irenikus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Kuran okumaya karar verdim fakat bildiğim kadarıyla bir sürü Kuran var, bazıları ince bazıları kalın, bazıları yeni tercüme bazıları daha eski sürümlerin tercümesi diye biliyorum. Zaten şu an orjinali olmadığına göre en güvenilir halini nasıl edinebilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 irenikus said: Kuran okumaya karar verdim fakat bildiğim kadarıyla bir sürü Kuran var, bazıları ince bazıları kalın, bazıları yeni tercüme bazıları daha eski sürümlerin tercümesi diye biliyorum. v600.1 Patch gelicek onu bekle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Peh tam yerine açmışsın konuyla alakalı ciddi kaç yorum gelecek merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 benim okuduklarım arasından en yalın hali yasar nuri ozturk un yazdıgı,onu okumanı tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Diyanet İşleri Başkanlığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 geçen kadir gecesi maintance vardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Deniz Feneri Derneği Yayınlarının var yeni çıktı orjinal kapak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 bLackcha0s said: Deniz Feneri Derneği Yayınlarının var yeni çıktı orjinal kapak puaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 said: Zaten şu an orjinali olmadığına göre en güvenilir halini nasıl edinebilirim? Orjinali yok ne demek yahu şaka mı yapıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 İrenikus sana 3 ay bilgisayarı yasaklıyorum... Kafanı temizle öyle gel hadi aslanım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Obvious troll is obvious. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 her ne kadar soru kolpa koksa da cevap yazma ihtiyacı hissettim. o kalın dediklerin tefsir muhtemelen, ona geçmeden önce mealleri oku. bi sürü meal var, bi sürü çeşit çeşit insanın elinden çıkma. o insanları ve hayatını araştır, hepsi değişik ideolojiler etkisi altında değişik tatlarda mealler yazmıştır. ona göre istediğini seçersin. (istersen hepsini ayrı ayrı incele). tefsirleri seçerken de aynı şekilde ama daha dikkatli ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Arapca ogren oyle oku, sonra mealde aklina yatmayan yerler olursa "ama aga bu boyle diyo" cumlesinin agasini bitiremeden "ORJINALINI OKUDUN MU KIEEE" cumlesiyle karsilasirsin. Ama evrensel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Gunluk hayattaki tarzini pek sevmesem de Ali Bulac meali cok guzel. En sadesi yani orjinaline en bagli olani. Zamaninda arastirmistim gonul rahatligiyla onu okuyabilirsin. Kendi dusuncesi ve yorumlariyla seni yonlendirmiyor, kendi dusuncene pay birakiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 aha isim de vereyim hatta ben de. en sadesi, en anlaşılabilir olanı, Elmalılı Hamdi Yazır. Atatürkün direktifiyle yazılmıştır zaten. bir süleyman ateşten okudum biraz. o da gayet güzel. mantığı zorlamayan bi anlatımı var. bi de Seyyid Kutub diye El-Ezher Üniversitesi çıkışlı Mısırlı bir imamın tefsiri vardı. 20 küsür cilt. ona bakayım dedim biraz. yemedi ama el-kaide odaklı islami terör eylemlerinin çoğunun dayanak noktası olduğu söyleyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cotto Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Elmalılı hamdi,armutlu yaşar nuri Keto ve medyum memiş Cips yiyin gari Keto pis dayak yemiş Olmadı neyse bir video ile devam edelim.Yanlış anlamayın aklıma geldi koyayım : http://www.alkislarlayasiyorum.com/?sayfa=356a192b7913b04c54574d18c28d46e6395428ab&icerikno=37585335691c5a6647266cf0d14de500031ffb07 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 fede said: Elmalılı Hamdi Yazır. Bunu bulmak zor mudur? (İstanbul) Tefsir ne demek bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 tefsir; 1. Yorum 2. Kur'an'ın surelerini açıklayarak görüşler ileri sürme ve bunları yazma, yorumlama bilimi. dip not olarak, konuyu civitmadan duzgun mesaj atacaksaniz atin, ya da atmayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 bunu no dusuyorum, fakesi bir arkadas bu, tikkat edelim buna sayin adminler admin notes olsa kasmasak bu kadar negzel olue ehu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 teknik olarak ilk yazıldığı gibi korunup günümüze gelen tek kitap kuran-ı kerimdir içindeki bilgiler yıllarca yanlış yorumlandığı için kuranda şu var kuranda bu var tarzı salak salak şeyler söylenir anlamak istiyosan kuran-ı arapça öğren kendin çevir tabi bu da çok zor bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 hayir bulmak zor deildir hatta gider www.kuranikerim.com dan direk okuyabilirisn Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır (Türkçe) Diyanet Meali (Türkçe) The Holy Quran (English) Der Heilige Kuran (Deutsch) De Heilige Kuran (Dutch) Bosnian Kuran-ı Kerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 kitana said: geçen kadir gecesi maintance vardı allah seni nasıl biliyosa öle yapsın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Dalga geçenleri ben de pek anlamıyorum zira ülkemizde dinle ilgili sorunların çoğu adam gibi okumadan inananların ya da arapça bilmeden arapça kuran ezberleyenlerin bir kütle oluşturmasıyla başlıyor. Dinsel kaynakların o ülkenin ana dilinde yaygınlaştırılması bence dinin doğru anlaşılması için önemli ama bizde pek oturmamış malesef. İncilin yaygın hali hala Latince olsaydı eminim Avrupa çok farklı bir avrupa olurdu. Penth Arapça demiş, bir açıdan doğru bir çok din adamı bunu savunur, arapçadan türkçeye veya başka bir dile çevrildiğinde anlam kaybı olduğunu söylerler, ama tabi kuranı kerimi cidden anlayacak kadar arapça öğrenmek herhalde baya bir azim gerektirir. Üniversitede okuyorsan okulunda arapça dersleri açılıyordur muhtemelen tarih bölümü için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 asinanyavuz said: Diyanet İşleri Başkanlığı. 6-7 prof'un beraber yaptıkları bir çeviridir . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irenikus Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2008 adamınbiri said: teknik olarak ilk yazıldığı gibi korunup günümüze gelen tek kitap kuran-ı kerimdir Kuran'ın orjinali bugün mevcut değildir, bulunan en eski Kuran ise 9. yüzyıldan kalmadır. Bugünkü Kuran'ların aslına ne kadar sadık olduğu ise bilinmemektedir çünkü Kuran'ın derlemesini yapan Halife Osman'ın aslına ne kadar sadık kaldığı ya da tarih boyunca ortaya çıkan din adamlarının Kuran'ın üzerinde oynayıp oynamadıkları bilinmemekte. Belki de bileni vardır da bizim haberimiz yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar