Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistanda ayaklanma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
irenikus said:

tahribat yapılmışmış ama kimse ölmemişmiş, tahribat gören mallar kimseye ait değil demek ki, bankalar süs, arabalar karton.

ATİNA - Atina’da dün gece 16 yaşındaki bir gencin polisin açtığı ateş sonucu yaşamının yitirmesinin ardından başlayan olaylar tüm Yunanistan’a yayıldı.
Kendilerini "anarşist" ve "iktidar karşıtı" olarak niteleyen gruplar, Atina, Selanik, Yanya, Patras ve Girit adasında çok sayıda banka şubesi, işyeri, polis karakolu, kamu binası ve aracı ateşe verdi.
Mesaj tarihi:
Yarın cenazesi var ölen gencin ve ülkede genel grev ilan edildi, muhalefet erken seçim isteğinde bulundu. (bunlar yazılmış olabilir, topiği tamamen okumadım evek)

Yunanistanda bulunan bir arkadaşımla görüştüm, "insanlar evlerinden akın ediyor çatışma için" dedi. "ah be aaaah" çekiyor insan.

Bir de garipsemiyor değilim. 3 günde devrim yapacak adamlar, türkiyede olağan karşılanan bir olay yüzünden. Hatta yapıldığı zaman polisin alkışlandığı türden bir olay. Ne diyeyim. garip.
Mesaj tarihi:
irenikus said:
said:
Neyin ölçüsünden bahsediyorsun ki sen?

Türkiye'deki DTP mitingiyle, Yunanistan'daki öğrenci ayaklanmasını bir tutup karşılaştırma yapmışsın, onun üzerinden konuşuyorsun hala.

Ne alakası var o ikisinin.

esas sen neyden bahsediyorsun?

said:
anarşistlerin kurtarılmış bölgesinde devriye gezen polis ekibine saldırmışlar polis de ateş edince vurulmuş ölmüş söz konusu genç. polis kimsenin kum torbası değildir.

yukarıdaki mesajda genel grevden bahsediliyor.

senin mesajın ile o mesajın güvenilirlik kaynağı eşit bana göre.

dediğin gibi olayın ne olup ne olmadığını tam bilmiyoruz, ama verilen tepkilerin ölçeğine bakılırsa pekte öyle "polis kum tobası değildir!!111" tarzı bir durum değil.
Mesaj tarihi:
Chastise said:
Bir de garipsemiyor değilim. 3 günde devrim yapacak adamlar, türkiyede olağan karşılanan bir olay yüzünden. Hatta yapıldığı zaman polisin alkışlandığı türden bir olay. Ne diyeyim. garip.
Mesaj tarihi:
Havaya atılan kurşun o çocuğun göğsüne nasıl saplandı?
Şu linkte şemalarla anlatılmış. http://www.facebook.com/photo.php?pid=1089193&o=all&op=1&view=all&subj=62100298568&aid=-1&id=560347727&oid=62100298568
Mesaj tarihi:
Gerizekalı medyam olayı anlamak yerine küçük bir kısmını alıp istediğini aktarmayı tercih ettiği için burda yapılan yorumlar da haliyle kısır oluyor.

Olayın aslında mevzu gencin öldürülmesine protesto değil sadece.

Yunanistandaki anarşistlerin bu mevzuyu kullanıp sağa sola saldırması, arabaları ateşe vermeleri, dükkanları yağmalamaları vs. var.

Bunun yanında ayrıca öğretmen ve öğrencilerin demokratik protestoları da var fakat bu "Atina yanıyor , göstericiler bankalara saldırdı" haberlerinin arkasında yatanlar anarşistlerdir. Zaten aklınız alıyor mu polis genci öldürdü diye dükkan yağmalamalarını , alakasız insanların arabalarının kundaklanmasını veya yunan bayrağının yakılmasını ?

Bu yapılanların demokratik tepkiyle hiç bir alakası yok. Gerek Yunanistanda olsun gerek Türkiye'de olsun bunun adı kamuya zarar vermektir, suçtur.
Mesaj tarihi:
nedense bu resimleri gördükçe üzülüyorum. yıllardır bundan daha beter olaylar Türkiye'de yaşanıyor ama biz kılımızı kıpırdat(a)mıyoruz. 80 darbesi fena susturmuş olmalı insanları.
Mesaj tarihi:
sir said:
yani başka bi ülkede devlete başkaldırı güzel bişeyken, bizim ülkemizde kötü bişey diyosun, burda bi çelişki yok mu?

ya da başka ülkede ayaklananları koyun olmadıkları için takdir ediyosun, ama burada ayaklananlara karşısın.

İnsaf abi ama, Türkiye'deki azınlıkların ayrılıkçı hareketi desteklemesiyle, Yunanistan'daki halkın iktidar protestosunu nasıl bu kadar rahat bir tutabiliyorsun?

Sanki memur maaşlarını protesto ediyor DTP mitingindekiler.
Mesaj tarihi:
yalnız eylemlerin bi kısmı gayet bağdaşıyo, ben tahribat yaratan, zarar veren eylemleri desteklemiyorum sonuçta. ama bi uğurda "zarar vermek" makbul görünürken, bi başka uğurda kötü-kaka denmesi bana tutarsız geliyo..çünkü pkk da aynı argümanı kendi eylemleri için rahatlıkla kullanabilir, anlatabiliyo muyum?
Mesaj tarihi:
Abi birileri banka, araba yakıyor. Diğerleri halkın ortasında bomba patlatıyor. Nasıl aynı kefeye koyabilirsin ki? Tamam belki 2 grubunda kendine göre çözmek istedikleri sorunlari var ama teki insanlara zarar verirken diğeri sadece maddi hasara yol açıyor.
Mesaj tarihi:
herkes hatirlar, bizde gazi mahallesinde kahve taranmisti. yasli bir amca olmustu. insanlar sokaga dokuldu tepki icin 16 kisi daha oldu polis kursunlariyla (umraniyede de ayni sekil 5 kisi polis kursunlariyla olmustu). hatta resimleri ortaya cikmisti sivil giyimli ozel timciler resmi polislerin yanindan kalasnikoflarla ates aciyordu milletin ustune (hatirlayan olursa genc bir kiz cop tenekesinin yaninda olu yatiyordu iste o sivil polis vurmustu orda). resmi otopside 7 kisinin polis kursunuyla oldugu soylendi, hizini alamayan 7 denyo kendi resmi silahini kullanmisti. olayi oyle bir carpitti ki basin, olay bir anda teroristler vs polis olmustu.

daha sonra asker araya girmisti. araya girme mecazi anlamda degil gercekten olmustu. tam polis ile gostericiler arasinda duruyordu yatistirmak icin. ulan madem teroristler, provokatorler vardi niye devletin askeri yerine sadece polise tepkiliydi?

su olaylarin aynisi burda olsa (gerci hayatta olmaz su koyun surusuyle) direk "pkk yandaslari polise saldirdi!!!!!!!!!!" diye cikar, celattin cerrah efendi "50 terorist etkisiz hale getirildi, maalesef 2 polisimizin ayak tirnagi kirildi cok uzgunuz" felan derdi.
Mesaj tarihi:
sir said:
yalnız eylemlerin bi kısmı gayet bağdaşıyo, ben tahribat yaratan, zarar veren eylemleri desteklemiyorum sonuçta. ama bi uğurda "zarar vermek" makbul görünürken, bi başka uğurda kötü-kaka denmesi bana tutarsız geliyo..çünkü pkk da aynı argümanı kendi eylemleri için rahatlıkla kullanabilir, anlatabiliyo muyum?

Ben tahribatı iki durumda da desteklemiyorum zaten, Yunanistan'daki olayların ortaya çıkış nedenini bile bilmiyorum açıkçası.

Sadece bu iki olayın bir tutulması anlamsız geldi bana. Çok farklı nedenler, farklı motivasyonlar var ikisinin arkasında.
Mesaj tarihi:
irenikus said:
senin kafan ne kadarına basıyor peki? gazi mahallesini, ya da ümraniye de bir mahalleyi dhkpc'liler ya da pkklılar kapatsa, oradan geçen bir polis ekibine saldırsalar ve çıkan çatışmada aralarından genç biri ölse sen de sokağa mı döküleceksin? bu meselede başı yanan yunan devleti olduğu için gösterilen bir çifte standart değil yani bu?
kimse bıdı bıdı yapmasın bizimkiler şerefsiz terörist onlarınkiler gösterici diye, eylemler zarar verdikten sonra kimin adına yaptığının ne önemi var, onların teröristi de bu demek ki.
tahribat yapılmışmış ama kimse ölmemişmiş, tahribat gören mallar kimseye ait değil demek ki, bankalar süs, arabalar karton.
o kadar basit birşey olsaydı 5-6 şehirde patlamazdı olaylar.
artı yunanistanda bizdeki pkk gibi organize bir terör de yok bildiğim kadarıyla.hani türkiyede olsa gene 4-10 şehir ayağa kalkabilir ancak o ayağa kalkanların çoğu fırsatçı pkklılar olacaktır.
Mesaj tarihi:
irenikus said:
senin kafan ne kadarına basıyor peki? gazi mahallesini, ya da ümraniye de bir mahalleyi dhkpc'liler ya da pkklılar kapatsa, oradan geçen bir polis ekibine saldırsalar ve çıkan çatışmada aralarından genç biri ölse sen de sokağa mı döküleceksin? bu meselede başı yanan yunan devleti olduğu için gösterilen bir çifte standart değil yani bu?
kimse bıdı bıdı yapmasın bizimkiler şerefsiz terörist onlarınkiler gösterici diye, eylemler zarar verdikten sonra kimin adına yaptığının ne önemi var, onların teröristi de bu demek ki.

olaya şu ölçekte bakalım; insanlar polis devletinde yaşamak istemiyor, canlarına tak etmiş ve bir şekilde isyan başlıyor.

sence "ah yazık adamın arabasını yaktık" "vah vah camını kırdık" derler mi? Bu olaylar sonucunda birşeyler değişirse tarih kırılan camı, yanan arabayı hatta ve hatta ölen olursa onu bile yazar mı?

Bunlar ufak ve önemsiz zayiatlar. Bu lafla sana ucuzundan bir "ama senin başına gelse öyle demezsin" savunması fırsatı verdim gerçi de neyse.

Fransız Devriminde de kan gövdeyi götürdü, insanlar orada da "yapmayın yau krallığın hapishanesini ne basıyonuz" diyor du mutlaka. Sonuçları ortada.
Mesaj tarihi:
Bana, iktidardan memnun olmayan bir kesim bu olayı kaos yolu ile hükümeti devirmek için fırsat olarak kullanıyor gibi geldi. İnsan sevgisi, haklı dava gibi yaklaşımlar bana çok duygusal geldi. Ha o kalabalığın önemli bir kısmı çocuğun hesabını sormak için sokağa dökülmüştür ve ordaki insanların bu kadar cesur olabilmesi güzel bir şey. Fakat olayın kaynağı olan kişilerin dediğim gibi bu olayı bir fırsat olarak kullanıyor olması oldukça olası.

Ama tabi bizim açımızdan referans alınca acı bir olay. Biz ihmal yüzünden devrilen tren sonucu ölen onlarca kişinin hesabını bile soracak kadar uğraşmadık bir bakanla. Adamın yüzsüz yüzsüz söyledikleri de cabası. O trende ölenlerin içinde kaç çocuk vardı kim bilir.
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:
irenikus said:

olaya şu ölçekte bakalım; insanlar polis devletinde yaşamak istemiyor, canlarına tak etmiş ve bir şekilde isyan başlıyor.

sence "ah yazık adamın arabasını yaktık" "vah vah camını kırdık" derler mi? Bu olaylar sonucunda birşeyler değişirse tarih kırılan camı, yanan arabayı hatta ve hatta ölen olursa onu bile yazar mı?

Bunlar ufak ve önemsiz zayiatlar. Bu lafla sana ucuzundan bir "ama senin başına gelse öyle demezsin" savunması fırsatı verdim gerçi de neyse.

Fransız Devriminde de kan gövdeyi götürdü, insanlar orada da "yapmayın yau krallığın hapishanesini ne basıyonuz" diyor du mutlaka. Sonuçları ortada.

fransız devrimi sonrası gene faşist feodal bir sistem patladı gerçe ama >:D<
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
Bana, iktidardan memnun olmayan bir kesim bu olayı kaos yolu ile hükümeti devirmek için fırsat olarak kullanıyor gibi geldi. İnsan sevgisi, haklı dava gibi yaklaşımlar bana çok duygusal geldi. Ha o kalabalığın önemli bir kısmı çocuğun hesabını sormak için sokağa dökülmüştür ve ordaki insanların bu kadar cesur olabilmesi güzel bir şey. Fakat olayın kaynağı olan kişilerin dediğim gibi bu olayı bir fırsat olarak kullanıyor olması oldukça olası.

Ama tabi bizim açımızdan referans alınca acı bir olay. Biz ihmal yüzünden devrilen tren sonucu ölen onlarca kişinin hesabını bile soracak kadar uğraşmadık bir bakanla. Adamın yüzsüz yüzsüz söyledikleri de cabası. O trende ölenlerin içinde kaç çocuk vardı kim bilir.

Aynen. MHP'nin şehit cenazelerini siyasi Şova çevirmesi gibi birşey heralde.
Mesaj tarihi:
vatandaşını sevmeden vatanı sevmek nasıl olur?
doğrusu,sahte polis kıyafeti giyenin pavyon basıp sağı solu dağıttığını gördüğümüz ama gerçeğine olan korkumuz nedeniyle sesimizi cıkaramadığımız bir polisimizin olmasımı?

2008 yılında polis yüzünden resmi olarak 13 kişi öldü türkiyede. 3'ü vurularak,geri kalan 10u işkence ve şidet sonucuyla.

tek bir polis suçlu bulunmadı.

fransız devrimide feodal-faşist bir düzene yol açmadı bu arada.
faşist-totaliter farklı şeyler
ve devrimin sonucları kademeli olarak yaşandı
gidip birtek jakobenlere bakarsan görürsün totaliter bir dönem,ama devrimin fransa ve dünyada düşünce dünyasına nasıl katkıları ona bak.geniş incele.
Mesaj tarihi:
İktidardan memnun olmayan genç kesim...Ve aralarından olduğunu düşndüğü bi gencin polis tarafından öldürülmesi we polisin bu durumu takmaması...Açıkçası bağlamıyo beni izmirli olarak pek sevmiyorum kendilerini..
  • Yeni Oluştur...