Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye--->Turkey Sorunsalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
In Turkish the bird is called hindi which means "coming from India"; likewise the French d'inde ("from India").

In the Hebrew language the turkey is called tarnegol hodu (תרנגול הודו), which literally means "Indian chicken"

In Russian it is called indiuk (индюк), also relating to India.

In Catalan it is called gall dindi, literally meaning "Indian chicken"

The Dutch word is kalkoen derived from the city Calicut in India, likewise Danish and Norwegian kalkun, and Swedish kalkon, as well as in Papiamento kalakuna.

In Portuguese the word for turkey is peru which also refers to the country Peru.

In Arabic it is called "Roman bird' or, less commonly, "Ethiopian bird."

In Colloquial Egyptian Arabic it is called the "Greek Bird"

In Greek it is gallopoula which means "French girl" or "French bird"

In Scottish Gaelic it is called cearc frangais, meaning "French chicken".

In Italian it is called "tacchino".

In Japan the turkey is called shichimencho (七面鳥) and in Korea chilmyeonjo, both of which translate as "seven-faced bird". This is said to reflect the ability of the bird, particularly the male, to change the form of its face depending on its mood.

In Chinese it is called huoji (火鸡) which means "fire chicken", named after the color of the head.

In the Malay language of Malaysia it is called ayam belanda which literally means "Dutch chicken".

In Bahasa Indonesia it is called Kalkun and derived from Dutch word kalkoen
Mesaj tarihi:
Hindinin anavatanı Kuzey Amerika olması lazım o yüzden Hindistan'dan gelme anlamındaki kelimelerde kastedilen Amerikadır; kızılderililere "indian" denmesiyle aynı sebepten ötürü.

Ama kafama takılan bizde Amerika'yı Hindistan algılaması olmuş mudur ki zamanında?
Mesaj tarihi:
eldar said:
Hindinin anavatanı Kuzey Amerika olması lazım o yüzden Hindistan'dan gelme anlamındaki kelimelerde kastedilen Amerikadır; kızılderililere "indian" denmesiyle aynı sebepten ötürü.

Ama kafama takılan bizde Amerika'yı Hindistan algılaması olmuş mudur ki zamanında?

Bizim Cristobal Colon ahan da Hindistana geldik bunlar da hintliler olmalı diyip karışıklığı başlatmıyor muydu ? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum ?
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Geçen bi online oyunda yabancı herifin teki espiri yaptı nerelisin diye sorduktan sonra.

Hungary eats turkey diye sinirlendim biraz gerçide küfretmek yerine döndüm arkamı gittim :)
Mesaj tarihi:
eldar said:

Benim bildiğim Amerikan yerlilerine Indian denmesinin sebebi en başta amerika kıtasının Hindistan sanılmısındandır ve buna bağlı olarak da oradaki yerlilerinin de hintli olmasi gerekir. Bu karışıklılık yüzünden Indian denilmiş diye biliyorum ben.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
bir öneri where are u from sorusuna...türkiye derseniz ki ben oyle yapıyorum daha herhangi bir alaycı tavırla karsılasmadım.Türkiyeyi de anlayan anlıyor sonucta ne gerek var adamların eline koz vermeye
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
BonePART said:
sen gidip misirla mac yapinca
corn corn diye dalga geciyo musun
aamadim ki anasinis atiyim
gerizekaliysa futbol taraftarlari bu normal iqdaki insannari neden ilgilendiriyo

Bence böyle bir durumda gazetelerimiz mısırı patlattık gibi manşetler geçerler.
Mesaj tarihi:
elesso said:
german(e)y turkey. olayın özü budur

alman-ya
yugoslav-ya
roman-ya
iskoç-ya
rus-ya
japon-ya
nijer-ya
çekoslovak-ya

vb isimler dikkat ettiyseniz ırkın sonuna ya eklenerek yapılmış. bide bizim istanlarımız meşhur

kebab-istan
özbek-istan
türkmen-istan
yunan-istan
bulgar-istan
tacik-istan

demek ki neymiş formül ?

ırkı yaz, sonuna ek ekle tamam ülke budur :)
  • 2 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
cumhuriyetten öncede turkey kullanılırdı yabancılar tarafından.eskiden sscb'ye rusya dememiz gibi onlarda zaman zaman ottoman yerine turkey derlerdi hemde osmanlı'nın çok geniş topraklara sahip olduğunda günlerde bile.
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
yav istediğini de hocam, alınmacalık yapmıcan bu konuda.
tr bile diyebilirsin,
turkey dediğinde adam nerede olduğunu bilemeyebilir ( amerikalılarda var bu özellikle ). Normaldir,bir gerekçe aramaya gerek yok yani.

ya öle ki biz sıksık camel geyiğini yaparız hatta eve deki corpun tag'i cameldır eheh.
  • Yeni Oluştur...