Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

abi miss ve critical damage'in olduğu oyunda rekabet olmaz. ha çok keyifli olur bir oyun diğerine benzemez o ayrı bkz company of heroes,bkz dawn of war

sc bw gibisi de gelmez artik bunu da malasef blizzard kafamıza vura vura belirtti.
C&clerden bir tek emporer battle for dune'un yeri çok ayrıdır bende(cok ince güzel detaylar vardı oyunda mesala holtzman kalkanı olana laserle saldirirsa saldiran birim ölüyordu falan). diğerleri de özellikle yapildiklari dönem için westwood markasi dişinda aman aman bişi sunmamişlardi gameplay olarak.

rts bitti, tbs biraz daha canlanacak gibi. şu rpglerin domine ettiği dönemde birisi de çikip adam gibi warhammer: dark omen tadında bir oyun yapmiyor ona da ayrı üzülüyorum en son bir battle march falan yapildi ama yapilmasa daha iyiymiş.

bir homeworld 3 görmeden gitmek istemem pc gamingden.

scye hizli tikliyanın kazandığı oyun denilmiş. no. 150 apm herşeye yeter,hele şu anki kisaltmalarla çok daha kolay işiniz 150 apm sc bw için kafiydi.şimdi daha azı yeter. olayı mikroya bağlamak çok saçma bin tane makronun mikroyu ezdiği maç var sc bwde. ama sc2 deki micro ve makro insanlar kendini mikro yapiyormuş hissettirmek için var. çünkü oyun bariz all-around ünitler etrafında dönüyor, soft counter- hard counterlar falan yok. ünit vs anti ünit ya da abi kolasus massleseneden öteye gitmiyor alkshd.

sc bwde lurker'i archon ile alabliyordunuz şimdi neden observer basiyoruz hala tam oturmuş değil kafamda.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bw'dede miss ve crit var.. bide reaver var, mine var falan sans oldumu oluyo yanı.
durumu normalize edicek kadar zar atılıyosa telafi ediyo bence bi şekilde.

ama coh'ta öle değil işte ne yazıkki. 20 senaryonun 19'unda sesini duyunca yere yattan amerikan rifle man squad'ı, 1'inde cat diye mermi sıkıp mp42'nin bi admaını indiriyo kosup temizliyo aleti kapıyo.

america vs wermacht match up'ının temeli, warmachtın tanklar gelene kadar adam gibi saldıramaması sadece elinki bölgeleri tutması iken america sansa bala mg'yı kapınca bütün dengeler alt üst oluyo. cığ gibi büyüyo sansa bala 1/20 ihtimalle gelen merminin etkisi.
ne yazıkki sadece mg42 vs rifle konusu değil

böle olursa cok vahim rng olayı kesinlikle. blade master dısında wc3'ün üniteleri cok hpli ve az vuruyolar cok attack oluyo haliyle cok zar oluyo normalize ediliyo durum. blademaster sacma ama kesinlikle. ama işte oda oyunun tadı tuzu diye cıkartmamıslar demekki.

hoş cılkın cıkardı zaten blademaster son 3 senedir oyunun. echo island'da millet offrace orc blademaster oynamaay basladığında artık bı remake yapmalıydı ona blizzard.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben anlamiyorum, bir oyunda sans faktoru olmasi neden bu kadar rahatsiz edici geliyor?

Hic kagit oyunu falan oynamadiniz mi? Ne bileyim, King oynarken "Elim cok kotu geldi, ne kotu oyun, hic competitive degil!" diye isyan eden biri var midir mesela?

Kaldi ki COH'da olan sans faktoru kagit oyunlarindakinden cok cok daha az elbette.

pronoit said:

rts bitti, tbs biraz daha canlanacak gibi. şu rpglerin domine ettiği dönemde birisi de çikip adam gibi warhammer: dark omen tadında bir oyun yapmiyor ona da ayrı üzülüyorum en son bir battle march
falan yapildi ama yapilmasa daha iyiymiş.

Tabii sen belki Warhammer evreninde gecen bir oyun istiyorsun, ama genel oynanis acisindan King Arthur 2, Dark Omen ve Shadow of the Horned Rat'e yakin bence.
Sosyal ağlarda paylaş

sans faktörü olması rahatsız edici değil aslında, ama sansın oyunucnun önüne gecmesine imkan tanımıyan sonucları olması rahatsız edici.

company of heroes orneğinde verdiğim gibi.

yanı kağıt oyunlarının kaabullendiğimiz doğasıyla bilgisayar oyunlarınınki fakrlı olduğu ıcın bu olay var yanı.
sonucta tetristede hiç cıbık gelmiyo diyede sinirleniyoduk.

bide olay sırf competetivelik değil işte, dediğim gibi oyuncuların hamlelerinden stratejilerinden doğru/yanlsı kararlarından daha önemli bir faktor ise sans iş bozuluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
iyi olanı beğenmenin suc olduğu ortam aynen budur işte. bişeye iyi denince milletin bok attığı fanboy diye costuğu ortam.

abi fanboy olmak önemli değil, ben de fanboyum mesela, sayabilirim hatta fanboyluk yaptığım oyunları.

öte yandan "iyi olanı beğenmenin suç olduğu ortam" diye eleştiriyorsun, ama "iyi olan oyunları" görmezden gelip, eleştirdiğin şeyi sen de yapıyorsun.

total annihilation, age of 2 da gayet sağlam oyunlardır,
ama "ilk 8 sırayı boş bırakın, bunlar 9-10" olabilir diyen sensin.
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

Ben anlamiyorum, bir oyunda sans faktoru olmasi neden bu kadar rahatsiz edici geliyor?

satranç oynuyoruz senle bir güzel, düşünüp oyun kuruyoruz kafamızda, sonra birisi gelip zar atıyor, komutan kusura bakma diyor senin E9'daki veziri alıyoruz oyundan diyor. senin bütün planlar yatıyor. zevkli mi? hiç değil.

bw'de miss olayı vardı, o da belli şartlarda. crit falan yoktu, eğer bir birim diğerine vurabiliyorsa ne vurduğunu bilirdin. bu sonuna 3-5 ünite ile girilen oyunlarda çok önemliydi, hala da önemli. üzerinden milyonlarca doların döndüğü bir oyunda rastgele birşey olamaz. ha pokerdir vs zaten şans üzerine kurulu bir oyun olduğunu kabul edeceksek o başka.
Sosyal ağlarda paylaş

Güzelim pc gaming topikini ne hale getirdiniz =( Sam şunları RTS nedir ne değildir diye bi topik açıp oraya taşı, bak firefly a en iyi değil diye laf geldi ona bile cevap vermedim derailın önüne geçmek için.

Arkadaşlar hep konsolcuların oyunları bunlar, bizi rts üzerinden birbirimize kırdırıp oyun piyasasının tek hakimi olmak istiyorlar. Ama gırkıncı yılda iktidar biziz!
Sosyal ağlarda paylaş

bwde miss yok arkadaşlar.bwdeki miss şu, tepedeki ünitin avantajının gameplaye yansıması. yani iki marine karşi karşiye gelince birbirini misslemiyor. ama bir marine tepede ise (natural expin cliff) diğeri de aşağıda ise yukardaki aşağıdakini aliyor ki bu da stratejik olarak zaten çok yerinde bir karar. yanilmiyorsam da o miss olayı da yüzde 50'de sabit olması lazım yani gene random bir olay yok.

crit var denmiş? bwde. yok öyle birşey ne yaziyorsa onu vurur ünitler ve speller.

random olay neden kötü hemen söyliyeyim coh'ta tankın yediği ilk anti tankta motoru hasar alabiliyor.... ya da hp kaybediyor. ikisi de aynı atışın sonucu. ama ikisi de baştan sona bambaşka durum.bu tür şeylerin oyunun spontaneliğine kattiği şey çok ama oyunun hesaplanabilirliliği azaliyor e bu azaldikça gerçekten kimin doğru hamleyi yaptığının kararını en azından oyun kendi mekanikleri içinde veremiyor. izleyenler diyebilir abi yaptığın doğruydu ama şans işte diye.

king arthur 1 kral. iki de güzel gibi ama daha alip bakamadim uzun uzun bir ilk çiktiğinda pirateleyip bakmiştim ama çok patch lazimdi o zaman 32bit sorunu vardi bir de orijinal alacam işte ama 19 dolar çok : ama ilk oyunun tüm dlcler var herkese de tavsiye ederim. yalnız king arthur dark omen'ın yerini tutmaz onu söyliyeyim, dark omenda birlik üretemiyorsun king arthur biir yerden sonra researchü ile replenish'i ile total war'a daha yakın bir oyun haline geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...