Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni paralar görücüye çıktı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dusurmuyor neden dusursun, şu an bankalar arasında kullanılan 500 ve 1000ytl ler de var dıye bılıyorum hatta. ekonomiyi banknotun miktarı değil, yabancı paralar karşısındaki oranı gösteriyr
Mesaj tarihi:
adamınbiri said:
bu 200lük banknot paramızın değerini düşürüyo mu nasıl bi etkisi oluyo?
bilgisi olan bi söyliyebilir mi?

herhangi birşey farketmez. 2 tane 100 lük banknotun piyasaya etkisi ile 1 tane 200lük banknotun piyasaya etkisi arasında 0 fark var.
Mesaj tarihi:
yüksek meblağlı para basımı ekonomide enflasyonun yüksek olduğunu gösterir. Canım memleketimde enflasyon tefe tüfe ekmek bulgur sebze vb şeyler yerine conta, havyar, don lastiği ve karbüratör gibi şeyler üzerinden hesaplandığı için enflasyonumuz hep düşük çıkar. sizi aldatmasın.

öte yandan bankalar arası para transferinde kullanılan yüksek meblağlı paralar var mı yok mu bilmiyorum ama bunun örneği abd'de 1000 dolarlık banknottur. Günlük kullanımda tedavülde olmadıkları için problem yoktur. Ama halkın kullanımına sunulan 200 YTL'lik banknotlar paranın değer kaybettiği anlamına gelir.
Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:
yüksek meblağlı para basımı ekonomide enflasyonun yüksek olduğunu gösterir. Canım memleketimde enflasyon tefe tüfe ekmek bulgur sebze vb şeyler yerine conta, havyar, don lastiği ve karbüratör gibi şeyler üzerinden hesaplandığı için enflasyonumuz hep düşük çıkar. sizi aldatmasın.

öte yandan bankalar arası para transferinde kullanılan yüksek meblağlı paralar var mı yok mu bilmiyorum ama bunun örneği abd'de 1000 dolarlık banknottur. Günlük kullanımda tedavülde olmadıkları için problem yoktur. Ama halkın kullanımına sunulan 200 YTL'lik banknotlar paranın değer kaybettiği anlamına gelir.

ytl diil tl :)

ayrıca 200tl lik banknotlar kendileri paranın değerini düşürmez. soru da buydu zaten, yani 200lük para çıktığını gören traderlar ytl satıp dolar almaya başlamayacak, o yüzden 200lük banknotlar kendileri paranın değerini hiçbir şekilde etkilemeyecek.

paranın değer kaybettiğini enflasyon verileri gösterir (ki çift haneli şu anda, 2007 yazı/sonbahar başı %6 civarıydı).
Mesaj tarihi:
tv'de iyi göremeyince pek beğenmemiştim ama burada dikkatli bakınca daha hoşuma gitti. arka resimlerde kimin neyle ilgili olduğunu simgeleyen resimler güzel olmuş eski dm'lerdeki gibi.
Mesaj tarihi:
Çok kötü olmuş ya.

Uyduruk duruyor tasarımlar. Monopoly parası gibiler.

Ayrıca halkın kullanımı için basılan büyük meblalı paralar, paranın değerinin git gide düştüğüne göstergedir.

bugün 200

yarın 500

öbürgün 1000 derken bi bakmışın gene altı sıfırlı paralara geçmişiz. Bi paket olmuş 1 lira değil de 1.000.000 lira
Mesaj tarihi:
cahit arf tasarımını çok beğendim, epsülonlu toplam işlemi falan var sanırım televizyondan gördüğüm kadarıyla.

artık bi banknota da özdemir asaf istiyorum lütfen!
  • Yeni Oluştur...