Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ahmet Türk:"Gösteriler demokratik tepki"

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

bu açıklamaya mı yoksa soykırım iddasına mı dava açıldı?
Ben soykırım iddasına diye duydum.
Ya bu adamlar daha iki hafta önce parti kapanırsa yeni partimizin oyları artar diyorlardı.Partinin kapanması işlerine geliyor.
Zaten Dengir Mir Mehmet Fırat ile görüştükten sonra bu olaylar patladı.Birlikte ne kararlar aldılarsa uyguluyorlar işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben anlamıyorum ki bu adamlar nasıl bu kadar rahat gosteri yapıyor. Yanı baska bir ulkede bir teror orgutu boyle rahat gosteri yapabilir mi ya, bunlar da terorist iste, bu adamlara her turlu destegi veren, belki de ileride daga cıkacak olan itler. Tamam cocukları gectim, essek kadar herifler de pkk yanlısı gosteri yapıyor, noluyor? "Polis olaya mudahale etti gostericiler dagıltıldı." Arkadasım alsana adamları iceriye, teror orgutune destek ve bolucukten yesin bir 20-30 yıl, sonra bir daha yaparlar gosteri. Cidden anlamıyorum bu gevşekligi.
Sosyal ağlarda paylaş

Defensive said:
Çok basit bir dille ifade etmeye çalışayım.İnsanlar bir araya gelip devleti oluşturuyor.Bu devleti düzeni oluşturup, korumak için yasalar çıkarıyor..Bu yasaların anası anayasa.Hepimiz demokratik bir anayasa diyoruz.Fakat sınırsız özgürlük olduğu zaman bu haklar anayasal düzeni bozmak için kullanılıyor yani adaletsizlik bizzat adalet üzerinden sağlanıyor.Burada devreye militan demokrasi giriyor.Militan demokrasiye göre devlet kendini koruması her türlü hak ve hürriyetten önemlidir.

Buradan devam edelim.Misal bir suikast istihbaratı yapılıyor fakat kişisel haklardan dolayı o kişinin hakkı telefonla dinlenmesi için bir ton formalite izin vs gerekiyor, militan demokraside bunlar ortadan kalkıyor vatan herkesten üstündür denip direk formaliteler atlanıyor.

Güncel bir konudan örnek vermek gerekirse, misal bazı bürokratlar üniversitede türban kullanamamanın kişisel hakları istismar olduğunu söylüyor,fakat anayasada kullanılamaz deniyorsa,anayasanın bütünlügü kişisel haklardan üstündür ilkesiyle direk argüman çürütülüyor.

Başka bir örnek pkk destekleyen Kürtler, belli bir zümrenin özgürlük, devlet arzusu için bu tarz yağmalama,yıkma gösteri yapıyor fakat yapılamaz.Çünkü devlet zümrelerden üstündür deyip olayı bitiriyor militan demokrasi

Yaniii; herkesin demokrasi diye yırtınıp anayasayı ve tc yi tırtıkladığı bir ortamda bana çok güzel bir çözüm geliyor.Sınırsız özgürlük kaos getirir (şu andaki gibi ) O anlamda militan demokrasiyi çok tutuyorum.

Düzeni sağlamak için kendimizi korumalıyız.

Yorumlarınızı duymak isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan said:
ben bu adamların kendilerine olan kör güvenlerine hakikaten hayranım. tam bir nevrotik gibi haklı olana kadar bütün kavramların ırzına geçiyorlar ve bundan hiç gocunmuyorlar.

biraz da sanki AKP cesaret veriyormus gibi geldi bana.
Bazi konularda PKK'ya buyuk destekleri olabiliyor.

bu tip davranislari PKK bir hak gibi gordugu icin, mucadelelerinde bu sekilde yorumlar yapiyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...