Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon'dan bel egzersizi şemaları çıktı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hukuk süreci devreye girmeden başbakandan dinci çevreden gelen hükümlerle, fatih ürek'le, hapishanede ölenlerle bize gerek kalmıyor ki. Gündem renkli yeterince.

edit:

sir said:
ehah ne kin tutucam, sanıklar çatır çatır ceza aldığında moraran siz olcaksınız..

Ouv hırs, kin yok. Münferitse devaam...
Mesaj tarihi:
Evet :( egzersiz dökümanlarının olduğu konuda savunmalar falan çok güzel. Çok kindarım türkçe sorularıyla dalga geçiyorum özür dilerim :( Allahım nasıl affedeceksin beni sori :(
Mesaj tarihi:
of dünyanın en saygın, en prestijli dergisi, aman tanrım! foyamız meydana çıktı, liboş, sorosçu, mandacı, dinci ve bölücü oyunumuz gözler önüne serildi omg.
Mesaj tarihi:
sir said:
ehah ne kin tutucam, sanıklar çatır çatır ceza aldığında moraran siz olcaksınız..tatlı dille söylüyorum, büyük konuşmayın diyorum, ama siz herşeyin en iyisini bilirsiniz tabii.. yıllarca derin devleti, hukuk sistemini, hazırlanan biçok iddianameyi titizlikle incelediniz =)

sen mantıksızlığın dibine vurdun iyice. işin içinden çıkamayınca veya tembellik yapıp adam gibi fikir sunmayınca saldırıyon ona buna. "siz derin devleti bilmezsiniz" "siz hukuktan anlamaz darbecilersiniz" "siz bilmemnesinz" o yüzden "fikir yürütmeyin" gibi abuk subuk argümanlar sürüp bir de üstüne ona buna elitist jakoben diyorsun.

objektif bakmaya çabalayan insanda biraz şüphe olur, içinde aleksandır kalaşnikofların, kentrilyonlarca paranın, fatih ürek'in işkenceci olmasının, bel egzersizinin geçtiği bir resmi belgenin şişirilmiş olup olmadığına dair.

amacın fikirlerini kabul ettirmeye çalışmaksa veya daha doğruya tartışarak ulaşmaya çalışmaksa (ki hiç sanmıyorum zira tavırlarından statik bir siyasi duruşun olduğu çok açık) gider doğru düzgün hukukçu yorumlarını toplayıp buraya getirirsin, neden iddianamede böyle şeyler var açıklarsın. nah böyle saçmalıklarla uğraşmazsın;

sir said:
ahahe geçin dalganızı geçin, ondan önce de "hani nerde iddianame" diye yaygara koparıyodunuz, gayet sağlam iddianame çıkınca "neresinden çürütsek" diye bakıyosunuz..

benim ne yapmaya çalıştığım iddianamenin niteliklerini değiştirmez.(ad hominem)

said:
bu saatten sonra, herkes olayı bu denli idrak etmişken ve kamuoyu da oluşmuşken,

kamuoyunun ne düşündüğü iddianamenin niteliklerini değiştirmez(ad populum)

said:
istisnasız bütün basın yayın organları bu konunun üzerine eğilmişken ve tsk'nın gözdağı işe yaramamışken (savcılara soruşturma açılmayacak)

yayın organlarının gücünü arkana almış olman veya tsk'nın iddia ettiğin gözdağını savuşturman iddianamenin niteliklerini değiştirmez (ad baculum)

said:
artık ne yapsanız boş =)

buna ne diyim ben bilemedim. ciddi faşizan bir bakış açısı. bir şey yapamıyor olmam da iddianamenin niteliklerini hiç hiç değiştirmez.

