Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuranı Kerim merakı

irenikus

Öne çıkan mesajlar

her ne kadar soru kolpa koksa da cevap yazma ihtiyacı hissettim.
o kalın dediklerin tefsir muhtemelen, ona geçmeden önce mealleri oku. bi sürü meal var, bi sürü çeşit çeşit insanın elinden çıkma. o insanları ve hayatını araştır, hepsi değişik ideolojiler etkisi altında değişik tatlarda mealler yazmıştır. ona göre istediğini seçersin. (istersen hepsini ayrı ayrı incele).
tefsirleri seçerken de aynı şekilde ama daha dikkatli ol.
Sosyal ağlarda paylaş

aha isim de vereyim hatta ben de. en sadesi, en anlaşılabilir olanı, Elmalılı Hamdi Yazır. Atatürkün direktifiyle yazılmıştır zaten. bir süleyman ateşten okudum biraz. o da gayet güzel. mantığı zorlamayan bi anlatımı var.

bi de Seyyid Kutub diye El-Ezher Üniversitesi çıkışlı Mısırlı bir imamın tefsiri vardı. 20 küsür cilt. ona bakayım dedim biraz. yemedi ama el-kaide odaklı islami terör eylemlerinin çoğunun dayanak noktası olduğu söyleyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Elmalılı hamdi,armutlu yaşar nuri
Keto ve medyum memiş
Cips yiyin gari
Keto pis dayak yemiş

Olmadı neyse bir video ile devam edelim.Yanlış anlamayın aklıma geldi koyayım :

http://www.alkislarlayasiyorum.com/?sayfa=356a192b7913b04c54574d18c28d46e6395428ab&icerikno=37585335691c5a6647266cf0d14de500031ffb07
Sosyal ağlarda paylaş

Dalga geçenleri ben de pek anlamıyorum zira ülkemizde dinle ilgili sorunların çoğu adam gibi okumadan inananların ya da arapça bilmeden arapça kuran ezberleyenlerin bir kütle oluşturmasıyla başlıyor. Dinsel kaynakların o ülkenin ana dilinde yaygınlaştırılması bence dinin doğru anlaşılması için önemli ama bizde pek oturmamış malesef. İncilin yaygın hali hala Latince olsaydı eminim Avrupa çok farklı bir avrupa olurdu. Penth Arapça demiş, bir açıdan doğru bir çok din adamı bunu savunur, arapçadan türkçeye veya başka bir dile çevrildiğinde anlam kaybı olduğunu söylerler, ama tabi kuranı kerimi cidden anlayacak kadar arapça öğrenmek herhalde baya bir azim gerektirir. Üniversitede okuyorsan okulunda arapça dersleri açılıyordur muhtemelen tarih bölümü için.
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:
teknik olarak ilk yazıldığı gibi korunup günümüze gelen tek kitap kuran-ı kerimdir

Kuran'ın orjinali bugün mevcut değildir, bulunan en eski Kuran ise 9. yüzyıldan kalmadır. Bugünkü Kuran'ların aslına ne kadar sadık olduğu ise bilinmemektedir çünkü Kuran'ın derlemesini yapan Halife Osman'ın aslına ne kadar sadık kaldığı ya da tarih boyunca ortaya çıkan din adamlarının Kuran'ın üzerinde oynayıp oynamadıkları bilinmemekte. Belki de bileni vardır da bizim haberimiz yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...