Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut geliştirme ile ilgili

Dennis

Öne çıkan mesajlar

Ezio

Bana göre de senin yaptığın diyet son derece saçma fakat ben sonuçta saygı duyuyorum. Senin gibi bilmediğim anlamadığım kafamdan da belki doğru olabilir şeklinde düşünerek ardından hayır hayır doğru olamaz en doğrusu benimki dolayısıyla bu bilgileri yoksayıp rahatlayayım gibi bir psikoloji içine girmiyorum :)

Nasıl bir psikoloji içindesin bilmiyorum fakat takım tutar gibi beslenme sistemi veya antrenman sistemi savunmak son derece saçma ben buraya biyolojik gerçekleri yazıyorum.

İşin en önemli boyutu ben kaslı gözükeyim görüntüm süper olsun fitness modeli olayım vb sebeplerden dolayı bu işe girmedim. Benim amacım olabildiğince sağlıklı olmak. Dolayısıyla ilgilenmiyorum hiçbir fitness modeli ile. Spor sağlık için yapılır. Mümkün olduğunca doğal yaparsan çok daha iyi olur. Bunun beslenmedeki ayağı paleo diyetlerdir. Antrenmandaki ayağı ise yeni başlayanlar için starting strength tarzı güç antrenmanları ardından crossfit tarzı gerçek antrenmanlardır.

Sen karnında kas çıkmasını hedefliyorsun ve bu sonuca ulaşmışsındır buna herkes sevinir. Fakat böyle antipatik mesajlar atarsan insanlar da bir sonraki mesajlarını ciddiye almaz.
Herkesin hedefi farklı ben mesela 2 aydır bodye gidiyorum. İlk başladığım haftalarda 3 kilo kas yapıp 2 kilo yağ yaktım. Paleo diet ile kas kaybıda gördüğünüz gibi olmaz. 3 haftada 2 kilo yağı da kimyasal ile bile zor yakarsın.

Paleo dieti daha çok Crossfit antrenmanlarına katılan arkadaşlar uygular. Çok merak ediyorsan crossfit transformation diye aratırsan googleda değişim geçiren insanları görebilirsin. Kaslı gözükmekten ziyade paleo diet modern bir çok hastalığı yenmeni ve yakalanmamanı sağlar. Bodybuilding i de çok çok iyi destekler kendimden biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ezio, şu videoya bi bakıver:

http://www.youtube.com/watch?v=kA1u8ujUh-Q&feature=related

Burdaki atletlerin yarısından fazlası paleo ya da paleo + zone yapıyor. Hiçbiri vücut şişirmek için 10-12 tekrarlı bodybuilding antremanları yapmıyorlar. Ona rağmen bence o yukardaki fotosunu koyduğun adamdan çok daha sağlam vücutları var. Sorun paleo'da değil yani. Yeterli proteini alıp, düzgün beslenip, antremanı adam gibi yapınca her şekilde gelişirsin bence.

Bu arada bu video CrossFit'i çok güzel anlatıyor. O ne diyen varsa izlesin. 2010 CrossFit Games'ten bi alıntı. 4 yıldır her yıl yapılan CrossFit olimpiyatları tarzı bir şey. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam Mirage

Şu benim starting strength olayı bitsin sanırım bende Crossfit yapabilecek seviyeye gelirim. Sen demiştin ya kimisinde 2 seneyi bulabiliyor diye benim tahminim bende bu olay 1-1,5 sene filan sürecek. Birde neden anlamadım benim göğüs bölgem çok hızlı güçleniyor daha pazartesi günü bench pressde 50 kaldırırken zorlanmıştım. Cuma günü çok çok rahat kaldırdım. Sanırım bazı durumlarda istisna olabiliyor 2,5% ağırlıktan ziyade bazen kendimizde yoklayıp kaldırabileceğimiz max ağırlığı kaldırmalıyız diye düşünüyorum. Ne dersin?
Sosyal ağlarda paylaş

Cons haklı beyler.

