Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İcradan araç almak

Othranx

Öne çıkan mesajlar

selam arkadaslar bizim yakın zamanda araç alma planımız var da, nette gezinirken icra sitelerine denk geldim; icralık araçları %60 hatta %40 değerlerine satıyorlar. Ama bu araçları inceleme , motoruna baktırma şansımız olur mu, adam gibi idare edeceğine nasıl emin olabiliriz vs? Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Baktırma imkanın var tamirciyi oraya götürürsen. Araç önce %60 değerine açık arttırmaya çıkıyor kazanan alıyor. Kimse istemezse bir sonraki sefere %40'ından açık arttırmaya çıkıyor. Kimse istemezse %40'ından borçlu alıyor. Ama almadan bütün araba üzerindeki borçlar açıklanıyor, vergi, trafik vs. Onları ödeyip arabayı alabiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir düzeltme yapayım araç, fiili haciz esnasınsa icra memuru tarafından belirlenen bir fiyat ile haczedilir. Dİyelim araca 10 bin tl fiyat çekdi, satış günü bu fiyatın %60 ından aşşağıya satılamaz araç yani 6 bin tl, 6 bine de satılamaz ise araç o zaman ikinci satışa çıkarılır, yani yine ilan verilir gazeteye felan, ikinci satıştada araç %40 ından aşşağıya satılamaz yani 4 bin tl. Ama bu tabi alacaklının elinde isterse ben aracı 10 binden bir kuruş aşşağıya satmam diyebilir.

Aracın sağlam olup olamdığını görmek istiyorsan, artık bunu tamirci alıp aracın olduğu yere gidip baktırman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:
ah vardır o arabanın üstünde. hayrı gelmez.

Satış işlemine kadar borçlu 50 kere gidip borcunu ödeyebilir yani ona o şans veriliyor. Ama artık borcunu ödeyemiyorsa yapacak birşey yok karşı tarafda mağdur nihayetinde onun ahınıda hesaba katalım. Arabadan hayır gelir yani bir arızası yoksa.
Sosyal ağlarda paylaş

İlan verilir gazetelere, mesela x icra dairesi şu model arabayı şu kadar fiyatdan olmak üzere şu tarihde satışa çıkaracak felan gibi.

Ama pis işdir, mafyası olur işin, satışa girersin bize şu kadar verin çekilelim derler yoksa girip fiyat yükseltirler gerçekden almak istiyorsanız aracı size zorluk çıkartırlar. Sadece araç değil herşeyin satışı olur, daire, arsa felan gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
icra arabası alınmaz.neden alınmaz.kim bilir kimin ahı var o arabanın üzerinde.hayır gelmez

Neden alınmasın ? Bence iyilik bile yapıyorsunuz bu sayede mağdur olan alacaklının alacağına bir an önce kavuşmasını sağlıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

soyle soliyim daha kucuk sehirler daha iyidir

gidip bursadan almak falan daha akillica, birde cok oyun donuyor

en basitinden

genelde bu isler sabah yapilir, bazen pek millet girmesin diye saatini bir anda ogleden sonra ya aliyorlar.

birde alacaklilar cogunlukla bankalar oluyor, simdi kriz zamani biraz farklidir ama cok dusuge gitmesine izin vermezlerdi eskiden.

ha birde sey olayi var arabayi alip kucuk bir sehirse ayni yerlerde kullaniyorsan, arabasi icra edilmis adamlada karsilabiliyorsun uzuluyorsun adama benim basima geldi :)

onun disinda iste %60 sonra %40 olayi var. eger boyle cok kisi girmediyse o gun kucuk sehirlerde anlasir insanlar derki su arabada benim gozum var bunda benim gozum falan.

bazen cok saglam arabalar geliyor, ben mesela bir jaguar gormustum gaza gelip alicaktim, sonradan ogrendimki yakin bir aile dostumuzunmus bir isten dolayi alinmis girmedim, oda zaten parasini odeyip kurtardi. ha birde bir kural vardir eger arabanin sahibi ihaleye giriyorsa yani icra edilen adam kimse o ihaleye girmez, bursada falan boyledir genelde.

birde yani oyle buyuk hayallerle girmeyin ben iki araba almistim universitedeyken ikisinide piyasanin yuzden 10-15 dusugune falan almistim, saglam bir kuafore goturmen gerekiyor arabayi cunku genelde minumum 6 ay yatmis oluyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:
Red said:
icra arabası alınmaz.neden alınmaz.kim bilir kimin ahı var o arabanın üzerinde.hayır gelmez

Neden alınmasın ? Bence iyilik bile yapıyorsunuz bu sayede mağdur olan alacaklının alacağına bir an önce kavuşmasını sağlıyorsunuz.

ben alacaklıdan bahsetmiyorum.mağdur olan ödeyemeyen taraftır benim gözümde.haciz getiren değil.

banka veya başka bişi senin arabana haciz koysa.alsa götürse. daha o arabayı alan adama arabadan hayır gelirmi.insanın sevdiği birşey gidio elinden.
Sosyal ağlarda paylaş

Peki borcunu ödemeyen adam, karşı tarafı mağdur ederken arabasına keyifle binerken o arabadan adama hayır gelir mi ? Mağdur olan alacaklıdır elbet. Kendisine ait olan birşeyi geri alamıyor.

Birde hayır gelir mi, gelmez mi gibi olaya ağlak bir maneviyat katmayın. Olayın öyle bir boyutu yok, hani ağa geldi tarlamızı aldı bizi mağdur etti gibi bir durum söz konusu değil ortada. Borç alan adam durumu gayet iyi biliyor, borcu ödemez ise başına gelecekleri.

Kaldıki icra takibinin açılması, kesinleşmesi. Adamın parayı ödeyememesi sonra buna karşılık mal varlığı göstermesi, ardından aracın yakalanması veya alınması, satışa çıkarılması nerden baksan en az 2 aylık bir süreç, borcun vade tarihine kadar geçen süreyide saymıyorum. Yani kötü niyetli değil hukuki süreç, bak arabana el koyarız, satarız belki 50 kere adama anlatılır.

Buna rağmen borcunu ödeyemiyorsan kusura bakma arabaya sahip olma hakkında yok.
Sosyal ağlarda paylaş

İcradan araba almış biri olarak hemen yanıtlayayım. (İlk arabam... Off off, eski günler, ilk göz ağrıları...)

İlk olarak evet baya ucuza alınıyor, 2002 yılında bir Renault Megane 1.6'yı ikinci el fiyatının yarısının biraz altından almıştım.

Araç icrada beklediğinden (1.5 sene kadar) hafif pas sonucu tavanı akıtıyordu (bir ay arabaya binince arabada ufak su birikintileri bulmak değişik bir his) ve el freni çalışmıyordu. Ama sonuçta tamir, borçları vs. gene daha ucuza geldi.

Aracı önceden görmek zor. Açık arttırma zamanı arkadaşların belirttiği gibi tamirciyi alıp götüryorsun ama çalıştırmak, kullanmak için gene kastırtırlar.

Ha ben bunları nasıl yaptım? Tabii ki tanıdık icra müdürü hikayesi ama "abi ben ciddiyim bakalım vs." der bir 50-100 TLyede sende bakarsın. Sonuçta gümrüklerden sonra en büyük rüşvet (memurlar bazında tabii, Ankarada yada belediyelerdeki ihale rüşvetlerini saymazsan) icralarda döner (hayır fln diye atlamayın, ne yazıkki öyle) o yüzden için rahat olsun orda gayet normal. Mafya fln demişler, evet vardır ama öyle Kurtlar Vadisi modunda değiller, icra müdürüne 400-500 birşeyler verip "çok ihtiyacım var abi, ilk arabam olacak, kriz mriz" vs vs edebiyat yap gene hallolur işin.

Yani olmayacak iş değil. Kilit mesele memur ve müdürle muhabbeti kurup 500 TLye kadar nakit'i yanında taşı.

Aynı işi beyaz eşya fln içinde yapabilirsin. Şahsen bu aralarki hedefim onlar, malum yaza ev fln kuracağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

annem de böyle der hep. ağlayanın malı gülene yar olmaz diye de eklerdi.
o yüzden hep kaçınmışımdır bu tarz işlerden. aklıma kendi ailem geliyor, öyle bir şey başımıza gelse, sonra o arabayı başkasında görsek, aldığımızın çok daha az bi fiyatına satılmış olsa hem de... çok acı bir şey, bilmiyorum, belki de ben bu tarz şeylere duygusal yaklaşıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İcra arabası sakat.Hacizli araba en sakatı.Sağı solu hiç belli olmaz.Ucuza kapattım dersin bi alacaklısı çıkar başına musallat olur.Hileli satış bu. O adam nerde falan filan.
Diyosan ki aga bana kimse bişey yapamaz.Buyur al.

en fazla 3milyar ucuza alırsın zaten alabileceğin arabayı.Öyle Ferrarile falan 20-30-40milyar ucuzlara gidiyor.
Orta segment arabaların fiyatları pek değişmiyor piyasayla.Talep fazla çünkü.

2-3 milyar kar edicem diye başına iş alma.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
Estel_Anorien said:

annem de böyle der hep. ağlayanın malı gülene yar olmaz diye de eklerdi.
o yüzden hep kaçınmışımdır bu tarz işlerden. aklıma kendi ailem geliyor, öyle bir şey başımıza gelse, sonra o arabayı başkasında görsek, aldığımızın çok daha az bi fiyatına satılmış olsa hem de... çok acı bir şey, bilmiyorum, belki de ben bu tarz şeylere duygusal yaklaşıyorum.

Ya arkadaş bu ne böyle ? o arabayı sen almasan başka biri alacak. Haciz koyan sen değilsin alacaklısı düşünsün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...