Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yaşa göre muamele yapmak

aritra

Öne çıkan mesajlar

yaş ve saygı ikilemi gibi. insanların yaşı fazla sorun ettiğini düşünüyorum.

sadece yaşımı öne sürerek yaşadığım her sorunu ya da problemi ergenliğe bağlamaları, kapıldığım heyecanları "büyüyünce geçer" diye ellerinin tersiyle halı altına iterek küçümsemeleri, bildiklerime sırf tecrübe sahibi olmadığım için değer vermemeleri vesaire..

nasıl bir zihniyettir yaş ile zekayı bağdaştırmak. hadi zekayı da geçtim, elin elden üstün olmasına inanmaları ilk önce o insanların kendi çıkarına zaten.

ama en sevdiğim, en yakınlarım, en anlaşabildiklerim bile her çıkmazda yaşımı öne sürüyolar. kompleks oldu, yardım edin, övün, gaz verin..

pliz?
Sosyal ağlarda paylaş

ya o olay bi donem yasayacagımız sonra gececek diye umdugum bir durumdur ki benim de basıma cok gelir.ergen muhabbeti seklinde deil gerci,ohaa abi 89 lu kız,uni ye gelmiş oha bizle aynı sınıfta,lan gavat gelicem tabi sen mezun olamadıysan ben ne yapabilirim ha haaaa?

takmamak lazım.)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Biz de 5-6 yıl önce 16-17 olduğumuz için doğal olarak büyüyünce düzelirsen diyoruz; çünkü gerçekten büyüyünce geçiyor, birinci elden deneyimimiz var yani. Biz de zekiyiz, siz anlamıyorsunuz diye dolaşırdık, meğer ki biz anlamıyormuşuz. Wisdom abi, wisdom.

19 ile 22 arası bile dünyalar kadar fark var.

Büyüyünce görürsün :)
Sosyal ağlarda paylaş

ama en azından insan yaşı bu kadar problem ediyosa kendinden küçük birine sırf yaş yüzünden "helele" çekmek yerine onun seviyesine(?) inip ona göre de konuşmaya devam edebilir. ben olsam böyle yaparım, on yaşındaki biriyle on yaşındaymışım gibi konuşurum.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Biz de 5-6 yıl önce 16-17 olduğumuz için doğal olarak büyüyünce düzelirsen diyoruz; çünkü gerçekten büyüyünce geçiyor, birinci elden deneyimimiz var yani. Biz de zekiyiz, siz anlamıyorsunuz diye dolaşırdık, meğer ki biz anlamıyormuşuz. Wisdom abi, wisdom.

+1 aynen
Sosyal ağlarda paylaş

abi büyünce geçer, lafı
ergene söyleniyorsa, ergenliği kötü geçmiştir o kişinin
çocuğa söyleniyorsa, çocukken çok ezmişler o kişiyi
:D

hayır ergenlikdendir falan komik bişey, direk senle mi uraşacam gibi bir şey abicim, desene sıkıyorsa karına, ortayaş bunalımındandır, yaşlandın ondandır?
Sosyal ağlarda paylaş

aritra said:
ama en azından insan yaşı bu kadar problem ediyosa kendinden küçük birine sırf yaş yüzünden "helele" çekmek yerine onun seviyesine(?) inip ona göre de konuşmaya devam edebilir. ben olsam böyle yaparım, on yaşındaki biriyle on yaşındaymışım gibi konuşurum.

gladiator online diyemi ne bi oyun vardı ,geçende yiğenim oynarken özel msjlarına baktı bi ara. oyundan biriyle aralarında geçen dialog

-lan niye salsırıyosun bana
+sanane istediğime saldırırım
+yaşın kaç senin
-9
+lan velet,ben 12 yaşındayım,mahfederim seni. abine saygılı ol

.....

burda yaşananda bunun 8-10 yıl sonraki hali. 20-21 yaşındaki kişiler 16-18 tayfasına ben hayatı yedim bitirdim aştım muamelesi yapıyorlar çok rastlıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:
GERGE said:

+1 aynen

bi +1 de benden olsun
Sosyal ağlarda paylaş

cocuklugumdan beri benden hep büyük arkdaşlarla büyüdüm.ben 14 yaşındaydım onlar 18-20 civarlarındaydılar hep.yaş olayı bende hiç sıkıntı olmadı.onlar barlara giderlerken bende sanki 20 yaşındaymışım gibi gidiodum.bütün gün dışarlardaydım.lise 1 deyken sakallar cıkınca ben bile süpheleniodum acaba büyükmüyüm diye:).kendi yaşıtlarımdan çevremdekilerden(okul arkadaşları) daha tecrubeliydim ve bazı olaylara daha olgun yaklaşıodum.20 yaşına gelene kadar kendi yaşıtım hiç arkadaşım olmadı diyebilirim.cunku gerçektn aynı yaştaydık ama aynı kafada değildik hiç biriyle.ben 15 yşaındayken nargile cafelerde kız kovalardım.onlar internet cafede oyun oynarlardı.hepsi yani.belki benimde öyle yapmam gerekiodu :)

evet 17 yaşıma geldiğimde hayatımda yapmadıgım çok az şey kalmıştı.maddi durumun yükseklerde olmasındanda kaynaklanan extra güven vardı.suan 23 yaşına giricem.kendimi 30 yaşında hissediyorum.arkadaşlarımın cogu uniyi bitirmiş ve evlenmek üzereler :)
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru demişler, yaşla değil, yaşla gelen tecrübeyle alakası var. GERGE çok doğru demiş, o yaşlarda herkes her boku bildiğini sanar, çok da mantıklı gelir aslında düşündüğün şeyler, ama bu yaşa gelip arkaya baktığında kendine götünle gülersin, o yaş aralığı bir garip, böyle 1 günde falan değişiveriyor insanın düşünceleri.
Sosyal ağlarda paylaş

her çıkmazda yaşını öne sürüp büyünce geçer muhabbeti yapmaları olağan bi durum burda herkesin başına gelmiştir gelmemiş olanların gelecektir vs fakat bazen ikili tartışmalarda hakkaten haklı olduğun durumlar olur, bunu seneler geçse de üzerinden ele aldığında ulan ben haklıymışım dersin ya işte o zaman alttan alıcaksın çünkü isyan edersen yine kısır döngüyü başlatmış olursun ergensin fevrisin kelimelerini işitirsin ve ardından bomba patlar büyüyünce geçer :)

ne dedim lan ben.
Sosyal ağlarda paylaş

darkness87 said:
burtonesk said:
GERGE said:

+1 aynen

bi +1 de benden olsun

bi artıbir de benden.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bişey diyim mi ama..

gerge'nin örneğindeki gibi 22 yaşındaki birisi, 16 yaşındaki birisine "büyüyünce düzelirsin" tarzı bir laf ediyorsa.. bi hava alsın gelsin.

yani yaş çok önemli bir şey insan ilişkilerinde. insan zamanla çok değişiyor ve olgunlaşıyor da.. bakış açısı değişiyor pek tabii. bu yüzden "akıl yaşta değil baştadır" sözünü de -tek başına- doğruyu gösteren bir söz olarak da kabul etmiyorum hatta.

..da böyle havadan ders vermek ayrı bir şey. olgun adam zaten "büyüyünce anlarsın" argümanlarıyla derdini anlatma telaşına girmemeli. karşısındakine, onun anlayabildiği gibi anlatmalı derdini. gerisi "zenginliğimle, güzelliğimle, kültürümle, "yaşımla" döverim kızzııığğmm" muhabbeti gibi olur.

o yüzden kingpin'e de hak veriyorum biraz, aritra'yı da anlıyorum.

nebliyimöyleişte.
Sosyal ağlarda paylaş

"daha küçüksün" lafını işitenler konuyu direkt olarak zekayla ilgili anlamasalar daha az saldırganlaşabilirler zaten. evet zekanın yaşla alakası yok, kabul, insan kendinden büyük insanlardan daha zeki olabilir.

ama herkes söylemiş işte, deneyim denen bir şey var ki, insan nasıl bir şey olduğunu bilmeyince kıymetini de kestiremiyor demek ki. en basitinden hemen gaza gelmemek gibi bir şey öğretiyor insana ki, o bile başlı başına kitap konusu olur.

evet gençken zehir gibi zeki olmak çok hoş bir şey, bunu kendine yakıştırmak da öyle, ama işte bazı durumlardan zeka ile yırtamıyor insan. defalarca deneyip yanılması, bunları da biriktirmesi gerekiyor bazı şeylerin sırrına "daha fazla" erebilmesi için.

tamamen ermek diye bir şey zaten yok, ölene kadar mokoko :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...