Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4 yıldır piyasadan uzak kalmış cahilden sorular..

Sam

Öne çıkan mesajlar

abit nforce 2 anakart al birde 2500 2x256 ram tercihine göre bir serial ata hdd 500$ civarına çıkarsın üzerindeki ekran kartı seni idare eder o arada para biriktirip iyi bir ekran kartı al yoksa 750$ dayanacak bir alet zor[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Sosyal ağlarda paylaş

ilginize teşekkürler, zaten buraya başlık açıp sadece cevapları beklemedim bu arada, (4 yıldır uzaktaydık ama evvelden kurduydum hw olayının, elma kurdu da olsa :-p ) tomshardware'di darkhardware'di gezindim durdum. ve kafama dediğiniz gibi 64-bit sistemlerinin ucuzlamasını beklesem mi sorusu takıldı aynı şekilde. esasen öss geçtikten sonra alsam belki de daha hayırlı olur.. (beklerdim kesin ama çok kastırıyor artık makine, hemen ut2004 alıp parmaklarım kırılana kadar oynamak istiyorum, bir de şu an bütçe tamam da birkaç ay sonraya aynı bütçeye sahip olur muyum emin değilim, neyse benim derdim ne diye sizi geriyorum :) )

512 değil 1024 mb çünkü şimdiden ut2004 incelemelerinde 512mb ile 1024mb arasında ciddi yükleme süresi farkları olduğunu söylüyorlar. bugüne kadar aldığımız 4 pc'nin 3'ünde ram'i o dönemin standardının iki katında aldık ve hepsi uzun süre dayandı. oem olsun ama çok olsun, oem ram'den de hiç sıkıntı çıkmadı, bu 4 yıllık makinenin yanında halen tıkır tıkır çalışan 6 yıllık p2-350 de var ayrıca..

asus tercih etmeye çalışacağım anakartta ama deluxe bulamazsam uygun fiyata soundstorm çipli abit'i tercih edeceğim. tomshardware'de inanılmaz performans farkları var soundstorm'lu sistemlerin, audigy2'den bile iyi hem de. yukarıda söylediğim iki sistemde de asus anakart kullandık ve ve oldukça memnun kaldık..

fan olarak coolermaster'ın şu aero 7 midir nedir o nasıl? sessiz olsun istiyorum, kafa şişiyor bir yerden sonra. ruh sağlığı cpu'dan ucuz değil. overclock da yapmam zaten..

serial ata bulmaya çalışacağım da bu dükkanlar seri numarasıyla filan yazmıyorar ki uyuz oluyorum. neyse bakalım artık..

ekran kartına gelince, esasen 300$'a 5950fx ya da 9800xt bulabilirsem dişimi sıkar onlardan alırım belki, bellek iletişim bit'lerinin çok farkettirdiğini geforce 256 pro kullandığımdan biliyorum, fanı bozulup yanınca (creative grafik kartı alırsam top olayım bir daha) geforce2 mx400'e geçtim ki daha kötü denebilirdi performansı ram'i iki katı olmasına rağmen. zaten bütün fiyat olayını bunun üzerine kurmuş herifler, çipler neredeyse aynı birbirinin, eskisi gibi durum. fakat bulamazsam 5700 fx ultra mı yoksa 9600xt mi olmalı sizce? 5700 fx ultra geçmişti gördüğüm testlerde ama piyasada yokmuş galiba pek ve kandırıyorlarmış ultra olmayanıyla..[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadigim sey,
bilgisayar mühendisi degilim her gün 10larca yeni bilgisayar toplayan biri de degilim..

çok zengin biri degilim her gün farkli bir parça alip deneme yanilma imkanim da yok.

dergilerin donanim bölümünde çalisan biri de degilim her yeni çikan bilgisayar parcasini deneme imkanim yok..

bilgisayar parçasi satan bir dükkanda da çalismiyorum, piyasa fiyatlari, çikan ürünler günü gününe takip edemiyorum..

ANCAK
birçok forum takip ediyorum.
Birçok dergi takip ediyorum.
Birçok site takip ediyorum.

Ben de upgrade yapmayi düsünüyorum, yukardaki açiklarimi kapatabilmek için birçok seyi takip ediyorum..

Ama anlamadigim birsey var, size de laf atmadim.
Buna ragmen sanki size para vericeklermis, Sam sizin dediginiz ürünleri alinca size de komisyon verilcekmis gibi davraniyorsunuz?

