Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon Tertibi'nde yeni dalga

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

sir said:

hea transfer edip toprağın altına gömüvermişler bombaları felan..darbe planları da aslında tatbikatmış, tıpkı bundan önceki darbeler gibi. danıştay davası, cumhuriyet'e bombalı saldırı davası, zirve yayınevi davaları da boşu boşuna ergenekon davasıyla birleştirilmiş, yargıtayından ağır ceza mahkemelerine hemen hemen bütün hakimler savcılar falan da hep fetocuymuş, şanlı ordumuza komplo kuruvermişler. ha imamın ordusu olan polis var bi de evet.

cumhuriyete saldırının zaten olayla zerre alakası yok, yayınevi davasındaki tüm kanıtlar kolpa çıktı.

gömülen silahlar işlevsiz çıktı. Mesela LAW silahı var iki tane, kullanılmış. O silahların olayı tek kullanımlık olmaları zaten, ikinci defa ateşleme yapamıyorlar. Ve bu silahların hiçbirinin orduyla ilişiği de kanıtlanamadı. Dahası "Ergenekon 1300lere kadar gidiyo" diyen hayalperest savcılar gördük, kitap yazdı diye hapse atılan gazeteciler gördük, başbakan açık açık general için "ayağa kalkmadı saygısızlık etti şimdi silivride" dedi, Darbe.doc'lar gördük, yerleştirilmiş telefon numaraları gördük. Sunduğun hiçbir şey kesin kanıt olamadığı gibi ben sana kanıt olarak sunulup çürütülen onlarca şey sayıyorum. Bir düşün kim haklı.
Sosyal ağlarda paylaş

lan bole polis baskin yapio, eliyle koymus gibi buluyor herseyi

hayir simdi kafam calisiyor, bi insan suc islicek olsa niye bunu dosyalayip ciltlesin klasor klasor

hadi ciltletti, neden bu klasorleri is sarpa sarinca yakmak veya kagot ogutucusunden gecirmek yerine gidip bir dosemenin altina saklasin

hadi sakladi, neden bilgisayarina GIZLI DOSYALARI SURAYA SAKLADIM.doc diye belge acip birde yanina GOMUNUN HARITASI.BMP diye yazsin

hadi yazdi, ulan insan bari buzdolabina yazma GIZLI DOSYALARIMI MASAUSTUNE BIRAKTIM diye
Sosyal ağlarda paylaş

sandalye said:

said:
“Bu mahkemelere Türkiye’yi bölmek için Türk Ordusunun savaş yeteneğini tahrip etme, komutanları hapse atma ve Türk Ordusu’nun moralini yıkma görevi verilmiştir. Ve dört yıla yaklaşan uygulamalar bütünüyle bu yöndedir,

“Türkiye’nin yaşadığı olay, iç savaştır.

“ABD’nin Türkiye’ye ve Türk Ordusu’na karşı yürüttüğü bu savaşa alet olmak, hukuken büyük suçtur.

“Ayrıca ahlaki ve vicdani açıdan da büyük utançtır.

“Sizlerden bu düşman operasyonuna, bu savaşa alet olmamanızı, cübbelerinizi kürsüye bırakarak çekilmenizi talep ediyorum.“

Doğu Perinçek

http://www.odatv.com/n.php?n=cubbelerinizi-cikarin-davadan-cekilin-3105111200

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm cumhuriyete saldırının zerre alakası yoksa cumhuriyet gazetesi neden ergenekon davasına "müdahil" oldu? o law silahlarını MKE'nin orduya verdiği belgelendi gayet. ıslak imzalı planlar, günlükler, gölcükten çıkan belgeler, burda yazmakla tüketilmez bile.

bi de davaların birleştirilmesine ne diyosun esas ondan bahset. hepsi uydurma ve palavraysa danıştay davasıyla ergenekon davası neden/nasıl birleşti? genelgeçer komplolara dayandırmadan açıklayınız plz.
Sosyal ağlarda paylaş

Cumhuriyet davaya müdahil oldu çünkü bu dava kapsamında Cumhuriyet'e saldırının organize edildiği de bulunuyor. Yani davaya müdahil olması yargılanan kişilerin suçlu olduğunu göstermez.

