Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?

sabonis

Öne çıkan mesajlar

Xenocide said:

http://1416andcounting.files.wordpress.com/2008/08/aliens_vs_predator_requiem_ver4.jpg

4.9

içinde predator olsun, yeşilçamdan olsa izlerim arkadaş. acayip keyif alıyorum predator karakterini izlemekten, oynamaktan...

aa bu ne zaman cıktı ya, hic haberim olmadı benim :(

izleyelim hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

Inglorious Basters (2009) 6.5/10

http://sjdomeier.files.wordpress.com/2009/04/inglorious-basterds-1-477x699.jpg

Tarantino'nun son filmini izlemek benim için bir riskti aslında. Eskisi gibi Reservoir Dogs ya da Pulp Fiction gibi muhteşem eserler de yaratabilirdi, son dönem Kill Bill ve sonrası gibi afedersiniz tuvalette daha iyisini bıraktığınız kalitesiz c.tesi akşamüstü show tv kuşağı tarzı 3. sınıf film müsvetteleri de... Bayağı şüpheliydim film hakkında yani.

Aslında filme bakarsak iki ekstrem ucun ortası gibiydi. Normal bir savaş ya da aksiyon filmi bekleyen varsa gitmesin, yine tarantino tarzı karışık, yer yer abzürd bir film, ama bu sefer sınırlarını güzel çizmiş, saçmalık yaftası yemekten kurtulmuş. 2 farklı hikayeyi anlatıyor film. Bir yerde psikopat bir amerikan askeri olan Reine (Brad Pitt) ve nazilerle gerilla taktikleri ve psikolojik savaş içine giren yahudi birliğinin Fransa içinde ünlenmesi, öbür yanda Fransa'da yahudi avı sırasında ailesini kaybeden bir yahudi kızın intikam çabası. Aslında bu iki hikayenin kahramanlarının yolları hiç kesişmiyor neredeyse, sadece sonunda kaderleri kesişiyor denebilir. İkisi de savaşı bitirmek için çok iyi bir fırsat olduğunu düşündükleri aynı olaya birbirlerinden habersiz atlıyorlar ve kendi yöntemleriyle bu savaşa son vermek için uğraşıyorlar.

Film aslında gayet başarılı. Yer yer bayan sahneleri olsa da güzel denebilir. Güzel bir "alternatif" hikaye, tarantinovari bir son, ilginç karakterler... Tarantino kendi imzasını filmin çeşitli yerlerindeki gereksiz psikopatlıklarla, değişik mizah anlayışıyla, ilginç karakterleriyle, ve hemen hemen her filme koyduğu ayak fetişiyle yine gösteriyor.

Filmde 1-2 tane uyumsuz nokta vardı. Örneğin Brad Pitt'in aksanı çok abartılı ve yapmacık kalmış, aslında biraz da bilerek öyle yapılmış, ama olmamış. Konuda 1-2 tane abeslik var, spoiler olmasın diye yazmıyorum. Bunun dışında abartı psikopat Hitler ve naziler de var tabii, ama bunlar bilinçli yapılmış Tarantino öğeleri olduğu için hata denemez.

Bunun dışında özellikle alman Albay Hans Layna çok başarılı bir karakter olmuş. Filmin ilk açılışında sırf konuşarak ve ikna gücüyle yapabildikleri inanılmazdı. Sonlara doğru biraz abes kalan karkater değişimini saymazsak gayet iyiydi. Yine aynı şekilde çok güzel diyalog ve sahneler var filmde. Sinema sahnesinde aynı olayı defalarca gösteren alman filmi, onu izleyen Hitler ve subay yüzleri falan çok başarılıydı. Ayrıca "sürpriz sonu" da çok etkileyici.

Ama filmdeki genel kopukluk işte bi miktar göze batıyor. Tarantino severler kaçırmasın, sevmeyenlere de tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.impawards.com/1990/posters/predator_two_ver1.jpg

imdb puanı 5,9 ancak bence daha az olmalı. benim gibi bi predator fanı için hayal kırıklığı. predator o sessiz ama tehlikeli haliyle güzel. motherfucker diyo, shit happens diyo bilmemne. ölümüde çok saçma zaten. Predator bukadar ezik bi karakter değil. aliens vs. predator filmleri çok çok daha iyi
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Kill Bill ve sonrası gibi afedersiniz tuvalette daha iyisini bıraktığınız kalitesiz c.tesi akşamüstü show tv kuşağı tarzı 3. sınıf film müsvetteleri de...

Kill Bill e mi dedin 3. sınıf film müsvettesi.Ya da Death Proof?Bir kere Kill Bill kült filmdir ötesi yok.Death Proof u da neden çektigini az araştır derim eh.Belki Pulp Fiction kadar sevmeyebilirsin;ama yaptıgın benzetme taş eder adamı.
Sosyal ağlarda paylaş

http://2.bp.blogspot.com/_PM1ZKIZPNOM/SEXLmDmG2YI/AAAAAAAAArQ/uKat_aEi0-8/s400/heroes_of_the_east_box_web.jpg
bi iki altyazısını indirdim ama ispanyolca,arapça ve korece (galiba) çıktıktan sonra vazgeçtim. nasıl olsa kung fu filmi deyip altyazısız seyrettim.

fimimiz 78 yapımı bir hong kong filmi.

efendim, esas oğlanımız(çinli) görücü usulüyle japon bi kızla evlendirilir. kız aynı zamanda karetecidir. bizim elemanın hoşuna gitmez hatunun böyle öküz gibi haça hoça diye bişeyler yapması;"gel sana kung fu öğretelim" der. böylece aralarında kim kimi döver kavgası başlar.

neyse, kız ağlayarak japonya ya dönüp babasına bizimkini şikayet eder. kızın, kendisindende sorunlu, ailesi de toplanıp çin e giderler.

bizim esas oğlan hepsiyle tek tek farklı stil ve silahlarla dövüşmek zorunda kalır.

en sonunda hepsini dövüp "ne önemi var, hepimiz insan değil miyiz..." tarzı bi konuşma yapar. kızın, saurai bozması babası çok duygulanıp katanasını elemana uzatır ve film biter.

filmin vermek istediği ders: japonyadan kız alınmaz.

7/10
Sosyal ağlarda paylaş

fenris said:

...
fimimiz 78 yapımı bir hong kong filmi.

efendim, esas oğlanımız(çinli) görücü usulüyle japon bi kızla evlendirilir. kız aynı zamanda karetecidir. bizim elemanın hoşuna gitmez hatunun böyle öküz gibi haça hoça diye bişeyler yapması;"gel sana kung fu öğretelim" der. böylece aralarında kim kimi döver kavgası başlar.

neyse, kız ağlayarak japonya ya dönüp babasına bizimkini şikayet eder. kızın, kendisindende sorunlu, ailesi de toplanıp çin e giderler.

bizim esas oğlan hepsiyle tek tek farklı stil ve silahlarla dövüşmek zorunda kalır.

en sonunda hepsini dövüp "ne önemi var, hepimiz insan değil miyiz..." tarzı bi konuşma yapar. kızın, saurai bozması babası çok duygulanıp katanasını elemana uzatır ve film biter.

filmin vermek istediği ders: japonyadan kız alınmaz.

7/10

Abi bu nasıl bir konudur nasıl bir konsepttir nasıl bir hikayedir yaaa bu ne yaaa :D
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...