Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Interneti yavaş olmayan var mı?

Bloodless

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar size hattınız desteklemiyor diyen Türk Telekom çağrı merkezine kulak asmayın. Kesinlikle asmayın.

Ne yaptım?
Öncelikle Türk Telekom'u arayın. Hattakiler ne derlerse desinler, evinize bir çalışan gönderip hat değerlerini ölçen cihazda hattınızın ne kadar bir değer verdiğini ölçmelerini talep edin. Size bir randevu tarihi verecekler ve TT çalışanı evinize gelecek.

Splitterınız takılı olacak şekilde hat değerlerinizi ölçtürün. Tatmin olmazsanız splitter'ınızı devre dışı bırakarak gelen salt değeri ölçtürün. Belki de sorun splitter'ınızda... Karşınıza çıkan rakamlara inanamayacaksınız. Benim evimdeki rakam ölçüldükten sonra verilebilecek maksimum ADSL değeri 24mbit çıktı. Ben bu ölçüm öncesi 11mbit en düşük 13mbit en yüksek değerler arası ADSL hızı görebiliyordum. Adam yanımda aradı, hattı 16'ya yükseltin ve sabitleyin dedi, sinyal koptu, 10sn sonra tekrar geldi, hat 16mbit.

Kesinlikle size ne derlerse desinler inanmayın. Ölçüm cihazıyla birini evinize yollamaya ikna etmeden kapatmayın. Çemkirin gerekiyorsa. Parasını ödediğiniz hızınıza kavuşun. Bir daha hiç düşürülmemek üzere...

Şu andaki hız değerlerim

Sosyal ağlarda paylaş

Bana her telefon ettiğimde söylenen hattınız 13'ten yukarısını kaldırmıyordu. Adam 24mbit gördü hatta artık ne diyeyim... :D

Onu ben de anlayabilmiş değilim. Upload miktarına baktığımda 0.82mbit olarak gösterdi cihaz. Birşey demedim. Yemişim uploadı. Yetiyor bu kadarı işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
ya nispet yapıyomuş gibi olmasın ama animefreakde de sorun yok. sırf meraktan denedim şimdi. hellsing ultimate ova 7 açıp bi baktım 3-4 dakika. hiç durdurmadım buffer etmesin önceden diye. duraklama falan olmadan çalıştı hep. hd falan mı izlemeye çalışıyorsunuz? gerçi varmı öyle bir seçenek animefreakte bilmiyorum tam.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

ya nispet yapıyomuş gibi olmasın ama animefreakde de sorun yok. sırf meraktan denedim şimdi. hellsing ultimate ova 7 açıp bi baktım 3-4 dakika. hiç durdurmadım buffer etmesin önceden diye. duraklama falan olmadan çalıştı hep. hd falan mı izlemeye çalışıyorsunuz? gerçi varmı öyle bir seçenek animefreakte bilmiyorum tam.

Youtup'tan en yüksek kalite açıyorum evet. Kesmio başka türlü :P. Nese düzelir herhalde yakında.
Sosyal ağlarda paylaş

Eh be arkadaş ne diyeyim yani.

HON ping 250+, Call Of Duty desen aynı durumda. Youtube açıp video izlemek işkence, 2 dakikalık videoyu 360p izlesen bile 5 dakikada anca yüklüyor. 5 mbit internet var ama lafta, adam sandık eşşeği alnımıza değdi ...şağı olayına döndü iyice. Uydunet ile çılgın bezişler..
Sosyal ağlarda paylaş

Bana da oldu da 5-10 dakika sürdü, arada Google DNS'i otomatiğe çevirdim ama, sizde düzelmediyse onu yapıp DNS'leri flush edin, ya da bağlantınızı kapatıp açın işte.

Sansür pakedi kapsamında farklı DNS kullanımını da engelleyecekler diye biliyorum da, bu gece başlamış olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...