Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazık be vallaha yazık billaha yazık...

Drakkahn

Öne çıkan mesajlar

Giovanni said:
iranli dedigin halk bizden 5-10 kat daha entellektuel haberin var miydi ?

Cok haklisin.Elit kesmi Antalya ya geliyor her sene.Ozgurluklerini yasiyorlar,carsaflari atip forza mini etek davasina geciyor cogu.Sabahlara kadar icki-club fln.Hani bilmiyorum hayatinda kac iranliyla konustun veya tanistin.Ama benim bulundugum sehre senede 70 bin civarinda Iranli geliyor ve insanlar yeter artik sktirin gidin ulkenize diyebiliyorsa hele ki turizmle ilgili bi isin varsa...Bunlarin oldugu yerde turist kaciyor.Gorgusuzlukleri ve pislikleriyle cok unluler.Millettir nihayetinde ama bilmeden de konusmamak lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

Olayın özünü anlamayan arkadaşlar için tekrar yazıyorum.

Ülkemizi ziyaret eden yabancı devlet adamlarının uyması gereken protokoller vardır. Bu Anıtkabir ziyareti de olsa, kafasına huni geçirip Esenboğanın ortasında çıplak dansetmek de olsa gelenin uyması gerekmektedir.

ABD başkanı da olsa, patagonya kralı da olsa uymak istemezse kibarca "red" edersin. Yemişim ekonomiyi, dolarları... Üç kuruş için kendi kurallarına saygısı olmayan bir devlete başka devletler neden saygı duysun?
Sosyal ağlarda paylaş

Smoke said:
Üç kuruş için

çok hoşuma gidiyor böyle bol keseden sallamalar, sonra "ZAM GELDİ GENE ASJHASDGKUHDASUJAS NE BİÇİM HÜKÜMET BUUU" diye başlıklar açmayı da ihmal etmiyoruz ama.

viktor'un dediği gibi başbakan olsam şu herifi geri çevirir, sonra da tv'de çıkar "aha alın herifi geri çevirdik, şimdi de %20 doğalgaz zammı koyuyorum, bu kış yakacağınız kına ile ısının" derdim. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:
Bu konu daha önce de konuşulmuştu bir arap kralı geldiğinde.

Adamların dinlerine ters, anıt mezar kavramı yok adamlarda. Bunları geçtim, kimse Türkiye'ye geldiğinde illa Anıtkabir'e de uğramak zorunda değil.
Ben hayatımda ne Anıtkabir'e gittim, ne Ankara'ya.. çok mu ayıp ettim şimdi ?

Hz. Muhammed'in sçtığı boka tapanlar olmuş zamanında, onun gibi bir durum var ortada...
Atatürk'ü bu kadar tabulaştırmayın.
Fikirlerini benimseyin, bizlere öngördüğü yolu görün.
Yoksa Atatürk siroz'dan olmuş birisi, çocuğuma örnek gösterebileceğim ne bir düzenli özel hayatı nede düzgün alışkanlıkları var..
Kurtuluş Savaşını kazanamamış olsak, alkolik, faşist birisi olarak okuyacaktık tarih kitaplarından şuan onu..

Atatürk, Türkiye'ye her geleni illa zorla kolundan tutup mezarına götürdüğümüzü görse memnun mu olurdu acaba ? Saçma yani.

Gerçi o kadar mükemmel bir insanmış ki, tam bu durum içinde bir sözü var, ben sözü ulu önderimize bırakayım ;

" beni övmeyi bırakınız gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz... " M. Kemal Atatürk.

Dip not ; okuyunca bana biraz ağır geldi yazım, Atatürk'ü çok çok severim yanlış izlenim oluşmasın.

sunthewhich said:
kesip aldığın noktayı da tebrik ederim... magazin muhabiri gibi.. Keşke her doğan türk bir atatürk kadar olsa.. benim demek istediğimi anlayıpda kıvır kıvır kıvırmaya lüzum yok..

Ben senin ne demek istediğini anladım merak etme...

Evet bencede kıvırmaya gerek yok lafı ettikten sonra dipnotlarla, herkes Atatürk gibi olsa diye mesaj atmalarla falan filan.
Afedersinde topunuz aynısınız, önce laf et sonra geri adım at, efendim aslında severiz ederiz.

Adam gibi durun lan lafınızın arkasında. Ama o, haysiyet filan ister.

Ama yok eminim o lafı edince değişerek gelişmişindir.

Çamur at, izi kalsın değil mi? Eh zil takıp oynayın, sizin zamanınız artık.
Sosyal ağlarda paylaş

ingiltere kraliçesi türkiyeye gelirken protokol kurallarına uyulması şartıyla geliyorsa, kraliçeyi karşılamak için binbir türlü kuralı uyguluyor ve uygulatıyorsan sende kendi protokolune sahip çıkmalısın ve uygulatmalısın bu bukadar basit bir olay.

kusura bakmayında devlet yönetiyorsunuz, ahmet ustanın tamir atölyesini değil. bugün sen kurallarını ve protokolu esnetirsen yarın öbürgün protokol türbanlılarla sarıklılarlada dolar.

bizimkiler iran a giderken yanlarındaki korumalara türban takmayı biliyorlar. hanginiz hatırlıyor yada hatırlamıyor başbakanın iran ziyaretini. başbakan eşinin resmi koruması olan kadın koruma görevlisine türban taktırıldı. hani nerde onların protokolu esnetmesi.

önce güçlü bir devlet olacaksınız. sorun burda inançları gereği bir anıt mezarı ziyaret edip etmeme değil. ziyarete geldiği ülkenin protokolune uyup uymama ve sizin bunu kabul ettirip ettirememeniz. Bugün türkiye bu kurallarını ve sınırlarını esnetiyor yarın öbürgün bizim cumhurbaşkanımız iran ı ziyaret ettiğinde karşısında kendine eşdeğer bir kademede biri yerine dışişleri bakanı bulursa ozaman görürsünüz türkiyenin içine girdiği batağı.
Sosyal ağlarda paylaş

protokollerinde eğer varsa uygulanması gerekiyor tabiki. o protokolü uygulamak istemiyorsan gitmeyeceksin. yada daha düşük bir seviyede yetkili yollayacaksınız oda kendi seviyesinde olan bir yetkiliyle görüşecek. bu protokollerin bir seviyesi var sonuçta. her bürokrata aynısı uygulanmıyor. yani sağlık bakanı gittiğinde ona uygulanan protokol farklı mesela.

sonuçta sevsenizde sevmesenizde başka bir ülkenin topraklarında o ülkenin devlet yetkilileriyle görüşüyorsunuz. ve bu tüm dünyada olduğu gibi belli bir kurala ve sisteme uygun olarak yapılmalı. ya uyacaksınız yada gitmeyeceksiniz. bende çok sevmiyorum afedersiniz dilenci kılıklı bir adamın gelip anıtkabiri ziyaret etmesini. onun zaten dünya görüşü atatürk'ü anlayamayacak kadar dar ve ufak. ama ne yazıkki belli kurallar var ve siz o kurallar var olduğu ve uyguladığınız sürece güçlü bir devlet olursunuz.

ha ahmedinejad ın bazı ilkelerini ve kendi devletine ve sistemine olan bağlılığını takdir ediyorum orası ayrı. Amerikaya karşı olan duruşu ve kendi halkının onurunu korumak için yaptığı hareketler gerçek anlamda benim gözümde takdir edilesi bir devlet adamı olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
o değil de bizim cumhurbaşkanı/başbakan yarın öbürgün gitse de humeyni'nin türbesini/kabrini (var mı yok mu bilmiyorum ama bulunduğunu varsayalım) ille ki ziyaret etmesini isteseler, o zaman ne yapmamız lazım?

Merak etme, seve seve giderler. Gayette mutlu olurlar...
Sosyal ağlarda paylaş

bu işin sevip sevmemeyle bir alakası yok. sonuçta devlet protokolu ise yapacaksınız. nasıl askerlikte mantık aranmaz ve aranmaması gerekiyor aynı şekilde bazı devlet işlerindede aranmıyor ne yazıkki. bu iş böyle gelmiş böylede gidecek. bunun değişmesine imkan yok. 100 yıl öncede böyleydi ilk insan toplulukları kurulduğundada sezarın roması zamanındada.

daha önce ABDullah ın arap liderinin ayağına gitmesi, şimdide bu şekilde işleri kılıfına uydurmak bana göre utanç verici bir durum türkiye için.
Sosyal ağlarda paylaş

Gülün zaten kendisinin atatürke saygısı yok ahmedde zaten kendi ekolünden doğal olarak pek tınladıkları yok.Ahmed de tr i iran gibi yapmaya destek verecek bir adam gül ise doğal gaz olayını kendi otoritelerini korumak için sonuna kadar kullanacaktır.Fakat ahmed camiye yardım için para veren 60+ dedelerimiz saflığında ve bilmiyor ki bu elemanlara sopanın ucunu göstersen paraları alıp kaçar gider.

Ben zaten ahmed den saygı beklemiyorum atatürke karşı fakat bizim milletimiz tarafından seçilen adamların saygısı yok.Sinirimi bozan ise baştan bizim elemanların saygı göstermemesi ve ülkemizin onurunun birilerinin ülkeyi elinde tutma durabilitysi yükselsin diye satılması.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok saçma yaptığı. Binlerçe yıllık komşuyuz biz. Binlerce yıl daha komşu kalıcaz. Amerikalari Iraklar gelip geçicecek ama İran ve Türkiye kalıcak bu coğrafyada. İki ülke başka nerden dost bulabilir? Bribirimize anlayış göstermemiz, yardımcı olmamız lazım. Savaş çıksa birbirimizden başka kim müttefik olur? Ne olurdu yani bir çelenk koysa. Çok yazık bölye ufak polistikalar peşinde koşulması.
Sosyal ağlarda paylaş

Grange said:
bu aslinda gayet guzel icerikli bir mesajdi, ama kufur etmemeyi beceremedigim icin nefr editledi, gitti caaanim mesaj

bir dahaki sefere kufursuz ifade edecegim dusuncelerimi
.....

ahauahah bu ne yahu yenı gordum
Sosyal ağlarda paylaş

Soykırım anıtına gider Anıtkabir'e gitmez...
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kendi ülkesinde bir başka cumhurbaşkanının ayağına gitmez.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün diplomasi yürütme alışkanlığı hem kendine hem de Türkiye'ye zarar vermeye başladı.
Bunun son örneği İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Türkiye ziyareti.
Amerika ile arasını bulmaya çalıştığımız Ahmedinejad Anıtkabir'i ziyaret etmemek için programını resmi ziyaretten çıkarıp,çalışma ziyareti yaptı.
Bu diplomaside zaman zaman başvurulan bir yoldur,söylenecek laf yok.
Ancak İran Cumhurbaşkanı Ankara'ya gelmeyi de kabul etmeyip İstanbul'a gelecek
Bizim Cumhurbaşkanımız da Ahmedinejad ile görüşmek için Ankara'dan buraya gelecek.
Bu kadarı fazla.
Çankaya'nın internet sitesinde İran Cumhurbaşkanı'nın geleceği 14 Ağustos gününe dair bir program gözükmüyor.
Ancak Cumhurbaşkanı'nın yaz çalışmaları kapsamında İstanbul'a geleceğine dair bir bilgi de yok.
Yani Gül bir ya da iki gün önce İstanbul'a gelse bile bu yolculuğun neden yapılacağı şimdiden belli.
Çalışma ziyareti için Amerika'ya giden heyetlerimizle Bush Beyaz Saray'da değil de New-York'ta mı buluşuyor?
Ahmedinejad da Türkiye ile görüşmek istiyorsa kendi şartlarını koymayacak ve Türkiye'nin şartlarına uyacak.
Uymuyorsa da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile görüşemeyecek.
Bu adam Ermenistan'a "Soykırım Anıtı"'na çelenk koymayı kabul edip gitti sonra programını kısa kesip geri döndü.
Erivan'a giderken programına "Soykırım Anıtı'"nı yazmayı kabul eden İran Cumhurbaşkanı'nın Anıtkabir alerjisini anlayabiliyorum.
Anlayamadığım biz niye bu alerjiye merhem oluyoruz.
İcranın başı Başbakan Erdoğan İran Cumhurbaşkanı ile İstanbul'da görüşür ve olur biter.
Ama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kendi ülkesinde bir başka cumhurbaşkanının ayağına gitmez.
İnanmayan Dışişleri Protokol Genel Müdürlüğü'ne sorsun öğrensin...

[email protected]

Özay Şendir from Habertürk
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:
phew said:
Sam said:
Viktor said:
bu arada dunay ulkeleri ciksa guneydoguyu kurtlere doguyu ermenilere evrmesseniz her turlu ticari iliskiyi keseriz ambargo koyariz dese ulkeyi yoenten sam olsa sak diye kabul eder diye dusunuyorum

ekonomi onemli
doviz gelmeyince cifors alamiyoruz

varsin istanbuluda alsinlar gelip her turlu pisligi yapsinalr

ekonomi bozulmasin aman
yoksa rahat popomuzun ustunde oturup forumda ahkam kesip alt tab a basip oyuna akamayiz

anıtkabir ziyaretini toprak vermekle bir tutuyorsun yani? (:P)

ekonominin iyi olmadığı ülkede her halt olur. rejim de yıkılır, ülke de parçalanır, iç savaş da olur, insanlar da sürünür. ekonomiyi sklemeyip kuzey kore gibi bütün milli gelirinin çeyreğini orduya akıtmakla olmuyor bu işler. bkz: fransız, rus, küba, iran ve nice devrimler. gözünü sakınmak için kapatmak yerine açıp önündeki tehlikeleri göreceksin ki önlemini alabil.

bugün şeriatçıdan doğalgaz almazsın gider pahalıya alırsın, ülke fakirleşir, o şeriatçı gider başkasına satar gene parasını alır, yarın da o parayla finanse ettiği kesimler senin ülkende karışıklık çıkarır, hatta şeriat getirir. o protokolü de ekmek arası yapıp yeriz sonra.

ekonomi düzgün olunca sadece cifors alınmıyor, ilaç da alınıyor. kendimiz gibi sanmayalım herkesi.

hakkın olan bir nokta: masabaşından ahkam kesmekle olmuyor bu işler cidden. 8-)

ekonomi uğruna manevi değerlerden ve saygınlıktan vazgeçmek? Türkiye'nin dışarıdaki saygınlığı Anıtkabirden geçer. Topkapı Sarayından değil. O yüzden bu protokol şart ve yapılıyor.

Ekonomi dediğimiz şey neden bu kadar hafife alınıyor ki?
devrimlere insanlar değil onların ekonomik durumları sebep olur
ülkeleri politikacılar değil iş adamları yönetir
oyları fikirler değil dağıtılan kömürler toplar.
Ekonomi, herşeydir.
Ekonomin olmazsa, korumaya çalıştığın Anıtkabir'e yarın gelir iranlısı işer ekonomin olmazsa,
Bi tarafında don olmadan gidere gider yapmanın anlamı yok.
O Anıtkabir'de yatan insanda, çok çok çok büyük ihtimalle böyle yapardı, ne var yani ziyaret etmese nolur? daha çabuk gider bize daha az masrafa mal olur
iranla aramız daha iyi olur, elektriği doğal gazı ucuza alırız
denge politikamızı gene sürdürürüz
Atamız'da, halkımızda rahat uyur.
Gidere gider, sadece mahallede işe yarar veya yapmaya gücün varsa. Senin sağın Oblivion solun Gehenna, kafanda florasan bi haleyle kime gider yapacaksın ki?
Sosyal ağlarda paylaş

ekonomisini yiyeyim. iran gercekten ezik bir ulke degildir. almanya cifte vatandaslik hakkini turklere tanimaz, catirt diye kaldirir, bizimkilerin sesi cikmaz, aninda kabul ederler.

iranlilarin ise cifte vatandaslik hakki vardir. yasalarinda vatandasliktan cikma diye bir sey yoktur cunku. almanya turkiye'ye dedigi gibi benim yasam boyle diyor diyememistir. iranin dedigini kabul etmistir.

Onemli olan onur duygusuna sahip olmak.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi burda bir hata var. Ne kadar Atatürkçü bir insan olsamda, Devletin, ülkeye gelen başka devlet liderlerine, anıtkabiri gezdirme zorunluluğu koyması çok saçma. Sonuçta evet o bizim önderimiz, ve bu gün sizinle bu dialoğu gerçekleştiriyorsak ona minnetimizi göstermeliyiz temelli bir hareket. Fakat, gelen adamın lideri kurtarıcısı değil Atatürk.Bu yüzden, saygısızlık yapmadığı sürece aşırı bir saygı göstermesini beklemek hayalperestlik. Zaten, ankaraya gelen öküz olmayan devlet liderleri kendi gidip görmek istiyor, çelengini bırakıyor.diplomaside böyle nası gezmez vayyy gibi şeyler olmaz. Gezmiyormu tamam, çağırma. çağırman mı gerekiyor çağır, gittiğinde sende onun değerlerine saygısızlığını göster.

Tabii burada ki diplomatik hata şudur. Senin makul isteğini, sen savun yada savunma bu ideolojiyi, apaçık ki Gül Atatürk yanlısı bir insan değil, red eden adamı,red etmeyerek diplomatik platformda biz senin isteklerini yaparız bizim istediklerimiz önemli değil mesajı verilip, karşıdaki devletten diplomatik bağlamda aşağı seviye ye inilmiş olur.

Peki Gül bunları bilmiyor mu? arkadaşlar bu adam çok iyi eğitim almış birisi,Exeter mezunu, tüm bunları biliyor, daha önce diplomatik görevlerde bulunmuş birisi, tüm diplomatik prosedürlerin bilincinde.Peki neden böyle, bir cumhurbaşkanından ziyade, bir kadın tacirinden görmeyi beklediğimiz karaktersiz bir tavır sergiliyor? bunların hepsi ve tümü planlı ve programlı bir süreç. Ben bu adamların dindarlığınada devletçiliğinede inanmıyorum.Bana göre bu insanlar dış kaynaklı bir yerin emri ile ülkenin itibarını, kredibilitesini, maddi manevi tüm kaynaklarını, yıkıyorlar. Ülkeyi önümüzdeki süreçte karşımıza çıkacak çok farklı senaryolara hazırlıyorlar. Askeri liderleri içeri aldılar, basın liderlerini içeri aldılar. Askeriyeyi böldüler, Devlet kuruluşlarını sattılar, universiteleri böldüler, halkı böldüler. şimdi bir ülke Türkiyeyi işgale kalksa buna çok güzel zemin var. Asker yara almış, devletin vergi dışı kazanç kapıları yabancılara satılmış, halk ikiye bölünmüş. Şimdi soruyorum size, her türk erkeğinin zamanı geldiğinde gidip kanı ve canıyla koruduğu bu ülkeyi, bu kadar zayıf hale getirmelerine nasıl izin veriyoruz? haysiyet ve şeref duyguları bu kadar mı unutturulmuş bu milletede, ne askerine, ne özgür basınına, ne vatandaşına sahip çıkamıyor? bu millet mi cihan harbinde 3 milleti def eden millet?
Sosyal ağlarda paylaş

bu aynı lıkır lıkır benzin tüketen amerikalının "bu araplar defolsun, ne işimiz var onlarla" demesi gibi oldu. kışın iran doğalgazıyla sıcak odanızda otururken hatırlarsınız.

ille haysiyeti 5 paralık etmeye gerek yok ama zaten edilmemiş de, resmi ziyaret saymamışlar. mevcut protokol bozulmamış yani.

o iltimas geçmiş dediğiniz almanya da bizim gibi avanak değil, gene petrol, gene doğalgaz derdinde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...