Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WotLK Arena, BG, World PvP Başlığı

Gangren

Öne çıkan mesajlar

Wispy yazdıklarına katılıyorum fakat bu lvl 60 tan beri böyle değilmi zaten?LvL 60 ta ne yalanlar vardı şu oyunda pvpde.LvL 60 ta Shadow Priest oyunun bıçkın delikanlısıydı(bende s.priydim)
Mlee shaman resmen kralına tek vuruyordu.Demon warlocku anlatmaya gerek yok adam damage almıyordu.

LvL 70 geldi ilk başlar fena değildi.O arenayı yapanın ben ta...Şu oyuna pillar koymak healer>all demekten başka birşey değil.S1 de shadowstep(dagger) s2 de mutilate oynarken bir assasin gibi.S3 geldi herkezde dünya resil ve hp,bir baktım şaka gibi damage vuruyorum+yediğim cc Galataya köprü oluyor.Attık daggerları kusa kusa 2 sezon hemor shadow step oynadık..R.druid warlock ve warrior hakkında yazmak istemiyorum paralı turnuvalarda gözü kapalı 1.oldu bu tipler...

Şimdi 80 geldi.Mage yalanıyla karşı karşıyayız.

Ha bu şimdi böyle.1 veya 2 sezon sonra nolacak?Hemen söyliyim.Dünya resilience ve dünya hpli olan healerlar özellikle restokin ve disco priest hem deli gibi heallayıp hemde spellpower sayesinde efsane damageler vuracak.

İnadına bütün Tbc boyunca Rogue-Mage 2 dps oynadık şu oyunu.Kan kustum klavye kırdım.Arkadaşlar dalga geçti 2dps arenamı olur diye.Bunların bütün sorumlusu Blizzardın fındık kadar beyni olmayan developerı!!

Blizzardın hardcore pvperlara yada bizim gibi ''pvp is a lifestyle'' sözünü benimsemiş playerlara birazcık saygısı olsaydı Resilience denen illeti ve bukadar yüksek hp veren setleri çıkarmazdı.Arena denen olayı yapıp üstüne pillar koyup ömrümüzü pillar çevresinde healer kovalatmakla geçirtmezdi.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama aşırı doluyum bu konuda.Blizzardtan birini görsem alamıcak kimse elimden.Oyun oynarken real lifetan verdiğim ödünün ve bunun karşılığında kabiliyet fakiri olan insanların arkasındaki heal bot sayesinde benden çok daha yüksek ratinglere çıkmasını ve çok daha rahat,huzurlu oynamasını hala hazmedemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
Sadece dps classları olsun diyorsun yani.

tabiki hayır.LvL 60 taki gibi ölsün healer bunu istiyorum.Ben lvl 60 ta discoda oynadım holyde.Nasıl öldüğünü çok iyi biliyorum.Adamlar 75.000 dolara turnuva yapıyor 3v3 setup warlock-r.druid-warrior.başka setup yok koca turnuvada yükselebilen..Bu mudur pvp bumudur zevk?

LvL 70 te istatistik sitesini açtım.ilk 100 rogue un 98 i r.druid-rogue setupıyla 2v2de rank almıştı.Bumu oyun zevki çeşitlilik??Adamlar 3v3 e 2 healer 1 warrior giriyorlardı.Şunun zevki nerede çok merak ediyorum... 2v2de 2k dan sonra bir tek biz vardık 2 dps olarak.Herkez healer-dps ti.2200 de kitlendik zaten rogue-mage in ederi o.2-3 hafta boyunca karşınıza bir tane 2 dps setupın çıkmaması acı değilmi?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tabiki orası öyle, ben yazından öyle birşey çıkardım sadece. Bu oyunda denge diye birşey söz konusu olamaz, yüzlerce spell var, buff var debuff var ne bileyim resilience ına kadar herşey etki ediyor. Ben de hardcore olarak pvp yaptım s2' de, fakat s3te resto druidler elimize verdi ( disc priest ). Çok ağladım sızladım da, bir class gidiyor öbürü geliyor, denge beklemiyorum ben. Arena kaldırılsa daha iyi olur ya da başka birşey. Herkes zevk alamıyor çünkü şuan, ne bileyim gözüme çarpanlardan holy paladinler iş yapıyor mu şu an? s3-s4te yoklardı çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şu an oynamıyorum wow.Fakat duyduğum kadarıyla retri paladinmiş herkez zaten.DK-retri paladin 2v2de istatistikte 1.ler şu an %56 ile.

Blizzardın playera biraz saygısı olması lazım.Herkez aynı parayı veriyor şu oyuna.Herkezin zevk almak hakkı.Ben rogueumla neden r.druid almak zorundayım arkama rating için?Yada sen neden disco prinle r.druidten çekmek zorundasın arenada?

3.5 yıllık elemental shamanlar 2v2 3v3 takım bulamadılar arenada.Warriorlar arkadaşlarıyla oynayamayıp r.druidlere para verip boostlatmak zorunda kaldılar kendilerini.Arkadaşınla arena yapmaktansa elin adamıyla para verip arena yapmanın nesi zevkli?Arenada mecbur etti insanları belli başlı setuplarla oynamaya.

Blizzardın player umrunda değil.Her expansion çıkarıyor 2 tane classı OP gerisine diyor bakın başınızın çaresine.Herkeze veriyor tek düze talent diyor bunla sıka sıka oynucan yoksa hiçbi halt yiyemezsin.Sırf fire için mage oynayan,mlee için shaman oynayan,shadow için priest oynayan,dagger için rogue oynayan adamı 1 çarşamba sabahında sildi attı Blizzard...
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi blizzardı suçlamak yanlış. Niye yanlış, daha iyisini siz getirin diyorum. Yok yani, bin bir adet değişken, faktör çöp püsür ile denge olmaz. Biri vuruyor, %50 healing reduce, teki vuruyor 1 dakika stun (atıyorum). Binbir tane şey, ha UO gibi olsaydı anlardım, mage var warrior var hunter var tamam işte. Özel ability yok zaten ikisinde. Armor ayarla, resistance ayarla (wow için) gir oyuna pvp ni yap. Ama bu oyunda dediğim gibi çok zor, trinketlar bile ne kadar farkettiriyor.

Classınız iş yapmıyor, evet olabilir. Ama zamanı gelicektir diye düşünüyorum, retri paladin - dk ortalığı dağıtıyor ama eminim bir nerf gelir ikisi de kalır ortada malak gibi. Disc priest diye ağladı herkes tbcde, ulan bi buff geldi druidlere napıcağımızı şaşırdık. Al, şimdi 2 dps classı iş yapıyor. Enterasan bir oyunda, blizzarda da çok laf etmemk lazım ben hak veriyorum açıkçası. Ne dengesi yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Milyon dolarları var ya.Bence suçlanmalı Blizzard.Madem bukadar para alıyorsun en güzel hizmeti vermek zorundasın.

Benim anlatmak istediğim.Tamam bak uodaki gibi tabiki olmaz çok çeşitli class var fakat insanları bazı şeylere zorlamak yanlış.Mesela Horde-Ally arasında güzel pvp mekanları yaparlar sürekli pvp döner orda konu icabı.Çoklu savaşlar olduğundan herkezin bir şansı olur pvpde hem eğlenmek hemde kazanmak açısından.İstediği talentle oynayabilir insanlar.

Arenada hiçbir istediğini yapamıyorsun.İstediğin talentle oynayamıyorsun,istediğin setupla arkadaşlarınla oynayamıyorsun.Bg de oynayabildin diyelim honorla nereye kadar item alabileceksin...
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:
her ay bu kokuşmuş developerların maaşını ödemeyi reddediyorum.

Bi şuna çok güldüm ehue, bide top10daki pala dk takımlarında palaların çoğu retri değil holy.

edit : ya bide taş kağıt makastan tam olarak ne bekliyosunuz hacı? Oynata oynata düzeltiyor işte adamlar neden bu isyan? İyi oynayan kazanıyor budur yani. Kendimden biliyorum çünkü ben bişey kazanamıyorum daha 1600 göremedim sdf

Ha ama world pvpde iyi sıçtı blizz ve onu telafi etmesi lazım cidden. Boss fightların zamanını WG başlama saatlerine göre ayarlıyoruz resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şu anda teoride 5v5 de 5 tane düzgün gearli orta skilli DK'ın Rank1'a oynamasında hiçbir engel var mı allah aşkına söyleyin. Ya da 4DK 1 holydin'in. Ver Strangtulate'i, ver gargoyle'i ooooooh. Takımda 3 tane DK ölse, 3 ü corpse explosion yapsalar zaten karşı takım yerde olacak.

Anlamadığım 3 şey var.
1- Bu oyunun her döneminde bazı classlar godlike bazı classlar ezik olmak zorunda mı ? Game balance bunu mu gerektiriyor ??

Vanilla'da mage oynadım, warlock'un beni öldürmek için yaptığı şey: Death Coil shadowbolt shadowburn. Spriest hakeza, Rogue zaten ambush coldblood eviscerate = 4k dmg vs vs. Hangi Class'ların kötü olduğunu hatırlayamıyorum çok zaman geçti aradan ama çok da önemli değil vanilla pvp.

TBC gelince, resilience falanda olunca umutlandık. Mage'imi 70 yaptım 5 günde fakat denge yine yoktu. Lanet olsun diyip rogue rerolledim. Feral Druid bear formda hayvanlar gibi vuruyordu, warriorlar enrage üstüne DW açıp critlediğinize pişman ediyordu. Warlock'lar köpek gibi stam ve resilience'la dalga geçiyordu. Holy Paladin oyunun en iyi healerıydı. Bunun yanında Priest'ler Holy oynuyor, shamanlar armut topluyor, Hunterlar BW açıp 18 saniye hopluyor zıplıyor sonra da ölüyorlardı. Rogue'uk pvp treesi Combat'tı, en iyi pvp ability'si SnD.

Bütün bir Season1 2v2 de Holy Paladin Warrior, 3v3 de Holy Paladin Ele Shaman Warrior synergy'siyle geçti.

Season2'de Holy Paladin'i öyle bir nerflediler ki hiç bir bg'de adamlar kalan 3 sezon boyunca top 10 göremedi. Rogue bufflandı, 30 saniye bilinçsizce hemo spamlayarak herşeyi kestik. Sonra nerflendi, nedeni de dmg değil rogue community'nin 80%inin AR prep oynaması gösterildi, bütün warriorlar arms, bütün locklar SL/SL, bütün pvp priestler disc oynarken sorun yoktu.

Season 2 sonunda druidlere öyle bir buff geldi ki her bg nin top 10 istisnasız War Druiddi, diğer healerlar, diğer healerların yüzüne bakılmadı. Her classı mace stun denen illet KANSER etti bütün bir expansion boyunca. İşe yarayan 3-4 tane setup vardı 2v2 ve 3v3 de, Druid*(Warrior+Rogue+Warlock+Hunter). Bunların Rank1 şansı da eşit değildi mesela. Koskoca expansion böyle geçti.

Wotlk'de blizzard akıllanacak dedik, yeni bir class, yepyeni saçmalıklar. Yine godlike ve lesser classlar.

2- Düzeltmeler neden bu kadar uzun sürüyor. Neden ben 1 ay boyunca beta testerlık yapıp para ödemek zorundayım. Neden bütün TBC boyunca aklı başında bütün pvp community RNG'nin etkisini bu oyundan kaldırın diye yalvardı blizzard'a ve blizzard'ın bunu kısmen düzeltmesi BÜTÜN BİR EXPANSION aldı. Öbür yandan 3.01'deki retri paladin saçmalığını bir hotfixle patch bile download etmeden düzeltebildiler.

3- 5 sezon sonunda Arenada neden skill yerine sürekli match uplar konuşuyor. Blizzard raidlerde bring the player, not the class derken, esas bu sloganın geçerli olması gereken PvP'de neden hala setuplar skillden daha dominant ? 2v2'de double dps'in, healer dps'e karşı mesela şanslarının eşit olması saçma mı olur ? İyi oynayan kazansın neden WoW'da geçerli değil ? TBC'de rogue mage oynuyorsanız, rogue neilyo mage vurtne'de olsa kafası çalışan Druid Warlock'u kesemezdiniz. Bu pek çok setup için geçerli. Bu season 9 da da böyle mi olacak ?

Neyse, sabah kahvesi bitti işe geri dönüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

S. Priest ve Affli lock dışında tüm classlar hayvani bir burst'e sahip. bu dot classları da fena vurmuyor ama dotları öldürene kadar kendileri ölüyorlar, sorun orada. :P

Paladin ve DK da heavy armor, bubble, bone armor, anti magic shell, self heal vs abilityleri ile daha fazla ayakta durduğu için diğer classları yarıyor.

DK şu an "unique hero" class falan değil, level 55 ve üzerinde BWL kalitesinde gearla başlayan, free %100 mountu olan welfare bir class. Umarım gelecek patchlerle yerin dibine sokulur da tüm Fotm rerollerlar kalır g.t gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sıkıldım bu oyunun pvpsinden be. Valla kasmıcam bu sezon gladiator falan, çok sıkıcı lan. Paladin değilim, dk değilim, niye 5 sezondur faceroll yapan takımlara enrage oluyorum ki? Aylık ücret, your freedom parası gidiyor boşuna. Yada açayım bir dk ben de, 5 sezon boyunca aklım neredeymiş yahu? Açsaydık warlock, rogue, druid, warrior falan ruh sağlığımız bozulmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...