Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geçmeyen hastalık :/

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Ya biliyorum yeri değil. Kimileri de doktora git falan diycek muhtemelen. Ama belki bunun gibi bişi yaşayan olmuştur diye yazayım dedim.

Taa 2 hafta önce boğazım birden bire şişti, kızardı bademciklerimde beyaz beyaz lekeler oluştu. Ateşim hiç çıkmadı ama ne yaptıysam da kar etmedi. Sıcak içtim, 2 gün evde dinlendim, atkıyla falan uyudum ama işe yaramadı. 3. gün o kadar şişti ki boğazım zor nefes alır oldum. Doktora gittim Oooo anjin geçiriyosun dedi, antibiyotik (1000 mg augmentin midir nedir ) gargara falan verdi 1 hafta kullan dedi. Kullandım gene işe yaramadı. Kontrole gittim 5 gün daha devam dedi. 10 gündür antibiyotik kullanıyorum, karaciğerin eline vermesin bu sakın ?

Şimdi böyle pis bir yorgunluk bitkinlik var, 2 kat merdiven çıkınca kramp giriyor bacaklarıma. Kas gücümde ciddi bir zayıflama hissediyorum. Boğazımın şişi indi azıcık ama hala rahatsız ediyor. Beni tırstıran şey, eklem veya kaslarda sürekli gezinen 5-10 saniyelik noktasal ağrılar.

Dahiliyeci pek oralı olmadı, grip oluyosundur kırgınlık vardır demeye getirdi. Her kış en az 2 grip olsam da daha önce bu kadar uzun süren bir hastalık hiç geçirmedim. Böyle eklem ve kaslarda sürekli gezinen ağrı da hatırlamıyorum. Şimdi tırsmakta haklı mıyım, haklıysam başka bir doktora gidip adam gibi kan testi falan yaptırayım mı. Yaptıracaksam hangi doktora gideyim ?( Bölüm olarak, enfeksiyon hastalıkları gibi bişi uygun olur mu )

Adam gripten tırsmış demeyin lütfen aile olarak genetik olarak hastalığıa yatkınız sanırım bir amcamı karaciğer yetmezliğinden kaybettiğm, diğer amcamı akciğer kanserinden neredeyse kaybediyodum :/

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence başka doktorlara da git,hemen hemen aynısı başıma geldi.Özel bi doktora gitmiştik karın ağrısı yüzünden,"midesini üşütmüş,iğne yazayım 1 haftaya bişeyin kalmaz" demişti.

1 hafta sonra apandist ameliyatı oldum.

Sağlığından daha önemli bişey yok,o yüzden erteleme,geç olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

1 hafta yine iyiymis, ben karın agrısıyla gittigim günün aksamı apandisit ameliyatına alınmıstım, ne oldugumu sasırmıstım.Gözünü korkutmak gibi olmasın da :)
Bence hafife alma, baska doktorlara da bi görün.
Saglık bu sonucta, ihmale gelmez yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende apandist ameliyatına alınacaktım ama tam hasta girişini halletmiş hasta odasına ameliyat için giderken "yok değilmiş" diye gelmişlerdi.

Tıp fakültelerinde apandist konusu hangi derste veriliyorsa o bölümün hocalarında problem olabilir.

Bu arada sende mutlaka başka bir doktora görün.
Sosyal ağlarda paylaş

Boğazdaki söylediğin bende senede 1 kere kesin oluyor. Augmentin sudafed ve cataflam kombosuyla 4-5 güne geçiyor ama hep benimki. Kas ağrıları falan da bir tahmin yürütmek gerekirse kullandığın ilaçların vücudunu güçsüzleştirmesinden kaynaklanmıştır diye sallayabiliriz. Ama tabi başka bir doktora görünmek zorundasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abi doktora uyuz oldum, özel hastane para verip gidiyosun. Adam burnunu kıvırarak muayene ediyor.
Eğer antibiyotik bitene kadar geçmezse epstein bar diye birşeyden bahsetti, o bulaşmıştır muhtemelen onun da tedavisi yok 2 haftaya kendiliğinden geçiyor dedi aymaz herif.

Ya muhtemelen viral ya da bakteriyel birşey diye tahmin ediyorum kanser falan gibi büyük bişi dilse... O yüzden enfeksiyon hastalıkları uzmanına görünce pazartesi sanırım.

Boğazım geçer gibi de bu kas yorgunluğu ve noktasal ağrılar sinir bozucu dikkat dağıtıcı şeyler. Allah düşmanıma vermesin ya, bu 2 haftayı yaşanmamış sayıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

0ne said:
Bence başka doktorlara da git,hemen hemen aynısı başıma geldi.Özel bi doktora gitmiştik karın ağrısı yüzünden,"midesini üşütmüş,iğne yazayım 1 haftaya bişeyin kalmaz" demişti.

Lol aynısı banada olmuştu velakin ben 3 sene çektim o ağrıları apandisit patlamış vücut yeni bi apandisitmi ne yapmış bende Wolverine gibi adammışımda değerim bilinmiyor bu ülkede peah!
Sosyal ağlarda paylaş

ad3m said:
0ne said:

Lol aynısı banada olmuştu velakin ben 3 sene çektim o ağrıları apandisit patlamış vücut yeni bi apandisitmi ne yapmış bende Wolverine gibi adammışımda değerim bilinmiyor bu ülkede peah!

o ne demek abi sakal mı bu tekrar çıksın?
Sosyal ağlarda paylaş

ben geçen sene aralık-haziran arası iki haftada 2-3 gün yatıyodum ortalama, doktora 30 kere gittim her seferinde yapçak bişi yok gripsin filan dedi.

geçmiş ossun. doktora paso git, gitmemezlik etme. ben korkup korkup gidiyodum eve göndericeeni bile bile.

ama yani olabiliyo. ben de deliriyodum
Sosyal ağlarda paylaş

Maşallah herkes biliyormuş bunu bir ben mi bilmiyorum.
Var mı bu illetten daha önce geçiren? Şimdiki Doktor antibiyotik, ağrı kesici sakın kullanma dedi gerizekalı dahiliyeci 10 gündür antibiyotik tedavisi vermişti.

Ne kadar sürecek ya bu offfff
Sosyal ağlarda paylaş

Çok ilginç bak şöyle diyeyim hemen açıklayayım...
Zaten belirtileri ilk yazdığında anladım muhtemelen öpücük hastalığıdır dedim,ama kusura bakma ama doktorun salaklığıymış,öpücük hastalığının evet ilk belirtisi boğazdaki beyaz topçuk şişkinliklerdir ama,onun boğaz enfeksiyonundan farkı,böbreklerin üstüne bakılır,hatta vururlar zaten bazen yaşayanınız olmuştur kesin...Oralardaki lenf bezleri de şişer doktorun bunu muhayenede kaçırmış olması garip...(Belin yan tarafları şimdi tam noktayı bilemiyorum)
Neyse asıl konuya gelirsek geçmiş olsun kardeşim..Öpücük hastalığı bildiğim kadarıyla öyle 1-2 haftada geçmiyor maalesef,duyduklarımdan bildiğim moral bozmak igib olmasın da tam geçene kadar bir kaç ay sürebiliyor...Bu süre zarfında ateş yorgunluk oluyor çünkü bağışıklık sistemi etkiliyor hastalık..Virüs olduğu için antibiyotik işe yaramaz ki yaramamış zaten,şiddeti nasıldır bilmiyorumda bir kaç ay pek evden çıkmayan yatan istirahat eden insanlar biliyorum bu hastalık yüzünden iyicene bilgi al lütfen..
Dediğim gibi moral bozmak gibi olmasın da kesinlikle ciddi değil ama uzun sürüyor geçmesi ve gücünü toparlaman..
Adam gibi bir doktora git lütfen..
Geçmiş olsun..
Sosyal ağlarda paylaş

Abi keske daha once gorseymisim, bakar bakmaz aha mono dedim, ansiklopedik tanimini yapmissin cunku ilk mesajda.

Cok illet bi hastaliktir, tek defa gecirirsin, 2-3 ay boyunca dinleniceksin ilaci biseyi yok. Kimseye salya bulastirma, opusmekten tut bulasiklarin iyi yikanmasina kadar, yuzlerine hapsirma falan :)
Sakin ama sakin dalagini yorma, kosma vs. Eline alirsin yoksa dalagi. Icki, sigara vs. gibi organlara yuk bindiren her sey yasak, zaten her organ yoruluyorken ekstra yorarsan kalici hasar birakirsin.

Dikkatli olursan da hicbi zarari olmadan gecer.

Nerden biliyon dersen bana da mono teshisi koydular da, oluyodum bi ara cunku, mono kadar feci bisi gecirdim de mono degil baska biseymis.
Sosyal ağlarda paylaş

Antibiyotik alman cok kotu olmus abi, onu veren doktor tam bi gerizekaliymis yani sen suraya yazdiklarini doktora soylediysen de adam boyle bisey yaptiysa cidden cok malmis. Hadi onu gectim, sonra gittigin dahiliyeciye nerde vermisler abi o diplomayi. Antibiyotik kullandim gecmedi diyosun, boyle boyle anlatiyosun, ADAM DAHILIYECI, ve gripsindir diye salliyo yahu. Tamam Turkiye'de pek yaygin degil ve tahminen yurtdisindan kaptin ama bu kadar da okuz olunmaz yav, gecmis olsun valla. Iyi edebileceklerinden degil cunku tedavisi yok ama bobrekleri bosuna yormazlardi bi de seni boyle panik yaptirmazlardi bosu bosuna.

1 ay sonra kendini iyi hissedersin, 2-3 aya da vucudunun icine etmeye devam edebilirsin demisti bana burdaki doktorum :) Brown'da da baya yaygin bi hastalik her sene 50+ kisi geciriyomus ondan bilgilerdir heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

lan hepinizmi doktorsunuz ya.. bi problemim olduğunda doktordan önce buraya danışcam..
doktora git derseniz gidicem..
yazdığınız ilaçları kullanıcam filan..

[hr]
(diş)
sağ alt tarafın üstüne yemek yiyemiyorum yani bastıramıyorum o tarafı..sanki dolgunun altı boşmuş gibi bi his var nedendir ?
bide o tarafta bi ufak yara gibi bişey oluştu..şimdi geçiyo gibi..
nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Dolgu kirilmis ve altindaki dis curumustur buyuk ihtimalle. Kendi kendine agri yoksa da sadece cignerken agriyorsa curukler oyulup yeni bi dolgu yapilarak kurtarilabilir dis.

Diger yara da aft, bepanten falan surup gargara yapabilirsin. Bagisiklik sistemi gucsuzlestiginde olur, vitamin kullanip beslenmeni gozden gecir eger sik sik oluyorsa.

Ilke Kaya, M.D.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...