Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wakfu

GERGE

Öne çıkan mesajlar

yeap

Unlike other MMOGs, Wakfu features a turn-based combat system not only in player vs player confrontation (PvP), but also in player vs monster situations (PvM). This is one of the outstanding features of this game. A sphere of combat is created each time a confrontation occurs, forming a closed system in which the combattants use strategy to overcome their opponents.

edik : ayrıca bence bu oyunu güzel yapan savaş sistemiydi çok güzel taktik kurabiliyoduk biz bunda klanca
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Ben şu anda sapık gibi fransızlar ile oynuyorum betada.
Kimseyle anlaşamıyorum ama olsun.Tek tek karakterleri deniyorum en azından 10a kadar.
6 ay kadarda dofus oynamıştım ben.
Baya uzun sürede dofus arena oynadım.
Anakama gerçekten çok ilginç bir firma, çizimler çok değişik ve başarılı.Özellikle bu soft çizimlerin ve oyunun altında yatan gizli olgunluğa, erotikliğe bayılıyorum.

Savaş sistemide aynen duruyor, geliştirilen ve güzelleştirilen şeyler dışında tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca küçük bir bilgi vereyim şu anda oynamak isteyenler için.

Fransız beta için oyunu çekip yüklediğinizde bilgisayarınız ingilizce ise oyun otomatik olarak ingilizce oluyor.Oyunun dilini değiştirirseniz tekrar ingilizce yapılamıyor çünkü oyunun ingilizcesi aslında hazır değil.Eğer dili değiştirirseniz oyunun yüklü olduğu klasördeki''userPreferences.properties''i notepad ile açıp yine ingilizce yapabilirsiniz.

Oyunun yarısı ingilizceye çevrilmiş durumda şu anda.
Yani ingilizce yükler ve başlarsınız oyunun yarısını anlıyabiliyorsunuz.Bazı item açıklamarı ingilizce bazıları fransızca, bazı büyüler ingilizce bazı büyüler fransızca.
Sosyal ağlarda paylaş

dofus'un (dolayısıyla wakfu'nun da) en kötü yanı fransız komünitinin gerzekliği. innernational serverlara bile tek kelime ingilizcesi olmayan fransız oyuncular doluşuyor. dünyadaki herkesin fransızca bilmesi gerektiğini düşünerek bilenlerin bi kısmı da özellikle ingilizce konuşmuyor. ortalık iki tarafa da hitab edeyim diyerekten "vend/sell chapeau de bouftou/gobball hat" diye multilanguage flood yapan harraserlarla dolu.

yine de ankama oyunları çok iyi. özellikle dofus. bu tarzı sevenler için ideal.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
2008de fransızların gerzekliği konusunda bişiler demişim 2011de bişiler daha diyim.

ankama malesef müşteriye saygı ve account güvenliği konusunda yerlerde sürünen bi firma. eskaza hacklenirseniz falan yetkililerden size gelecek tek yanıt şöyle olur:

"accountunu paylaşma"

tekrar ticket atarsınız yok böyle bi durum diye, yine cevap gelir:

"accountunu paylaşma"

kardeşim bak, adam benim üstümün itemlarını şu an markette satıyor, üstümdeki evi de xxxyyy diye bi karaktere transfer etmiş. logları incelerseniz hackleme işini kimin yaptığını bulursunuz. benden aldıklarını falan istemiyorum, şu işi yapan adamı tespit edip cezalandırın yeter diye başka bi ticket atarsınız. cevap gelir:

"3. defadır söyletiyorsun, accountunu paylaşma"

ankama çalışianlarının bi kısmının bu hack olaylarıyla ilgisi var. dofusta hacklenmenin cezası büyük, hesabını paylaştığın gerekçesiyle hesabını kapatabilirler. ama hacklemek suç değil. hackleyenler belli olduğu halde ceza aldığı görülmüş olay değil. oyun komünitisinde bi süre takılırsanız zaten hergün birilerinin hacklendiği haberini alırsınız. hacklenenler genelde çok gözönünde olmayan ama mal varlığı sağlam kişiler olur. dofusun çapına oranla inanılmaz sayıda kama satış siteleri falan vardır. bunlar oyun parasını kama farming botlarıyla toplasa da sistematik biçimde hacking işiyle uğraşanlarla bağı olduğu açık. bu arada farming botlarla mücadele yok gibi bişey. ama siz eskaza bikaç dk makroya bırakın herhangi bişey için, yakalanıp ceza alırsınız.

özetle, oyun ortamının ağzına sıçan konularda fransız yöneticilerin götlerini kıpırdatma konusunda pek gayretkar oldukları söylenemez. zaten staff hafta içi 09:00-17:00 çalışır. bu saatler dışında serverlar patlasa adam bulamazsınız. cumartesi serverların gidip pazartesi öğleye doğru düzeldiği çok olmuştur. oyunda patchler zaten öğleye doğru çıkar, akşam saatlerine doğru biter. güzelim uykularından feragat edip patch/bakım işlerini geceleri yapmazlar beyfendiler.

böyle işte. oynayın seveceksiniz ankamayı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
iyi bari çıksın hele gideri var gibi.

yalnız lv3 olmadan tümskiller açılıyo sonra vur vur vur vur vur. böyle karakteri belli bi yöne kaydıramıyormuyuz yoksa her karakterin skilleri aynı mı? (gerçi ecaflipin earth kısmındaki skiller random geliyo galiba emin olamadım)

quest felan yok zaten gördüğüm (en azından betada), çıkıp pata küte dalıyomuyuz herşeye?.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...