Gallant Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2011 Kaynak Wiki: According to preliminary sales figures from Activision, Modern Warfare 2 sold approximately 4.7 million units in both the United States and the UK in the first 24 hours of its release. The total revenue from first day sales in the U.S. and the UK was $310 million, making Modern Warfare 2 the biggest entertainment launch in history, surpassing in revenue its predecessor, Grand Theft Auto IV,[85][86] as well as items from other media types.[87][88] After five days of sales, the game had earned revenue figures of $550 million worldwide.[89] As of January 18, 2010, it has taken over $1 billion in sales. Adam birkac ayda en populer hollywood filmlerinin toplam gise hasilatini solda sifir birakiyor. Ornegin The Dark Knight in dunya uzerindeki su ana kadarki toplam gise hasilati 1 milyar $. Film ve oyun maliyetleri arasindaki farka deginmeye gerek yok sanirim. Hal boyleyken, konsol oyunlarinin yatirimcilarin agzini sulandirmasi normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seyh-hulud Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Bence pc - konsol karsilastirilmasinda cok onemli bir etken var.. Oda mouse ve keyboard rahatligi.. Ben ordaki birkac tusla oynayamiyorum oyunu, keyif alamiyorum. Atari kafasi gibi geliyor, ne bilim halen alisamadim bence bu durumda cok insan var. Birde konsolun problemi insanlarin cok fazla vakit gecirebildikleri bi alet degil.Pc basinda saatlerini geciriyorsun nette deli gibi dolasip millete reklamlardan cartlardan curtlardan para kazandiriyorsun, facebook a giriyorsun ordan paralar kazaniliyor hadi steamda da indirim varmis bide download cakim beraberinde. aha bibakmissin 5 10 saattir surf ve oyun arasinda giden bir gun gecirmissin, bumu daha fazla para kazandirir yoksa konsolda bikere bilmem kac dolara aldigin oyunu saatlerce oynamakmi.uzun lafin kisasi konsol pc gibi herboka para kazandiran bir alet degil, pc nin bu avantaji cok buyuk.ha bu olay pc gaming olayini direk etkilermi? bence etkiler. Orda elin amerikalisi osurdugunda burda borsa dusuyorsa bununda etkisi kesin vardir. Ha bence bilgisayar oyunu nezaman yok olur veya cok buyuk bir tehlike dogar; bizim gibi bilgisayarla oyun oynamaya degil sadece konsolla oyun oynamaya baslamis bir jenerasyon yetistiginde.. Oda soyle dicek; " lan neguzel oyunu 5 tusla oynuyorum ne gerek var klavyeye biton gereksiz tus." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 pc gaming ölmez. şöyle ölmez: çünkü her zaman bi indie yapımcı biz pc oyuncusuyuz "games from gamers" ayağı ile oyun yapıyor olur. hem pişmek için, hem biraz para kazanıp ayakları üzerinde durabilmek için, hem de hardcore oyuncuların gönüllerini kazanıp kendine kitle oluşturmak için. olursa şu olur (bir sonraki nesil vs): popüler oyunlar sadece konsola çıkar, pc'de ise animasyon ve grafik kalitesi düşük oyunlar çıkmaya devam eder. ek olarak her yer free-to-play oyunlarla dolar, millet facebook'tan cep telefonları kalitesinde 3D oyunlar oynamaya başlar, angry birds 3D çıkar vs. gidişat bu yönde ama böyle olmama olasılığı da çok yüksek, nedenini bilemiyorum çünkü gelecek teknolojileri ve trendleri bilemiyoruz. en basitinden xbox live destekli windows 8 çıkacak ama nasıl etkileyecek şimdiden tahmin etmek zor. battlefield 3 ile pc'nin yükselmesi falan da tamamen gaz. piyasayı casual oyuncular yönetir ve hepsi de konsolda oynamak istiyor (casual ve hardcore arasındaki farklar diye ayrı bi yere dallanmayalım şimdi gerek yok). şu anki oyun oynayan kitlenin çok büyük oranı zaten casual, ve grafiklerin kalitesinin artmasıyla ve daha film gibi gerçekçi yapımların çıkmasıyla hayatında oyun oynamamış nooblar daha da artacak, casual/hardcore oranı iyice katlanacak. şöyle düşünün: gün geçtikçe oyuncu kitlesi daha da büyüyor (hayatında ilk defa oyun oynayan çocuklar ya da popülerlik nedeniyle ilgisini oyunlara kaydıran yetişkinler vs) ve hiç biri eski oyunların kalitesini bilmiyor, adamların standartları günümüzdeki oyunlar. bu yüzden dumbed down oyunlarla, "press X for awesome" kontrollerle oyun firmaları casual'a daha oyun yapacaklar, gırla para dönecek. zaten zaman geçtikçe şu an yadırgadığımız pek çok özellik standartlaşmaya (gamepad ile fps oynamak gibi) ve kabul edilir olmaya başlayacak (ben gamepad'le oynuyorum hacı, gayet iyi oynanıyor diyenler ilk asimile olanlar mesela (gamepad'le oynamaya harcadığın vakti mouse'la oynamaya harcasaydın 5 kat daha iyi oyuncu olurdun, ama pardon zaten oyunlar da gamepad kontrollerine özel yapılıyordu)). şu an konsollar sistem kaynakları konusunda sıkıntı çekiyor olabilir ama bir sonraki nesil pc'ye daha ağır darbe koyacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 konsola adam gibi klavye + mouse gelsin, sorun falan kalmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 e adamlar linux falan da yüklüyor bildiğin pc oluyor o zaman alet eahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 ne zararı olur ya g500'ü taksam fps oynarken, istediğim gibi oynasam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 donanim firmalari musaade etmez lan bi kere pc gaminge bisey olmasina, raadolun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 sanırım bu yuzden konsola adam gibi klavye mouse cıkmıyor sdfs çıkmasında ztn.konsol = gamepad vs öbür türlü bir anlamı kalmıyor.ha kasa alıp klavye mouse masa başı tribi.ha ps3 ve klavye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Bizim bildiğimiz anlamıyla pc gaming zekasızlığa kayarak ölüyor zaten. Diablo3 tarzı RMAH sistemleri yaygınlaştıkça oyunlarda para zekadan daha önemli bir girdi haline gelecek. Micro transaction kar marjları sayesinde pc gaming sektör olarak konsolun önüne geçebilir(gerçi konsollara da micro transaction gelmemesi için bi neden göremiyorum ama pc kadar yaygınlaşmaz heralde), ama bu büyüyen "bizim" pc gaming sektörümüz değil bugün beğenmeyip aşağıladığımız konsol sektörünün çarpık bir kopyası olacak. Bu çöküşün lokomotofi de blizz-acti iştirakinde Diablo3'ün RMAH sistemi. Oyunların gittiği yer zeki insanların zeki insanların değil babaların masterkartlarının konuştuğu bir distopya. Bu karanlık lokomatifin kömürü de koşa koşa gidip diablo3 alan, RMAH nedir beni etkilemez diyen ve içten içe hem oyunları hem de kendinizi yakarak tüketen sizlersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 kotick assassin takacak axedice'ın peşine sonunda bu gidişle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 axdenin yazdıklarını okurken aklıma V nin televizyondan halka seslenişi geldi nedense :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 tim cain obsidiana katılmış btw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 pc oyunculuğu ölürse gider konsol alır onda oynarız no problemo ama bi mouse koyşunlar şu ps3'e, sinir oldum killzone3 oynayamiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Accolade Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 move al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Bunca senedir klavye-mouse ikilisinin yanına bile yaklaşabilecek bir başka kontrol sistemi çıkmadı. Bu ikiliyi konsollara temelli entegre etmedikleri sürece tüm darbelere rağmen PC avantajlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 klavye mouseun yanına yaklasmak isteseler ztn klavye mouse koyarlardı konsola sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Kaede said: tim cain obsidiana katılmış btw iste simdi bir sonraki Fallout'u Obsidian'a yaptirmali bethesda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Kaede said: tim cain obsidiana katılmış btw http://cdn1.knowyourmeme.com/i/000/050/743/original/ICAME.jpg https://www.facebook.com/timothycain http://i295.photobucket.com/albums/mm151/necrophyte/Screenshots/PinkiePie.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 adam gaymiş la Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 konsol demişken, psn gene haxlanmış, 100k kişi etkilenmiş bu sefer şifreler vb sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 pc gaming ölmez. konsol oyunları bile pc üstünde yapılıyorken pc gaming'i öldürmek için çok çalışmaları lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 kim yapıyo konsol oyunlarını pc de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 çalıştırmasada yapım süreci pc üzerinde geciyorya onu diyordur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 axedice said: Bizim bildiğimiz anlamıyla pc gaming zekasızlığa kayarak ölüyor zaten. Diablo3 tarzı RMAH sistemleri yaygınlaştıkça oyunlarda para zekadan daha önemli bir girdi haline gelecek. Micro transaction kar marjları sayesinde pc gaming sektör olarak konsolun önüne geçebilir(gerçi konsollara da micro transaction gelmemesi için bi neden göremiyorum ama pc kadar yaygınlaşmaz heralde), ama bu büyüyen "bizim" pc gaming sektörümüz değil bugün beğenmeyip aşağıladığımız konsol sektörünün çarpık bir kopyası olacak. Bu çöküşün lokomotofi de blizz-acti iştirakinde Diablo3'ün RMAH sistemi. Oyunların gittiği yer zeki insanların zeki insanların değil babaların masterkartlarının konuştuğu bir distopya. Bu karanlık lokomatifin kömürü de koşa koşa gidip diablo3 alan, RMAH nedir beni etkilemez diyen ve içten içe hem oyunları hem de kendinizi yakarak tüketen sizlersiniz. lan oha ben bu RMAH olayına dikkat etmemiştim yeni gördüm buraları hastir lan, benzim zammı, politika falan hikaye abi oyunculuk ölüyor resmen? neyle uyuşturacağız kendimizi be! lan güzel akıllı oyun kalmayacak resmen, meh dediğklerimize de bi araba para dökcez oturup bir milyar imza falan toplamamız lazım lan oha bir de demişler ki yok hardcore gamerlar için ufak ufak oyunlar hep olur vs ama abi hardcore gamer dediğiniz adamlar bilgisayarın ilk çağlarıyla ufak grupların üstün zekalı/hikayeli/cin fikirli oyunlarıyla büyüyen kitle zaten. şimdiki çocuklar mw3 oynayıp mtndew içiyor yanına, onlara sunulan oyunlar bunlar zaten. bizler de elimizi ayağımızı çektikçe hardcore gamer = 3000 saat mw2 oynamış adam haline gelecek. yirmi yıl sonra sektör o kadar aptal hale gelebilir ki, bizler de bizim ebeveynlerimizin yaptığını yapıp çocuklarımız bir piksel bile oyun görmesin, bir dakika bile aptallaşmasın diye komple yasaklamak falan isteyebiliriz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Benzin zammı en başından beri hikaye gold, zaten yanlış konular peşindesiniz yok akepeymiş yok kürtmüş fenermiş ergenekonmuş. Bunlar önemsiz materyalist konseptler. İnsan dediğin bugün var yarın yok. Ama oyunlar öyle mi? 20 yıl hatta 30 yıl önce yapılan oyunları bugün emülatörlerden nasıl oynuyorsak, bi Torment bi C&C bi Sanitarium da 20 yıl sonra aynen oynanacak. İşte bizim bu değerleri korumamız lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar