bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 ABD Temsilciler Meclisi'nin 700 milyar dolarlık yardım paketini reddetmesinin ardından Amerikan hisseleri çakıldı. Dow Jones tarihinin en büyük günlük düşüşüyle kapandı. Petrolün varil fiyatı yaklaşık yüzde 10 düşüş gösterek 99 doların altına indi. Dünya hisseleri toplamda sadece bir günde 1.7 trilyon dolar değer yitirirken, altın yüzde 4 değer kazandı. Güney Amerika hisseleri yüzde 13 aşağı indi. Nefesler tutuldu. Bütün dünya ABD Temsilciler Meclisi'ndeki oylamaya kilitlendi. Ancak beklenen yardım kararı çıkmadı. 700 milyar dolarlık yardım 205'e karşı 228 oyla reddedilince bütün dünyada büyük bir şok yaşandı. Demokrat Parti milletvekillerinin çoğunluğu olumlu oy kullanırken Cumhuriyetçi Parti'li milletvekillerinin çoğunluğu ise pakete karşı oy verdi. 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde reddedilmesinin ardından Başkan George W. Bush'un bu gelişmeden büyük hayal kırıklığına uğradığı açıklandı. ABD piyasalarında tarihi çöküş Merkez bankaları piyasaya 620 milyar dolar verecek Kriz ABD'den sonra AB'ye de sıçradı Merak ediyorum bize yansıması nasıl olucak.Dünyanın önde gelen zenginleri ve uzmanları 1929dan sonra gelen en büyük kriz olduğunu söylüyorlar. Türkiye de İş bankası Genel Müdürü hayatımda böyle kriz yaşamadım diyor. Amerika da tarihin en büyük iflasları yaşanıyor.Milyarlarca dolarlık bankalar tek tek batıyor.Rekor üstüne rekor geliyor düşüşlerde. Avrupa da birçok banka devletleştiriliyor Fortis ten sonra İngiltere nin en büyük bankalarından Bradford & Bingley devleştirildi.Sırada daha pekçok avrupa bankası var. Şimdi sıra Türkiye'de kriz kapıda. Ve biz hala Ergenekon ve münfteri ile baron peşindeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 pwned. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 tetikleyicimiz ne olacak acaba bu sefer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Şu bunu demiş,bu şunu demiş,o "hayatımda böyle kriz görmedim" demişlerle kriz değerlendirmesi komik geliyor bana. 700milyar dolar geçmedi,başka bir paket geçer yada geçmez bilemem ama zaten 2 trilyon dolarla dahi kapanamaz bu kriz, 700milyar doları biraz güç göstergesi ve kriz kontrol altımızda görüşünü insanlara yayma düşüncesi. Ha paketin geçmemeside,demokratların oy oranındaki değişimi sağlamak,yada başka içsel dengeler olabilir. Paket geçsin yada geçmesin,sorunlu şirketler batıcak Amerikada.Birçok banka devletleştirilmiyor,sorunluları kontrol altına alıyorlar çünkü banka batmaları olursa kriz büyür. Türkiye ayağında,ben çok büyük bir sorunla karşılaşılacağını düşünmüyorum.Yıllardır alışık olduğumuz,işsizlik gibi temel ülke sorunlarımız artış trendine girecektir,onun dışında bu kriz bizi 2001deki kadar bile etkilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 owned really Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 akp sata sata bu hale geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Cons said: akp sata sata bu hale geldi. haber verdim anti klişe timine geliyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 bu kış kesin komünizm geliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 bayram tatilinde olmamız büyük şans doğrusu, bu hafta boyunca belki biraz daha netleşir durum ya da en azından ilk şok biraz daha yumuşayarak gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 dedikleri gibi en büyük krizdir.ben hayatımda bu kadar nakit sıkıntısı görmedim.ödemeler zincirleme bir şekilde yapılamıyor.o sana odeyemiyor sen başkına oda başşkasına.milyon dolarlık adam cebinde 0 nakitle geziyor yani gözümle şahit oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waqas Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 off of borsa talan olucak hisse almak lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 usa'dan büyük allah var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 ulan bu doların düştüğü arttığı yok kriz kriz nerde kriz?? ben göremediğim krize kriz demem. sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 oha allah kurtardi olm cidden. bu arada tarihin en buyuk krizi olamaz great depression'dan sonraki en buyuk olabilir anca :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Ülkedeki yabancı bankalar kredi vermeyi durdurmuş. Bankalardan kredi alamamak birçok şirketi olumsuz etkileyecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 karpuz said: pwned. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Penthesilea said: oha allah kurtardi olm cidden. bu arada tarihin en buyuk krizi olamaz great depression'dan sonraki en buyuk olabilir anca :) zaten aslında haberde de öyle demiş, başlık yanlış ama hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 perşembe geçer, bizim piyasalar yumuşatılmışını görür. şanslıyız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Bayram kurtardi hakkaten bu hafta, sonrasinda ne olacak artik bilinmez :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 dua edelim de tatil bitimine kadar yii gelişmeler olsun. yoksa biz de gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 eur/usd'ye bakıyorum da 1,4055'leri gördüm bugün.. hani bizi vurmaz hedeleri sadece bu dalga için geçerli aslında.. adam diyor ki bizde bankacılık güçlü.. kaç bankan kaldı ki? e diğerleri nerenin bankaları? e bunlar hiç mi etkilenmeyecekler? hadi bankacılığı kabul ettim diyelim, diğer ya sektörler? tüketim düşüyor da düşüyor, düşündünüz mü hiç ne olacak diye? ben anlamıyorum vallahi bu yaklaşımları.. amerikada da adamlar çıkmışlar, "halkın parasını veriyorsunuz bankalara" diyorlar.. 3-4ay sonra o "dev"ler batınca onların işin çok tıkırında mı kalcak sanıyorlar bilemiyorum.. bak otomotiv, lastik vs küçülmeye başladı bile, mobilyada satışlar düşüyor hızla.. inşaat desen zaten öyle. ha bunlar hiç etkilemeyecek kimseyi, burada biz farklı bir boyutta yaşıyoruz çünkü! nisan'da mı ne başlık açtık, haziranda başlıyoruz dalgalanmalara, haydi hayırlısı falan yazdık.. nihayet bugünlere kadar geldik.. bu böyle giderse daha neler göreceğiz neler.. öldürür mü bilmem ama süründüreceği kesin gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 bu devletleştirme politikaları sonunda, abd savaş ekonomisini benimsiyecek. o zaman görün siz ekşını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2008 Ya dediklerine göre bankalar kapital alırken daha dikkatli davranıp yabancı yatırımcının bir anda para çekmesi durumunda yeterli maddiyati sağlayabilecek güçteler. Tabi bilemem gerçeği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar