Aegean Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 abi öyle bişey dedinki nerden giriceğimi bulamadım yani. bi kere resmi yok ama milyonlarca sözlü ve yazılı tasviri kuranda ve sünnetlerde, aynen hz. isa'nın incilde olduğu gibi. hz.isayı resmeden sanatçılarında referans noktası incildi yani, o yüzden biri eğer cidden resmetmek istese "götten atma" gibi bi durum olmazdı emin ol. ikincisi neye göre, kime göre haddi aşmak? alt tarafı bi resim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 valla Adem'in de tarihi kayitlarda bir tasviri yok ama Sistine Chapel'in tavanini semavi dinlere hakaret/saygisizlik olarak gorecek adam tanimiyorum, tanimakta istemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 eloğlu resim çizerse ona birşey demem zira benim dinimin kuralı onu bağlamaz, fakat kendi peygamberine hakaret ediyorsa, benimkine de hakaret etme özgürlüğü diye birşey edinemez. kafasını kesmem ama benim inancıma yapılan hakaret addeder, ona göre tavır alırım. bu tavır kendi medeniyetsizliğine verip kaale almamaktan "ne diyorsan aynısı sana" demeye kadar varan bir aralıkta değişebilir duruma göre. (:P) bu serbestçe hakaret edebilme olayını da medenilik seviyesi olarak görmek hayli isabetsiz bir yaklaşım. birbirlerinin anneleri, kızkardeşleri hakkında çok rahatça belden aşağı espriler yapabiliyor kimi 'beşeri medeniyet vatandaşları' ki eminim buradaki çoğunluk hiç düşünmeden meydan dayağı atardı elinde olsa böyle bir durumla karşılaşsa. eleştiri özgürlüğü medeniyet seviyesiyle alakalıdır ama hakaret edebilme 'özgürlüğü' değil. bu oyun olayına gelince, kinayenin de herkesin altından kalkamayacağı bir sanat olduğu gerçeğini kanıtlamış. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Bu mu hakaret şimdi? Bu mu öldürme nedeni? Özlük hakkınızı mı çiğnedi bunu yapan bilmem kaçıncı yüzyıl minyatürcüsü? Din tabanlı kapris resmen bu muhammedin resimleri olayı. Tehlikeli, şiddet dolu, tehditli kapris. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 peki zombi haklarini kim koricak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Zombiler denesin haklarını korumayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Rock said: said: Son aşamada “Allah’ı da öldüren” oyuncu Merak ediyorum bu nasıl becerilebilir? tank n spank Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 3. phasede huriler seduction atıyor pvp trinketlerini takın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 holy resist set kastim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 adalet consun elinden sağlandı... Yukarda denilen şeye cevap veren olmadı malesef. Havvayı kim çizmiş insanlığın başında da bütün kiliselere tasvirlerini koyuyorlar? Uydurma şeylere sarılıyorsunuz. Yok düzgün çizemezde hakaret olurda birşey diye. Hakaret ögesi içermeden çizerse neden hakaret olsun? Senin saçını düzgün çizemedi diye hakaret olarak algılayıp ressam mı öldürüyorsunuz? Bahane yaratıyorsunuz mazur göstermek için. Gayet normal birşeyi kısıtlamanın,inananlar arasında olduğu gibi, bütün bir genel için mantığı, bir mazur gösterimi yok. Kusura bakmayın. edit: inanan çizsin falan demiyorum yanlış anlaşılmasın. ama aynı inancı paylaşmayan birine, etik kurallarında da mantık sınırında da olmayan bir dogmayı dayatmak hiç hoş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 hayır bide hakaret etmeyin diyen adamların kitabında inanmayanlar şöle hayvandan aşağıdır şöyle puşttur yazıyor. senin inandığın şeyde bana direk hakaret var. o nolacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 http://www.maldivesroyalfamily.com/Images/slay_those_who_insult_islam.jpg RESIM CIZMEYIN. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 oha adam tek kisilik korku filmi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 eee, o resmin ne alakası var? ben hakaret deyince danimarka gazetesi karikatürlerini kastetmiştim ama çok güzel çarpıtılmış alakasız yerlere anlaşılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 di said: Her yerde herkesin annesine sövüyorsunuz. Sintisyzer'ın annesinin özelliği ne ki ? Onunkine de sövün. sövsünler. benim anneme herangi birinin degersiz sözleriyle bi zarar gelmiyo nede olsa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 nerden indirebiliriz oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Allah'ı öldürüyorlarmış. Burada düşündük nasıl olacağını bulamadık. Bazı arkadaşlar çok takılmışlar. Geçemeyiz diyoruz :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Dinlerde dogmalar vardır. Müslümanlıkta Muhammet'in, hatta insanların tasvirlerinin yapılmaması gerektiği de o dogmalardan biridir. Aegan'ın da belirttiği gibi, muhtemelen kuranda ''insan yaratmak yalnızca tanrıya özgüdür'' dendiği içindir. Bilmiyorum ama Kuranda Muhammet 'tanrı diyor ki; başta ben olmak üzere kimsenin resmi çizilemeyecekmiş' dememiştir herhalde. Bu tür şeyler o zamanki Arap toplumu müslümanlarının yorumudur. 1000 küsur yıl boyunca kimilerinin hiçbir şeyi sorgulamaması nedeniyle, günümüzde de üzerinde düşünülmeden inanılmaya devam eden dogmalardan, yani doğruluğu sınanmadan benimsenen şeylerden biridir bu da. Dinlerde, elbette müslümanlıkta da, üzerinde hiç düşünmeden benimsenen ve ölümüne savunulan, 21. y.y. ın, laik, çağdaş toplumlarının yaşam tarzına hiç mi hiç uymayan bir sürü dogma var böyle. Bazı gerçekten saçma, son derce mantıksız şeyler üzerinde, 'n'apalım dinimizin gereği, allaalla' demeden önce bir düşünülse, dinde reforma en azından beyinsel olarak sıcak bakılmaya çalışılsa çok yol katedilecek ama nerdeee...1400 yıl dile kolay!... Şunu da eklemek istiyorum; tasvir olayının müslümanlıkta yasak olarak kabullenilmesi nedeniyle resim sanatına yönelme bizde çok geç başlamış. Şu anda çok ünlü ve başarılı ressam ve heykeltraşlarımız olmasına karşın hristiyan ülkelere göre 5-1 yenik başlamışızdır olaya. Yani kitapta böyle yazıyor, o zaman mutlak gerçek budur olayı bizi her zaman doğrulara götürmez, dinlerin de sorgulanabileceğini kafamıza sokmamız gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 +1 aquatik bi tek şey ekliyim, dinlerin değil, dini yorumlayan otoritelerin sorgulanması lazım. katolik kilisesi reformunda olduğu gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 O değilde oyun çok sıkıcı lan sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 bildiğim kadarıyla; islamın tebliğ edilmeye başlanmasından önce mekke de insanlar puta tapıyorlardı.aralarında hristiyan olanlar da vardı,müşrikler de vardı vs..fakat çoğunluk puta tapıyordu.çeşitli tanrıları vardı.en ünlüsü hubel di sanırım ve tanrılarını çeşitli şekillerde putlar yaparak temsil ediyorlardı.mekkede islamın kabulunden sonra put resim heykeltraşçılık yasaklanmıştır.bunun sebebi tek olan Allah ı belli bi şekle hapsetmemek,putlaştırmamaktı.aynı şekilde Hz.Muhammedin resminin heykelinin yapılmamasıda insanların tekrar cahiliye dönemindeki gibi puta resme ibadet yapmalarını engellemekti. ne yazık ki resim ve heykeltraşçılığın yasaklanması islam tarihindeki devletlerin bahsettiğim alanda geri kalmasına neden olmuştur.bu türk-islam tarihinede yansımıştır.fakat burada dini suçlamak dinden ötürü bu gelişim engellendi demek yanlıştır.çünkü o yasak olağünüstü bir dönemde gelmişti fakat insanlar bunu sürekliliğe dönüştürdü.buda 7.yy.dan belkide cumhuriyetimizin ilanına kadar resim ve heykelciğilin gelişimini yavaşlattı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 hz. muhammed'in resminin yasak olması puta tapınmanın başlanmaması içinmiş gibi geliyordu bana Cuce said: abi hiristyianlıka nasıl isala ilgili sınırlama yok. hayır farkındamısn Isa tanrını oğlu, adam insan değil. O dereec kutsal bir varlık. doğru yerde isa hede hodo desen kırarlar azını burnunu. adam dunyada mizah diye bişi var ve adamlar bunun farkına varmış sonunda. aramızdaki fark bu İsa'nın heykelleri, resimleri, vb. var bi sürü, Hz. Muhammed'in yok müslümanlıkta, isterse tanrının oğlu olsun. mizah diye bişeyin farkına varmamış olduğumuzdan değil yani, dinlerimiz arasındaki bu büyük fark yüzünden (ben müslüman değilim, beni ilgilendirmiyo, tabi oyuna kızardım adam yanlış anlaşıldı pardon dememiş olsa) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 resimde, heykelde 5-1 geride kalmışsın; minyatürde, halıda, metal işlemede vs 5-1 önde gitmişsin. sanki çok büyük ve önemli bir eksiklikmiş gibi bahsedilmesini anlayamadım. sanatın çok çok önünü tıkayan bi'şeymiş gibi bahsetmeye gerek yok yani. bir de konu sadece hz. muhammed tasvirlerine gelmiş, orda zaten biryere varmak mümkün değil de bu tip karikatürdür, heykeldir zarttır zurttur son dönemde gündeme gelenlerin hepsinde müslümanlara karşı bariz bir hakaret var. sadece resmin yapılması da değil konu, sulandırmayalım. anlamadığım bir konu da, sanki batı toplumlarının herşeyi dört dörtlük olmuş sanatkarları işi bırakmış bizi eleştiriyor. sen kendi toplumuna baksana arkadaşım, sal bi, bırak bizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 mohammedi nasıl geçicez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 huun said: resimde, heykelde 5-1 geride kalmışsın; minyatürde, halıda, metal işlemede vs 5-1 önde gitmişsin. sanki çok büyük ve önemli bir eksiklikmiş gibi bahsedilmesini anlayamadım. sanatın çok çok önünü tıkayan bi'şeymiş gibi bahsetmeye gerek yok yani. Sanat dalı diyorumda kime diyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar