Prosciutto Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 MrLevie said: benim bildiğim Türkiye'de yemek yapmak amacıyla domuz yetiştirmek yasak. Böyle bişi varsa cidden şaka gibi yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Prosciutto said: yesinler bişey olmaz :P Cons said: abi sahibi geldi abi domuz geldi ahahaahhAHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 YA OF SESLİ GÜLDÜM AHAHASHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 antalyada prosciutto pizza yapan yer varmı ekşide çok övmüşler =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 dasaaa said: Red said: domuz yesen nolur yemesen nolur.domuz yiyince cehenneme mi gidiceksin.hayvan la işte.onuda allah yaratmadı mı?.ne kadar saçma ya.ha domuzun tadını sevmezsin tamam ama dini sebeplerden dolayı domuz yeme olayını anlayamadım gitti. eh anlayacak olsan zaten bunu demezdin.. adama dilemediği şeyi üçkağıtçılıkla yediremezsin. ben de yemek istemem. kendi tercihimdir. paşa paşa da saygı göstermek zorundalar. ben ne demişim sen ne diyosun.olaya bişi demiyorum.muslumanlık gereği domuz yenmediği için ve türkiye musluman bi ülke oldugundan tabi restorantlarda belirtilmeli. ben dediğim olay nye böyle oldugu.adam belki domuz etini yese tadını sevecek.ama dinden dolayı yiyemiyor.ustelik yemeyenler gibi yiyenlerede saygı yok.ben domuz eti bagımlısı değilim.ama yemiştim.ve beğenmedim.beğensem yerdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 yasak falan yok ya bi sürü domuz çiftliği var hatta türkiyede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 birkaç yerin lisansı var, onlar yetiştiriyor. süpermarketlerde de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 bence de bir şey olmaz ama hassasiyeti olabiliyor insanların bu konuda, yazılması lazım. pizzacılarda pizzanın neli olduğu nasıl yazmaz ben onu anlamadım elbet yazıyordur yahu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 @red: ye hacı, afiyet olsun. kimse de sana "ne yiyon ki" demez.. ha domuzu alır, dışarıda ısırısan "ayy canlı domuz yiyor barbar!" diyen ablalar olacaktır. takma kafana dişlemeye devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Domuz yiyecek olanlar sağlam piştiğinden emin olmadan yemesinler. Sonra beyninizde kurt çıkar. sdfşl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Gerçekten ikiyüzlü ve pozitif ayrımcı iki başkandan kendi dünya görüşlerine uygun iki açıklama gelmiş, takdir ettim ... Yemek beyaz şarapla yapılsa bile içindeki alkol uçar ki zaten gittiğin yer Hanımeli Aile Lokantası değil, Kitchenette. Yediğine bu kadar dikkat eden bir müslümanın orada işi ne? Proscuitto sadece domuz eti değil, çiğ domuz etinin tütsülenme usulu ile servise hazırlanmasıdır. Böyle bir yemek seçimi yaptığınız zaman garson sizi uyarır,"efenim içinde domuz eti var, ağır yemektir vs " şeklinde...Menüde yoksa da sorarsın "Gülüm, bu ne diye".Zaten bu kültüre sahip değilsen, risottonun beyaz şarap ile yapıldığını, tiramisun içinde likör kullandığını, trüf mantarı çorbasının buke-garnisinin domuz kemiğinden çıkarıldığını bilmiyorsan zaten sana o mekanda olmak haramdır. Türkiye'de belli bi kesimin-AKP hükümetine yakın olan kesimden bahsediyoruz- KENDİLERİNE HELAL OLAMAYACAK KADAR büyük bir servete sahip olduğu artık herkesçe biliniyor. Bu kişilerin türbanı siyası ve ekonomik bir sembol olarak kullandıklarını ve artık "ezik siyasetinden" çıkıp "biz de varız, bak biz de gidiyoruz sizin mekanlara" şeklinde bir dünya görüşünü benimseleri çok garibime gidiyor... Not:Kitchnette firması ile alakm yoktur, kendi halimde köfteciyim ben.... sg-1 said: Dikkat! Menüde domuz eti olabilir İstanbul'daki Kitchenette Restoranı'nda hiçbir uyarı yapılmadan domuz eti içeren pizza satılması büyük tepkiyle karşılandı. Bir müşteri sipariş verirken 'proscuitto' isimli pizzanın içeriğini garsona sorunca İtalyanca 'domuz' olduğunu öğrenmişti. Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, gıda maddelerin içeriğinin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi açıkça yazılmasını istiyor. Bingöl, "Restoranların menülerinde yemeklerin adı ve fiyatı kadar içeriğine dair bilgilerin de bulunması gerekiyor. Domuz eti kullanılıyor, et şaraba yatırılıyor ya da tatlılarda likör kullanılıyor. Fakat hiçbir açıklama yapılmıyor." diyerek müşteriye bilgi verilmemesine tepki gösteriyor. Yiyecek İçecek Yöneticileri Derneği Başkanı Aydın Özdemir de menülerde bu tür açıklamaların zorunlu hale getirilmesini istiyor. Özdemir, "Yemek hazırlanırken ne yapılmış, et alkole mi yatırılmış, kuzu mu domuz mu kullanılmış yazılmalı. Bu konuda tüketici dernekleri ve sivil toplum örgütleri devlete öncülük etmeli." diyor. Menüde kullanılan etin gramajına kadar her türlü açıklamanın yazılması gerektiğini kaydeden Özdemir, şunları söylüyor: "Özellikle bizim gibi Müslüman ülkelerde domuz eti yemeyen insanlar var. Vejetaryenler için sebze yemeğinde et suyu bile kullanılmışsa yazılmalı. Eski Tüketiciler Birliği Başkanı Bülent Deniz, tüketicinin satın aldığı mal ve hizmete dair bilgi sahibi olma hakkına dikkat çekerek, menülerde gerekli bilgilerin yer almasını savunuyor. Bu konuda zorlayıcı bir hukuki düzenleme olmadığını belirten Deniz, üreticilerin hukuki zorunluluğa gerek kalmadan açıklamalı menü hazırlamasını istiyor. Amerika'da baharatlar bile yazılıyor Kitchenette Restoranları Genel Koordinatörü Reha Arslan ise şimdiye kadar bu şekilde bir şikâyet almadıklarını iddia ediyor. Arslan, daha önce şikâyet almaları halinde bunları değerlendireceklerini savunarak şunları söylüyor: "Çünkü bu ulusal bir sorun. Evet, alkol kullanılıyorsa menüde yazılmalıdır. Fakat daha önce böyle bir talep gelmedi. Müşterilerimizin bu yönde bir talebi olursa tabii ki değerlendireceğiz." Gelişmiş ülkelerde restoranlar menülerinde yemeğin içeriğine dair bilgilere yer vererek tüketiciyi mağdur etmiyor. Amerika'da, domuz eti tüketmeyen Yahudi müşterileri için restoranlar menülerde yemeğin içeriğine dair ayrıntılı bilgilere yer veriyor. Yemekte kullanılan baharatlar, katkı maddeleri, kullanılan sebzeler bile yazılıyor. Zaman Prosciutto için tanım vakti: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=prosciutto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Bilmediğin şeyi yemezsin, ille de merak ediyorsan ne var diye sorarsın kimse de sana yalan söylemez yani. Tamamen yanlı bir haber. Yine içsel bir pohpohlama hevesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 valla ilk 10 mesajdan sonrasını okumadım çünkü bu işin tek bir doğrusu var o da menüye yazmak. dolayısıyla müşteri en sonuna kadar haklı. edit:bu arada domuzla prosciuttoyu aynı anlama geliomuş gibi yazmışlar glb o komik olmuş.. 40 çeşit vardır hepsi farklı bir versiyondur. yani nedir bilemden haber. nese Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Cons said: ithaldirde, ne saçma salakmış o domuz yetiştirmenin yasak olması. yasak değil hatta bildiğim kadarıyla türkiyede yılda üretilen domuz eti bin tonlarla ölçülüyor. bu arada kimseyi zorlamak gibi olmasında domuz eti aslında baya güzel ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sir Clexcier Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 bence dövelim domuz eti satanlari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 MrLevie said: yalnız şöyle bir durum var. benim bildiğim Türkiye'de yemek yapmak amacıyla domuz yetiştirmek yasak. Domuz yetiştirmek yasaksa bu insanlar domuz etini nereden nasıl buluyorlar? hadi onu geçtim. bulsalar bile ne kadar tazedir? sen yediğin şeyi anlamayacak kadar öküzmüsün kardeşim? yok boyle birsey. piyasasi sinirli olmakla birlikte gayet guzel uretiliyor, lisansli pek cok ciftlik var bu konuda. supermarketlerde falan satilan urunler genellikle ithal olsa da, ic pazarda da domuz eti kullaniliyor, ama sanirim buyuk kismi ihrac ediliyor zamaninda epeyce arastirmistim, bayagi buyuk oranda domuz eti ihtiyacim olmustu kus gribi doneminde, ama maliyeti sacma sekilde cok yuksek memlekette cok sinirli uretildigi icin, oysa domuzun olayi normalde ucuza mal edilmesidir uretiminin menulerde yazmasina gelince; bence de kullanilan her urun, istisnasiz olarak baharatina kadar yazilmalidir menuye, sagliklisi da budur, mantiklisi da. sadece dini nedenlerle degil, vejeteryanlik, muhtelif alerjiler vs.. yi de goz onunde bulundurmak lazim bir kere. butun bunlarin otesinde, sattigin nanenin ne icerdigini yazmak en basit saygidir musteriye, odedigi parayi neye odedigini bilmek de hakkidir adamin yok oyle bilmedigin seyi yeme olayi yani, adam belki farkli bir lezzet denemek icin gidiyor oraya? cin restaurantina gittiginizde kurufasulye mi siparis ediyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Bu arada dikkatinizi çekerim, prosciutto bir çeşit jambon, domuz demek değil yani. Kısacası içindekiler zaten yazıyor menüde, muhtemelen prosciutto, bilmemne peyniri...vs şeklinde, ne yazsınlar ki daha? Prosciutto(Parma bölgesinde domuzun döş kısmının tuzlanmasıyla elde edilen bir çeşit jambon), Mozarella(Peynir mayasının...), Kekik(...) Bu mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Ne olduğunu bilmiyorum ama öyleyse Prosciutto (Domuz jambonu) yeterli olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Proşutto(DOMUUUUZ DOMUZDMDZMDZMDMZ) mı yazsınlar. Uyarı mı bekliyolar, çok saçma hakkaten çok saçma. Bi kere prosciutto ne bilmiyorsan kitchenette yemeyeceksin yoldaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Yoo, o şart değil, insan illa ki her yörenin özel lezzetlerinin ismini bilmek zorunda değil. Bilmiyorsan iki seçenek var, ya sipariş etme ya da sor, sorduğun zaman söylememek gibi bir şey olmaz heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Yani mantıklısı o zaten şaka bi yana. Bilmiyorsan yemeden önce soracaksın, sonra domuz çıkınca niye ağlıyorsun yani sana domuz değil bu diyen mi var? Yok, o zaman bilmediğini sor. Bok atacak yer arıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 said: menulerde yazmasina gelince; bence de kullanilan her urun, istisnasiz olarak baharatina kadar yazilmalidir menuye, sagliklisi da budur, mantiklisi da. sadece dini nedenlerle degil, vejeteryanlik, muhtelif alerjiler vs.. yi de goz onunde bulundurmak lazim bir kere. butun bunlarin otesinde, sattigin nanenin ne icerdigini yazmak en basit saygidir musteriye, odedigi parayi neye odedigini bilmek de hakkidir adamin katılıyorum. bence de yazılmalıdır. dediğin gibi bu sadece dini bir olay değil, sağlıkla da alakalı yanı var. atıyorum benim x e alerjim varsa, "madem x e alerjin var lüks restorana ne gidiyon" mu diyeceksiniz. bilmiyorsan gitmeycekmişsin. hayatımda duyduğum en saçma öneri hakkaten. şakaysa komik değil, ciddiyse trajikomik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 maksat satışın genel yasaklanması kanımca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 heh valla turistik bölgelerde bir restorana girin bakın, "hebele döner" yazıyorsa altına ingilizce neye benzediğini de yazıyorlar. "bilmiyorsan yeme arkadaş" olayı yok yani, müşteri rahat hissetmez, yazan yere giderse kayba uğrayan restoran olur sadece. hayır anlamadığım neye bu tepki? zor bir olay mı menüye yemeğin içeriğini yazmak bir satır? kimi, neden savunuyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2008 Yok o şakaydı. Ama bilmiyorsan sorman lazım, yedikten yaptığın şikayetin ne anlamı var. Sipariş almaya garson geliyo, ben bundan yiycem de bu içindeki ne dersin, cevabını alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar