Soris Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Ezio Bana göre de senin yaptığın diyet son derece saçma fakat ben sonuçta saygı duyuyorum. Senin gibi bilmediğim anlamadığım kafamdan da belki doğru olabilir şeklinde düşünerek ardından hayır hayır doğru olamaz en doğrusu benimki dolayısıyla bu bilgileri yoksayıp rahatlayayım gibi bir psikoloji içine girmiyorum :) Nasıl bir psikoloji içindesin bilmiyorum fakat takım tutar gibi beslenme sistemi veya antrenman sistemi savunmak son derece saçma ben buraya biyolojik gerçekleri yazıyorum. İşin en önemli boyutu ben kaslı gözükeyim görüntüm süper olsun fitness modeli olayım vb sebeplerden dolayı bu işe girmedim. Benim amacım olabildiğince sağlıklı olmak. Dolayısıyla ilgilenmiyorum hiçbir fitness modeli ile. Spor sağlık için yapılır. Mümkün olduğunca doğal yaparsan çok daha iyi olur. Bunun beslenmedeki ayağı paleo diyetlerdir. Antrenmandaki ayağı ise yeni başlayanlar için starting strength tarzı güç antrenmanları ardından crossfit tarzı gerçek antrenmanlardır. Sen karnında kas çıkmasını hedefliyorsun ve bu sonuca ulaşmışsındır buna herkes sevinir. Fakat böyle antipatik mesajlar atarsan insanlar da bir sonraki mesajlarını ciddiye almaz. Herkesin hedefi farklı ben mesela 2 aydır bodye gidiyorum. İlk başladığım haftalarda 3 kilo kas yapıp 2 kilo yağ yaktım. Paleo diet ile kas kaybıda gördüğünüz gibi olmaz. 3 haftada 2 kilo yağı da kimyasal ile bile zor yakarsın. Paleo dieti daha çok Crossfit antrenmanlarına katılan arkadaşlar uygular. Çok merak ediyorsan crossfit transformation diye aratırsan googleda değişim geçiren insanları görebilirsin. Kaslı gözükmekten ziyade paleo diet modern bir çok hastalığı yenmeni ve yakalanmamanı sağlar. Bodybuilding i de çok çok iyi destekler kendimden biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Ezio, şu videoya bi bakıver: http://www.youtube.com/watch?v=kA1u8ujUh-Q&feature=related Burdaki atletlerin yarısından fazlası paleo ya da paleo + zone yapıyor. Hiçbiri vücut şişirmek için 10-12 tekrarlı bodybuilding antremanları yapmıyorlar. Ona rağmen bence o yukardaki fotosunu koyduğun adamdan çok daha sağlam vücutları var. Sorun paleo'da değil yani. Yeterli proteini alıp, düzgün beslenip, antremanı adam gibi yapınca her şekilde gelişirsin bence. Bu arada bu video CrossFit'i çok güzel anlatıyor. O ne diyen varsa izlesin. 2010 CrossFit Games'ten bi alıntı. 4 yıldır her yıl yapılan CrossFit olimpiyatları tarzı bir şey. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Selam Mirage Şu benim starting strength olayı bitsin sanırım bende Crossfit yapabilecek seviyeye gelirim. Sen demiştin ya kimisinde 2 seneyi bulabiliyor diye benim tahminim bende bu olay 1-1,5 sene filan sürecek. Birde neden anlamadım benim göğüs bölgem çok hızlı güçleniyor daha pazartesi günü bench pressde 50 kaldırırken zorlanmıştım. Cuma günü çok çok rahat kaldırdım. Sanırım bazı durumlarda istisna olabiliyor 2,5% ağırlıktan ziyade bazen kendimizde yoklayıp kaldırabileceğimiz max ağırlığı kaldırmalıyız diye düşünüyorum. Ne dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Bence yapma öyle bir şey. Rippetoe bir çok yerde söylüyor. Düşük başlayıp yavaş yavaş arttırmak, sana bazen kolay da gelse, yüksek başlayıp ya da hızlı hızlı arttırıp çabuk tıkanmaya göre çok daha yararlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Tamam o zaman öyle yapayım. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 crossfitçi karılar oyş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 memelere biraz pump yaptiktan sonra giderleri var obur turlu :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 yok abi bacaklar falan mm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Cons haklı beyler. Bu arada 2 haftadır 20 tekrarlı circuit programındayım. Tüm hareketler makinada. Şöyle bir şey: 20x Leg extension 20x Bench press 20x Row 4 dk Bisiklet 20x Leg curl 20x Ab machine 20x Back extension 4 dk Cross Bu hepsini 2 tur yapıyorum. Hareketler arasında 30 sn boşluk var. Onda da makine değiştiriyosun. Nabız kendine gelemiyor pek. Bunları bitirince 10-20 dk da düşük tempo kardiyo yapıyorum. 2 hafta sonra split programa geçicem. 2-3 yıldan sonra ilk defa klasik bodybuilding stili bulking yapcam. Bakalım nolcak çok heycanlıyım. Supplement olarak şunları ısmarladım Dymatize Elite Whey Protein: antreman sonrası için. Üzüm suyu ile içmeyi düşünüyorum http://shop.muskelzone.de/images/Dymatize-Elite-Whey.jpg Syntha-6: antreman yapmadığım günler yatmadan önce içmek için. Sütle. http://www.athleticsfood.de/xtcommerce/images/syntha6a.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ezio Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Soris said: Ezio Bana göre de senin yaptığın diyet son derece saçma fakat ben sonuçta saygı duyuyorum. Senin gibi bilmediğim anlamadığım kafamdan da belki doğru olabilir şeklinde düşünerek ardından hayır hayır doğru olamaz en doğrusu benimki dolayısıyla bu bilgileri yoksayıp rahatlayayım gibi bir psikoloji içine girmiyorum :) Nasıl bir psikoloji içindesin bilmiyorum fakat takım tutar gibi beslenme sistemi veya antrenman sistemi savunmak son derece saçma ben buraya biyolojik gerçekleri yazıyorum. İşin en önemli boyutu ben kaslı gözükeyim görüntüm süper olsun fitness modeli olayım vb sebeplerden dolayı bu işe girmedim. Benim amacım olabildiğince sağlıklı olmak. Dolayısıyla ilgilenmiyorum hiçbir fitness modeli ile. Spor sağlık için yapılır. Mümkün olduğunca doğal yaparsan çok daha iyi olur. Bunun beslenmedeki ayağı paleo diyetlerdir. Antrenmandaki ayağı ise yeni başlayanlar için starting strength tarzı güç antrenmanları ardından crossfit tarzı gerçek antrenmanlardır. Sen karnında kas çıkmasını hedefliyorsun ve bu sonuca ulaşmışsındır buna herkes sevinir. Fakat böyle antipatik mesajlar atarsan insanlar da bir sonraki mesajlarını ciddiye almaz. Herkesin hedefi farklı ben mesela 2 aydır bodye gidiyorum. İlk başladığım haftalarda 3 kilo kas yapıp 2 kilo yağ yaktım. Paleo diet ile kas kaybıda gördüğünüz gibi olmaz. 3 haftada 2 kilo yağı da kimyasal ile bile zor yakarsın. Paleo dieti daha çok Crossfit antrenmanlarına katılan arkadaşlar uygular. Çok merak ediyorsan crossfit transformation diye aratırsan googleda değişim geçiren insanları görebilirsin. Kaslı gözükmekten ziyade paleo diet modern bir çok hastalığı yenmeni ve yakalanmamanı sağlar. Bodybuilding i de çok çok iyi destekler kendimden biliyorum. Bunu okuduktan sonra seni kaale almıyorum dostum kusura bakma İlk haftalarda HİÇBİR şekilde 3 kilo kas yapıp 2 kilo yağ yakamazsın ahahaha, senede 7-8 kilo kas yapmak bile başarı sayılırken sen süperkahramanmışsın tebrik ederim,cahilliğinle sana sporda başarılar. 3 kilo kas 2 kilo yağ yakmış ya hahahaha hemde bir kaç haftada ahahahahah saol neşem yerine geldi. Prof. sporcular haksız wikipedici fuser lar haklı evet. ahahah 3 kilo kas :) çok iyi lan Bir kaç haftada 3 kilo kas yap yokmu beni miken diye bağırırım istediğin yerde. LOLZ Ayrıca kimyasalın yapıcağı etkiyi hiçbir diyetle elde edemezsin lol çok cahilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Oha ben 3 senede 3 kilo kas yapamadım adam 2 haftada yapmış helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 ahah benim 9 kilo kas açığım var şu an optimum değerler için direk öleyim mi ne yapayım :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ezio Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 3 haftada 3 kilo kas 60 haftada 60kilo kas, önümüzdeki kış mr.olimpia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ezio Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Frantic said: ahah benim 9 kilo kas açığım var şu an optimum değerler için direk öleyim mi ne yapayım :/ Sorisi dinle 9 haftada 9 kilo kas kazan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 3 kilo değil 2 kilo olarak düzelteyim. Ayrıca ben bunu öncedende yazmıştım bu konuya: http://forum.paticik.com/read.php?32,3932466,page=393 http://forum.paticik.com/read.php?32,3932466,5698304#msg-5698304 Hatta Ezio bak sende cevap vermişsin. Vücut analizinde +2 kas gözüküyordu o zaman. Çarşamba günü tekrar gidicem diyetisyene çok merak ediyorsanız eski raporlarım duruyorsa alayım adamdan. Bu kadar haterlık yapmaya gerek yok. Okuduğum bir yazıya göre kimi insanların androjen reseptörleri diğerlerinden daha iyi olabiliyor bu da hızlı gelişime sebep olabiliyor. Mesela veriler şu şekildeymiş : Ağırlık : 106.6 kg Kas Ağırlığı : 49.1 kg Vücut Yağ Ağırlığı: 20.7 kg Vücut Yağ oranı: 19.4 Hedef Yağ Ağırlık Değişimi : 5.5 kg Ağırlık : 107.2 kg Kas Ağırlığı : 50.9 kg Vücut Yağ Ağırlığı : 18.5 kg Vücut Yağ Oranı : 17.3 Hedef Yağ Ağırlık Değişimi : 2.8 kg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ezio Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 2 kiloda yapamazsın ahahaha eşşek yüküyle steroid vuran olimpialar bile senede 7-8 kilo kas kütlesi kazanmanınbaşarı olucağını söylüyo. Lolz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 O ölçülerdeki "Kas Ağırlığı" kas ağırlığı değil yalnız. Vücudunun yarısının kastan oluştuğuna inanmıyorsun herhalde? Tam olarak ne ölçtüğünü sor istersen bi o ölçümü yapan kişiye. Genelde o tür ölçülerde kas dışında organlar, kemikler ve en önemlisi su da dahil oluyor. Ama orda su dahil olsa çok daha fazla olması lazımdı. Anlamadım tam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Ezio Tamamda gözden kaçırdığın bir nokta var ben gelişim sürecinde olan birisiyim 1-2 yıl sonra benimde kas yapmam zor olacaktır. Bu işe yeni başlayan birisi için bu değerler farklı olmalı profesyoneller için farklı olmalı. Ayrıca üslubunu hiç beğenmedim. Mirage Valla bilmiyorum abi işte işin içinde su da olabilir başka birşeyde olabilir sonuçta 3 haftalık bir değişimde 2 kiloya yakın (1800) kas artışı olunca bende 2 kg kas artışı olmuş diye düşündüm. Makina yanlış hesapladıysa 2 kilo yağ kaybımıda mı yanlış hesapladı? Diyetisyen şaşırmıştı zaten nasıl olur diye makinası mı bozuk yoksa bu adamın ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Benim ev arkadaşım da ilk haftalarında 2.6 kilo yağ atıp 2.5 kilo kas almış gibi gözüküyordu testlerde. Sonra düştü o değer, su o direk başka bişey değil. Adama yüklenmenize gerek yok bu kadar, gayet normal söylediği şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Kas yapma olay degil kalıcı bir şekilde (3 verip 5 alan türden degil) yağ yakma yöntemleri bulmalı asıl. İyice göbek benden önce giriyor mekanlara ben girmeden.Bugün uzun ara sonra tartıldım pek bir fark yok gerçi hala aynı civardayım ama 97 çıktım . 97kg ne abi yaşım ne başım ne ailede şeker hastası herkes tansiyon falan var şuan fıstık gibi hiçbir şeker tansiyon kolestrol çıkmıyor diye ilerde çıkmıcak degil ya. Valla böyle gidersem kesin kalp krizinden giderim. Bir yolunu bulup 2-3 ayda 10-15 kg yağ yakmalı aslında ama hem öyle bir olay yoktur hem varsa da bende onu yapıcak azim yoktur kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 keto/paleo gibi bir diyetle oturduğun yerden o yağlardan kurtulabilirsin. Acı çekmeden, gayet leziz yiyeceklerle hem de. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Adamın söylediği şey çok normal , ilk spora başladığında kısa süre içerisinde anormal gelişme gösterir bazı insanlar ama sonra düzelir o olay.3 kilo yağ kaybının nerdeyse tamamıda fazla su dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 an itibariyle official olarak 82 kiloyum. 2.5-3 ayda 11 kilo verdim, aslanim kaplanim. pzt'den itibaren ketoya baslicam bakalim, buraya yazarim karar verdigim programi. yarin da gidip yuklu alisveris yapicam bisuru ton baligi tavuk et falan ehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 helal abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ezio Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2011 Penthesilea said: an itibariyle official olarak 82 kiloyum. 2.5-3 ayda 11 kilo verdim, aslanim kaplanim. pzt'den itibaren ketoya baslicam bakalim, buraya yazarim karar verdigim programi. yarin da gidip yuklu alisveris yapicam bisuru ton baligi tavuk et falan ehue Tebrikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar