Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut geliştirme ile ilgili

Dennis

Öne çıkan mesajlar

mrb arkadaşlar belki anlatmışınızdır ama çok fazla yorum olduğu için hepsini okuyamadım :) ben " elite whey protein Isolate" aldım ama herkes birşey söylüyor kafam karıştı zararı varmı yokmu , bıraktıktan sonra kaslarım sarkarmı veya sağlığımla ilgili bir sorun yaşarmıyım ileride... beni bilgilendirirseniz çok sewinirim... 22 yaşındayım 1 yıldır spor yapıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

kartal05 said:

mrb arkadaşlar belki anlatmışınızdır ama çok fazla yorum olduğu için hepsini okuyamadım :) ben " elite whey protein Isolate" aldım ama herkes birşey söylüyor kafam karıştı zararı varmı yokmu , bıraktıktan sonra kaslarım sarkarmı veya sağlığımla ilgili bir sorun yaşarmıyım ileride... beni bilgilendirirseniz çok sewinirim... 22 yaşındayım 1 yıldır spor yapıyorum

Kas sarkması diye birşey anatomide mevcut değil.Antremanı bırakırsan veya şiddetini azaltırsan kas kütlen de o oranda küçülür.Haa sen hayvan gibi kas yapıp sonra bırakırsan deri sarkması olabilir bir miktar(muhtemelen çatlamalarla birlikte)

Protein tozu ise beslenmene destek, yardımcı sadece, mucizeler yaratmaz ööle bıraktıktan sonra derilerini sarkıtacak kadar hacimli kas yaptırmaz adama.Temel olarak süte karıştırdığın bir ölçek(kutudan çıkar) protein, 6 yumurta beyazı kadar protein içerir ki gönül rahatlığıyla tüket.

Önceden bir böbrek veya karaciğer problemin yoksa yüksek proteinli beslenmek(bokunu çıkartmadan tabi)zarar getirmez.Ancak unutma kas geliştirmek için bu protein satıcılarının reklamını yaptığı oranda yüksek proteine ihtiyacın yok.

Akademik çevreler tarafından yapılan deneyler kuvvet sporlarlarıyla uğraşanların bile(80 kiloluk sporcular tabi) normal beslenen birinin en fazla iki katı proteinle gayet başarılı oldukları yönünde sonuçlar verdi(kaynak link veremiyorum şu anda).Özellikle Amerikan diyetisyenler birliğinin bu konuda oldukça güzel çalışmaları var
Sosyal ağlarda paylaş

Olay tamamen beslenme artık anladım yani. Hatta %70-75 gibi bir etkisi var, gerisi antreman. Ailen uzak bekar evinde kalınca da proteinli besinler alabilmek zorlaşıyor. Fast food kolay geliyo malesef. Zaten bitkisel protein tamamen 0 a vuruyo filan.
10 yumurta beyazını yoğurtlayıp yağsız sosla filan yiyorum işte çerez gibi. + Protein tozu ve akşamları tavuk göğsü yemeğe özen gösteriyorum.
Şimdi kilom fazla yalnız boyumla orantılı. Daha fazla gelişmem için 6-9 öğün yemem gerekiyormuş öeh.
Ciddi emek işi, gl.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:

arkadaslar muscletech marka urunler kullanan varmı? nasıldır iyi bi markamıdır?

benim amino ve toz bitti de, muscle tek onerdi spordan bazı arkadaslar.

biraz pahalıymıs ama iyi dediler.

muscletech kullandım ben 2 kilo civarı bi ara.
optimum'dan kötü olduguna kanaat getirdim optimuma dönmüştüm yine.
bu dediğim 9-10 ay oldu. belki yeni formullü bişileri vardır ama optimum nutrition'ı tavsiye ederim ben yine de.
Sosyal ağlarda paylaş

kartal05 said:

amino asit ne işe yarar ? toz ile nasıl kullanılır acaba bilen varmı arkadaşşlar...?

Özetle amino asit proteinin parçalanmış hali. Vücut proteini parçalayıp gerekli amino asitleri ürettikten sonra kullanıyor. O zaman sırf amino asit almak varken niye protein tozu kullanılıyor dersen, ben de oturaklı bir veremem ama. Vardır onun da bir eksisi.

Bazı protein tozlarının içinde genelde bir miktar amino asit de oluyor. Optimum Nutrition'ındakilerde var diye biliyorum mesela.

Edik: Amino asitlerin de toz halinde olanları var. Sütle karıştırıp shake yapıyorsun. Tablet halinde olanları da var.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:

arkadaslar muscletech marka urunler kullanan varmı? nasıldır iyi bi markamıdır?

benim amino ve toz bitti de, muscle tek onerdi spordan bazı arkadaslar.

biraz pahalıymıs ama iyi dediler.

Muscletech çok iyi ancak pahalı.Zaten sadece protein tozu değil komple bir ürün(nasıl komple ora muamma çaktırmadan steroid koyuyo olmasın bu çakallar içine sakın)
Piyasada sahtesi de mevcut onun için dikkat etmek lazım(ezcanelerde bile sahtesi olabiliyor)
Sosyal ağlarda paylaş

ankarada renewadan aldım ben, sportstada aynı adam satıyor, liseden arkadasım cıktı zaten :)

optimumum nutrition amino 2222 ve muscletech Cell-Tech hardcore diye bisiye baslıyorum bugun.
kretin - karbonhidrat karısımıymış.

http://www.hepsiburada.com/muscle-tech-nutrition-ce-tech-cell-tech-hardcore-4.5-lbs-karisik-meyva-aroma/productDetails.aspx?CategoryId=354054&productId=spormus12

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=354033&productid=sporop21

onceden protein tozu ve amino 1900 alıyordum universalın, bitti ikiside.

yag oranım ciddi derecede dustu, gobekte kaldı :p işte biraz kilo almam lazım yalnız, spordaki herkes aynı seyı soyluyor.

beslenmem duzgun olsa cok daha efektif olacak aslında ama bekar hayatı, yapıcak bisi yok.

suan programımda degisti, vucudu 2 yerine 3 e bolduk ve haftada minumum 4-5 olarak gitmem gerekicek. bi yukleme donemi gibi bisi bu sanırım.

bakalım nolacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...