Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sezerin yerine bombacının adı (sokak ismi anlamında)

BiTcH_oFBaT

Öne çıkan mesajlar

milliyet said:
Batman Belediye Meclisi, Ahmet Necdet Sezer bulvarının adını “Zilan Bulvarı” olarak değiştirme kararı aldı. Zilan, 1996’da Tunceli’de 9 askeri şehit eden ve 33 askeri yaralayan bir PKK’lının da kod adı...

Batman Belediye Meclisi, 2000 yılında konulan 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in adını değiştirme kararı aldı. Bulvarın adı, “Zilan Bulvarı” olarak değiştirilecek. Belediye Başkanı DTP’li Hüseyin Kalkan, “Zilan” adının kahramanlık ve direnişi çağrıştırdığını söyledi.
Bu isim, 1996’da Tunceli’de intihar saldırısı düzenleyerek dokuz askeri şehit eden ve 33 askerin de yaralanmasına neden olan PKK’lı “Zilan” kod adlı Zeynep Kınacı’yı; Beşirci ilçesinde yaşayan “Seyyid Mevlana Muhammed Kasım-i Zilan Hazretleri”ni ve 1930’da Sason ilçesinde güvenlik güçlerine karşı isyan çıkarıp yaklaşık 100 askeri şehit eden “Zilan” aşiretini çağrıştırıyor.
Sezer’in adının Ergenekon örgütüyle anılmaya başlandığını ileri süren Kalkan, “Bu üç isim de farklı bakış açılarıyla değerlendirebilir. Önemli olan, bu isme bakış açısı” dedi.
Karar, Belediye Meclisi’nin, yeniden aday gösterilmeyen Kalkan’ın başkanlığında son kez yaptığı toplantıda oy çokluğuyla alındı. Karar nedeniyle, “Ahmet Necdet Sezer Bulvarı” tabelası hafta içinde kaldırılarak yerine “Zilan Bulvarı” tabelası asılacak. Kalkan, aldıkları kararın kesin olduğunu, yabancı bir isim olmadığı için valiliğin uygun göreceğini ve bir itirazın söz konusu olamayacağını kaydetti.

‘Bakış açısı’
Kalkan, şunları söyledi: “O dönemlerde Sezer, demokratik söylemleriyle adalet ve hukuku temel alıyordu. Sayın Sezer’e destek verme çabamız oldu. Fakat Sezer, ortaya koyduğu icraatlarla söylemlerinin tam aksini yaptı.
Meclisimiz, Sezer’e verilen isim onurunun geri alınması için son toplantısında harekete geçti. Sezer’in yerine, kahramanlığı esas alan ve direnişin sembolü olan ‘Zilan’ adını bulvara vermeyi uygun gördü. Bu isim iyi de oldu. Zilan isyanı, Zilan köyü ve Tunceli’deki militanın adıyla bağlantı kurulabilir. Önemli olan, bu isme bakış açısıdır.”
DTP’li Emine Ayna, geçen hafta Tunceli’deki kadın mitinginde “Zilan” kod adlı Zeynep Kınacı’yı topluluğa alkışlatmış ve “Türkiye’nin 80 yıllık mücadelesinde öyle kadınlar çıktı ki, bu özgürlük mücadelesinde kaybettiğimiz, şehit verdiğimiz kadınlarımızı da onların yanında analım artık. Devrimin işaretidir bunlar. Zilan için bir alkış lütfen” demişti.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Önemli olan, bu isme bakış açısıdır

elbette biz her zaman olduğu gibi yanlış açıdan bakmaktayızdır.. elbette bu onların yapmış olduğu bir numara değil, her zaman olduğu gibi bizim içimizin fesatlığıdır.. elbette onlar her zaman belirttikleri gibi "halkların kardeşliğini" savunacak bir iş yapmışlardır da yine biz anlamıyoruzdur.. elbette yine birileri onların iğrenç, minik numaralar yapan, terörist ve terör yanlıları olduğunu düşünse bile bu birileri çok hatalıdır ve onlara karşı bu haksız düşünceleri "tamamen" önyargılarından kaynaklanmaktadır.. bilakis her biri sütten çıkmış akkaşık, gökten inmiş melek, ağızlarında zeyit dalı taşıyan barış güvercinidir..

hadi lan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kadının biyografisinden parçalar, (DTP'den aldım)

Kimdir bu kadın?

...

Ailesi maddi açıdan orta halli, sosyal yapı açısından da feodal etkilerin görüldüğü, küçük burjuva kemalist özelliklerin yansıdığı bir yapıya sahiptir. Zilan bir yönüyle aile ortamında serbest yetişir. Sol düşüncelerle ve Kürtlükle lise yıllarında tanışır. Üniversite yıllarında da ilgisi gelişir. Özellikle PKK çizgisine yakınlığı başlar.

...

1995 yılında Dersim Eyaleti'nden gerilla saflarına katılır. Gerilla içerisindeyken, kendi belirlemesi ile geçmişe oranla kendi kişiliğini tüm yönleriyle tanıyarak bir gelişmeyi sağlar. ... Bu O'nda Ulusal Önder Başkan APO ile bütünleşmenin, O'nu anlamanın adımlarını da oluşturur.

...

30 Haziran 1996'da Dersim şehir merkezinde bayrak töreni yapan askerlere yönelik intihar eylemini gerçekleştirir.

...

Kürt kadını için yeni bir yaşam manifestosu olur.

Şimdi, siyaset, kürt sorunu, kim haklı, kim haksız gibi içinden çıkılmaz konulara değinmeyeceğim. Buradan anladığımız üzere kadın devletimizin düşmanı. Hani gavurlar enemy of the state derlerya, işte ondan. Nasıl olur da bu devlete bağlı bir belediye bir caddeye bu kadının adını verir onu anlamıyorum.

Ben de Bakunin bulvarı istiyorum diyebilirim artık :) Ne de olsa devlet siyasi bütünlüğüne pek önem vermiyor gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ben aileye takıldım, üçü de zıt kavramlar, bu solcuların kafasının nasıl çalıştığını bazen anlayamıyorum, gerçi onlarda benimkini anlayamıyor ama, biriniz ben seni anlıyorum, onları anlamıyorum diyin de rahatlayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunların neden o ismi koyduğu üç aşağı beş yukarı belli. Ama belirtmek lazım zilan ismi kullanılan bir isim. Anlamı yanlış hatırlamıyorsam yeniden doğuş gibi birşey.

Mesela zilan aşireti vardır baya büyüktür. Zilan deresi var sanırım , onun dışında zilan isminde kuzenim var :). İsmi değilde bunu koyma amaçlarını eleştirmeye özen gösterelim.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh ismi eleştiren yok ki zaten, niye bu ismin seçildiği konusunda tahminler yapılıyor sadece, o üç aşağı beş yukarı belli olan sebepler konuşuluyor.
yoksa kime ne, dostum, senin kuzeninin adının zilan olmasından veya zilanın sözlük anlamından?
Sosyal ağlarda paylaş

Benim asıl merak ettiğim acaba o bulvarın adınnın daha önceden ne olduğu. Daha önce kimin adı vardı da acaba Sezere yalakalık yapmak için değiştirdiler. Hiç birinizin bunu merak ettiğini sanmıyorum.

Ayrıca Sezerin AKPye karşı ulusalcıların ve askerin kucağına oturduğu göz önüne alınırsa normal bir durum. İsim seçimiyse artık standart hale gelmiş dtp kışkırtması. Seçim zamanı oy toplamak için yapıldığı düşünülürse çok ta şaşırılacak birşey yok bunda. Tabi sadece tek bir bakış açısına sahip sevgili ulusalcılarımız hala bunu anlayamaması(yada anlayıp ta işlerine geldiği için anlamamazlıktan gelmesi) da şaşılacak bir durum değil.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Kadının biyografisinden parçalar, (DTP'den aldım)

Kimdir bu kadın?

...

Ailesi maddi açıdan orta halli, sosyal yapı açısından da feodal etkilerin görüldüğü, küçük burjuva kemalist özelliklerin yansıdığı bir yapıya sahiptir. Zilan bir yönüyle aile ortamında serbest yetişir. Sol düşüncelerle ve Kürtlükle lise yıllarında tanışır. Üniversite yıllarında da ilgisi gelişir. Özellikle PKK çizgisine yakınlığı başlar.

...

1995 yılında Dersim Eyaleti'nden gerilla saflarına katılır. Gerilla içerisindeyken, kendi belirlemesi ile geçmişe oranla kendi kişiliğini tüm yönleriyle tanıyarak bir gelişmeyi sağlar. ... Bu O'nda Ulusal Önder Başkan APO ile bütünleşmenin, O'nu anlamanın adımlarını da oluşturur.

...

30 Haziran 1996'da Dersim şehir merkezinde bayrak töreni yapan askerlere yönelik intihar eylemini gerçekleştirir.

...

Kürt kadını için yeni bir yaşam manifestosu olur.

Şimdi, siyaset, kürt sorunu, kim haklı, kim haksız gibi içinden çıkılmaz konulara değinmeyeceğim. Buradan anladığımız üzere kadın devletimizin düşmanı. Hani gavurlar enemy of the state derlerya, işte ondan. Nasıl olur da bu devlete bağlı bir belediye bir caddeye bu kadının adını verir onu anlamıyorum.

Ben de Bakunin bulvarı istiyorum diyebilirim artık :) Ne de olsa devlet siyasi bütünlüğüne pek önem vermiyor gibi.

dtpden aldım derken internet sitelerinde bu adamlar açık açık ulusal önder APO mu yazıyorlar?

zilan ne ya, thrall bulvarı istiyorum bende. o da bir bakıma ulusal önder
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tabi sadece tek bir bakış açısına sahip sevgili ulusalcılarımız hala bunu anlayamaması(yada anlayıp ta işlerine geldiği için anlamamazlıktan gelmesi) da şaşılacak bir durum değil.

demedim mi lan anlamıyoruzdur diye.. gerçi ulusalcı da değiliz ama her an yaftalanabiliriz, yaftalanabilirsiniz.. ha lafım rock'a değil de taraftarlara

ulusal öner apo falan yazıyorsa da kesin biz yanlış anlıyoruzdur.. kesin bi düşüncesi vardı "halkların kardeşliği"nin, "masum beyaz güvercinler"imin.

hepsi bizi çok seviyorlar. sımsıkı sarılmak, sarıla sarıla kemiklerimizi kırmak istiyorlar. o derece bi sevgi..
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Benim asıl merak ettiğim acaba o bulvarın adınnın daha önceden ne olduğu. Daha önce kimin adı vardı da acaba Sezere yalakalık yapmak için değiştirdiler. Hiç birinizin bunu merak ettiğini sanmıyorum.

Ahah Sezer'e yalakalık olarak değiştirilse ne farkeder? Adam kendi bile sömürmedi devletin kaynaklarını, başkası onun adını sokağa verdi diye ona mı imtiyaz verecek?

Şu anki cumhurbaşkanı ile karıştırmayalım lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
Rock said:

Ahah Sezer'e yalakalık olarak değiştirilse ne farkeder? Adam kendi bile sömürmedi devletin kaynaklarını, başkası onun adını sokağa verdi diye ona mı imtiyaz verecek?

Problem şuki şuan yalakalık yapacakları hiç kimse yok. Cumhur başkanının akpli, yönetimde akp var, muhalefette chp, mhp. Uzun lafın kısası bu adamların yalakalık yapma gereği duydukları yada yapabilecekleri kimse yok piyasada. Bunların hepsi ya dtp yada Kürt düşmanı. Onlar da ortalığı karıştırıp oy arttırmak için kullanıyorlar, güzel yurdum ulusalcıları da bu oyuna geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
Rock said:

Her bulvarın adı olmak zorunda değilki,hele küçük bir şehirse "bulvar" der geçersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:

en azından bir cumhurbaşkanı olarak bir bulvarın, binanın, sokağın, parkın vs. adını şerefsiz bir teröristten daha fazla hakediyor, değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Daha sonradan yalaklık amaçlı(çıkar amaçlı da denebilir) ismi kaldırılacaksa kimin adını konulduğunu ne önemi var?

edit/dasaaa: çikolata renkli, kadife sesli şarkıcı baggio, kurallar kitabı isimli albümün'den söylüyor.. "Bir üstteki mesaj quote edilmez." şimdi sizlerle.. esen kalın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...