Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitap Tavsiyeleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
küheylan said:

eyvallah fena değil gibi bir bakınayım yarın. bir de neokur.com diye bir site varmış bakmak lazım.

neokur gibi bi de vikitap.com var arayüzü daha kötü ama içerik daha fazla sanırım şuan
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

isa sonrası hristiyanlığın yayılması üzerine kitap arıyorum, var mı tavsiyesi olan?

http://en.wikipedia.org/wiki/Ramsay_MacMullen
http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Brown_(historian)
Mesaj tarihi:
moncici said:

hahah şunun gibi derken?

biri tarihsel materyalist yöntemi kullanırken diğeri hurafelerden ibaret.

neye inandığın neye güvendiğinle alakalı o ya. materyal bakış açısı yüzde yüzde doğru diye bir şey yok. sadece çok popüler.
Mesaj tarihi:
bugün kıbrıs şehitlerinin sonundaki kitapçıya gittim adamla aramızdaki diyalog aynen şu oldu.

-bir kitap sorucaktım
-tabii *bilgisayar başına oturur*
-tüfek, mikrop...
-ha o yok uzun süredir gelmiyor.

adam sisteme bile bakmadı ezberlemiş öküz asdfds
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Merhaba,

"Bütün insanlar kötüdür, iyi olduğunu sandığınız insanlar aslında kötülüklerini diğerlerine göre daha becerikli şekilde gizleyenlerdir, kötü olarak gösterdiğimiz insanlarsa kötülüklerini gizlemekte daha beceriksizdirler, Allah bütün insanların belasını versin, kökünü kazısın" şekilde özetlenebilecek fikirler ortaya koyan filozofların eserlerini tavsiye etmenizi istiyorum sizden. Okuduklarınız arasından. Genel kültür adlı heybeden çekip çıkardıklarınızdan değil.

Teşekkürler.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Bence bu kadar karamsar olma,herkesin içinde muhakkak bir kötülük mevcut fakat ying-yang dengesi de bu yüzden var. Montaigne - Denemeler'i okumanı tavsiye ederim şu sıralar depresyonunu biraz alır
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaşlar.Yeni bir kitap arayışı içerisindeyim.
Şu ana kadar dünyaya gelmiş ve peşinden belli bir kitleyi sürükleyebilmiş bütün dinleri(en azından çoğunu) basitçe anlatan,hangi coğrafyada,ne zaman ve hangi şartlarda ortaya çıktıklarını ortaya koyan,özet niteliğinde bir kitap arıyorum.
Çok detaya girmeden anlatsın sonra merak ettiklerimi daha detaylı araştırayım istiyorum.
Var mıdır böyle bir kitap okuyan?
  • Yeni Oluştur...