Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ne umdum ne buldum şeysileri


Bone

Öne çıkan mesajlar

will wright gibi "vurdu kırdı yoksa o oyun satmaz", "oyunu bitiremiyorsan o oyun satmaz" konjenktürünü tek başına sıfırdan bozabilmiş bir insanı cidden kıyaslayabilecek kimse yok, molyneux'u geçiyorum, meier dahil. adam yapacağını çoktan yaptı zaten adını oyun tarihine kazıyacak. gayet nev-i şahsına münhasır başarıları var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vurdu kırdı yoksa o oyun satmaz diye birşey yok hoca. fifa gibi spor oyunları, supaplex gibi puzzle oyunları, monkey island gibi adventure oyunları, theme park gibi tycoon oyunları oldu zaman içinde. hadi prince of persia'yı bir iki yerde kılıç dövüşü oluyor diye saymayalım.

ha bu devirde sims oyuncu profilini tutacak her oyun yok satacaktır, planescape'in satacağı yok ya :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynı devirde yaşamıyoruz herhalde, bu yıl çıkan oyunların bir listesine bak istersen, yüzde kaçı vurdu kırdıya sahip ana gameplay olarak? :P

o yıllarda da öyleydi, puzzle oyunlarıyla alakasız zaten sim/tycoon konsepti. ben adamın 20 yıl önce başardığı olaydan bahsediyorum ki o günlerden bugünün en çok satan oyun serisi yaratmaya uzanan bir kariyeri var. hafife almak komik olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vurdu kırdılı olup gayet kral olan oyunları vurdu kırdısız popüler oyunlara tercih ederim. Hayatında topu topu 5 oyun denemiş insanların parçası olduğu istatistikler beni bağlamaz ehue. Will Wright'ı *geçmiyorum* yanlış anlaşılmasın zira ne o, ne Meier, ne de Molyneux bazılarının yaptığı gibi (SAM YAPTI) geçilebilinecek adamlar değil. "Şiddetsiz oyun yapmayı başardı, bravooo" bayağı zayıf.

Umup bulmaya gelince, Hellgate zaten belliydi, Fallout da aynı hikaye olacak. Bu senenin şampiyonu balonu erken patlayan Spore.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sim city gibi hedef kitlesi pratik olarak bütün demografik grupları içine alabilen, 20 yıldır devam eden, (societies'i katmıyorum kesinlikle, ileride devam edeceklerdir bence 5 ile) satış rakamları olsun, kritik değerlendirmeleri olsun, oyuncu görüşleri olsun belli bir çizginin üstünde seyreden bir skor tutturmuş, oyun oynamayan kimi insanların bile kulağına bir şekilde çalınmış bir seriyi başlatmış adam. sims olayını hiç saymıyorum çünkü olayı 80'lerde bitirmiş zaten. görmezden gelmek isteyen olursa da kendi görüşünü değerden düşürür olsa olsa heh

ha öte yandan, geymır olarak nitelendirilemeyecek insanları da cezbedebilmek bir eksi değil, tam tersine artı bu endüstride, bilmem farkında mısınız. (:P)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim için tek sorun, sims ve spore gibi oyunlarda oyuncu seviyesini çok fazla küçük yaştakilere ve casual kategorisine göre yapmış olmaları.
sims ve spore fikir olarak yaratıcı olsa da bu yaratıcı fikirleri çok sulandırarak berbat hale sokmaları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...