Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Allah Kabul Etsin Amenofis


odiflame

Öne çıkan mesajlar

Kıymet Nadir Bindebir

[email protected]

Allah kabul etsin. Amenofis!
22.09.2008 - 01:34

Yaaa Akepe seçmeni Müslüman kardeşim! Sen sabahın zıbarında ağır yemek yiyip, asfalt eriten sıcaklarında akşama kadar bünyeyi susuz bırakıp, ‘Gocam elimi duttu, bikinili önümden geçti. Orucum bozuldu mu hacı?’ diye sual ederken, işyerinde aç-susuz uyuklayıp işi gücü oruçsuzlara yıkmayı ibadet sanırken, Araplar Kâbe’yi alışveriş merkezi haline getiriyormuş meğer.

Murat Bardakçı yazdı, projenin resmi de var, Kâbe, king sayz çarşafın kenarında mendil gibi kalıyor. Yani; bundan sonra namaz kılarken, bir alışveriş merkezine doğru yönelip secde edeceksin. İçinde hurma mı satarlar parfüm mü, seccade mi duty-free votka mı inşaat bitince görürüz.

Ha bir de 1992’den bu yana Kâbe’de ezilenlerin sayısı 10 bini geçmiş. Hac pek kansız bir ibadet de değil hani... Hac deyince, 2004 Endonezya depreminde yıkılan Ace’de çocuklar aç susuz, anasız babasız ortalıkta dolanır, bütün dünya o bölgeye yardım etmeye çalışırken 240 bin Ace’li Müslüman kalkıp hacca gitmiş. Çeyrek milyon adam/kadın, afet zamanı kelle başına 8’er bin Dolar harcamışlar.

Sokakta simit yiyorum diye benden dinine saygı talep etme diye yazıyorum bunları.

Genelkurmay Başkanı basın toplantısı yapıyor, Referans’ın Eyüp Can’ı ‘dine saygı konusu’nu soruyor. Bütün sorunlar bitti, bugünlerde en önemli sorun (!) bu; dine saygı. The Cemaat’in hassasiyetlerini hatırlatıyor Eyüp Molla.

Yaa Akepe seçmeni muhterem! ABD savaş gemisini demirlemiş, askeri Marmaris’te alkolün dibine vuruyor, ona gıkın çıkamıyor, ben sahilde bira içtiğimde senin dinine saygısızlık etmiş oluyorum, oranı kaşıya kaşıya fena bakıyorsun. Boyun yetse efelenecek gibisin.

Sen de haklısın, hepimizin öfkesi burnunda da, bunu göstermeye bir Recep Bey’in bir de Fatih Sultan Terim’in gücü yetiyor. Ama, öfkeni doğru yöne, seni enayi yerine koyanlara yönlendir.

Senin başbakanının da nedense Ankara’dayken öfkesi burnunda oluyor da, İstanbul’a gittiğinde diyazemlenmiş gibi sakinliyor. Oradan huzur dolu nutuklar irad ediyor. O birkaç saat ortadan kaybolmalar da hep İstanbul’da oluyor nedense. Bir düşün hele, bu ortadan kaybolmaların, öfkelenmelerin, yatışmaların, hipoglisemi ve hırsızlıklarının ortaya çıkması dışında, Eminanımın beş çayını Şeraton’da içerken Hayrünisanımın İçkale Otel’de içmesiyle, aralarındaki küslükle bir bağlantısı olabilir mi?

Akepe seçmeni muhterem kardeşim! Bunu da dilipak bir yazar yazdı. Ne bildiği var da baklayı evirip çevirip duruyor ben soramam, bir iftar vakti kendin sor bir zahmet. Diyor ki;

“...daha önce halim-selim bir adamın eline iktidar asasını verin bakalım, bakın ne yapıyor.. Mal, iktidar ve şöhret bataklığında debelenenlerin hemen tümü biraz psikopattırlar.. Büyük ihtimalle cinsel sapkınlıklarla malûldürler.. Fuhşiyat ve menhiyat iliklerini kemirir.. Hayatları bir “kumar”dır onların..


Özellikle de bizimkiler, sonradan mal, şöhret, iktidar sahibi oldukları için zaman zaman hapur hupur yerken üstlerine, başlarına döküyorlar..


İktidar, servet ve şöhret, işte böyle fitneye dönüşür... Malum Media kılıçları çekti. Hele şu bayram geçsin, onlar da siyasetçi, bürokrat, kim önlerine çıkarsa sex kasetlerini ekrana taşıyacaklar..”

İşte böyle! ‘Hapır hupur yerken üstlerine başlarına döküyorlar’ diyor. ‘Seks kasetleri var’ diyor. Bunları yazan da takva sahibi.

İnancına damardan girip sana hayır hasenat vakfı, hamiyyet âbidesi diye yutturdukları Fener’in cebellezi edilmiş milyonlarca Yuro’unun kimin cebine, hangi aklanamayan partinin kasasına girdiğini göremeyesin diye ortalığı yine Ergenokan’a buladılar-bulandırdılar.

Yukarıda maviye boyadığım paragrafı sakın unutma oruçlu Akepe seçmeni. Açlıktan kokmuş nefesini de suratıma üfleyip, benden dinine daha fazla saygı talep etme. Sana takva satanların her türlü ipliği tel tel Çarşamba pazarına dökülecek. Sırf takva satışı, sırf hırsızlık değil bence suçları sence günahları... başka şeyler de var!

Kişi başı gelirin yükseldiğini reel olarak hissetmediğinde şaşırma Akepe seçmeni kardeşim. Sen yine 3 kilo bulgur, bir sentetik battaniye için karını gönder sıraya girsin. Ekonomi diplere vursa da, Aklanamayan partin işsizliği sona erdirmenin çaresini buldu. Ergenekon bir ‘işsizlere iş projesi’dir de muhterem. Tutuklanan şüphelilerin boşalttığı işlerde istihdam edilmen bir ekonomik mucizeyi de gerçekleştirebilir yani...

Camiler sosyo-kültürel merkez olacakmış. Kültür derken bale dersi, konser salonu değil elbet. Göstermelik iki satranç masası korlar, kütüphaneye de Adnan Oktar’ın yazdırdığı kuşe kapak birinci hamur kıç kağıtlarını. Din hayatın merkezine yerleşecek, hayat dinin etrafında dönecek. Camide sosyalleşilecek. Benden de buna saygı duymam beklenecek.

Kimsenin benden dinine saygı talep etmediği, kimsenin ne dininin ne de mezhebinin farkında olmadığım, dolayısıyla kimsenin dinine saygısızlık da etmediğim yıllarda, dinin esaslı bir din gibi görünüyordu sanki muhterem. Bak ne hale geldi, her mahallede tanrısı değişen Hint yerel dinlerine döndürdüler. Döndüren de solcu, komünist şu bu değil ha! Ağlak vaiz...

Şöyle bir şiir var desem;

“Tanrı uludur, birdir, tektir

Ondan başkası yoktur

Bir tanedir

O’dur her varlığı yaratan....” ezan zanneder misin Akepe seçmeni biraderim?

Ezan değil. Mısır hükümdarı Amenofis’in yazdığı bir şiir. Tek tanrılı dinlerin öz hakiki kurucusu Amenofis. Her duanın sonunda kendi adının zikredilmesi talimatı vermiş; ‘Amen!.’

Önce Tevrat’a oradan da islamiyete sirayet eden ‘amin’ de oradan.

Sen nelerin değişmeden nerelerden geldiğini bil hele, ben de ‘dine saygı’ konusunu bir daha düşüneyim.

Sivas’ta harem-selamlık gövde gösterisinde bir dernek başkanı “Bir milletin asıl gücü, topu, tüfeği, tankı, yer altı ve üstü zenginlikleri değil, imanlı ve inançlı gençleridir. Fatihler yetiştirmeliyiz. Fatihler yetiştirmenin ilk şartı iffet ve haya sahibi, çocuğunu abdestsiz emzirmeyecek kadar hassas analara sahip olmaktır” demişti.

Dine saygı talebinde bulunanlar bunlar işte. Topu, tüfeği, yer altı, yer üstü zenginliklerini küffara satıp/teslim edip, kadına abdestsiz emzirme izni vermeyecek kadar gözü dönmüş soysuzlar.

Bir ‘dine saygı’dır, bir ‘sol neden dini/dindarı anlamadı’dır gidiyor ortalıkta.

Değişmez kurallara saplanmak, bilimi, evrimi, evreni ‘değişmez’ kılınan tek kitaba bağlı yorumlamak, değişimin sürekliliğine inanan solun ilgi alanına giremez de ondan.

Faşizm ve kapitalizm dinin dilinde konuşur, din sağdadır/sağcıdır, din köleliği, sömürüyü teşvik eder de ondan. Din düşüncenin karşısındadır, sorgulamadan iman ister de ondan. Sol insan-yaşam eksenlidir, din kul-ölüm ekseninde cambazlık eder de ondan...

Haydi dinine son bir saygı göstereyim. Allah orucunu, ibadetini kabul etsin. Amenofis!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Babasının ölümünden sonra genç yaştaki IV. Amenofis, büyük bir baskıya maruz kaldı. Bu baskının sebebi, geleneksel çok tanrılı Mısır dinini değiştirerek tek tanrı inancına dayalı bir din getirmiş olması ve her alanda köklü değişikliklere girişmesiydi. Ancak Teb önde gelenleri bu dini tebliğ etmesine müsaade etmediler. IV. Amenofis ve ahalisi Teb şehrinden uzaklaşarak Tell El-Amarna'ya yerleştiler. Burada "Akh-en-aton" adında yeni ve modern bir şehir inşa ettiler. IV. Amenofis de "Amon'un Hoşnutluğu" anlamına gelen adını, Akh-en-aton yani "Aton'a Boyun Eğen" olarak değiştirdi. Amon, çok tanrılı Mısır dininde en büyük toteme verilen isimdi. Aton ise, Amenofis'e göre "göklerin ve yerin yaratıcısı" idi, ki bu sıfatla Allah'ı kast etmiş olması kuvvetle muhtemeldir.

Bu gelişmelerden hoşnut olmayan Amon Rahipleri, ülkenin içinde bulunduğu bir ekonomik krizden de faydalanarak Akhenaton'un gücünü elinden almak istediler. Düzenlenen bir komplo ile Akhenaton zehirlenerek öldürüldü. Ondan sonra gelen firavunlar da hep rahiplerin etkisi altında kaldılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahah faşizm dinin dilini konuşur derken, kendisi hangi dili konuşmuş, çok ironik, ibretlik bi yazı gerçekten.

bu yazılanlar sol falan değil, gayet "biz-siz" kamplaşması yaratan, insanları inançlı olmakla "suçlarken", herhangi bir çıkış yolu da önermeyen bir yazı. sol, insan eksenli olduğunu iddia ediyosa dini ve dindarı anlamak zorunda. anlamadan ve onları da kapsayan bir çözüm üretmeden bu ülkenin solundan cacık olmaz. tipik bir elitizm, tipik bir "ben üstünüm, onlar aşağı" tarzı, tipik bir çekememezlik, farklılığa tahammülsüzlük..dincilerin üslubundan çok da farklı değil söyledikleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ahah faşizm dinin dilini konuşur derken, kendisi hangi dili konuşmuş, çok ironik, ibretlik bi yazı gerçekten.

bu yazılanlar sol falan değil, gayet "biz-siz" kamplaşması yaratan, insanları inançlı olmakla "suçlarken", herhangi bir çıkış yolu da önermeyen bir yazı. sol, insan eksenli olduğunu iddia ediyosa dini ve dindarı anlamak zorunda. anlamadan ve onları da kapsayan bir çözüm üretmeden bu ülkenin solundan cacık olmaz. tipik bir elitizm, tipik bir "ben üstünüm, onlar aşağı" tarzı, tipik bir çekememezlik, farklılığa tahammülsüzlük..dincilerin üslubundan çok da farklı değil söyledikleri.


Senin elit diyerek dalgaya almaya çalıştığın kısım genelde aydın, bilgili ve kültürlü. Dindar kısımın neredeyse genelleme yapmaya yetecek bir kısmınında cahil olduğu AKPnin başa gelmesi ile ispatlanmış durumda. Pek muhterem başbakanımızın da dediği bilişim çağındaysak, cahil kısım aşağıdadır, bilgili kısım üstündür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Senin elit diyerek dalgaya almaya çalıştığın kısım genelde aydın, bilgili ve kültürlü. Dindar kısımın neredeyse genelleme yapmaya yetecek bir kısmınında cahil olduğu


Bu dediğin için herhangibir anket mi yaptın , neye dayanarak söylüyorsun ? Sadece etrafında veya medyada gördüklerin üzerinden mi ? Şöyle bir kaynak göstersen de kim cahil bilsek.

Bir de şöyle birşey var cahili nasıl tespit ediyorsun günümüzde ? Ben çok eğitimli cahil gördüm. Nasıl olucak bu iş ? Çok saçma şu söylediğin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
said:
Senin elit diyerek dalgaya almaya çalıştığın kısım genelde aydın, bilgili ve kültürlü. Dindar kısımın neredeyse genelleme yapmaya yetecek bir kısmınında cahil olduğu


Bu dediğin için herhangibir anket mi yaptın , neye dayanarak söylüyorsun ? Sadece etrafında veya medyada gördüklerin üzerinden mi ? Şöyle bir kaynak göstersen de kim cahil bilsek.

Bir de şöyle birşey var cahili nasıl tespit ediyorsun günümüzde ? Ben çok eğitimli cahil gördüm. Nasıl olucak bu iş ? Çok saçma şu söylediğin.


o lafın tamamı "Dindar kısımın neredeyse genelleme yapmaya yetecek bir kısmınında cahil olduğu AKPnin başa gelmesi ile ispatlanmış durumda" idi Horizon. Bari alıntı yaparken tam yapta neye dayanarak öyle yazdığımı bana sormadan kendin gör.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

EagleEye said:
kuranda öğretiyolar belli millet sağı solu yıkıyo kırıyo adam dövüyo ramazan diye


ben öyle bişey ne dedim, ne savundum, nede yanında oldum.

Bırak müslümanı onlara insan diyesim yok.

Artı olarak, kuranda içki içene küfret satanı döv diye bişey yok. Kendi kendimize element uydurmayalım.

edit: sonradan editlemişsin mesajını.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesele yine zihniyet arkadaşlar, içki içtiği için adam döven de, bir dine inandığı için birini aşağılayan da aslında aynı zihniyeti paylaşıyolar: "benim gibi düşünen iyidir, ben herşeyin en doğrusunu bilirim, benim gibi düşünmeyen düşmandır, onun ağzına etmek mübahtır."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Böyle bir çizgi çiziliyorsa eğer ben bulunduğum tarafı söyliyeyim; ben, o cahil, geri kafalı, kitap peygamber diye sayıklayan, denyo grubun bir üyesiyim.

Şimdi Allah'a inandığım için Allah bana akıl fikir versin diyebiliyorum ya, tek avuntum bu şimdilik :) İnşallah ıslah olur, sosyal bilince sahip aydınlanmış, inanç denen saçmalıktan da kurtulmuş olurum. Ama bir değişim olmazsa da şaşırmayın, cahil alt yapımdan kaynaklanır kesin :

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazı bazı noktalarda sert olsada bazı gerçeklerde yok değil. Açıkçası "sen oruç tutuyorsun" diye baskı görecek bir kişi yok şu memlekette. Ama ya oruç tutmayanlar?

Sokakta yemek yeme, deniz kenarında arkadaşlarınla içme, kız arkadaşını öpme... saygı duy başkalarının inancına, örfüne geleneğine. Kim benim yaşayışı sitilime saygı duyacak ama?

Dürüst düşünün iki dakika. Din din diye diye bir toplum dibe çekilmiyor mu yavaş yavaş? Ha bunu yapanlar, kullananlar kötü, dinin bunlara alet edilmesi kötü vs vs. bunlar gerçeği değiştiriyor mu?

Edit; Aha bunu yazdım iki aniyeye forumda başka bir başlık; "iki yüzlülük,içmek günah ama faşizm mübah. aka içki içmiyorum mahalle baskısı yaşıyorum". Bunlar münferit değil. Ha din gidin dövün demiyor ama bunu bu memlekette "din" diye yapıyorlar, "din" gerçekte öyle birşey demesede. Toplumumuzun çoğu "din"i yanlış ve çarpık algılıyor. Bu "din"in suçu değil ama böyle bir gerçek var kabul adilmesi gereken.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
...bir dine inandığı için birini aşağılayan...

bir dine inandığı için aşağılanmıyor insanlar. akp gibi bi partiye oy verip iktidara getirdikleri için aşağılanıyor. akp neyi kullanıyor oy toplamak için? islam. islamda böle yazıyo şöle yazmıyo kısmıda beni ilgilendirmiyor(not: islamda nasıl yazıyor bende biliyorum), ben kendine müslüman diyen insanların nasıl davrandığına bakarım. inandıkları din ne diyor diye bakıp ona göre yargılamam, davranışlarına göre yargılarım. zaten gerçekten dindar bi hayat süren insanları günlük hayatta ayırt edebiliyorum ve onlara saygım sonsuz(her ne kadar saçma olduğunu düşünsemde). özetle kendinize karşı yöneltilen aşağılamayı inandığınız dinden dolayı sanıpta, onun arkasına sığınmayın. aşağılanan islam değil, sizlersiniz şahıs olarak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...