Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Recep İvedik 2

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Şahan severim, recep ivedik tiplemesinide hep sevmişimdir filmlerinide severim hatta "elitim usta ben" takılanlarada gıcığımdır ancak cem yılmaz pırt şahan rulz gibi bi durum olamaz onuda belirteyim.

Filme bugün gittim, başından sonuna kadar gayet güldüm, evet espriler bizim aramızda yaptığımız esprilerden öte değil ancak bir durum var kimsenin dikkat etmediği ve benimde söylemekten dilimde tüy bittiği, Şahan bu halk arasında dönen basit esprileri oyunculuğu ve yorumlamasıyla gerçekten kahkaha attırabilecek kıvama getiriyor. Verdiğim paraya acımıyorum gittim güldüm amacımda buydu zaten ESPRİÖLÇER modunda takılmaya lüzum yok, gülersin ya da gülmezsin. "Güldüm ama basit espriler" demek anlamsız bence.

Kısacası anti-şahancı değilseniz gidin, güleceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Şahan'dan karakter olarak zerre haz etmem, yaka silkerim hiç sevmem vs vs...

Ama Recep İvedik 1 beklentimin çok üstünde ve hatta öff leyip pöfflemeyi beklediğim bir filmken çok güldüren bir yapım olarak çıkmıştı. 2.ye de bu yüzden gittim. İlki kadar olmasa da yine de oldukça başarılı bir film olmuş bence. Arada fazla sululuğa kaçmış, ilk filmdeki dengeyi ayarlayamamış, biraz da gölgede kalmış ama yine de başarılı bir film.

Ha espiriler öyle çok derin değil, oyunculuk olsun senaryo olsun karakterler olsun öyle çok bir şey yok, ama zaten bu saydıklarımı bekleyerek filme giden varsa kendi aptallığıdır. Film başından beri aykırıyor zaten türünü de beklenilmesi gerekeni de.

Gayet güldürüyor, eğlenceli. İlk film kadar etkili değil ama yine de iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Film Hakkında

13 Şubat 2009 tarihi itibariyle vizyona girdi beklenen film. Beklediğimiz gibi "çocukken yapıp gülmeye utandığımız espriler" üzerine para harcanmış, belirli bir senaryosu olmayan, oyunculuk ise başrolde dahi diplerde olan bir film izledim. Recep İvedik - I vizyona girdikten sonra Gökbakar ailesi büyük bir hasılat elde etti. Bunu takiben Recep İvedik - II çekilecek denmesi, senaryonun da "bir liste yapıp onun üzerine gidecek" şeklinde açıklanması aklımda "The Bucket List" tarzı bir film uyandırdı.

A.R.O.G ile Recep İvedik'in karşılaştırılmaması kanaatindeyim. Şahan Gökbakar ve Cem Yılmaz sinema sektöründe farklı kulvarlarda yarışan insanlar. Birisi olanları yapıyor, birisi olmayanları. İnsanlar daha film vizyona girmeden A.R.O.G ile bırakın karşılaştırmayı, gişe yarışına bile girdiler. Şahan Gökbakar'ı ilk televizyon skeçlerinden hatırlarım. O zamandan bu zamana pek değişikliğe uğramadığını söylemek mümkün. Bunu kendini hiç bozmadı olarak değerlendirebiliriz. Fakat komedyen olarak biraz gelişim hiç fena olmaz. Skeçlerini takip eden birisi olarak Recep İvedik - I beni pek tatmin etmedi. Çünkü esprilerin kaynağı skeçlerdi. "Dünyanın en hızlı laf sokan adamı" skecinde kullandığı esprilerin tamamına Recep İvedik - I'de rastladım ve bu beni biraz hüsrana uğrattı açıkçası.

Recep İvedik - II'nin siyasi ve toplumsal içerikli mesajları, 13A şeklinde ilk kez rastladığım bir uyarısı dikkatimi ilk çekenler arasında. Onun dışında filme has herhangi bir müziğe rastlamadım. Ninesinin zoraki ettiği küfürler, çocukken "Şu fabrika varya, sana girsin" şeklinde yaptığımız ve iğrenç diye tabir ettiğimiz espriler, Cem Yılmaz'ı sözde beğenmeyen fakat onun bahsettiği ve "şaka" diye nitelendirdiği olaylardan devşirmeler bu filmi sıkılarak izlememe sebep oldu. Onun dışında "Elizabeth, çavuş, şakşuka, çift kale maç, kötülüklerin dışa vurumu" gibi -sokak ağzı- dediğimiz şeylerin filmde bize resmen dayatılması Şahan Gökbakar'ın çok puan kaybetmesine neden oldu kanımca. Yoga sahnesi ile ilk filmdeki sabah aerobiği karşılaştırıldığında hiçbir farkın olmadığı aşikâr.

Kostüm partisinde kendi yaptığı "küçük tansiyon ölçüm" esprisine Şahan'ın kendisinin de gülmesi filmi iyice amatörleştirdi zaten. Her evin olmazsa olmazı PS ve PES oyunu iyi süslenmiş. Golfte'de "Bu sporu bizim atalarımız at üzerinde oynuyordu" diyerek göstermiş olduğu oyunun adı Atlı Cirit'tir. Ama asıl bahsetmek istediği spor Polo sporudur. Burada da bir mantık hatası sezdim.

Recep, listesinin iki sırasını savdı. Evlenme kısmı ise gişenin hasılatına göre üçüncü filmde bizlere yine ilkokul esprileri ile dayatılacaktır.

Sözün özü, sinema eleştirmeni değilim ama 3/10.

Sosyal ağlarda paylaş

athlet sen keşke izlemeseydin ya, yani bukadar kasarak izliyosan bi komedi filmini. bi dramayı nasıl dehşetengiz izlersin merak ettim cidden...
arogla falan karşılaştırmışsın recepi ama, hatırlarsanız hokkabaz filminin senaryosu çalıntı diye bi laflar cıkmıştı. hiçbirimiz buna ehemmiyet vermemiş, hadi canım gene savaş ay reyting peşinde koşuyor demiştik. ancak arog cıktıktan sonra gördükki, cem yılmaz fransız komedisi "RRRrrrr" dan biraz fazla esinlenmişB) cem yılmaz nasıl sürekli zenginlikten dem vurup, bunun üzerine espriler yapıyosa, şahanda tam tersi sokaktaki sade vatandaşı kalıp olarak almış ve onun üzerinden espriler yapıyor. yani cem yılmaz zencilerden bahsedip konu uzun diyorken veya masayı ters çevirip oturuyoz derken bişi yokta, şahan elizabetten veya şakşukadan espri yapınca sığ ve banal oluyor!? yani bunun farkı nedir, ölçüsü nedir... bu cem yılmaza yapılan pozitif ayrımcılığın sebebi nedir biri bana acıklasın ltfn?
senin dediğin gibi bende sinema eleştirmeni değilim, ama 8/10 diyorum... kemal sunal-şener şen filmlerinden beri bu derece güldüren bi komedi hatırlamıyorum. şahan ne cem yılmaz gibi elit olacam diye kastırıyor, ne mehmet ali erbil gibi sürekli küfürle işi götürmeye çalışıyor, ne yılmaz erdogan gibi kendi siyasi politikasını empoze ediyor, nede bayat amerikan esprileriyle kadrinin götürdüğü yere götürüyor:D
atomu parçalamıyoruzki burda yaw, nedir bu güldürürken düşündürcek sevdası yani. gayet sade gayet başarılı ve salt güldürmeyi amaçlayan bi film, gidin izleyin işte eğlenin daha ne olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

Shadow said:
athlet sen keşke izlemeseydin ya, yani bukadar kasarak izliyosan bi komedi filmini. bi dramayı nasıl dehşetengiz izlersin merak ettim cidden...
arogla falan karşılaştırmışsın recepi ama, hatırlarsanız hokkabaz filminin senaryosu çalıntı diye bi laflar cıkmıştı. hiçbirimiz buna ehemmiyet vermemiş, hadi canım gene savaş ay reyting peşinde koşuyor demiştik. ancak arog cıktıktan sonra gördükki, cem yılmaz fransız komedisi "RRRrrrr" dan biraz fazla esinlenmişB) cem yılmaz nasıl sürekli zenginlikten dem vurup, bunun üzerine espriler yapıyosa, şahanda tam tersi sokaktaki sade vatandaşı kalıp olarak almış ve onun üzerinden espriler yapıyor. yani cem yılmaz zencilerden bahsedip konu uzun diyorken veya masayı ters çevirip oturuyoz derken bişi yokta, şahan elizabetten veya şakşukadan espri yapınca sığ ve banal oluyor!? yani bunun farkı nedir, ölçüsü nedir... bu cem yılmaza yapılan pozitif ayrımcılığın sebebi nedir biri bana acıklasın ltfn?
senin dediğin gibi bende sinema eleştirmeni değilim, ama 8/10 diyorum... kemal sunal-şener şen filmlerinden beri bu derece güldüren bi komedi hatırlamıyorum. şahan ne cem yılmaz gibi elit olacam diye kastırıyor, ne mehmet ali erbil gibi sürekli küfürle işi götürmeye çalışıyor, ne yılmaz erdogan gibi kendi siyasi politikasını empoze ediyor, nede bayat amerikan esprileriyle kadrinin götürdüğü yere götürüyor:D
atomu parçalamıyoruzki burda yaw, nedir bu güldürürken düşündürcek sevdası yani. gayet sade gayet başarılı ve salt güldürmeyi amaçlayan bi film, gidin izleyin işte eğlenin daha ne olsun...

bilmeden konuşmamak lazım.
Filmin RRrRrla hiç bir alakası yok hemen hemen.
Adam emek veriyor sizin için o kadar, işine o kadar büyük özen gösteriyor ama size göre çalıpçırpma. Izlemeden bilmeden konuşmayın şöyle aptal salak adamlardan duyduğunuz şeylerle ya. kendi fikriniz olsun biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

Artık Recep İvedik karakterine bütün o eski programındaki karakterleri koymuş. İsimlerini hatırlamiom ama , o saçmalayan professor, hikaye saatindeki adam, arada o haber sunucusu vs aslında sevdiim karakterler ama yani sanki yapacak bişey bulamamış , ilerleyememiş gibi gözüktü öle olucna =) ama eğlendim yine beklentim çok büyük değildi, öle girdik güldük biraz çıktık. üzerinde düşünmeye gerek yok fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

film süperdi gayette güldürdü herkesi.
artislik yapmasın kimse bıdı bıdı da etmesin yok sinema yok etik yok bilmemne diye komikti.
bazı filmlere vizyonu genişlesin diye gider insan bazısına da gülmek için. eğer bu filme hayata dair benliğinize birşeyler katmak yada kaliteli hicivler yakalamak için gittiyseniz kusura bakmayın ama tamamen sizin salaklığınız. konsept belli konu belli mal belli sonuç belli.
karikatür okuyup kuantum fiziği öğrenemezsiniz ama gülebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Film benim içimdeki entelektüel açlığı doyuramadı. Kendimi ilkokul mezunu seviyesinde insanların güldükleri şeylere gülmeye zorlanırken bulduğum için tahsilatımdan utandım. Ben böyle şeylere gülmemeliyim diye düşündüğüm için gülmedim, yoksa bazıları gibi seviyemi fakir ama gururlu seviyesine çekseydim baya baya gülerdim. Ama işte dediğim gibi, içimdeki o zekice işleme açlığını, o entelektüel boşluğu dolduramayan filme ben film demem. ÇÖP derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:
film süperdi gayette güldürdü herkesi.
artislik yapmasın kimse bıdı bıdı da etmesin yok sinema yok etik yok bilmemne diye komikti.
bazı filmlere vizyonu genişlesin diye gider insan bazısına da gülmek için. eğer bu filme hayata dair benliğinize birşeyler katmak yada kaliteli hicivler yakalamak için gittiyseniz kusura bakmayın ama tamamen sizin salaklığınız. konsept belli konu belli mal belli sonuç belli.
karikatür okuyup kuantum fiziği öğrenemezsiniz ama gülebilirsiniz.

+1... benim canımı sıkan tek şey 4 ay içerisinde senaryo+kurgu+çekim gibi şeylerin bitmesi ve hazır bi şekilde önümüze gelmesi... biraz daha uzun çalışsalar daha güzel olurdu...
Sosyal ağlarda paylaş

kimse recep ivedikten cıktıktan sora kültür patlaması beklemiyoki.komedinin de bi adabı var.ben ilk filmde 2 sahneye gülmüştüm.bunda da 3-4 sahnede güldüm.tekrar izlesem gülmem mesela.

bi arakdaşın yukarda dediği gibi 3 arkadaş evde toplan muabbet et aynı hesap :)

2 er bira iç bide pes aç.kral muabbet döner.a.k o.ç gibi küfürlerle espri yapmak en kolay şey.enseye 2 tokat atıp malsın olm demek mesela.

neyse sevene saygımız sonsuz.ama vasat.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu derinliği yok, izleyiciyi düşündürmüyor. Antik yunan referansları yok. Hadi o kadar da değil de ne bileyim birazcık zeka bekler insan ya. Şuna çöp, izleyene çöpçü derim arkadaş. Verdiğim paraya yazık yemin ederim. Sanat adına bişey vermedi bana, ben her girdiğim sanatsal aktiviteden bambaşka bir insan olarak çıkmayı severim.
Sosyal ağlarda paylaş

"RECEP İVEDİQ ÇOQ KOMİQ AGA BÖHÜAHUEAU. ANIRDIK SIÇTIK GÜLMEKTEN. ON NUMARA FİLM DAYI."

diyen birisiyle

"kahretsin, kültür seviyem izlememe el vermiyor böyle şeyleri öf. birşey katmalı her film bana izlemem için"

diyen 2 insanda itici geliyor bana. anlatmak istedigim bu. kişisel almayın. alırsanız da siz bilirsiniz ya ne bilim. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
kimse recep ivedikten cıktıktan sora kültür patlaması beklemiyoki.komedinin de bi adabı var.ben ilk filmde 2 sahneye gülmüştüm.bunda da 3-4 sahnede güldüm.tekrar izlesem gülmem mesela.

bi arakdaşın yukarda dediği gibi 3 arkadaş evde toplan muabbet et aynı hesap :)

2 er bira iç bide pes aç.kral muabbet döner.a.k o.ç gibi küfürlerle espri yapmak en kolay şey.enseye 2 tokat atıp malsın olm demek mesela.

neyse sevene saygımız sonsuz.ama vasat.

iyi siz de arkadaşlarla çekin öyle bi film bakalım kaç kişi izleyecek
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...