Yazının ikinci kısmı ise zaten asıl sorun.
Türkiye'de hukuk tamamen iktidarın denetimine geçmiş durumda ve dava tamamen siyasi bir davadır. Öyle olmasa mahkemenin hakimi defalarca tahliye talebi istemesine rağmen yardımcı 2 hakim red cevabı vermezdi.Aynı davaya bakan 3 hakimden biri aynı dava ile ilgili senelerdir tahliye istiyor ısrarla, diğer ikisi ise ısrarla reddediyor. Bu bile ortada tartışılacak bir şey kalmadığını, işin hukukla ilgisi olmadığını göstermeye yeterlidir diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

hmmm cumhuriyete saldırının zerre alakası yoksa cumhuriyet gazetesi neden ergenekon davasına "müdahil" oldu? o law silahlarını MKE'nin orduya verdiği belgelendi gayet. ıslak imzalı planlar, günlükler, gölcükten çıkan belgeler, burda yazmakla tüketilmez bile.

bi de davaların birleştirilmesine ne diyosun esas ondan bahset. hepsi uydurma ve palavraysa danıştay davasıyla ergenekon davası neden/nasıl birleşti? genelgeçer komplolara dayandırmadan açıklayınız plz.

LAW silahı kullanılmış, yani işe yaramaz bir silah. Hurdalıktan bile alınıp konmuş olabilir yani oraya. O model silahlar sadece tek kullanımlık oluyor çünkü bu biiir.

Belgelerin hepsinde tutarsızlıklar mevcut, defalarca burada tartışıldı.

Cumhuriyet müdahil oldu, çünkü müdahil olunması işlerine geldi.

Tek suçu kitap yazmak olan gazeteci ve 2.5 seneden uzun süre hapiste sebepsiz yere kalan telefonuna isim yerleştirilmiş teğmen (ki 2.5 sene sonunda beraat etti, adamın hem gençliği hem kariyeri yandı, hiçbir bağlantı ve/veya kanıt da yoktu ortada görüldüğü üzere) neden müdahil olduysa o yüzden oldu.

Ortada dönen belgelerin sahteliği gerek isimlerinden, gerek tarihlerinden gerek içeriklerindeki tutarsızlıklardan bu kadar belliyken ve kanıtlanmışken hala komplo teorisi diyorsan zaten algıya kapatmışsın kendini, ne desek komplo teorisi diyeceksin, neden yoruyorsun bizi? Düz kanıtı reddeden adama laf anlatılır mı?
Sosyal ağlarda paylaş

bunlar düz kanıtsa, herşey açık ve ortada ve kanıtlandıysa niye dava düşmüyo? niye genişlemeye, yayılmaya devam ediyo? niye orgenerale kadar uzanıyo?

binlerce sayfalık iddianamenin ve belgelerin çoğu burda tartışılmadı, sallamayalım.

kitap yazmakla-düşünce açıklamakla yargılanan yok bu davada, tutukluların çoğu seslerini duyurmaya, hatta gazetelerde köşe yazmaya devam ediyolar. yazdıkları gazeteler de yayın hayatlarına devam ediyo.

bi de acaip bi taktiğin var; benim öne sürdüğüm bütün kanıtların sahte olduğuna dair kanıtlar sunduğunu söylüyosun, sonra düz kanıta inanmadığımı söylüyosun. öne sunduğun gerekçe de dosyaların isimleri. bunlara sahte demek, bunların düzenleyen bir şebekenin olduğuna işaret etmek değil mi? yoktan mı varoldu belgeler? peki kimdir bu şebeke? nerdedir? nasıl faaliyet göstermektedir? komplo alanına burdan giriyoruz işte.

hayır bi de sen de benim saydığım kanıtlara inanmıyosun. düz kanıtsa düz kanıt, hadi LAW'lar kullanılmış olsun, elbombaları, mermiler, tabancalar, tüfekler de mi kullanılmış? ya cumhuriyete atılan bombalarla aynı seri numarasındaki bombalar?

veli küçükler, kerinçsizler, perinçekler, jitem komutanları..bu adamlar derin devlet değilse, derin devlet kim yahu? neden yargılamaların başlamasıyla bu ülkede siyasi cinayetler bıçak gibi kesildi? neden başka bir santoro/hrant dink/zirve yayınevi olayıyla karşılaşmadık 4 yıldır?

halen danıştay olayından da bahsetmiş değilsin, hatırlatırım.
Sosyal ağlarda paylaş

sir şimdi, ortada hiçb işey olmadığna falan katılmıyorum zaten. ama mevzunun kullnılmadığınıda iddaa etmek komik olmazmı?

veya neden o zaman dava düşmüyo demek? yargının tarafsız olduğunu iddaa etmek falan.

kanıtlar falan cok komik yanı, şehven sahne kanıt üretiyo adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dava düşmüyor çünkü zaman aşımına kadar adamları içeride tutmaya çalışıyorlar. Adamların avukatlarına yasal hakları olan suçlama ve belgeler bile iletilmiyor ki savunma yapamasınlar. Defalarca gazetelerde yazıldı bu. Adamlar isyan ettiler. Hukuk yolları tüketilsin, birkaç seneye artık daha fazla tutulamayacaklar, AIHM devreye girecek hemen hemen hepsi çıkacak dışarı. Ve az buz değil belki de milyonlarca dolar tazminat ödeyecek ülke bunlara. O para da senin benim vergilerimizden gidecek.

Tabanca el bombası bulmaktan kolay ne var yahu? Koskoca hükümet, istediği kadar bulur, koyar sağa sola. Zaten o gömülerin de elle konulmuş gibi o kadar rahat bulunması, hatta arada cep telefonundan youtube'a sızan görüntüler (polislerin bu konudaki konuşmaları) vs hepsi bunların özellikle karalama amaçlı konduğunu gösteriyor. Yarın ben de senin evine tabanca koyup sonra ihbar etsem suçlu mu olacaksın?

Siyasi cinayet işlenmiyor demişsin, şüpheli onlarca hatta yüzlerce ölüm var hala. Düşen askeri helikopterler, hatta siyasi lider helikopteri, trafik kazaları, kayıplar gırla gidiyor.

O kitabı yazan adama da kitap yüzünden değil dedin? Davada bile kitap yüzünden dediler, hatta saçma sapan suçlamaları her yere yazıldı gazeteler bile yazdı yuh yahu.

Danıştay olayına girersek çıkamayız o yüzden ondan kaçınıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

kaynak chp nin bir raporu, onun kaynağı ise belli değil, yanlı olma ihtimali var ama sayısal büyük yanlış varsa zaten akp yetkilisi biri höt diye atlar(dı).

"AKP’nin iktidarda olduğu 2003 yılı başından 2010 yılının ilk altı ayının sonuna kadar geçen sürede 101 kişi faili meçhul cinayete kurban gitmiştir. Bir başka deyişle, tam 101 kişi faili belli olmayan, ama siyasi nedenlerle işlendiği yönünde kuvvetli şüphe bulunan cinayetlerin maktulü olmuştur. Yine aynı dönemde, kolluk güçlerinin “dur ihtarına uymama” veya rasgele ateş açma gibi gerekçelerle yol açtığı ölümlerin sayısı da 315 olmuştur. Tam 212 kişi de, yine aynı dönemde, gözaltında veya cezaevinde şüpheli bir şekilde veya tedavilerinin engellenmesi nedeni ile hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu rakamlar, en hafif ifade ile, şok edicidir."

"Tutuklu sayılarındaki artışlar durumun vahametini çok açık göstermektedir. 2005 yılında 28.364 kişi adli suçlardan ötürü tutuklu iken bu sayı 2009’da 52.512 olmuştur. 2005’te 1.537 olan terör suçlarından tutuklu sayısı 2009 yılında 3.361 olmuştur. Artış yüzde yüzden dahi fazladır.Benzer şekilde, 2005 yılında 1.111 kişi çıkar amaçlı suç örgütü kurmaya ilişkin suçlardan tutuklu iken bu rakam 2009 yılında 3.886 olmuştur. Artış yaklaşık yüzde 350’dir. Dolayısıyla, 2005 yılında 31.012 olan tutuklu sayısı, 2009 yılında 59.759 olmuştur. Toplam tutuklu sayısı 2000 ile 2005 arasında yüzde 25 artmış iken, 2005 ile 2009 arasındaki artış yüzde 92 olmuştur. Bu vahim tablo Türkiye’de “ileri demokrasi” diye adlandırılmaktadır."
Sosyal ağlarda paylaş

abi binlerce sayfa iddianameyi ve konu olan bütün belgeleri ben internette okuyabiliyoken sanık avukatları nasıl okuyamıyo? iddianame ortada, belgeler de iddianamenin içinde, savunma da o iddianameye karşı kurulacak? iddianamenin girişinde kimin neyle suçlandığı açık seçik belirtilmiş. o senin dediğin KCK davasında vardı uzun süre, belgelerin verilmemesi falan filan. aynı coşkuyla ordaki sanıkları da savunursunuz diye umuyorum.

eğer bu davada yargılananların hepsi suçsuzsa ve boş yere tutuklanmışlarsa ben ödicem bizzat tazminatlarını. ama bulunan bütün silahları hükümet-polis oraya koydurup buluvermiş dersen ben de buna komplo teorisi diyebilirim anca kusura bakma =) askeri araziye de polis girip koymuş di mi silahları? tsk da kendi içinde o yüzden soruşturma başlatmış kayıp silahlar hakkında falan. gülünç yani bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

bunlar düz kanıtsa, herşey açık ve ortada ve kanıtlandıysa niye dava düşmüyo? niye genişlemeye, yayılmaya devam ediyo? niye orgenerale kadar uzanıyo?

Niye genişlemeye devam ediyor? Sen cevap ver.

sir said:

veli küçükler, kerinçsizler, perinçekler, jitem komutanları..bu adamlar derin devlet değilse, derin devlet kim yahu? neden yargılamaların başlamasıyla bu ülkede siyasi cinayetler bıçak gibi kesildi? neden başka bir santoro/hrant dink/zirve yayınevi olayıyla karşılaşmadık 4 yıldır?

halen danıştay olayından da bahsetmiş değilsin, hatırlatırım.

Bu adamlar hala yergılanıyor. Hala suratlarına "suçunuz budur" u kanıtlayacak hiçbir şey okunmadı. GİZLİ TANIK adı verilen kişilerin birbirinden tutarsız, çelişkilerle dolu ifadelerine dayanılarak bu insanlar senelerdir içeride tutuluyorlar. Üstelik sen de modaya uymuşsun, düne kadar içeride 2,5 sene tutulan Teğmenimiz çıktı, görevinin başına geçti. 3 hafta önce 3 senedir tutuklu bulunan Nusret Senem birden bire serbest bırakıldı. Yani aynı şeyin bu saydığın insanlara da her an olabileceğine dikkatini çekerim.Şimdi bu teğmenimiz suçlu ise neden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, neden ordudaki görevinin başına döndü?Yok suçlu değilse ve tutuksuz yargılamak pekala mümkün ise neden gencecik bir kardeşimizin 2,5 senesi hayatından alındı, 4 duvar arasına hapsedildi?

Yargısız infaz yapmak çok ayıp, ayrıca bu konu ile bilgilerinin Zaman-Star-Taraf gazetelerinin aktardıkları ile sınırlı olduğu belli. O ağızla yazıyorsun, cümlelerin bile bire bir aynı. Jitem komutanları yok tutuklananlar arasında. Perinçek'in ya da diğer isimlerin hangi cinayetini, hangi derin devlet planlarını gördün-duydun-biliyorsun ki tamamen yandaş medyanın söylediklerini doğru kabul ederek bu insanlara yargısız infaz yapıyorsun?

Siyasi cinayetler bıçak gibi kesildi ne demek? Hukuk cinayeti işleniyor ülkede neredeyse 4 senedir, memleketin saygın askerleri, saygın yazarları, gazetecileri hapsedilmiş. Bundan daha büyük siyasi cinayet mi olur?
Sosyal ağlarda paylaş

adamın cep telefonuna numara kopyalayıp sehven oldu diyebiliyorlar ve siz de hala ergenekon diyebiliyorsunuz ya insaf.

kazıda bomba bulmuşlar. polis diyorki yanındakine geçen hafta eğitimini aldığımız bombadan işte bu. halbuki 1-2 hafta öncesine kadar ne olduğunu bile bilmiyorlar o düzeneğin. ne tesadüftür ki eğitimin hemen ardından aynı bombadan bulunuveriyor.

mühimmat çıkarmışlar yerin altından ankara'da. o sıra ankaraya durmadan yağmur yapmış her yer su içinde, çamurdan geçilmiyor. çıkan mühimmat gıcır gıcır. sarılı olduğu gazetenin yeni tarihli olduğu konuşuluyor. hepsini geçtim yasalara göre bu tarz bi aramanın/kazının gündüz vakti yapılması gerekirken gecenin köründe etrafta kimseye göstermeden oldu bittiye getirmek niye?

daha bunlara benzer şüpheli durum ve bi sürü çelişki var belgelerle ve gizli tanıklarla ilgili.

darbe.doc olayına girmiyorum bile, zira trolling 101 direk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...