Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul' un ortası polis devleti - Birgün okumak suç oldu...

calimero

Öne çıkan mesajlar

Tutku Türkol, İstanbul Kadıköy Rıhtım"da elinde BirGün gazetesiyle evine doğru yürürken gözaltına alındı ve karakolda hem hakarete hem de tacize uğradı. Türkol, başına gelenleri şöyle anlattı: “Önceki akşam 19.30 - 20.00 sularında Kadıköy Rıhtım"da yürürken elimde BirGün gazetesi vardı ve evime gidiyordum. O sırada polis ekip arabası önümde durdu, polislerden biri hiçbir şey söylemeden gazeteyi elimden alıp yırttı. Beni de arabanın içine attılar. Moda Karakolu"na götürdüler. Kimsenin olmadığı bir odaya koydular. Sonra beş polis odaya geldi. "Niye okuyorsun bu gazeteyi, ne var bu gazetede?" gibi sorular sordular. Ben de bu gazetenin yasal bir gazete olduğunu, okuyabileceğimi söyledim. Hatta "Parasını verdiğim sürece istediğim gazeteyi alıp okuyabilirim" dedim. Bu sefer, ‘Sen bu gazeteyi okursan ne olacağını biliyor musun? Hangi örgüte bağlısın? Yasal olmayan neler yapıyorsun?’ gibi sorular sormaya başladılar. Ben de ÖDP’li olduğumu söyledim. ÖDP"lilere ve bütün solcu kadınlara yönelik hakaretlerde bulundular, ‘Hepsinin ne mal olduğu belli, o....lar hepsi. BirGün"de çalışanlar da sabah ropörtaj yapıp akşam bara gidip içen insanlar’ dediler.”

’BOĞAZIMI SIKTILAR’

Türkol, daha sonra polislerin kendisinden ailesine haber vermek için telefon numarası istediklerini, ancak ailesine haber verilmediğini kaydetti. Türkol, kendisini sorgulayan beş polisten birinin ise boğazını sıktığını anlattı: “Bana "Evin var mı?" diye sordular, ben de "Evet" dedim. "Birkaç gün misafirimiz olacaksın" dediler. Ben de aileme haber verilmesini istedim. Bunun üzerine adının Necati olduğunu duyduğum bir polis "Gidere gider mi yapıyorsun sen?" diye bağırarak boğazımı sıktı. Arkadan bir diğer polis ona "Necati, ne yapıyorsun!" diye bağırınca bıraktı.”

TUTANAK YOK, TACİZ VAR!

Sorgu sırasında anlattıklarının polislerce not edildiğini belirten Türkol, ancak hiçbir yere imza attırılmadığını, resmi tutanak tutulmadığını ifade etti. Polislere “Tutanak tutulmayacak mı? Ben bir yere imza atmayacak mıyım?” diye sorduğunu anlatan Türkol, polislerin kendisine “Hayır, ne imzası, ne saçmalıyorsun sen!” diye bağırdıklarını söyledi. Bir polisin boğazını sıkması yetmezmiş gibi bir de tacize uğradığını ifade eden Türkol, “Kim olduğunu göremediğim bir polis arkamdan gelerek beni taciz etti. İttim, "ne yapıyorsun sen" diye bağırdım” dedi.

‘İSLAMİ GAZETE TAŞISAM ALIR MIYDINIZ?’

Polislere, “İslami gazete taşısam alır mıydın?” diye sorduğunu belirten Türkol, şöyle devam etti:

“Bir saat karakolda tutulduktan sonra bana "Gidebilirsin, biz öğreneceğimizi öğrendik; ama bundan sonra gezme bu gazeteyle, bu gazeteyi okuma" dediler. Ben de "İslami gazete taşısam alır mıydınız?" diye sordum, "Ne alakası var, biraz dinini öğren" dediler. Oruç tutup tutmadığımı bile sordular. Eylemlere gidip gitmediğimi de sordular. Ben "Evet, gidebildiğim kadar gidiyorum" dedim. "Bundan sonra o eylemlerde başına herhangi bir şey gelirse sorumlusu biz değiliz, haberin olsun. Orada sizin gibilere neler yapıldığını biliyorsun. Kadıköy"deki eylemlere ben yerinde olsam katılmazdım artık" dediler.”

‘HESAP SORACAĞIZ’

Tutku Türkol"un babası Rıdvan Türkol da olaya tepki göstererek “Kızım da partili, ben de partiliyim, eşim de partili. Biz ailece bu gazeteyi okuyoruz. Bir çocuğu bu gazeteyi okuduğu için nasıl götürüyorsun, neden tutanak tutmuyorsun, nasıl kızımın boğazını sıkıyorsun! Bize hiçbir şekilde haber verilmedi, meraktan deliye döndük. Akşam avukatımız karakolu aradı, ama karakolda kimse "Evet kızınızı buraya getirdik, suçu şuydu" demedi. Kızımın suçu gazete okumak mı? Bu işin peşini bırakmayacağım. Suç duyurusunda bulunacağız ve sonuna kadar gideceğiz” diye konuştu.

(Kaynak: Birgün)
Sosyal ağlarda paylaş

sanmam kolpa oldugunu gayet olasi

okuzu en bol kurumlarimizdan biri emniyet teskilati, olur normaldir

tasmalarini az gevsettin mi boyle her yere salcalarini sacarlar

fazla fazla da gevsedi tasmalari son donemde malum. misal bu olayla ilgili bunlardan necati denen serrefsiz de dahil olmak uzere bir tanesi bile birakin ceza almayi, aciga bile alinmayacak cok buyuk ihtimalle

umarim birakmazlar olayin pesini cidden, ama cok iyimser degilim
Sosyal ağlarda paylaş

böyle olaylara kolpa gözüyle bakamıoyorum ben malesef...polislerle ilgili diğer bi başlık kitlenmeseydi oraya da yazıcaklarım vardı..
evet sevmiyorum polisleri..sokakta başıma bişi gelse güvenerek yanlarına gidip yardım isteyemeyecek kadar güvensizim onlara karşı..
içinizde polis yakını olan varsa kusura bakmayın benim de var..gördüklerim dahilinde yorum yapıcam..gayet yasal bi hal olan protesto hakkını gayet yasal yollarla kullanan insanlar bi gün yine eylem yapıyolar..ortada hiçbişi yok,basın açıklaması yapılırken birden ortalık toz duman..eyleme katılımcı sayısı 50 falanken etrafta dolanan çevik sayısı 100ü aşkın..nesye,hadi diyelim herhangi olağan dışı bi durum oldu ve müdehale gerektii.e be adam,sen orda yoldan geçen deden yaşındaki adama nasıl sallarsın o copunu..gözlerime inanamadım,adam bastonunu falan düşürdü yerlerde ve 2 tane çevik başında cop sallıyo..
bi diğer olay 1 mayısat gerçeklerşti aynen..istanbuldaki olaylara değinmiyorum bile orda olmadığım için de pek bilgim yok..ama yine ankaradaki insanlık dışı olaya bizzat şahit odum..
alana giriş yapmaya çalışan insanların üzerine ne diye biber gazı atarsın sen:S
sonra tarafsız(!) medyaya yüzsüz yüzsüz açıklama yapan emniyet müdürleri var bi de..
beyinleri yıkanıyo evet anlayabilirim ancak psikolojik destek şart..
insanla uğraşan her meslekte olduğu gibi(öğretmen,otobüs şoförü vs vs) polislikte de şart,yoksa elelrindeki yetki ve güzü böyle gereksiz,saçmasapan ve hiç de hakları olmayan yerlerde kullanmaya devam ediceklerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

calimero said:
bu başlık da kilitlensin diğer iki başlık kilitlendiyse. diğer başlıklarda da hakaret içeren hiç bir şey yoktu. bu başlıkta da yok. gereği yapılsın. polisler için de:

DURMAK YOK YOLA DEVAM

öyle değil mi?

eğer yazdıkların ironi içermiyosa
umarım polisin copu bigün biyerine deymez diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

cerebralis said:
calimero said:
bu başlık da kilitlensin diğer iki başlık kilitlendiyse. diğer başlıklarda da hakaret içeren hiç bir şey yoktu. bu başlıkta da yok. gereği yapılsın. polisler için de:

DURMAK YOK YOLA DEVAM

öyle değil mi?

eğer yazdıkların ironi içermiyosa
umarım polisin copu bigün biyerine deymez diyorum

dostum yazdığım tamamen ironidir. neden yazdığımı da diğer kilitlenen iki başlığımı özelden yollayacağım. daha iyi anlayacağına eminim.

ayrıca

@absolut

kimlerin forumu nasıl kirlettiğini çok iyi biliyoruz. bir tara bakalım forumu bir tane forumu kirletmek için mesaj atmış mıyım? diğer başlıklarda bana kilitlenme gerektirecek bir kelime göster ve bu başlığın farklı olduğunu kabul edeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim dediğim kilitlenen yazında konu bu yöne giderse kilitlerim idi. Sende direk elbette kötülensin diye yazıyorum dedin. Bu ne yazık ki izin veremeyeceğim birşey. Daha önceki yazılarının seviyeli olmasından dolayı teşekkür etmek dışında bir yapamam. Umarım sonraki yazılarında aynı eskiler gibi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:
Benim dediğim kilitlenen yazında konu bu yöne giderse kilitlerim idi. Sende direk elbette kötülensin diye yazıyorum dedin. Bu ne yazık ki izin veremeyeceğim birşey. Daha önceki yazılarının seviyeli olmasından dolayı teşekkür etmek dışında bir yapamam. Umarım sonraki yazılarında aynı eskiler gibi olur.

kötülensin tabii efendim. bazı polisler çıkıp saçma sapan konuşuyorlar ne yapmamızı bekliyorsun? cici polisler ne güzel yazmışlar mı diyelim? elbette ki kötüleyeceğiz. hatta dava açacağız, facebook ta şikayet edeceğiz, eylem yapacağız, her sene bunlara inat 1 mayıslara gideceğiz gözlerimize limon sıka sıka ve bütün bunların yanında takıldığımız tek forumda da bunları lanetleyeceğiz. ne yapmamızı bekliyorsunuz bizden?

ayrıca direk değil direkt

çokça yapılan bir hatadır...

daemir konu dağılmasın özelden attım...
Sosyal ağlarda paylaş

Polisin bir ara yetkileri feci kısıldı malum. (Bkz. Uyum yasaları)
Sonrasında zaten yüksek olan suç tavan yaptı.
Bunun üzerine polise büyük kısım yetkisi geri verildi.
Polis üzerindeki denetim azaltıldı.
Zaten 70-80 lerden beri solcu düşmanı geleneğini yaşatan polis teşkilatımız iyice zivanadan çıktı.

Siz sakın üzülmeyin, o 5 polisimizden hiçbirine birşey olmaz. En fazla bu memlekette devam edilmeyen, sonuçlanmayan binlerce soruşturmadan biri açılır. Açıldığıyla kalır.

Polisimizin sırtı yere gelmez, solculuğa (Gomünüzme!) aman verilmez, vatan bölünmez...
Sosyal ağlarda paylaş

polislerin yetkisi falan kısılmadı. polislerin yetkileri zaten çok yüksekti ve avrupa standartlarına getirildi. ama rüşvete, sonsuz güce doymayan polisler ve onların amirleri ve ağa babaları sayesinde gene ele geçirdiler devleti.

sokaktaki adamı tekmeyle öldüren, izin gününde tabancasını çıkarıp yoldaki adama ateş edip öldüren polislerden bahsediyoruz. bunun yanında rüşvet almış başını gitmiş.

hepimiz dua edelimde günün birinde işimiz polise düşmesin zira neler çekeceğimizi kimse bilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
münferit olay

Münferit forum sakini.

Bana da bu olay pek inandırıcı gelmedi. Daha doğrusu bir kısmı. Polisin adamı alıp, hakaret etmesini, tartaklamasını ve işkence yapmasına inanabilirim. Daha önce çok örneği var. İnanmakta güçlük çektiğim bunu Birgün okuyor diye yapmaları. Birgün kısmı bana da biraz kurgu gibi geliyor. Olayın başka birşeyden çıkmış olması bence daha muhtemel.
Sosyal ağlarda paylaş

yetkiyle bi alakası yok bence bunun, polisin hiçbi zaman şu yukarda sayılan şeyleri yapmaya "yetkisi" olmadı, tıpkı sokakta gençleri nerdeyse rasgele öldürmek gibi. birgün okumaktan kaynaklanmasını gayet inandırıcı bulabilirim, zira bunları yapmaya meyilli insanlar için çok küçük bir fitil yeterli.

burada mesele polisleri doğru düzgün psikolojik eğitimden ve hatta "sınama"dan geçirmemek, psikopat olan, rasgele şiddet uygulayabilecek tıynetteki insanların eline silah tutuşturmak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...