Forumlarda fikir vermek, yardim etmek ne zamandan beri yasak oldu onu söyler misin? "BAB?"[signature][hline]You scream,
I scream,
We both scream
For ice cream!
Sosyal ağlarda paylaş

Valla daha önce de aynı şeyi söylemiştim ama OSS olayın gözümden kaçmış herhalde o yüzden bastıra bastıra söylüyorum. Şu anda bilgisayar almaktan vazgeç. Fakat o parayı da bir yerlere ayır. Hatta git b tipi fon felan al kendine. Üzerine de eline geldikçe ufak ufak para koymaya çalış. Zaten madem OSS var sinava kadar evden cikma para harcama ders calış hem de para biriktirmis hem de oss oçayını garanti etmis olursun. Sınavına gir çık sonra biz sana güzel bir şeyler çıkartırız o fiyata.
Hem bit bilgisayarın olur, şu ankinden çok daha ileride bir şeyler olur, hem sonra yapacağın upgradede harciyacagın para azalır, hem de OSSyi kazanmış olursun. Simdi bilgisayar alman OSSyi tehlikeye atar. Genelde kardeşler ağabeyleri takmazlar ama gel sen yine de Ağabey sözü dinle. Kazan sınavı ki en güzel bilgisayar sana kendinden bir ödül olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

"IRC de takılırken baktım bu mesaja da aynen irc ye Bonecrusher dan bombalar diye pasteledim baya güldük eyvallah conem "

umarim mutlu olmussunuzdur, insanlarla dalga geçerek eline birsey geciyorsa, ne mutlu sana..
irc krali seni..[signature][hline]You scream,
I scream,
We both scream
For ice cream!
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bildigini yazıcagına bilmedigini biliyormuş gibi yazarsan komik duruma düşersin
çok yazıcam diye saçma sapan seyle rdoldurma mesajlarına
az öz yaz ama anlamlı olsun[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Kampanya: lol yerine gyy (gülmekten yerlere yattım) kullanıyorus .
[01:36] olm nickimi alanı bulursam
[01:36] <@BonePARTT> kucuk emrah jaan
[01:36] oyacam
Sosyal ağlarda paylaş

asus i865 board p4p800-vm 102 dolar
sapphire radeon 9800 pro 275 dolar
intel p4 2.8 (ht) 192 dolar
120 gb seagate sata hdd 114 dolar
256 * 2 pc3200 ddr ram 50*2= 100 dolar
aopen h600a kasa 60 dolar
bir de cd writer alırsın 38 dolar

şimdi bi hesaplayalım

kdv dahil 1038 dolara seni en en en az 2-3 sene

götürecek bir sistem yaptım =)
hadi hayırlısı

paradan cayıp 800 dolara falan birşey kurarsan o sistem çok çabuk eskiyecek bunu göz önünde bulundur ve bu benim tavsiye ettiğim sistemi kur bence.[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza

[Bu mesaj LvL_Sabo tarafından 01 Nisan 2004 17:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada sapphire readeon 9800pro için düşüncelerim değişti gibi.
çünkü bu kadar ucuza bulduğum firma kendisi getiriyormuş bu malı. bu da kendisi sadece garanti veriyor demek ve pek de güvenemedim firmaya ben.
romatek diye bi firma

www.romatek.com.tr[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DynamicK, 01 Nisan 2004 12:08 tarihinde demiş ki:
IRC de takılırken baktım bu mesaja da aynen irc ye Bonecrusher dan bombalar diye pasteledim baya güldük eyvallah conem

az öz yaz ama anlamlı olsun

bunu daha düzgün söyleyemezmisin hata yapınca yanınadakiler seninle dalga geçerek hatanı yüzüne mi vuruyo
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
-Mandrake-, 01 Nisan 2004 18:49 tarihinde demiş ki:
said:
DynamicK, 01 Nisan 2004 12:08 tarihinde demiş ki:
IRC de takılırken baktım bu mesaja da aynen irc ye Bonecrusher dan bombalar diye pasteledim baya güldük eyvallah conem

bunu daha düzgün söyleyemezmisin hata yapınca yanınadakiler seninle dalga geçerek hatanı yüzüne mi vuruyo

Yaptıgın hatayı attıgın binlerce post sonund hala göremiyorsan, aynı hatayı pek çok yerde yapıyorsan, gülüp geçilecek malzemeler veriyorsundur.

Ben burda bonecrusher la dalga geçmedim sadece yazdıklarına güldügümüzü söyledim, altındada
"bildigini yazıcagına bilmedigini biliyormuş gibi yazarsan komik duruma düşersin
" demişim yani hatasını bir kerede söylemişim
anlaşıldı?

[Bu mesaj DynamicK tarafından 01 Nisan 2004 20:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu tartışmayı insanları topluluk önünde rencide edecek şekilde yapacağınıza özel mesajdan yapsanız nasıl olur?

Bende bayağıdır pc toplamıyordum bu bilgiler ışığında yeni bilgisayar alımını ertelediğim sonbahar başını gelecek sene şubata bıraktım.

şimdilik ram alacağım sadece :)[signature][hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

ghaldszar sanırım senin dediğin gibi yapacağım, zaten abim de aynısını söylüyordu, hani pek sevilmez dediğin gibi ama abi sözü dinlemek sanırım en doğrusu bu durumda.. :) (64-bit'ler pahalı olmasa dinlemem gene ut2004 dururken :-p )

dyna biraz fazla agresif yaklaşmışsın konuya, bu kadar ciddi yaklaşmanın nedenini anlayamadım. zaten ben de dediğim gibi sadece sizin tavsiyelerinize bakıp almayacağım makineyi, kendim de gelimeleri takip etmeyi seven ama dediğim gibi birkaç yıldır takip etmemiş/edememiş biriyim. hepinizin yazısını okuyorum, bilmediğim birşey varsa tamamlıyorum.

sabo intel alacağıma yukarıda yazdığım gibi 1gb ram alırım, swap file'dan işlemeye başlayınca en gerekli dosyaları dediğim gibi 10ghz olsa anlamı yok. athlon 600 beni 4 yıl götürmezdi ram'im 256 değil de 128mb olsaydı..

neyse temmuz'u beklersem belki şu xgi denen yeni firma da çıkar piyasaya..

hepinize tekrar teşekkür ederim, belki bu başlıktan faydanabilmiş başka arkadaşlar da olmuştur. (ben faydalandım zaten bunu açmadan önce başkalarından ama yeterli gelmedi) ;)[signature][hline]StarLight, 01 Nisan 2004 03:22 tarihinde demiş ki:
Ya niye üziyim ki Arcane'yi. Aksine çok seker , çok minnoş. Mülis bi tipi var. Akıllı uslu birine benziyo.
Sosyal ağlarda paylaş

sam'cim çok büyük hata ediyorsun
p4 2.8 ht'nin gücünden haberin yok. inanılmaz bir işlemci. ram para biriktirdiğin an extradan alabileceğin birşey dert etme.
gel beni dinle, yazdığım bilgisayarı al.

ben de bundan 2 yıl önce amd 1600 xp alırken yanına 256 mb ram aldım. üstünden 3 hafta geçti para biriktirdim gittim bi 256 daha aldım. rahata erdim

1 gb ram falan dinlemez p4 2.8. hem radeon 9800pro alma kdv dahil 70 dolar falan daha ucuz olan 9600xt al. böylece 1 gb ram alabilirsin.

dediğim gibi gel sen beni dinle. pişman olmayacaksın[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

zaten 9800pro düşünümyordum ki, pro'ların eski olduğunun farkındayım. ram olayı sonradan da alınabilir ama zaten temmuz'a kadar bekleyip athlon 64 almam daha doğru olacak gibi, anlaşılan 486'lardan pentium'lara geçiş gibi bir dönemdeyiz şu an..[signature][hline]StarLight, 01 Nisan 2004 03:22 tarihinde demiş ki:
Ya niye üziyim ki Arcane'yi. Aksine çok seker , çok minnoş. Mülis bi tipi var. Akıllı uslu birine benziyo.
Sosyal ağlarda paylaş

pro'ların eski olduğunun farkındasın?
anlaşılan pek birşeyin farkında falan diilsin =P

bu arada amd 64'ler p4 2.8'lerle falan anca kapışıyor. yani şu anda alacağın 2.8'in sana hiç bir zararı olmaz.

benim 9800pro'dan vazgeçme sebebim garantisinin ithalatçıdan diil bilgisayar firmasının kendisinden olmasıydı[signature][hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza
Sosyal ağlarda paylaş

64 bitler su anda cok performanslı calışmıyorlar cunku uygun işletim sistemi yok. Fakat OSS sonrasına olacak. Diğer taraftan intelin 64 biti cikiyor. Hepsinin dışında bir de extreme denen işlemciler var. Özellikle oyunlarda yuzde 30 performans farkı sunuyorlar. Temmuza kadar bekleyip olanları gormek daha mantıklı ki zaten temmuza kadar da bilgisayarı kullanamayacak, kullanmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

o zamana daha makul fiyatlara iner umarım..

