sg-1 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 o zaman "ilk oyumu 'yer yapar'cıya verdim" demekle "ilk oyumu iki park yaptı diye namussuzun birine satmadım" demek arasında ömür boyu seninle gelecek bir tercih yapacaksın. Hao said: sg-1 said: "yer yapar"ı ilk defa seçerken osuruk kokulu seçim propagandasına mı oy verdin? kesinlikle :) e o zaman ne diye soruyorsun ki, tescilli "yer yapar"cı yerine potansiyel bi "yapar"cı bul, bak bakalım o da yiyor mu yemiyor mu. demokrasi böyle bişey işte.
Hao Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 sg-1 said: o zaman "ilk oyumu 'yer yapar'cıya verdim" demekle "ilk oyumu iki park yaptı diye namussuzun birine satmadım" demek arasında ömür boyu seninle gelecek bir tercih yapacaksın. gözlerim yaşardı böyle siyah siyah üstü çizgili yapınca :( ömrüm boyunca, allahım daral geldi. sg-1 said: e o zaman ne diye soruyorsun ki, tescilli "yer yapar"cı yerine potansiyel bi "yapar"cı bul, bak bakalım o da yiyor mu yemiyor mu. demokrasi böyle bişey işte. sen "yemez yapar" lılığı ucuz propagandayla sınanabildiğini/kavranabildiğini iddia ettiğin, fanatikçe bunu savunduğun sürece, " yer yapar " (tu)
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 ahah sen ucuz propagandayla vermişsin ilk defa seçilirken oyu, o zaman ucuz propaganda ftw, şimdi mi tü kaka. ben senin basit yaklaşımın için söyledim "iyi propagandaya oy ver" diye, yoksa sen biraz komplike yaklaşmayı becerebilecek olsan başka şeyler de söylerdim, "adamın geçmişini araştır, nerden gelmiş bir bak, git seçim bürosunda biraz vakit geçir, fırsat bulabilirsen adamla tanış, birebir dinle, mutlaka projelerini gözden geçir" felan vs, ama sen en başta osuruklu seçim propagandasına oy verdiğini söyledin zaten. gayet açık net söylüyorum, "yer yapar"a oy veren yozlaşmıştır, göz göre göre namussuzluğu takdir etmektedir, yasal olarak olmasa bile vicdanen suça ortak olmaktadır.
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 şimdi aklıma geldi, bi analoji yapayım dedim. her ne kadar boşbakan biz bakkal dükkanı işletmiyoruz dese de varsayalım ki bi bakkal dükkanınız var, yanınızda da bi çırak çalıştırıyorsunuz. cabbar cevval yetenekli bir çocuk, her dediğinizi bi defada anlıyor, her işin altından kalkıyor (bi belediye başkanı analojisi için fazla iddialı oldu ya neyse). günlerden bi gün bunu kasadan para çalarken yakaladınız diyelim, tepkiniz ne olurdu?
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 ciragim degil onun kiligina girmis bir provakatordur der gecistirirdim
Breedan Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 türkiyenin jeostratejik ve jeopolitik önemi der geçerim
Hao Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 İdealar dünyasında gerçekleşse olaylar keşke, "yemeyen ve yapan" insanlar belediye başkanlığı yapsa, insanlar özgürce yaşasa, adalet mülkün temeli, hayat da bayram olsa :( Fakat türkiye'de sistemin nasıl işlediği aşikarken, yozlaşmışlığı-namussuzluğu kıçı kırık bir oya indirgemek ( ne olur bir oy her şeyi değiştirir geyiğine girme ), generalinin, istihbarat daire başkanının, emniyet müdürünün darbe yapmaya çalıştığı bir ortamda komik oluyor. Neyse, olayı başından alalım, "yemez yapar" olduğunu umut ettiğin bir belediye başkanını seçip, seçtiğin kişinin; said: yemez yedirir yer yapar yemez yapmaz den biri olduğunu-dönüştüğünü görmek ve ballı kaymaklı ihalelerin döndüğü, her türlü fırsatçılığa-fesada çanak tutan bir sistemde " yemez yapar " birinin belediye başkanı olamayacağının farkına varmak insanı bu triodan en iyisine, "yer yapar" a itiyor maalesef. said: şimdi aklıma geldi, bi analoji yapayım dedim. her ne kadar boşbakan biz bakkal dükkanı işletmiyoruz dese de varsayalım ki bi bakkal dükkanınız var, yanınızda da bi çırak çalıştırıyorsunuz. cabbar cevval yetenekli bir çocuk, her dediğinizi bi defada anlıyor, her işin altından kalkıyor (bi belediye başkanı analojisi için fazla iddialı oldu ya neyse). günlerden bi gün bunu kasadan para çalarken yakaladınız diyelim, tepkiniz ne olurdu? eline verirdim :)
Burax Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Bence böyle seçimlerden 1 2 ay önce seçilecek kurumun başkanının görevden alınması gerekiyor hani genel seçimlerde 3 tane bakan görevinden istifa ediyor tarafsız birileri geçiyor ya ona benzer bişi olmalı 2 ay önce belediye başkanını görevden alacaksın, herkes eşit şartlarda hazırlanacak seçime, ama işlerin düzgün halledilebilmesi için de böyle komple belediyeyi boşaltmayacaksın
Toledor Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Şöyle bir şeyler duydum en basitinden. bundan önceki seçimlerden 4 ay önce bakırköy belediye başkanı Ahmet Bahadırlı bakırköydeki tüm yerleri 5 yıllığına kiralıyor ve kiraları peşin alıyor(Büfeler, bayiler, yeraltıçarşısı esnafı vs.). Bakırköy belediyesine Ateş Ünal Erzen geldiğinde adam diyor gel bari adam gibi devir-teslim olayını gerçekleştir. Bahadırlı arkasına bile bakmadan 1 ay öncesinden kaybolup gidiyor, arkaasında 48milyon dolarlık borçla. Aynı şekilde akşam Esenler ilçesinde gördüm adamlar gece vakti yerdeki bütün taşları söküp tekrar değiştiriyorlardı. Yahu 1 hafta kalmış, belki sen seçilmeyeceksin yani bukadar adilik bukadar ş.. olurmu. Bunu nasıl önleyecekler
Aforoz Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 onu bunu brakında size ''yermisin yemezmisin'' adında bi program acsak ii tutar hea :D
mani Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 "biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar" e tabi bizim ülkede hırsızın hiç bi suçu yoktur. tek suçu çalarken başkaları içinde çalmadığı içindir. Bizim halk hırsıza oy verir çünkü kömürdedir gözü. dayı oğlunu belediyede işe sokmaktadır. Yada kaçak inşaatına tapu almak, her yıl diktiği yeni katlara izin almak içindir. Namuslu adam gözüne batar bizim milletin. Şener Şen in birde İlyas Salman ın bir filmi vardı. Şener Şen in namussuz namuslu filmi. Birde İlyas Salman ın vardı. Buda namusuyla sınavı kazanıp işe başlayan bir memuru canlandırıyordu. Mükemmel anlatıyor her 2 filmde şu forumdaki tartışmayı. Ama ben inanıyorum. Sam in evine bir hırsız girse tüm ciforslarını çalsa ve oyuncakçı dükkanı açsa sam hiç kızmaz. Nede olsa hem çalıyo hem iş yapıyo. Bir nevi Robin Hood.
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 sg-1 said: komik, yani birinin "yer yapar"lığı ispatlandığı, tescillendiği halde bir başkasının "yemez yapar"lığını sınamak gibi bir yolu tercih etmeyeceksiniz, öyle mi? Ha zaten "yer yapar"cının "yedikleri" hakkında hesap veremiyor olması da ayrı bir konu, orayı hiç soruşturmadığınıza, "yaptığı sürece" soruşturma ihtiyacı hissetmediğinize göre yozlaşmışlık sizde başlıyor zaten. "yiyo ama yapıyo abicim"ci kıraathane tayfasını üniversite mezunları arasında görmek ne güzel! bide hao, Horizon musun? Gerçi sizin cevap verme stiliniz en üst mevkiden en alt mevkiye kadar hep aynı, söyleyecek manalı, somut birşey bulamayıp zırvalamak.
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Hao said: İdealar dünyasında gerçekleşse olaylar keşke, "yemeyen ve yapan" insanlar belediye başkanlığı yapsa, insanlar özgürce yaşasa, adalet mülkün temeli, hayat da bayram olsa :( Fakat türkiye'de sistemin nasıl işlediği aşikarken, yozlaşmışlığı-namussuzluğu kıçı kırık bir oya indirgemek ( ne olur bir oy her şeyi değiştirir geyiğine girme ), generalinin, istihbarat daire başkanının, emniyet müdürünün darbe yapmaya çalıştığı bir ortamda komik oluyor. Neyse, olayı başından alalım, "yemez yapar" olduğunu umut ettiğin bir belediye başkanını seçip, seçtiğin kişinin; said: yemez yedirir yer yapar yemez yapmaz den biri olduğunu-dönüştüğünü görmek ve ballı kaymaklı ihalelerin döndüğü, her türlü fırsatçılığa-fesada çanak tutan bir sistemde " yemez yapar " birinin belediye başkanı olamayacağının farkına varmak insanı bu triodan en iyisine, "yer yapar" a itiyor maalesef. sana demokrasi diye, oy hakkı diye birşey sunduk, bilmem farkında mısın? Adaylara "yav bunlar nasıl olsa bozuluyor, her gelen aynı şeyi yapıyor" klişesiyle yaklaşmak yerine her seçimde yılmadan yeni bir aday deneyeceksin, ta ki "yemez yapar"ı bulana kadar. O bir oyunla (evet, o lafı edeceğim, çünkü herşey o bir oyların üst üste birikmesiyle oluyor) yozlaşmışlığa, bozulmuşluğa "zaten sistem böyle" diyerek alet olmayacaksın. ama tabi bizim millet eşek olduğundan semer vurulmaya alışkın, yemini suyunu verirsen, semer vurulmaya ses çıkarmaz. Hao said: said: şimdi aklıma geldi, bi analoji yapayım dedim. her ne kadar boşbakan biz bakkal dükkanı işletmiyoruz dese de varsayalım ki bi bakkal dükkanınız var, yanınızda da bi çırak çalıştırıyorsunuz. cabbar cevval yetenekli bir çocuk, her dediğinizi bi defada anlıyor, her işin altından kalkıyor (bi belediye başkanı analojisi için fazla iddialı oldu ya neyse). günlerden bi gün bunu kasadan para çalarken yakaladınız diyelim, tepkiniz ne olurdu? eline verirdim :) eh zaten, belediyeni, devletini kendi malın, kendi mekanın gibi göremiyorsan, para çalan çırağının eline verebilmek yerine "ben arkamı döndüm, bakmıyorum, ne kadar çalarsan çal, ama iyi çalış" diyorsan bi zahmet oy verip de haksızlığı, namussuzluğu dürüst insanların başına musallat etme.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Tüm mesajları okumadım. Konu heralde yesinde hizmet versin , hizmet vermeyecekse yemese ne olucak gibi bir tartışmaya gelmiş sanırım. Ben inanmıyorumki burada yemeyip hizmet yapan biri olsa onun yerine yiyeni tercih eden adam olsun. Tabiki herkes yemeyip hizmet vereni ister. Fakat insanlar böyle durumlarda adaya bakarken aynı zamanda partinin ve partiye bağlı belediyelerin geçmişteki yaptıklarına bakıyor. Buna bakınca da akp yi sevsin sevmesin birçok kişi hizmette diğer partilere göre çok daha iyi olduğunu görüyor. En azından benim gördüklerim ya da tanıdıklarımdan aldığım izlenim bu. Sam'in dediği gibi populistlik yapıp , bakın ben hiç masraf yapmıyorum , kırmızı ışıkta duruyorum , dandik araba ile dolaşıyorum deyip , adam gibi hizmet yapmadığında kimse bakmıyor bu yaptıklarına. Sebep ? Senin ilk görevin hizmet. Halk seni onun için seçiyor. Yemeyipte hizmet yapmış adam geldimi memelekete bilemiyorum. Hakatten varsa böyle insanlar emin olun siz daha burada tartışamaz iken insanlar onu getirip baş üstüne koyar. Fakat sistem , düzen bozuk olduğu için onu illa birşekilde alaşağı ederler diye düşünüyorum. Cem Boyner çıkmıştı dürüst , temiz siyaset diye ; adam lanet olsun böyle düzene deyip gitti işini gücünü yaptı memlekete böyle daha faydalı olurum diye. Bu dediklerimiz sadece siyasiler için değil , siyasiler gelip geçici , ama tahta yapışmış bir çok insan var memleketin atamayla gelinen kurumlarında. Hepsinde sorun aynı.
Sam Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 mani said: Ama ben inanıyorum. Sam in evine bir hırsız girse tüm ciforslarını çalsa ve oyuncakçı dükkanı açsa sam hiç kızmaz. Nede olsa hem çalıyo hem iş yapıyo. Bir nevi Robin Hood. tek cifors var maalesef evde. :( yalnız benzetmen başarısızlıkta yeni bir seviye belirlemiş. zira adam yese de yemese de bizim cebimizden çıkan miktar aynı. mesele efektif olarak kullanıyor mu o parayı bize yarayacak şekilde. her ne kadar anlamazlıktan gelseniz de sizin söylediğiniz şekli işlevden üstün tutmaktan başka birşey değil. ana işlev vatandaşa verilen hizmet. yiyip yememek olsa olsa şekil olur, o da düzgün olsa güzel olur tabii ama gelin seçmiyoruz sonuçta. işini düzgün yapsın önce. ha ısrarla görmezlikten gelseniz de yazmışım zaten, hem yemeyen, hem bize yediren varsa zaten o ilk tercih. bizi salak yerine koymanıza alışığız zaten ama kör taklidi yapmanıza gerek yok.
eldar Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Yahu illa bokla kaka arasında tercih mi yapmak zorundayız; çalarsa çalsın yeter ki yapsın demek hıyarlıktır, çalmasında gerisi önemli değil demek aptallıktır. Bunların arasına sıkışmak zorunda mıyız, ikisini de onaylamıyorum; aralarında tercih de yapmıyorum.
Bone Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 ne ciforsu olm. adam direk cifors bozuyor. önce ciforsun ve fırının parasını ödesin o...
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 sg-1 said: sana demokrasi diye, oy hakkı diye birşey sunduk, bilmem farkında mısın? Adaylara "yav bunlar nasıl olsa bozuluyor, her gelen aynı şeyi yapıyor" klişesiyle yaklaşmak yerine her seçimde yılmadan yeni bir aday deneyeceksin, ta ki "yemez yapar"ı bulana kadar. O bir oyunla (evet, o lafı edeceğim, çünkü herşey o bir oyların üst üste birikmesiyle oluyor) yozlaşmışlığa, bozulmuşluğa "zaten sistem böyle" diyerek alet olmayacaksın. ama tabi bizim millet eşek olduğundan semer vurulmaya alışkın, yemini suyunu verirsen, semer vurulmaya ses çıkarmaz.
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 kaaan-dııır-dım tatlı yarim, sonunda çılgın sözlerle kaandırdım sonunda güzel gözlümü, oyunlarla kandırdım
Jadelith Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 ha bide oy atmanın bir işe yaradığı ilüzyonuna (türkçesi sanrı bu arada bu kelimenin ama tutmadı) kapılanlar var onları seviyorum.
Skyfire Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 bide bu seçimler için partilerin harcadığı para ülke ekonomisi için kullanılsa ekonomimiz çok daha iyi olurdu bence. hele akp adamlar her yere otobüs otobüs adam götürüyor yok böle rezillik
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Mesaj tarihi: Mart 23, 2009 Jadelith said: ha bide oy atmanın bir işe yaradığı ilüzyonuna (türkçesi sanrı bu arada bu kelimenin ama tutmadı) kapılanlar var onları seviyorum. %47? biz en iyisi tayyibi padişah ilan edelim, o atasın belediye başkanlarını.
Öne çıkan mesajlar