Bu arada 2 haftadır 20 tekrarlı circuit programındayım. Tüm hareketler makinada. Şöyle bir şey:

20x Leg extension
20x Bench press
20x Row
4 dk Bisiklet
20x Leg curl
20x Ab machine
20x Back extension
4 dk Cross

Bu hepsini 2 tur yapıyorum. Hareketler arasında 30 sn boşluk var. Onda da makine değiştiriyosun. Nabız kendine gelemiyor pek. Bunları bitirince 10-20 dk da düşük tempo kardiyo yapıyorum.

2 hafta sonra split programa geçicem. 2-3 yıldan sonra ilk defa klasik bodybuilding stili bulking yapcam. Bakalım nolcak çok heycanlıyım.

Supplement olarak şunları ısmarladım

Dymatize Elite Whey Protein: antreman sonrası için. Üzüm suyu ile içmeyi düşünüyorum
http://shop.muskelzone.de/images/Dymatize-Elite-Whey.jpg

Syntha-6: antreman yapmadığım günler yatmadan önce içmek için. Sütle.
http://www.athleticsfood.de/xtcommerce/images/syntha6a.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Ezio

Bana göre de senin yaptığın diyet son derece saçma fakat ben sonuçta saygı duyuyorum. Senin gibi bilmediğim anlamadığım kafamdan da belki doğru olabilir şeklinde düşünerek ardından hayır hayır doğru olamaz en doğrusu benimki dolayısıyla bu bilgileri yoksayıp rahatlayayım gibi bir psikoloji içine girmiyorum :)

Nasıl bir psikoloji içindesin bilmiyorum fakat takım tutar gibi beslenme sistemi veya antrenman sistemi savunmak son derece saçma ben buraya biyolojik gerçekleri yazıyorum.

İşin en önemli boyutu ben kaslı gözükeyim görüntüm süper olsun fitness modeli olayım vb sebeplerden dolayı bu işe girmedim. Benim amacım olabildiğince sağlıklı olmak. Dolayısıyla ilgilenmiyorum hiçbir fitness modeli ile. Spor sağlık için yapılır. Mümkün olduğunca doğal yaparsan çok daha iyi olur. Bunun beslenmedeki ayağı paleo diyetlerdir. Antrenmandaki ayağı ise yeni başlayanlar için starting strength tarzı güç antrenmanları ardından crossfit tarzı gerçek antrenmanlardır.

Sen karnında kas çıkmasını hedefliyorsun ve bu sonuca ulaşmışsındır buna herkes sevinir. Fakat böyle antipatik mesajlar atarsan insanlar da bir sonraki mesajlarını ciddiye almaz.
Herkesin hedefi farklı ben mesela 2 aydır bodye gidiyorum. İlk başladığım haftalarda 3 kilo kas yapıp 2 kilo yağ yaktım. Paleo diet ile kas kaybıda gördüğünüz gibi olmaz. 3 haftada 2 kilo yağı da kimyasal ile bile zor yakarsın.

Paleo dieti daha çok Crossfit antrenmanlarına katılan arkadaşlar uygular. Çok merak ediyorsan crossfit transformation diye aratırsan googleda değişim geçiren insanları görebilirsin. Kaslı gözükmekten ziyade paleo diet modern bir çok hastalığı yenmeni ve yakalanmamanı sağlar. Bodybuilding i de çok çok iyi destekler kendimden biliyorum.

Bunu okuduktan sonra seni kaale almıyorum dostum kusura bakma
İlk haftalarda HİÇBİR şekilde 3 kilo kas yapıp 2 kilo yağ yakamazsın ahahaha, senede 7-8 kilo kas yapmak bile başarı sayılırken sen süperkahramanmışsın tebrik ederim,cahilliğinle sana sporda başarılar. 3 kilo kas 2 kilo yağ yakmış ya hahahaha hemde bir kaç haftada ahahahahah saol neşem yerine geldi.
Prof. sporcular haksız wikipedici fuser lar haklı evet. ahahah 3 kilo kas :) çok iyi lan
Bir kaç haftada 3 kilo kas yap yokmu beni miken diye bağırırım istediğin yerde. LOLZ
Ayrıca kimyasalın yapıcağı etkiyi hiçbir diyetle elde edemezsin lol çok cahilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

3 kilo değil 2 kilo olarak düzelteyim. Ayrıca ben bunu öncedende yazmıştım bu konuya:

http://forum.paticik.com/read.php?32,3932466,page=393
http://forum.paticik.com/read.php?32,3932466,5698304#msg-5698304

Hatta Ezio bak sende cevap vermişsin. Vücut analizinde +2 kas gözüküyordu o zaman. Çarşamba günü tekrar gidicem diyetisyene çok merak ediyorsanız eski raporlarım duruyorsa alayım adamdan. Bu kadar haterlık yapmaya gerek yok. Okuduğum bir yazıya göre kimi insanların androjen reseptörleri diğerlerinden daha iyi olabiliyor bu da hızlı gelişime sebep olabiliyor.

Mesela veriler şu şekildeymiş :

Ağırlık : 106.6 kg
Kas Ağırlığı : 49.1 kg
Vücut Yağ Ağırlığı: 20.7 kg
Vücut Yağ oranı: 19.4
Hedef Yağ Ağırlık Değişimi : 5.5 kg

Ağırlık : 107.2 kg
Kas Ağırlığı : 50.9 kg
Vücut Yağ Ağırlığı : 18.5 kg
Vücut Yağ Oranı : 17.3
Hedef Yağ Ağırlık Değişimi : 2.8 kg
Sosyal ağlarda paylaş

O ölçülerdeki "Kas Ağırlığı" kas ağırlığı değil yalnız. Vücudunun yarısının kastan oluştuğuna inanmıyorsun herhalde?

Tam olarak ne ölçtüğünü sor istersen bi o ölçümü yapan kişiye. Genelde o tür ölçülerde kas dışında organlar, kemikler ve en önemlisi su da dahil oluyor. Ama orda su dahil olsa çok daha fazla olması lazımdı. Anlamadım tam.
Sosyal ağlarda paylaş

Ezio

Tamamda gözden kaçırdığın bir nokta var ben gelişim sürecinde olan birisiyim 1-2 yıl sonra benimde kas yapmam zor olacaktır. Bu işe yeni başlayan birisi için bu değerler farklı olmalı profesyoneller için farklı olmalı. Ayrıca üslubunu hiç beğenmedim.

Mirage

Valla bilmiyorum abi işte işin içinde su da olabilir başka birşeyde olabilir sonuçta 3 haftalık bir değişimde 2 kiloya yakın (1800) kas artışı olunca bende 2 kg kas artışı olmuş diye düşündüm. Makina yanlış hesapladıysa 2 kilo yağ kaybımıda mı yanlış hesapladı? Diyetisyen şaşırmıştı zaten nasıl olur diye makinası mı bozuk yoksa bu adamın ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Kas yapma olay degil kalıcı bir şekilde (3 verip 5 alan türden degil) yağ yakma yöntemleri bulmalı asıl. İyice göbek benden önce giriyor mekanlara ben girmeden.Bugün uzun ara sonra tartıldım pek bir fark yok gerçi hala aynı civardayım ama 97 çıktım . 97kg ne abi yaşım ne başım ne ailede şeker hastası herkes tansiyon falan var şuan fıstık gibi hiçbir şeker tansiyon kolestrol çıkmıyor diye ilerde çıkmıcak degil ya. Valla böyle gidersem kesin kalp krizinden giderim.

Bir yolunu bulup 2-3 ayda 10-15 kg yağ yakmalı aslında ama hem öyle bir olay yoktur hem varsa da bende onu yapıcak azim yoktur kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

an itibariyle official olarak 82 kiloyum. 2.5-3 ayda 11 kilo verdim, aslanim kaplanim.

pzt'den itibaren ketoya baslicam bakalim, buraya yazarim karar verdigim programi. yarin da gidip yuklu alisveris yapicam bisuru ton baligi tavuk et falan ehue

Tebrikler
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...