Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google'da İşe Girmek için Mülakat Soruları

Gangren

Öne çıkan mesajlar

google mit yaratiyo boyle, onun disindaki sirketler bu kadar fantastik degil.

3-5 asamadan geciyosun yine ama fantastik degil yani..

Dunyanin en buyuk it firmalarindan birine basvurmustum, yuzyuze gorusme yapilacak yer sehir disinda oldugundan once telefonda gorusme yapmak istediler. Bugun 3-4 saat gorusmeye hazirlandim, telefon geldi, gorusme 10 dk surdu, klasik sorular sordular. fantastik sorular bekliyodum bende.. hazirlandigim hersey bosa gitti..
Sosyal ağlarda paylaş

4gelirse bırak, gelmezde devam et, yine gelmezse küfret!
bi önceki sf'de linki verilen haberden said:
Sonuçlar incelenince şirketin akademik başarı takıntısının (ortalaması 4 üstünden 3'ün altında olanlar işe alınmıyordu) başarıya bir katkı sağlamadığı görüldü...
...Anket uygulamaları şirketin başarı seviyesini yükseltti bile. İnsan kaynakları departmanı ise asıl önemli olanın, bu sayede şirketin akademik başarı takıntısının azalması olduğu görüşünde: "Geçen hafta ortalaması 3'ün altında altı kişiyi işe aldık."

yihu! ortalamam kumun altında saklanmış bir vatozla eşdeğer!
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

bir kavanozdan 2, başka bir kavanozdan da 1 tane alıp tartıyorsun.
3 gr çıkarsa tartmadığın kavanoz 1.1liktir.
3.1 gr çıkarsa 1 tane aldığın kavanoz 1.1liktir.
3.2 gr çıkarsa 2 tane aldığın kavanoz 1.1liktir.

ayrıca benim verdiğim linkteki mülakat daha bir kallavi sanki =)

Penthesilea said:

bir adet tartin var ama terazi degil, bizim uzerinde tartildigimiz tartilar gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

[hr]
1. Bir otobüse kaç golf topu sığar?
Bir golf topuna kaç otobüs sığar? (philosophy)
2. Bozuk para boyutuna ininceye kadar sıkıştırıldınız ve kütleniz orantısal yoğunluğunuzu koruyacağınız kadar ufaldı. Ardından bir kıyıcı (blender) içine atıldınız ve 60 saniye içinde çalışmaya başlayacak. Ne yapardınız?
Bıçağın merkezindeki döndüren yerin üstüne çıkar otururdum, keyfini çıkarırdım anın
3. Veritabanının ne anlama geldiğini sekiz yaşındaki kuzeninizin anlayacağı bir şekilde açıklayın.
Bak jnms biz dünyadayız, dünyanın üstünde bi sürü ev var biz varız vs. dünya bizim veritabanımız.
4. Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir?
23
5. A noktasından B noktasına ulaşman gerek ama başaracağın kesin değil. Ne yaparsın?
Keep going on m8
6. Dolabında o kadar çok tişört var ki seçmekte zorlanıyorsun. Daha kolay seçim yapmak için ne yaparsın?
Sevdiklerimi üste koyarım
7. Bir köyde her 100 evli çiftin birinde koca, karıyı aldatıyor. Her kadın kendi kocası dışında hangi erkeğin aldattığını biliyor. Köyde zina yasak ve kadına kocasının aldattığını ispatladığı anda öldürme yetkisi veriyor. Hiçbir kadın bu kurala karşı koyamıyor. Bir gün kraliçe köyü ziyaret ediyor ve en azından bir erkeğin zina yaptığını söylüyor. Ne olur?
Uf olur. Zina yapan kadınlar zina yaptıkları erkekleri söylerler.
8. Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doğuncaya kadar doğurmaya devam ediyor. Erkek doğarsa da artık çocuk yapmıyor. Bu köyde kızların erkeklere oranı ne olabilir?
%100 Erkek %0 Kız
9. Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama oranı yüzde 0,95 ise, 10 dakikada rastlama oranı nedir?
2,85
10. Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır?
3 le 12 arası 90 derece. saat 3 15 e gelene kadar akrep 4 e giden yolun 4 te birini almış olur. (360/12)/4 = 7,5. 90-7,5=82.5
11. Dört kişi gece karanlığında bir ip köprüden geçmek zorunda. Ancak sadece bir el fenerleri var ve içindeki pil 17 dakika yetecek. Köprü aynı anda iki kişiden fazla taşıyacak kadar sağlam değil ve el feneri olmadan geçmek için çok tehlikeli. Her kampçının geçiş hızı da farklı. Bir 1 dakikada, diğeri 2 dakikada, diğeri 5 ve en yavaşı 10 dakikada geçebiliyor. Nasıl olur?
1 ve 2 (2 dakika)
1 geri döner (1 dakika)
10 ve 5 (10 dakika)
2 geri döner (2 dakika)
1 ve 2 (2 dakika)

12. Bir partidesin. Sen ve arkadaşınla birlikte 10 kişi var. Arkadaşın seninle aynı gün doğmuş her kişi için 1 dolar vermek üzere bahse giriyor. Ama bulamadıkların için de 2 dolar alacağını söylüyor. Bu bahse girer miydin?
Girmezdim ihtimal çok düşük.
13. Dünyada kaç piyano akortçusu var?
I'm not google.
14. Aynı boyda sekiz topun var. Hepsi aynı ağırlıkta ancak bir tanesi biraz daha ağır. Bir terazide sadece iki defa tartarak hangi topun daha ağır olduğunu nasıl bulabilirsin?
3 er li 2 gruba ayırıp tartarsın. eğer bir taraf ağır basarsa ordan 2 top alıp tartarsın. eşit çıkarsa 3 lünün içinden almadığın top, eşit çıkmassa ağır basan toptur. eğer 3 erli gruplar dengede çıkarsa tartmadığın 2 topu alırsın. ağır basanı seçersin
15. 5ten 1e doğru azalan rütbelerle beş korsanın var. En rütbeli korsan toplam 100 altının nasıl bölüşüleceğine karar verme hakkına sahip. Ancak diğerleri de onun kararına oy veriyor ve yarısından azından oy alırsa öldürülüyor. Kendi payını en fazla tutup hayatta kalması için nasıl bir paylaşım yapmalı?
kendime 40 diğerlerinin 2 sine 30 30 böylece 3 lü çoğunluk sağlamış olurduk.

herhangi bi yerden kopya çektiysem fenerli oliim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
3 le 12 arası 90 derece. saat 3 15 e gelene kadar akrep 4 e giden yolun 4 te birini almış olur. (360/12)/4 = 7,5. 90-7,5=82.5

e abi direk 0 derece olmuyo mu bu?

üst üste geliyolar saat 03:15te neden bu kadar işlem yaptın ki?

ama ben götümle düşündüğüm için böyle bi sonuca vardım evet.
yine de sanki daha düşük bi açı olması gerekiyomuş gibi
Sosyal ağlarda paylaş

FromTheHell said:
said:

e abi direk 0 derece olmuyo mu bu?

üst üste geliyolar saat 03:15te neden bu kadar işlem yaptın ki?

ama ben götümle düşündüğüm için böyle bi sonuca vardım evet.
yine de sanki daha düşük bi açı olması gerekiyomuş gibi

eet lol ben 12:15 i hesaplamışım :)
hayır üstüste gelmiyolar 7,5 derece açı oluyo ow çok kötü fail olmuşum :( *sigh*
Sosyal ağlarda paylaş

kendiyle çelişen adamın dramı :)

dasaaa said:
+eeheeeem! pratiik ha.. Peki Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır?
-Kaptan saatin mi yok. yoksa bak benim casioyu vereyim sana. su da geçirmez hem. gerçi yelgovan falan yok ama.. neyse, saat tam 3:00 iken güççük olan 3 üzerinde ise ve 60dagigada 360'/12 yol aldığını düşünürsek ki 30'eder 15dagigada 30/4=7,5 derece falan mı gider acep?yaw yaw! abi manyak mısın yaw? ben çöpleri alayım mı be? çöpçüyüm ya ben!

7,5 diyor dasaaa.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
Penthesilea said:

Ilk mulakatta sunu sormuslardi:
3 adet kavanoz var, 2sinin icinde 1 er gramlik, ucuncusunun icinde 1.1 er gramlik pennyler var. bir adet tartin var ama terazi degil, bizim uzerinde tartildigimiz tartilar gibi. ve tek bir tartim yapma hakkin var. 1.1 gramlik kavanozu nasil bulursun?

Sly-One said:
ilke soruyu nasi cozdun? 1 tane tartip sonra kalanlardan (kavanoz) agir olani mi seciosun :p

bir kavanozdan 2, başka bir kavanozdan da 1 tane alıp tartıyorsun.
3 gr çıkarsa tartmadığın kavanoz 1.1liktir.
3.1 gr çıkarsa 1 tane aldığın kavanoz 1.1liktir.
3.2 gr çıkarsa 2 tane aldığın kavanoz 1.1liktir.

ayrıca benim verdiğim linkteki mülakat daha bir kallavi sanki =)
evet, ben ise soyle yaptim
birinciden bi tane, ikinciden iki tane, ucuncuden uc tane alir tartarim dedim.
6.1 cikarsa 1. kavanoz, 6.2 cikarsa 2. kavanoz, 6.3 cikarsa 3. kavanoz
aslinda ilk basta amacim linear equation kurmakti x y z falan diye baktim zaten direk sonuc cikiyomus ne ala dedim soyledim euhe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...