BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 milliyet said: Batman Belediye Meclisi, Ahmet Necdet Sezer bulvarının adını “Zilan Bulvarı” olarak değiştirme kararı aldı. Zilan, 1996’da Tunceli’de 9 askeri şehit eden ve 33 askeri yaralayan bir PKK’lının da kod adı... Batman Belediye Meclisi, 2000 yılında konulan 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in adını değiştirme kararı aldı. Bulvarın adı, “Zilan Bulvarı” olarak değiştirilecek. Belediye Başkanı DTP’li Hüseyin Kalkan, “Zilan” adının kahramanlık ve direnişi çağrıştırdığını söyledi. Bu isim, 1996’da Tunceli’de intihar saldırısı düzenleyerek dokuz askeri şehit eden ve 33 askerin de yaralanmasına neden olan PKK’lı “Zilan” kod adlı Zeynep Kınacı’yı; Beşirci ilçesinde yaşayan “Seyyid Mevlana Muhammed Kasım-i Zilan Hazretleri”ni ve 1930’da Sason ilçesinde güvenlik güçlerine karşı isyan çıkarıp yaklaşık 100 askeri şehit eden “Zilan” aşiretini çağrıştırıyor. Sezer’in adının Ergenekon örgütüyle anılmaya başlandığını ileri süren Kalkan, “Bu üç isim de farklı bakış açılarıyla değerlendirebilir. Önemli olan, bu isme bakış açısı” dedi. Karar, Belediye Meclisi’nin, yeniden aday gösterilmeyen Kalkan’ın başkanlığında son kez yaptığı toplantıda oy çokluğuyla alındı. Karar nedeniyle, “Ahmet Necdet Sezer Bulvarı” tabelası hafta içinde kaldırılarak yerine “Zilan Bulvarı” tabelası asılacak. Kalkan, aldıkları kararın kesin olduğunu, yabancı bir isim olmadığı için valiliğin uygun göreceğini ve bir itirazın söz konusu olamayacağını kaydetti. ‘Bakış açısı’ Kalkan, şunları söyledi: “O dönemlerde Sezer, demokratik söylemleriyle adalet ve hukuku temel alıyordu. Sayın Sezer’e destek verme çabamız oldu. Fakat Sezer, ortaya koyduğu icraatlarla söylemlerinin tam aksini yaptı. Meclisimiz, Sezer’e verilen isim onurunun geri alınması için son toplantısında harekete geçti. Sezer’in yerine, kahramanlığı esas alan ve direnişin sembolü olan ‘Zilan’ adını bulvara vermeyi uygun gördü. Bu isim iyi de oldu. Zilan isyanı, Zilan köyü ve Tunceli’deki militanın adıyla bağlantı kurulabilir. Önemli olan, bu isme bakış açısıdır.” DTP’li Emine Ayna, geçen hafta Tunceli’deki kadın mitinginde “Zilan” kod adlı Zeynep Kınacı’yı topluluğa alkışlatmış ve “Türkiye’nin 80 yıllık mücadelesinde öyle kadınlar çıktı ki, bu özgürlük mücadelesinde kaybettiğimiz, şehit verdiğimiz kadınlarımızı da onların yanında analım artık. Devrimin işaretidir bunlar. Zilan için bir alkış lütfen” demişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 said: Önemli olan, bu isme bakış açısıdır elbette biz her zaman olduğu gibi yanlış açıdan bakmaktayızdır.. elbette bu onların yapmış olduğu bir numara değil, her zaman olduğu gibi bizim içimizin fesatlığıdır.. elbette onlar her zaman belirttikleri gibi "halkların kardeşliğini" savunacak bir iş yapmışlardır da yine biz anlamıyoruzdur.. elbette yine birileri onların iğrenç, minik numaralar yapan, terörist ve terör yanlıları olduğunu düşünse bile bu birileri çok hatalıdır ve onlara karşı bu haksız düşünceleri "tamamen" önyargılarından kaynaklanmaktadır.. bilakis her biri sütten çıkmış akkaşık, gökten inmiş melek, ağızlarında zeyit dalı taşıyan barış güvercinidir.. hadi lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 İsyan, köy ve militanın ismi. Bir bulvarın ismine neden bir köyün adı verilir ki? Niçin verildiği gayet belli bir isim, bir de dalga geçiyor adam. Resmen terbiyesizliğe vurdular artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Kurt kocayınca, köpeklerin maskarası olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Onların neler yaşadığını bilmiyorsunuz.Haklılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 demokrasi varlan bu ulkede istemisler kandi sehitlerinin ismini koymayi koymuslar mis gibi demokrasi iste :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Kadının biyografisinden parçalar, (DTP'den aldım) Kimdir bu kadın? ... Ailesi maddi açıdan orta halli, sosyal yapı açısından da feodal etkilerin görüldüğü, küçük burjuva kemalist özelliklerin yansıdığı bir yapıya sahiptir. Zilan bir yönüyle aile ortamında serbest yetişir. Sol düşüncelerle ve Kürtlükle lise yıllarında tanışır. Üniversite yıllarında da ilgisi gelişir. Özellikle PKK çizgisine yakınlığı başlar. ... 1995 yılında Dersim Eyaleti'nden gerilla saflarına katılır. Gerilla içerisindeyken, kendi belirlemesi ile geçmişe oranla kendi kişiliğini tüm yönleriyle tanıyarak bir gelişmeyi sağlar. ... Bu O'nda Ulusal Önder Başkan APO ile bütünleşmenin, O'nu anlamanın adımlarını da oluşturur. ... 30 Haziran 1996'da Dersim şehir merkezinde bayrak töreni yapan askerlere yönelik intihar eylemini gerçekleştirir. ... Kürt kadını için yeni bir yaşam manifestosu olur. Şimdi, siyaset, kürt sorunu, kim haklı, kim haksız gibi içinden çıkılmaz konulara değinmeyeceğim. Buradan anladığımız üzere kadın devletimizin düşmanı. Hani gavurlar enemy of the state derlerya, işte ondan. Nasıl olur da bu devlete bağlı bir belediye bir caddeye bu kadının adını verir onu anlamıyorum. Ben de Bakunin bulvarı istiyorum diyebilirim artık :) Ne de olsa devlet siyasi bütünlüğüne pek önem vermiyor gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 said: "Ulusal Önder Başkan APO" Yorumsuz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Ben aileye takıldım, üçü de zıt kavramlar, bu solcuların kafasının nasıl çalıştığını bazen anlayamıyorum, gerçi onlarda benimkini anlayamıyor ama, biriniz ben seni anlıyorum, onları anlamıyorum diyin de rahatlayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Bunların neden o ismi koyduğu üç aşağı beş yukarı belli. Ama belirtmek lazım zilan ismi kullanılan bir isim. Anlamı yanlış hatırlamıyorsam yeniden doğuş gibi birşey. Mesela zilan aşireti vardır baya büyüktür. Zilan deresi var sanırım , onun dışında zilan isminde kuzenim var :). İsmi değilde bunu koyma amaçlarını eleştirmeye özen gösterelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 eheh ismi eleştiren yok ki zaten, niye bu ismin seçildiği konusunda tahminler yapılıyor sadece, o üç aşağı beş yukarı belli olan sebepler konuşuluyor. yoksa kime ne, dostum, senin kuzeninin adının zilan olmasından veya zilanın sözlük anlamından? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 sezerin adını koyanlarda aynı kişilerse kötü niyet olmama ihtinmali var diyesim geliyo ama var belliki kötü niyet. medyanın abartısıda olabilir biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 komikler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Benim asıl merak ettiğim acaba o bulvarın adınnın daha önceden ne olduğu. Daha önce kimin adı vardı da acaba Sezere yalakalık yapmak için değiştirdiler. Hiç birinizin bunu merak ettiğini sanmıyorum. Ayrıca Sezerin AKPye karşı ulusalcıların ve askerin kucağına oturduğu göz önüne alınırsa normal bir durum. İsim seçimiyse artık standart hale gelmiş dtp kışkırtması. Seçim zamanı oy toplamak için yapıldığı düşünülürse çok ta şaşırılacak birşey yok bunda. Tabi sadece tek bir bakış açısına sahip sevgili ulusalcılarımız hala bunu anlayamaması(yada anlayıp ta işlerine geldiği için anlamamazlıktan gelmesi) da şaşılacak bir durum değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 GERGE said: Kadının biyografisinden parçalar, (DTP'den aldım) Kimdir bu kadın? ... Ailesi maddi açıdan orta halli, sosyal yapı açısından da feodal etkilerin görüldüğü, küçük burjuva kemalist özelliklerin yansıdığı bir yapıya sahiptir. Zilan bir yönüyle aile ortamında serbest yetişir. Sol düşüncelerle ve Kürtlükle lise yıllarında tanışır. Üniversite yıllarında da ilgisi gelişir. Özellikle PKK çizgisine yakınlığı başlar. ... 1995 yılında Dersim Eyaleti'nden gerilla saflarına katılır. Gerilla içerisindeyken, kendi belirlemesi ile geçmişe oranla kendi kişiliğini tüm yönleriyle tanıyarak bir gelişmeyi sağlar. ... Bu O'nda Ulusal Önder Başkan APO ile bütünleşmenin, O'nu anlamanın adımlarını da oluşturur. ... 30 Haziran 1996'da Dersim şehir merkezinde bayrak töreni yapan askerlere yönelik intihar eylemini gerçekleştirir. ... Kürt kadını için yeni bir yaşam manifestosu olur. Şimdi, siyaset, kürt sorunu, kim haklı, kim haksız gibi içinden çıkılmaz konulara değinmeyeceğim. Buradan anladığımız üzere kadın devletimizin düşmanı. Hani gavurlar enemy of the state derlerya, işte ondan. Nasıl olur da bu devlete bağlı bir belediye bir caddeye bu kadının adını verir onu anlamıyorum. Ben de Bakunin bulvarı istiyorum diyebilirim artık :) Ne de olsa devlet siyasi bütünlüğüne pek önem vermiyor gibi. dtpden aldım derken internet sitelerinde bu adamlar açık açık ulusal önder APO mu yazıyorlar? zilan ne ya, thrall bulvarı istiyorum bende. o da bir bakıma ulusal önder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 said: Tabi sadece tek bir bakış açısına sahip sevgili ulusalcılarımız hala bunu anlayamaması(yada anlayıp ta işlerine geldiği için anlamamazlıktan gelmesi) da şaşılacak bir durum değil. demedim mi lan anlamıyoruzdur diye.. gerçi ulusalcı da değiliz ama her an yaftalanabiliriz, yaftalanabilirsiniz.. ha lafım rock'a değil de taraftarlara ulusal öner apo falan yazıyorsa da kesin biz yanlış anlıyoruzdur.. kesin bi düşüncesi vardı "halkların kardeşliği"nin, "masum beyaz güvercinler"imin. hepsi bizi çok seviyorlar. sımsıkı sarılmak, sarıla sarıla kemiklerimizi kırmak istiyorlar. o derece bi sevgi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Çakalların yönettiği ormanda herşey olur. Gerçi bu kararı alanlar çakal değil köpek bile değil bence de ama maalesef bunlar oluyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 silahla baris getiricekler bir kere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Rock said: Benim asıl merak ettiğim acaba o bulvarın adınnın daha önceden ne olduğu. Daha önce kimin adı vardı da acaba Sezere yalakalık yapmak için değiştirdiler. Hiç birinizin bunu merak ettiğini sanmıyorum. Ahah Sezer'e yalakalık olarak değiştirilse ne farkeder? Adam kendi bile sömürmedi devletin kaynaklarını, başkası onun adını sokağa verdi diye ona mı imtiyaz verecek? Şu anki cumhurbaşkanı ile karıştırmayalım lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Cadde adlarını değiştirenler ortada AKP lisi adamınbiri diye değiştiriyor dtp lilerde zilan yapmışlar işte ne güzel bi açılım ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Slat said: Rock said: Benim asıl merak ettiğim acaba o bulvarın adınnın daha önceden ne olduğu. Daha önce kimin adı vardı da acaba Sezere yalakalık yapmak için değiştirdiler. Hiç birinizin bunu merak ettiğini sanmıyorum. Ahah Sezer'e yalakalık olarak değiştirilse ne farkeder? Adam kendi bile sömürmedi devletin kaynaklarını, başkası onun adını sokağa verdi diye ona mı imtiyaz verecek? Şu anki cumhurbaşkanı ile karıştırmayalım lütfen Problem şuki şuan yalakalık yapacakları hiç kimse yok. Cumhur başkanının akpli, yönetimde akp var, muhalefette chp, mhp. Uzun lafın kısası bu adamların yalakalık yapma gereği duydukları yada yapabilecekleri kimse yok piyasada. Bunların hepsi ya dtp yada Kürt düşmanı. Onlar da ortalığı karıştırıp oy arttırmak için kullanıyorlar, güzel yurdum ulusalcıları da bu oyuna geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 bi yerinize girsin ulusalcılar demek istiyorum ama ağır kaçabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Slat said: Rock said: Benim asıl merak ettiğim acaba o bulvarın adınnın daha önceden ne olduğu. Daha önce kimin adı vardı da acaba Sezere yalakalık yapmak için değiştirdiler. Hiç birinizin bunu merak ettiğini sanmıyorum. Ahah Sezer'e yalakalık olarak değiştirilse ne farkeder? Adam kendi bile sömürmedi devletin kaynaklarını, başkası onun adını sokağa verdi diye ona mı imtiyaz verecek? Şu anki cumhurbaşkanı ile karıştırmayalım lütfen Her bulvarın adı olmak zorunda değilki,hele küçük bir şehirse "bulvar" der geçersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Rock said: Benim asıl merak ettiğim acaba o bulvarın adınnın daha önceden ne olduğu. Daha önce kimin adı vardı da acaba Sezere yalakalık yapmak için değiştirdiler. Hiç birinizin bunu merak ettiğini sanmıyorum. en azından bir cumhurbaşkanı olarak bir bulvarın, binanın, sokağın, parkın vs. adını şerefsiz bir teröristten daha fazla hakediyor, değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2009 Daha sonradan yalaklık amaçlı(çıkar amaçlı da denebilir) ismi kaldırılacaksa kimin adını konulduğunu ne önemi var? edit/dasaaa: çikolata renkli, kadife sesli şarkıcı baggio, kurallar kitabı isimli albümün'den söylüyor.. "Bir üstteki mesaj quote edilmez." şimdi sizlerle.. esen kalın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar