said: ... -tuneup utilities yükledim. 15 saniye filan attırdı ehehe :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OogahBoogah Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 vista 64 bit var 43 saniye suruyo laptop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Açılış süresi: 40-55 saniye arası gitgelli. İşletim sistemi: XP Pro SP3 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? Üç ayı geçmiştir En son ne zaman defrag yaptınız? Hiç yapmadım Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? Valla başlangıcı minimum programla yapmaya özen gösteriyorum (msn, firefox preloader, ati tray tools, budur) bi de gereksiz servisleri kapattım. Açılışın yavaşladığını farkedip de hızlandırmak için yaptığınız şeyler oldu mu? Ne kadar işe yaradı? Hiçbiri hiçbir işe yaramadı lanet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Açılış süresi: 25-30sn İşletim sistemi: Xp SP3 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? 2 yıla yakın En son ne zaman defrag yaptınız? 1 hafta önce. Smart defrag ile 1gb dan büyük dosyaları es geçerek Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? Gereksiz msn, skype, steam, deamon tools gibi programları autorundan kaldırıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riddler Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Açılış süresi: 90-100 saniye İşletim sistemi: Vista SP2 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? 1 yıla yakın En son ne zaman defrag yaptınız? 1 hafta önce, kendi defrag programının dışında başka programlarla birlikte yapıyorum Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? Gereksiz msn, skype, steam, deamon tools gibi programları autorundan kaldırıyorum, vede kalkıp bi tur atıyorum evde ozmn hızlı acıldı gibi geliyor, başında bekledikçe saatler sürüyor gibi acı veriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Açılış süresi: 57sn İşletim sistemi: Xp SP3 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? 7 ay önce En son ne zaman defrag yaptınız? 1,5 hafta önce. TuneUp 2009 sayesinde upuzun süren bi defrag yapmıştım.. Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? Gereksiz programları kaldırıyorum, deepfreeze kullanıyorum, sistemi daha az yoran, daha çok kendi işlevini yapmaya uygun programlar yüklüyorum. Genelde 2-3 işlevi birarada veren programlar bilgisayara çok yükleniyor. Corel X4 serisini kullandığım için RAM'in değerini biliyorum :) bu arada ilk postum oldu bu :) Edit: Sistem şu şekilde: p4 3,0 GHz 512 Ram GeForce Fx5200 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Açılış süresi: 30 sn yaklaşık İşletim sistemi: Vista x32 SP1 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? Bir yılı geçti En son ne zaman defrag yaptınız? hiç yapmadım Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? tabiki var, harddiski temiz tutmaya çalışıyorum indirdigim şeyleri external'a veya dvdye yazarak. registry'yi temiz tutmak için cccleaner kullanıyorum çok işe yarıyor. Açılışın yavaşladığını farkedip de hızlandırmak için yaptığınız şeyler oldu mu? Ne kadar işe yaradı? kullanmadıgım proglamları vs silip üstüne cccleaner ile cila çekiyorum yavaşlama gözlemledigim zaman, tertemiz oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Gençler siz bunlara mı fazla diyorsunuz? Windows Vista Home Pre. 32 Bit, Acer 5920g Power'a basmam ile HDD ışığının sönmesi ve bilgisayarın hazır olması yaklaşık 6 dakika falan sürüyor. 1.5 sene oldu laptopu alalı, hiç format atmadım daha. Defrag falan da yapmıyorum. Açılış süresini azaltmak için bir şeyler yapmaya çok üşeniyorum. Evimdeki bilgisayarım mesela çok güzel, çabucak açılıyor, temiz. Ama laptop olunca, bir yere gidiyorsun mesela, yeni bir şey görüyorsun hemen alete yükleyeyim deyince ipin ucu kaçıyor. Şu an bilgisayarda ciddi ciddi yer yok ve bu kadar yer tutan dosyaların ne olduğunu hatırlamıyorum bile. Bir kenara atmışım hep. Çöp ev gibi bilgisayar. İşin kötüsü, format atacağım, bu kadar yedeği almaya, daha doğrusu yedekleri aramaya aşırı derecede üşeniyorum. Şimdi diyeceksiniz bu adam 6 dakika bilgisayar açılışı mı bekliyor. Yok tabii öyle bir şey. Hibernation diye bir olay var, o anki ram içeriğini sabit diske kaydedip bilgisayarı kapatıyor. Gücü kesiyor yani. Sonra tekrar power'dan açtığınızda 50 saniye civarı bir süre içinde bilgisayar son bıraktığınız halde geri açılıyor. Genelde restart isteyen bazı haller dışında sürekli hibernation kullandığımdan bu 6 dakikalık açılış süresi beni rahatsız etmiyor pek. Ediyor aslında ama üşeniyorum.ç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Açılış süresi: 30-60sn İşletim sistemi: Xp SP3 İşletim sistemini ne zaman kurdunuz? 1 ay önce En son ne zaman defrag yaptınız? defrag ne ? =) Açılışı hızlı kalması için dikkat ettiğiniz şeyler var mı? Gereksiz tüm programları kaldırıyorum.Başlangıc programlarını düzenliyorum. Bilgisayarı pek kapatmadığım için önemsemiyorum fakat 3-4 ayda 1 format çakıyorum.Çok sıkılıyorum yavaşlayınca. Sistemim p4 2.8 2gb ram ati radeon 9000pro :p evet çok eski :s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 benim disimda hibernate olayini kullanan yok mu ya? benim laptop hep hibernate Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 cccleaner kullanın abicim, tertemiz yapıyor registry'yi falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 matama said: benim disimda hibernate olayini kullanan yok mu ya? benim laptop hep hibernate roket adam said: Şimdi diyeceksiniz bu adam 6 dakika bilgisayar açılışı mı bekliyor. Yok tabii öyle bir şey. Hibernation diye bir olay var, o anki ram içeriğini sabit diske kaydedip bilgisayarı kapatıyor. Gücü kesiyor yani. Sonra tekrar power'dan açtığınızda 50 saniye civarı bir süre içinde bilgisayar son bıraktığınız halde geri açılıyor. Hibernation laptoplar için yapılmış en baba icatlardan biri. Kapatırsın şıp açılır direkt hiç kasmaz. Tavsiye ediyorum şiddetle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2009 offf CCleaner ne muhteşem bir programmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar