Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

700 milyar $ geçmedi , tarihin en büyük krizi geldi.

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

ABD Temsilciler Meclisi'nin 700 milyar dolarlık yardım paketini reddetmesinin ardından Amerikan hisseleri çakıldı. Dow Jones tarihinin en büyük günlük düşüşüyle kapandı. Petrolün varil fiyatı yaklaşık yüzde 10 düşüş gösterek 99 doların altına indi. Dünya hisseleri toplamda sadece bir günde 1.7 trilyon dolar değer yitirirken, altın yüzde 4 değer kazandı. Güney Amerika hisseleri yüzde 13 aşağı indi.

Nefesler tutuldu. Bütün dünya ABD Temsilciler Meclisi'ndeki oylamaya kilitlendi. Ancak beklenen yardım kararı çıkmadı. 700 milyar dolarlık yardım 205'e karşı 228 oyla reddedilince bütün dünyada büyük bir şok yaşandı.

Demokrat Parti milletvekillerinin çoğunluğu olumlu oy kullanırken Cumhuriyetçi Parti'li milletvekillerinin çoğunluğu ise pakete karşı oy verdi.

700 milyar dolarlık kurtarma paketinin Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde reddedilmesinin ardından Başkan George W. Bush'un bu gelişmeden büyük hayal kırıklığına uğradığı açıklandı.

ABD piyasalarında tarihi çöküş

Merkez bankaları piyasaya 620 milyar dolar verecek

Kriz ABD'den sonra AB'ye de sıçradı

Merak ediyorum bize yansıması nasıl olucak.Dünyanın önde gelen zenginleri ve uzmanları 1929dan sonra gelen en büyük kriz olduğunu söylüyorlar.
Türkiye de İş bankası Genel Müdürü hayatımda böyle kriz yaşamadım diyor.
Amerika da tarihin en büyük iflasları yaşanıyor.Milyarlarca dolarlık bankalar tek tek batıyor.Rekor üstüne rekor geliyor düşüşlerde.
Avrupa da birçok banka devletleştiriliyor Fortis ten sonra İngiltere nin en büyük bankalarından Bradford & Bingley devleştirildi.Sırada daha pekçok avrupa bankası var.
Şimdi sıra Türkiye'de kriz kapıda.

Ve biz hala Ergenekon ve münfteri ile baron peşindeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu bunu demiş,bu şunu demiş,o "hayatımda böyle kriz görmedim" demişlerle kriz değerlendirmesi komik geliyor bana.

700milyar dolar geçmedi,başka bir paket geçer yada geçmez bilemem ama zaten 2 trilyon dolarla dahi kapanamaz bu kriz, 700milyar doları biraz güç göstergesi ve kriz kontrol altımızda görüşünü insanlara yayma düşüncesi.
Ha paketin geçmemeside,demokratların oy oranındaki değişimi sağlamak,yada başka içsel dengeler olabilir.

Paket geçsin yada geçmesin,sorunlu şirketler batıcak Amerikada.Birçok banka devletleştirilmiyor,sorunluları kontrol altına alıyorlar çünkü banka batmaları olursa kriz büyür.

Türkiye ayağında,ben çok büyük bir sorunla karşılaşılacağını düşünmüyorum.Yıllardır alışık olduğumuz,işsizlik gibi temel ülke sorunlarımız artış trendine girecektir,onun dışında bu kriz bizi 2001deki kadar bile etkilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

dedikleri gibi en büyük krizdir.ben hayatımda bu kadar nakit sıkıntısı görmedim.ödemeler zincirleme bir şekilde yapılamıyor.o sana odeyemiyor sen başkına oda başşkasına.milyon dolarlık adam cebinde 0 nakitle geziyor yani gözümle şahit oldum
Sosyal ağlarda paylaş

eur/usd'ye bakıyorum da 1,4055'leri gördüm bugün.. hani bizi vurmaz hedeleri sadece bu dalga için geçerli aslında..
adam diyor ki bizde bankacılık güçlü.. kaç bankan kaldı ki? e diğerleri nerenin bankaları? e bunlar hiç mi etkilenmeyecekler? hadi bankacılığı kabul ettim diyelim, diğer ya sektörler? tüketim düşüyor da düşüyor, düşündünüz mü hiç ne olacak diye?

ben anlamıyorum vallahi bu yaklaşımları.. amerikada da adamlar çıkmışlar, "halkın parasını veriyorsunuz bankalara" diyorlar..

3-4ay sonra o "dev"ler batınca onların işin çok tıkırında mı kalcak sanıyorlar bilemiyorum.. bak otomotiv, lastik vs küçülmeye başladı bile, mobilyada satışlar düşüyor hızla.. inşaat desen zaten öyle.

ha bunlar hiç etkilemeyecek kimseyi, burada biz farklı bir boyutta yaşıyoruz çünkü! nisan'da mı ne başlık açtık, haziranda başlıyoruz dalgalanmalara, haydi hayırlısı falan yazdık.. nihayet bugünlere kadar geldik..

bu böyle giderse daha neler göreceğiz neler.. öldürür mü bilmem ama süründüreceği kesin gibi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...