aslında vazgeçtim sen tartışma hiç çünkü kendini tatmin etmekten öteye gidemiyorsun. ezberlediğin türkiye tarihi hipotezini anlat arada o heycanlı çok.. bir varmış bir yokmuş bir darbeciler varmış bi de halk varmış halk çok süfermiş ama darbeciler hep gizli gizli hükmedermiş sooora tayyip gelmiş..
Mesaj tarihi:
adam gibi fikir mi var şimdi bu topikte? veya adamakıllı bi argüman mı var? neye karşı çıkmam gerekiyo ki, herkes bi şekilde dalgasını geçmeye çalışmış, ben de dalga geçenlerle dalga geçiyorum ne var bunda bu kadar kızıcak? çok mantıklı, çok ciddi bi topikmiş gibi, herkes çok değerli, çok sağlam "fikirler" üretmiş gibi gelip bana çatıyosun. çabanı takdir ettim doğrusu ama bu topik için değmez, cidden.

ergenekon sadece hukuksal bir süreç değil, artık her platformda tartışılan, her kesim tarafından dile getirilen, çok boyutlu bir hadise ve hiç kuşku yok ki bu ülkenin karşılaştığı en önemli dava.

esas şüphe uyandırması gereken bu ülkede yaşanmış darbeler ve bu darbelerde derin devletin ve benzer örgütlenmelerin rolüdür. özel harp dairesi, gladio, susurluk ve ergenekon. görmek isteyene muazzam bi süreklilik var. ama siz ele geçirilen belgelerdeki saçmalıklara takılmayı tercih edin, kaybeden yine siz olursunuz. ben belge şişirilmemiş, çok ciddi, çok vahim demiyorum ki zaten, sadece bu açıdan bakıp bütün iddianameyi çürütmeye çalışmak, "nitelikli olmadığını" ispatlamaya çalışmak bana çok boş bir uğraş gibi geliyo, bunu söylüyorum. burdan da faşizan bi bakış çıkarabilmen senin marifetin doğrusu =)

siyasi duruşum statik mi, ben kendimi her devrin adamı, dönek, liboş, mandacı, bölücü, yalaka sanıyodum =) demekki tutarlıymışım. hatta muhafazakarmışım fsdşfs

türkiye tarihi aynen lise kitaplarında anlatıldığı gibidir, hiç kafanı bulandırma sen, devam et.
Mesaj tarihi:
Bu topikte adamakıllı olmayan tek şey türkçe sorularının bile savunulmaya çalışılması sanki. Evet arkadaşım komik bu. İddianame şişirilsin diye saçmalanmış. Bunuda savunmanıza gerek yok. Burada savunulacak birşey yok yani. Komik bir olay, haklı olarakta eğleniyoruz.

Adam öldü iddianame çıktı çok şükür. İddianamenin basına sızan taraflarına bakıyoruz. Çok acı ama eğlenmekten başka birşey yapılmıyor yani. Haa biz eğleniyoruz ama kalkıpta dinci gazeteler gibi "tutuklamalar başlayınca... haha!" falan gibilerinden işi bitirmiş yorumlar yazmakta daha ciddi bir iş değil yani.
Mesaj tarihi:
Overseer said:
Mehmet Ali bana büsbütün başka bir cevap veriyordu:
- Biz selama durunca "Merhaba asker" dedi.
Mustafa Kemal Paşa'nın bu "merhaba asker" deyişi epeyce enteresan bir tafsilât. Fakat, o büyük şahsiyetin muayyen ve belirli hiç bir tarafını gözönüne getirmiyor.

Yaban - Y.Kadri Karaosmanoğlu

100% burası yüzünden. na şuraya yazıyorum.

hazır Yaban'ı alıntılarken hepsini koysalarmış, en azından okuyup birşeyler öğrenmiş olurlardı...
Yaban iyi kitaptır, ironiktir, günümüzde bile aynı hataların devam edilmesi pek de şaşırtıcı değildir.
Mesaj tarihi:
sir said:
adam gibi fikir mi var şimdi bu topikte? veya adamakıllı bi argüman mı var? neye karşı çıkmam gerekiyo ki, herkes bi şekilde dalgasını geçmeye çalışmış, ben de dalga geçenlerle dalga geçiyorum ne var bunda bu kadar kızıcak? çok mantıklı, çok ciddi bi topikmiş gibi, herkes çok değerli, çok sağlam "fikirler" üretmiş gibi gelip bana çatıyosun. çabanı takdir ettim doğrusu ama bu topik için değmez, cidden.

tavrın hoşuma gitmiyo ? hesap mı vermeliyim?

ayrıca dalga geçenlerin elinde -geçerliliği tartışılır da olsa- somut bir şey var, senin? yok. iddia edilenin karşısında hiç bir şey sunmuyorsun. sade yazanlara absürd tartışma düşüklükleriyle çemkiriyorsun.

git getir hukukçu yazını.git getir akademisyenlerin bakış açısını?

ortaya bir şeyler koy sen de dalga geç. ben de güleyim. en azından kaliteli bir tartışma olsun.

böyle bir yükseklerde uçuyorum tavrı bir sazan avlıyorum genişliği falan.. çabamı takdir etmişmiş bak sen.

said:
... ama siz ele geçirilen belgelerdeki saçmalıklara takılmayı tercih edin, kaybeden yine siz olursunuz. ben belge şişirilmemiş, çok ciddi, çok vahim demiyorum ki zaten, sadece bu açıdan bakıp bütün iddianameyi çürütmeye çalışmak, "nitelikli olmadığını" ispatlamaya çalışmak bana çok boş bir uğraş gibi geliyo, bunu söylüyorum.

iddianamenin sence hiç kuşkusuz en büyük dava olması ihtimali, hükümetin baskı aracı olarak kullanıp kullanmadığı ihtimalini değiştirmez, iddianamenin şişirilip şişirilmediği ihtimalini yok etmez.

"bir şeyi ispatlamaya çalışıyorlar" ne demek abi, benim ne yapmaya çalıştığımla ne ilgileniyorsun, ben ispat falan görmüyorum orda sadece abuk subuk kıllanıyorum "lan iddianamede bel egzersizinin ne işi var diye?" sen ne diye insanların niyetlerini yargılıyorsun?

bu ülkede ne düzgün ki iddianamede böyle saçmalıklar yüzünden kuşku duymayayım?

madem herşeyden bu kadar eminsin sen nasıl benim güvensizliğimi somut dayanak ve fikirlerle yok edemeyesin?

said:
burdan da faşizan bi bakış çıkarabilmen senin marifetin doğrusu =)

bir fikir ortaya atıldığında, "bu böyle değildir siz de hiç bir şey yapamazsınız" diye argümanla kim ne için gelirse gelsin söyledikleri faşizandır derim. marifet falan değil, gayet kolay.

said:
türkiye tarihi aynen lise kitaplarında anlatıldığı gibidir, hiç kafanı bulandırma sen, devam et.

hah ben de onu diyorum kuzum, bir hipoteze körü körüne bağlı olmak sorun zaten, sen de onu yapıyorsun. devletinki veya bilmem kiminki olduğu hiç bir şeyi değiştirmez.
Mesaj tarihi:
sir said:

Açıkçası Sam birde ben sorayım; adam gibi bir iddianame mi var şimdi bu davada? veya adamakıllı bir tutarlılık mı var?

Şimdi çok ciddi bir davada, hatta senin yazdığın gibi belkide Türkiye tarihindeki en önemli davalardan birinde, bilmemkaç sayfa iddianame yazıyorsun...

Ama bu işi ciddi yap yahu; katirilyonlar, Fatih Ürek-Kadir İnanırlar, Katrilyonlar, 60-70 milyar dolarlar, türkçe soruları, bel egzersizleri vs vs... Bütün bunlar sadece ve sadece davanın ciddiyetine gölge düşürmüyor mu? Hangi akıl, fikir, mantık sahibi insan niye bunları bir iddianameye koyar? Açıkçası ben mantıklı bir neden göremyorum.

İddianamede yer alan bu tip iddialar, açıkçası sadece davanın geneline ve ciddiyetine zarar veriyor.

Cidden merak ediyorum bunların iddianamede işi ne?
Mesaj tarihi:
iyi de arkadaşlar şunu anlamıyosunuz, iddianamede yer alan bu safsata şeyler, savcıların "iddiaları" arasında yer almıyo. mesela savcılar gerçekten fatih ürek'in işkenceci olduğunu düşünseler, neden gözaltına almazlar? emekli orgenerali içeri alan adam fatih ürek'i mi alamıcak =)

buradaki saçmalıklar, ele geçirilen belgelerdeki saçmalıklar, adamlar da ayıklamadan hepsini koymuş ve dava sürecinde ayıklanıcak bunlar, öyle gölge düştü, savcılar kekoymuş gibi bişey yok yani.
Mesaj tarihi:
Savcının işi neymiş ayıklayıp koysaymış. 2500 sayfa iddianame diye bas bas bağır ilan et, içinde saçmalıkların alası çıkınca da e ayıklanmadı durun bakalım. Ayıklasalardı kardeşim, 2500 sayfa diye hava atmayı biliyolar. Bu kadar moronca bir iddianame Türkiye Cumhuriyeti Hukuk tarihinde görülmemiştir. İktidar AKP olmasaydı acaba şu an hapiste olanlar hapse girer miydi? Adamı hapiste öldürdünüz hala daha konuşacak yüzü bulmanız bile şaşırtıcı be. Madem bu kadar hukuk düşkünüsünüz çıkarın deniz fenerinin pisliklerini, açın zahid akmanın davut dişlinin yargı yolunu. Yer mi?
Mesaj tarihi:
ya sabır =)

iddianame nerde niye 1 yılda hazırlandı diye soruyodunuz, bekleyin diyoduk. daha fazla zaman tanınsayd belki de ayıklardı hepsini.

iktidarın ergenekonun üzerine gitmesi ayıp bişey mi? TC tarihinde ilk kez mi birisi hapiste ölüyo? erol zavar'ın adını dahi duydun mu peki?

ben iddianameye "her türk asker doğar" koyanı da gördüm. ergenekon ortaya çıksın deniz feneri ortaya çıkmasın diyen mi var? herkes bunun da üzerine gidilmesi gerektiğini söylüyo, bülent arınç bile, nazlı ılıcak bile söylüyo bunu yani. ergenekon iddianamesine en çok yer veren gaste olan taraf, deniz feneri iddianamesini de yayınladı, aç oku istersen.
Mesaj tarihi:
Ya demogoji yapma da eleştirsene akp yi zahid akman için, davut dişli için şurda görelim bir kere. İşin gücün AKP AKP AKP. Çık birgünde AKP'nin pisliklerini konuşta hakkaten adam haklı diyelim. Ergenekon da iddianame, deniz feneride iddianame, neden zahid akman dokunulmaz da paşalar hapiste? Bu mu demokrasin, eşitliğin, insan haklaın? işin gücü bıdı bıdı demogoji yapmak.
Mesaj tarihi:
iddianamenin ayıklanması ne demek ya?
bu bel egzersizlerini, türkçe sorularını ,fatih ürekli komedi bölümlerini niye koyuyolar madem ayıklıycaklarsa.ben o kısmını anlayamadım?
Mesaj tarihi:
Zlaneth said:
Ya demogoji yapma da eleştirsene akp yi zahid akman için, davut dişli için şurda görelim bir kere. İşin gücün AKP AKP AKP. Çık birgünde AKP'nin pisliklerini konuşta hakkaten adam haklı diyelim. Ergenekon da iddianame, deniz feneride iddianame, neden zahid akman dokunulmaz da paşalar hapiste? Bu mu demokrasin, eşitliğin, insan haklaın? işin gücü bıdı bıdı demogoji yapmak.

yahu adamın dediğini okudun mu?

bu forumda zaten akp ne derse karşı çıkacak tayfa %80-90 arasında. o yüzden akp nin değil de diğerlerinin yaptıklarını yazıyoruz.

bulunduğum ortamda akpyi savunanlar olunca da akpnin pisliklerini söylüyorum ben de mesela.

"işin gücün akp" dediğin insanlar da olmasa paticiğin ismini hürriyet olarak değiştirebiliriz farkı kalmaz. bu kadar mı nefret ediyosunuz tartışmaktan anlamadım.
  • Yeni Oluştur...