Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

class izlenimleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
swordmaster çift el kullanarak oynuyorum arada bir de duruma göre kalkan-kılıç.
Benim gözlemlediğim daha doğrusu severek yaptığım. Kılıcı alıp yanlardan rakibin arkasına sarkıp healer ve casterlarını taciz etmek, aralarına girip onları kovalayıp, asıl görevlerini icra etmelerine engel olmak. Arada bir kaçını indirmek ve rakibin on saflarından adamları üstüme çekmek. Dost oyuncular eğer becerikli ve dengeli iseler işe yaradığını belirmek isterim. Tek handikabı ise sanatımı icra ederken yeteri kadar hayatta kalmak. Nortwatch? In fort u gibi derinliği olmayan haritalarda işe yarıyor şöyleki kardeşim healer olarak beni destekliyor ve bizim ön saflarımızda (Not: yeteri kadar –tank- sınıfı olması lazım gelir aksi halde zaten bu taktik işe yaramaz, ki siz tank lık görevini üstlenseniz dahi yine kaybedersiniz, düşman sayı ve destek üstünlüğü ile ezer) rakibi tutup, arkadan destek alamayan rakibi etkisiz hale getiriyorlar. Ama siz düşman hatalının derinlerine şuursuzca dalarsanız ya heal support dan olursunuz –menzil dışı- yada sizi takip eden healer ilk önce ölür sizde arkada can çekişirerek ölürsünüz.
Bunu başarıyla yaptığımız her maçı kazandık. İki tarafında dengeli olması gerekiyor öncelikle aksi halde maç kazanmak karşı tarafın aptallık yapması ile orantılı. Tek tank olarak ortada kalıp kaç kere çatırt diye ölünce witch elf dalgalarına karşı- adam yeni küfürler icat etmeye başlıyor.
Aslında 2-3 tane daha tank a sahip iseniz bence denenmesi gereken bir olay aksi halde olay kimin menzilli silahları daha iyi veya lvl i yüksek ise ona kayıyor oyun.
Birde ben içerde bunları kovalarken arkaya kayan witch-hunterlar ve okçular bana desteğe başlayınca güzel oluyor.
Şimdi diye bilirsiniz ki, la tank adamsın sana mı kalmış melee dps ler yapsın o işi. Ama onlar swordmaster kadar fazla dayanamıyorlar, artı biz çift elli kılıç ile iyi sayılacak hasarlarımız var, hantal değiliz ve artı karizmamız var. Teşekkürler Mythic.
Bence değişmemeli, çünkü işte salt “phalaks” takdiği gibi it oraya it buraya, yada boss farm klasik tank lık görevine ek bu tarz şeyleri destekliye biliyor. Tabi bu durum tank olmayanlarını canını da sıkıyor. Mahalle maçların daki, mahallenin ezik tiplerini kaleye koyup, gol yendiğinde onları azarlayan “usta ayaklar” gibi “sen tanksın şurada dur oluyor olay” WOW terbiyesi ile büyümüş nesiller için bu geçerlidir, zira orada ki ortam ve sınıf dinamikleri bundan farklı bir şey yapılmasın olanak tanımıyor, boss farm içinde elzem bir davranış oluyordu…
Şimdi benim tank dostlarım, eğer elinde kalkan tanklık yapmaya hevesli 2-3 kişi varsa gurubunuzda bu dediğimi en az bir kere deneyin bakalım haklımıyım değil mi.
Mesaj tarihi:
ben okudum uzun mesajı. ben de benzer bişeyi black orc la yapıyorum-yapmaya çalışıorum. secondery tank olarak aslında cücelerle fln uğraşmam gerek muhtemelen (ib lerle yani) ama arka tarafa sarkıp caster kesmek çok daha zevkli. hem caster rahatsız edenlere healerlar duygusal bi yakınlık besleyip güzel destek veriolar gibi, bana veriolar en azından.

ben black orc u çok sevdim. dayanıklı, eğlenceli abiltyleri var, 1v1 de pek ezilmiyo gibi geldi bana. gerçi ib lerin o kalkanla vurup geriye atan abilityleri can sıkıyor ama başka da bi numaraları yok sanki. çok dayanıklılar da pek zararları yok iblerin bence. tabi ilk 7 lvl için konuşuorum, ilerde değişebilir.

engineer kesmek de zevkli ayriyeten.

black orc tavsiye ediyorum. melee sevenler düşünmeden açsın. aynı lvla kadar chosen da oynadım da curse olayı bana göre değil. combatı eğlenceli gelmedi bana.
Mesaj tarihi:
Squig herder sececeklere bir kac ekleme yapmak istiyorum, level 15 ken uzun bi yorum yapmistim. simdi 21 im.

squig herder giderek zayiflasan bir karakter. pve de cidden guclu, tek basima pq lerdeki championlari kesebiliyorum (gerci diger classlar kesiyor mu bilmiyorum)ama is pvp ye gelince digerleri ciddi fark koymaya basliyo..

squig en bugli class, oynayacak adam bunu kabul ederek oynasin. hatta developerlarinda kabul ettigi, betadan sonra fixlemeyi unuttugu buglari/eksiklikleri var.. bunlar ilk 1-2 major patchden sonra duzelir diye tahmin ediyorum..

ikincisi damage kisminda birinci olmak istiyosaniz ranged aoe ler ustunden gideceksiniz. ayrica healing debuff i var. 100k damage yapanlar var squig herder ile, ranged aoe ile. ama experience mantigi damage la cok alakali degil sanirim, cunku damage de uzun sure hep ustlerde yer alirken experience da ortalarda oluyordum. simdi oynama taktigimi degistirdim. tanklara 2-3 kisi dalmadigi surece dalmiyorum. healer varsa arkada 2-3 kisi tanka daliyosa healerlara daliyorum. healer bencil davranirsa tank gidiyor, davranmassa healeri kesiyosun, kendini surekli heal etmezse kesiliyor.

onun disinda clothieler kesilmesi kolay hedefler. aoe yerine, damage focusu yerine, single target a focus olunca damage siralamasinda ortada oluyosun ama mesela level 19 da taktigimi degistirdim, experience kisminda yendigimiz oyunlarda birinciydim, yenildiklerimizde destr. larin birincisiydim cogunlukla. single target bayagi experience buffliyo..

squigin 4 peti var. normal squig massive aggro uretiyo. oyundaki tanklardan cok fazla. hatta sanirim en fazla aggro ureten yaratik oyundaki.. pve icin super..

horned squig cok iyi damage veren bir yaratik. kendi levelinden bir dusuk mobu cok rahat tek basina kesiyor. (big shooting gittiyseniz ) kendi levelindeki moblarda da karsidaki moba bagli oluyor cok az enerjisi kalarak kestigi cok oldu.

pvp de avantaji knockback i var. healerlarin ustune yollarsaniz cok rahatsiz ediyor.. birde squig herderin range ini %10 artiriyor.

spiked squig calismiyor, onu fixleyecekler.. yani karsidakine ender vuruyor. ama avantaji critical hitini %5 artiriyor.

gas squig de ranged daliyor. ayrica armorini %100 artiriyor. tamamen pvp oynayasina bagli olarak ucunden birini spawn edebilirsin. quick shooting gidince rangein 100 feetin ustune cikarabiliyosun. %10 da horned squig den gelince bayagi iyi rangein oluyo.. ayrica knockback ozelligide bas agrisi oluyor healerlar icin..

ayrica champion keseceklere onerim, 2 career taktik slotuna birisini plinkin buildini 1 sn dusuren taktigi alsinlar digerine squigin strength ini ve de toughness ini 70 kusur artiran taktigi alsinlar. horned squig i spawnlasinlar championun ustune yollasinlar. kendileri aggro cekmicek kadar dalsinlar. bir sure sonra cozuyosun ne kadar dalinca aggro yu cekmedigini. zaten bayagi bi enerjisi gidiyor. horned squig olmeye cok yakin squig i spawnlasinlar. size maksimum 4-5 kere vurur mob ama sonra aggro yu ceker ustune. akilli davranirsaniz hic dayak yemezsiniz. sonra full dalin. horned squig zaten neredeyse unshakable focus unuz olacak kadar morale uretiyor. squig de bunu guzel bi sekilde harcayin. champion kendi levelinizde ise az bir enerjisi kalacaktir. squig olmeden tekrar horned squig i spawnlayin. ve championu gerek rooted yaparak gerek %40 yavaslatarak horned squigle daldirin.. sizde range i muhafaza ederek run and shot spamleyin ve champion oldu.. bayagi zevkli oluyor..
Mesaj tarihi:
bende engineer başladım fazla oynayamadım malesef r10 oldum melee lere karşı biraz fazla eziliyor sanki, yüksek rank engineer arkadaşlar da yorum yaparlarsa böle devam ediyormu acaba...
Mesaj tarihi:
Nedanko güzel açıklamış squigi. Benim de bi sorum, bi iki de tavsiyem var.

Şu quick shootin gidince 100ftin üstüne çıkarma olayını anlamadım, horned squig dışında neyden geliyo buff?

Pve yaparken expert skirmisher kullanın ikinci taktik olarak, knockback aoe vs. abilitylerin hiç biri 30fti geçmiyor o yüzden 45feetten rahat rahat saydırın pasif %25 damage buffla. Ben 1sn plinkin yanına onu alıyorum, balistic arttıran taktikten daha fazla damage bonus veriyor. Ayrıca 1sn plink taktiği damageı baya arttırıyor, damage/sn ve damage/ap olarak lotsa arrersdan bile daha iyi. Tabi lag ve casting barın bi acaip olması (quartz lazım buraya da) yüzünden her zaman efektif olmuyor.

İkinci olarak bayrak falan taşıyorsanız önce gas squig summonlayın armor bonusu için, sonra da battle squigin içine girin. Mini tank gibi bişey oluyorsunuz.
Mesaj tarihi:
Absolut said:
Meleeye yakalandı mı ezilmesi normal.

kurulup oynayan bi class ında kaçması pek mantıklı değil :P
yinede order ezik sayılır. Dps istiyorsan BW aç. Diğer class lar fazla yalan. Tabi bunu melee olduğu için değil tank olduğu için söylüyorum. Her türlü yakalar tank. Öldürmek mucize resmen.

Tank ve casterlar bariz abartı gibi olmuş. 40 da ne olur bilmem ama şuan çektiğimiz rezillikten başka bişey değil.
Mesaj tarihi:
yahu adam tank oynuyorum diyor ama fransız fransız bakıyorum hangi sınıf tank hangi sınıf dps anlayamadım bile , healer lazım diyolar hangi sınıf healer onu bile anlayamadım class açıklamalarında dps bahsedip duruyor. (runepriest healer onu annadık, genel olarak kimse hangi sınıf ile oynadığını yazmadan meele öyle melee şöyle diyor . bunu o şekilde yazmayın demeye getiriyorum lafı)
Mesaj tarihi:
Densiz said:
Boşverin. Aramızdan birisi. Kendisi wow dada shadowpriest oynamış :P. Eminim shadow formdan çıkıp kimseye heal atmamıştır :D. Takımı yenilsin onane :)

Bende bi kaç class yazayımda. Order karakter açmak isteyenler için.

White Lion Melee dps. Melee range i biraz uzun. Adamin içine girmek zorunda değil. iyi bir dps skill i de var. Cd siz ve %50 armor azmış gibi vuruyor. Ayrıca düşmanın saldırı hızını %20 düşüren debuff ı da var. Petindede yavaşlatma taunt ( taunt size %30 az vurmasını sağlıyor. Peti manual kullanmak + sağlar tabiki. En azından defansif tutup, mantıklı zamanlarda saldırtmak.) 5sn lik (ap istemeyen) %50 hızlanma skilli var. Elinden kimse kaçamaz :P. Ama heale ihtiyacı var. Rast gele skillere basanlar oynamamalı.

Shadow Warrior Kesinliklik range dps class değil. Daha fazla taktiksel. Zaten cast time lı skilleriniz olduğu için AP hiç bir zaman dolmayacak seri skill basamayacaksınız. Debuffları ile (aimed herneyse). Takımına yarar sağlayabilir. Cd lerini iyi kullanırsa, yavaşlatır, yere düşürür silence eder. Dps yapmaya çalışmazsa yararlı olabiliyor.
- sine gelince. Skiller wow daki gibi Stance değiştirip kullanılıyor. Buradaki büyük sorun ise, STANCE değişimide normal skill kullanımıymış gibi oluyor ve tüm skiller 1sn cd ye giriyor. Ayrıca 2 stance arası geçişte 5sn stanceleri cd ye sokuyor. Açık stanceyi kapatmak bile 5sn cd ye sokuyor.

Engineer Bodoz dps. Daha çok defansif. Kurduğu aleti patlatarak yanına gelenleri yere düşürüp kaçabiliyor. Kaçmasınada gerek yok açacağı bir buff ile 0 rangeden vurabiliyor anladigim kadarıyla.

Bright Wizard Heal geldiği sürece dps de tavn yapıyor. Zaetn yukarlarda söylemişler.

Witch Hunter Melee dps. Rogue tarzı fakat combo pointleri kendi üzerinde biriktirip başkasına boşaltabiliyor. Fakat oyunu bilmeyen birisinin eline verirsen 0. Açayım solo gezeyim bir class değil. Takım oyununa girilmeyecekse açılmasına gerek yok bence.

Rune Priest Healer/Buffer. Kasması 12-20 arası biraz sıkıcı olabilir.

Archmage Healer / Debuffer (güzel lanetleri var. Öldürmez süründürür :P. Shadow Warrior gibi dps class larının öldürmesi için yardımcı olur)

Oynamamın yanı sıra tüm skilleri incelemiştim. Aklımda kalanları ile fikirlerimi yazdım.

chaos u da senin gibi anlatabilecek var mıdır?
Mesaj tarihi:
oyun çıkmadan önceki yazılarda ironbreaker ın hammer veya axe kullanabileceği yazıyordu fakat gördüğüm kadarıyla q lerden veya rvr den alınan itemler arsında hammer yok doğrumudur ?
Mesaj tarihi:
valla shadow warrior da range dps yerine defansif olarak range kullanmak [3v2 ya da 5v3 durumlarda uzakta kalmak] önerilir ama eğer bir assasin gibi kullanırsanız yani bir şekilde çaktırmadan adamların arkasına geçer ordan casterların yanına girerseniz çok büyük işler başarabiliosunuz bunu geçenlerde farkettim seneryolarda hep bunu yaptım ve genelde damage de 1. oldum
normalde 3 casterın karşısında olursanız hiçbi sansınız olmuyo ama eğer yakınlarına girerseniz [rank11 için konusuorum] birini assault stance skillerinizle direk yeri öptürtebiliosunuz diger ikisinden birini morale skillinizle uzağa fırlatıp gene bir casterla 1v1 yapma sansı bulup onuda çok rahat kesebiliosunuz..
tabii bu söledigimi cantanızda potunuz varsa deneyin çünkü çoğu zaman casterlar bu olayı çabuk farkedip hemen başlıolar dotları saydırmaya
Mesaj tarihi:
extra olarak eklemek isterimki bi assasin classı olan witch elf lerlede teketek girebiliorum hiç ok kullanmadan:) eğer karşımdaki çok iyi bilmiorsa geneldede kesiorum tabii burda skilleride iyi kullanmak şart

[bunu yazdım die direk denemeyin çünkü witch elfler gerçekten 1v1 da çok sakat olabiliolar]
Mesaj tarihi:
Werb said:
..
[bunu yazdım die direk denemeyin çünkü witch elfler gerçekten 1v1 da çok sakat olabiliolar]

bu açıklamayı niye yaptın anlamadım(?) =)

a) sen çok iyisin, sen yapabilirsin ama biz denemeyelim?
b) anlattıkların hep saçmaydı ve bunu sen de kabul ettin?

hehe
Mesaj tarihi:
Ractamainus said:
Werb said:
..

bu açıklamayı niye yaptın anlamadım(?) =)

Ben de bu oyuna wowdan geldim ve ilk açtığım karakter rogue gibidir düşüncesiyle Witch Hunter'dı. Açıkçası hayal kırıklığı(wowdaki rogue açısında) oldu benim için. Önyargılı biri olsaydım "Bu nebiçim oyun" der bırakırdım. Uyarması iyi olmuş. Oyunu çok anlamamış yada yeni başlayan biri bodoslama "bana göre daha taktiksel olan" Witch Hunter veya Witch Elf açsaydı hiç bir zevk alamayabilirdi. Bence doğru bir yorum.
  • Yeni Oluştur...