Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyun performansini nasil arttirabilirim?

Bone

Öne çıkan mesajlar

cuce, senin dedigin genel olarak artwork. demek istiyorsun ki, "wowda poligon az, texture'lar kaliteli degil ama oyuna baktigim zaman bir atmosfer goruyorum, bir zevk aliyorum, war'da bu yok."

sonuna kadar katilirim bu dedigine. war "ahanda bundan" diyemeyecegin bir sekilde soguk. tasarimda tutarlilik az.

eminim benden daha bilgili olup da bunu teknik terimlerle aciklayabilecek birileri vardir. ama, ne dersen de, war'un texture'lari ve teker teker ele alindiginda grafikleri cok guzel. (onceki mesajimda dedigim gibi, optimizasyon, animasyon ve artwork'u cikariyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

bazı şeylerin nesille zamanla ilgisi yok sam.

hiç bir zaman nalamadığın gibi şimdide anlamıyorsunki, grafik demek poligon sayısı demek değildir, ve her zamanki gibi fikir paylaşmak için değil ne pahasına olursa olsun karşımdakine laf sokiyim haklıymış gibi gözikiyim dersindesin.

önceki mesajımda cok ciddi idim, okuduğum son mesajındır bu, umrunda olur olmaz o başka birşey ama sana harcıyacak daha fazla zamanım yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_chamber, elbette alıp model vievwer'da acıp bakarsan karakterlede, texturemapleri yayarsan masaya war'unkiler zaten daha realist olduklrı için daha fazla poligona sahip oldukları için iyi gözükücektirler,

ama bu güzellik gameplay'e birşey katmıyor, oyunun genel atmosferine birşey katmıyor, hatta yeri geliyor camur gibi kalıp önünde ne gördüğünü anlamanı zorlaştırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

doku kalitesi diyoruz kaç mesajdır, poligona ne zaman geçtin?

fikir paylaşmıyoruz şurada, war ve wow doku kalitesinin objektif olarak kıyaslanabilmesi için senden ricada bulundum ki sen ne kadar zoom in'le çektiysen ben de o kadar zoom in'le çekecektim karakterlerimizin yüzlerini. insanlar da yanyana koyup doku kalitesini kıyaslayabilecekti.

ama sen ne yaptın, gittin aydan uydu fotoğrafı verdin. belirgin samimiyetsizliğin söylenince de kaldıramayıp kişiselleştiriyorsun olayı.

ve zaten gördük ne derece samimi olduğunu, mum bariz net kıyaslamayı koyunca poligon sayısına attın suçu. halbuki resimde doku kalitesini kıyaslamak gayet mümkün, üstelik war dwarf'ı daha yakından çekilmiş olduğu halde.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:
Bi kıyaslama yap, bir SS göster, ne bileyim tartışma niyetine birşey sun?

Ben de sallayayım işkembeden o zaman, dur geliyor, WAR textureları şu zamanın en iyilerinden, bir MMO'da kullanılan en süper / imba çizimli Texture.

Yok böyle bir olay. Yine dönüp dolaşıp en başa gelmeyelim, RvR tabanlı MMO için, texturelar gayet üst düzeyde, özellikle Itemler ve karakter textureları.

Hatta textureları daha iyi olan, patlamamış MMO (bkz: AoC) var mı? Belki LotRO, o da tartışılır.

warhammer grafikleri texture olarak medium gibi duruyor.

bunu birçok oyunda low-medium-high grafiklerini deneyip gözlemlemiş biri olarak söylüyorum.

Warhammerda noobluğumu üstümden attım gibi, ama halen oyun texture'lerini değiştirebilecek ve ince ayar çekebilecek bir ayar bulamadım.

texture'ler ise sanki medium'da takılı bırakılmış gibi. grafikleri biraz incelediğimde, low-high-medium seçenekleri olan bir oyunda medium seçeneğiyle oynuyormuş gibi hissediyorum. bu grafikler biraz daha iyi, daha ayrıntılı olabilir. ama aynı oyunu high'dan sonra medium'la oynuyormuş gibi yapmışlar.

aynı şekilde, low ayarı da yok.

cuce'nin dediği bu şekilde bence.
Sosyal ağlarda paylaş

LuNiZ said:
@Bone

makineyi kibleye cevir hoca :D super performans aldim ben :D
saka bi yana, dizustunun ekran karti nedir hocam? yukarida baktim da goremedim, sonucta en ii ihtimalle GS dir ekran kartin, driver larini guncel yukledin dimi?

texture lar, GPU ile ilgiliyken, cozunurluk, ekran kartinin memory si ile ilgilidir. eger memory si dusuk bir ekran kartin varsa haci, o zaman gereksiz cozunurluge abanma nasilsa 8600 um var diye (ornek olsun diye 8600 dedim).

vs vs..

yani birazcik detay alabilirmiyim?

laptıpla mobile geforce 8600gs geliyor.
mobile olanlarda nvidia'nın sitesinden çektiğin driverlar işe yaramıyor.
illa laptopun yani HP'nin sitesindeki normal laptop driverlarını indirip otomatik ekran kartını ayarlatman gerekiyor.
onda da çok fazla update çıkmıyor zaten.

yani evet driverlarım güncel :)
Sosyal ağlarda paylaş

Şuradan dene bir de Bonec. Driverları alıp INF'lerini değiştirdiğinde genelde daha çok kartla sorunsuz kullanılabiliyor, adamların yaptığı da bu.

edik: Kesin çözer demiyorum tabi de, driverlarını HP'den daha güncel tutacak bir yer burası sadece. Bende bile SLI vs. ile ara sıra çok kalabalıkta takılıyor sağolsun, genel bir sorun yani optimizasyon. Laptop ve 8600 ile de tek umudun gelecek patchler olabilir :p
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
laptopvideo2go driverları ile baya farkediyor performans. Ama kendi laptopunuzun veya katrınızın moded inf dosyasında yazdığından emin olun. Ve yüklemeden evvel eski driverları tamamen kaldırın.
Nvidia driverlarını tamamen kaldırmak için. Elbette windows uninstall sonrası yapılacak.

@bone abi bende bunu dicektim.. cozum budur..
HP driver konusunda direk sux ne yazikki.. bendede 17" lik aslan gibi makina vardi 8600GS li.. sinir sahibi ediodu beni..

bu sekilde dertlerinden kurtulabilirsin.. btw sanirim HP nin sitesindeki driverlar tam anlamiyla guncel deil, en azinda bende HP varken oyleydi..

denedikten sonra basarili olursa yine buraya yazda abi, dier 8600GS li hp sahipleri de nasiplenir ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Yani yapılcak olan şu?
1- 3D Guru Driver Sweeper kurulcak, tüm Nvidia driverları kaldırılmış oluncak.
2- LaptopVideo2Go sitesinden Nvidia laptop driverları kurulcak.
3- Aynı siteden modded inf'ler alıncak gerekli yere konulcak (neresi bilmiyorum ama bulunur herhalde)
4- BuffThrottle kurulcak.

çekceğim driverın "Original INF only supports:" kısmında Geforce Go 8600 yazması zorunlu mu?
Sosyal ağlarda paylaş

1. add remove programsdan nvidia driverları kaldır
2. restart et
3. driver sweeepla kalanlarıda kaldır
4. restart et
5. laptopvideo2go dan driverlarını indir ve moded inf dosyasınıda indir.
6. driver dosyası.exe yi bir directorye ac )otomatik açılır=
7. moded inf dosyasını demin açtıgın directory icindeki orjinal inf dosyasının yerine koy
8. yeni driver setupını çalıştır ve kur
9. restart et PCyi
10. war.exe için nvidia control panelden yeni ayarlar yarat (muhtemelen herseyi off yap)
11. oyunu fullscreende aç
Sosyal ağlarda paylaş

Zayıf PClerde windowed ile fullscreen performansı çok farklı. En azından bende windowed ile adım atamaz iken fullscreende 10-15 fps ile oynayabiliyorum. Ve tam emin değilim ama nvidia panel war.exe için ayarlarınızı windowed mode da iken kullanamıyor olabilir verimli.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
1. add remove programsdan nvidia driverları kaldır
2. restart et
3. driver sweeepla kalanlarıda kaldır
4. restart et
5. laptopvideo2go dan driverlarını indir ve moded inf dosyasınıda indir.
6. driver dosyası.exe yi bir directorye ac )otomatik açılır=
7. moded inf dosyasını demin açtıgın directory icindeki orjinal inf dosyasının yerine koy
8. yeni driver setupını çalıştır ve kur
9. restart et PCyi
10. war.exe için nvidia control panelden yeni ayarlar yarat (muhtemelen herseyi off yap)
11. oyunu fullscreende aç

3D Guru Driver Sweeper mahfetti beni. Ellerim kırılsın.

CTD problemimle bir süre daha yaşamaya karar verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...