pro'ların yerine çıkarılmadı mı xt'ler radeon serisinde? neyin farkında olmadığımı anlamadım, özellikleri de daha düşük performansları da zaten öyle bile olmasaydı..[signature][hline]StarLight, 01 Nisan 2004 03:22 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

dayanamıyorum gene ufak bişeyler yazayım :)
64 bit oturasıya min 1 - 1.5 sene var
beklemeye oyun zevkinden mahrum kalmaya HİÇ Mİ HİÇ değmez , madem para pasabileceksin gidip pIV2.8 ht al
ekran kartı olarak fx5700 yeter yanına 1024 ram çak
gerisine karişmiyorum kafana göre takıl izin verdim :)
bu configle lineage2 haric her oyunu max ayarlarda oynarsın
dahada 2 sene ellemezsin
2 sene sonra gider ekran kartını o zamanın 9900pro suyla
işlemcini 3.00ht ile falan değiştirir 2 senede öyle gidersin
yani ne alırsan al ne config olursa olsun 64 biti bekleme
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 02 Nisan 2004 06:04 tarihinde demiş ki:
o zamana daha makul fiyatlara iner umarım..

pro'ların yerine çıkarılmadı mı xt'ler radeon serisinde? neyin farkında olmadığımı anlamadım, özellikleri de daha düşük performansları da zaten öyle bile olmasaydı..

pro lar xt lerin yerine çıkmadı
sadece biraz bellek hızı artırıldı o kadar gerisi pro lar ile aynı
bi 9600xt ile 9600 pro arasında 25$ a karşılık şu fark vardır
Sosyal ağlarda paylaş

tek bir test değil tonla test var ben sadece en üsttekini kesip koydum ufacik , yanlış fikirler oluşmasın diye
yoksa gırla sonuc var yani :)
hem bence 9600xt almak daha mantıklı , 20$-25$ a update yapamazsın almışken 20$ a kıycan 5-10 fps ler ilerde can yakar
9600 XT : Like the Radeon 9800 XT, this card hardly differs from its predecessor. The memory speed for example, remains unchanged. The 3D features remain virtually unchanged as well.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ne alırsan al sorun olabilir. Genelde asus'a güvenirim ama aldığım Asus radeon 9600XT yi Asus a7v9x-x anakart ile kullanamadım. Ya psu'dan yada anakarttan bir problem oldu. Biraz sabırsız olduğumdan anakartı ve psu yu aynı anda değiştirdim. Sonradan sorunun hakikaten anakart yada chipsetten oluştuğunu anladım. Bazen denk gelebilio. O yüzden etrafındaki arkadaşlarının ne kullandıklarını bi gözden geçir. Ama şunu söylemeliyim, AMD + Nvidia NFORCE2 ultra/ultra 2 + radeon çok iyi bir 3lü.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
baaluo, 02 Nisan 2004 10:08 tarihinde demiş ki:
64 bit oturasıya min 1 - 1.5 sene var
beklemeye oyun zevkinden mahrum kalmaya HİÇ Mİ HİÇ
yani ne alırsan al ne config olursa olsun 64 biti bekleme

baaluo neden böle diosun anlamıorum 64bitler ilk çıktığı hale oranla ucuzladı daha önce de dediğim gibi. tabi gene bi işlemciye 280$ bayılmak zor gelio ama canawar gibi bi işlemcin olur. bu arada sabo nerden çıkardın 6bit amdlerin p4 2.8 e ancak yetişebildiğini? hiç sanmıorum böle bişeyin mümkün olduğunu[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

Şayet intel de karar kıldıysan:
Çok yakın bir zaman da bilgisyarcıya gittim, bilgisayar almaya benim de aklımda P42.8HT ve Asus P4P800serisi bir anakart vardı, bilgisyarcı Hyper-Threading işlemcilerle Asus ların problemli olduğunu söylede sanırım ısınma problemi sormadım, ya HT işlemci alma, ya ASUS alma diyerek beni 5-6$ daha ucuz Gigabyte anakarta yöneltti, anakrtım GA-8IPE1000MK, intel 865PE(rformans) var üzerinde kartın, işlemcim P4HT 2.8-!mb cache, şimdilik bir problemim yok.
Bu arada WinXP den aşağısı HT desteklemiyo onu da belirteyim, linuxlerin durumunu bilmiyorum.[signature][hline]move thougtfuly but fast as well
from heaven through the world to hell.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...